Kesän hyvät ja pahat pakolliset

by Kerttu

Moni tekee kesälle ihanan bucket listin, jonne kootaa kokemuksia ja elämyksiä, joita haluaa loman aikana saada. Ne voivat olla isoja tai pieniä, kuten pyöräile jäätelölle satamaan, käy naku-uinnilla tai matkusta Euroopan kauneimman vesiputouksen alle.

Minulla on kesälomalle to do-lista. Siinä lukee; pese terassi, järjestä eteisen kaapit, laita liian pienet lastenvaatteet kiertoon ja niiin edelleen.

Ja sitä tässä nyt vain itseltäni kysyn, että onko mitään järkeä?

Tietyt asiat ovat vain hoidettava, jotta pääsee lomamoodiin. Terassi on kaivannut tehopesua koko kevään ja nyt sain sen viimein hoidettua. Uskon, että osaan nyt paremmin rentoutua ja nauttia kesäpäivistä siellä. Eteisen kaapit urakoin kuntoon heti ensimmäisenä lomapäivänä ja kyllä, sieltä löytyi esimerkiksi pari tonttuhattua. Sanoisin, että oli jo aikakin.

Kesälomaa ei kuitenkaan ole keksitty rästihommien hoitoon. Kirjoitan oman listani kärkeen, että höllennä tahtia, hyvä nainen. Aivan sama, vaikka kodinhoitohuoneen kaapit eivät olisi järjestyksessä tai muutama rikkaruoho pukkaisi portin pielessä.

En varmasti harmittele sitä, että joku kodin hommista jäisi hoitamatta, mutta niitä kivoja kesäjuttuja kaipaisin varmasti. Me lomailemme mieheni kanssa tänä kesänä eri aikaan ja tunnen siitä haikeutta. Olisi niin ihana olla koko perhe yhdessä, mutta kun ei ole, niin keksin kivoja juttuja lasten kanssa. Menen välillä ruokapuolelta sieltä missä aita on matalin, sillä muuten koko kesä menee keittiössä.

Kun on koko perheen yhteisiä vapaapäiviä, ne ovat kultaakin kalliimpia. Silloin tehdään asioita yhdessä, eikä jaeta lastenhoitovuoroa kuin korkeintaan siksi, että toinen pääsee urheilemaan tai vaikka kavereiden kanssa terassille.

Must do- ja bucket listit eivät siis saa mennä sekaisin. On juttuja, jotka täytyy tehdä, ennen kuin pääsee nauttimaan ja on asioita, jotka ovat suoraan nautinnollisia. Niitä tylsiä kodinhoitovelvollisuuksia joutaa tekemään syksyllä tai sadepäivinä.

Onko muilla samoja kokemuksia siitä, että ensimmäinen lomaviikko menee vähän kuin lomailua opetellessa?

Arkitahdista luopuminen tarkoittaa tietoista höllentämistä, eivätkö  touhuikkaimmatkaan martat saisi suorittaa kesälomaansa. Siinä missä maailma ei valmistunut työpaikallakaan, ei myöskään kotityöt lopu tekemällä.

Asialliset, vai pitäisikö sanoa että pakolliset hommat hoidetaan kesälomallakin, mutta loppuaika ollaankin kuin ellun kanat. Kuvituksena hetkiä kesäloman ensimmäiseltä viikolta, jolloin olen löytänyt täydellisen lomamoodin. Heinäkuu olkoon lämmin ja rento ja hei muistetaan, että ainakin toiseen näistä pystyy itsekin vaikuttamaan.

Ihanaa heinäkuun alkua!

 

Majoitus saatu blogin kautta, hienosti mahduimme koko
neljän hengen perhe samaan huoneeseen Cumulus Meilahdessa.

Saatat pitää myös

3 Kommentit

Vivi 1 heinäkuun, 2017 - 10:33 pm

Myönnetään… onhan tässä kehitetty monenlaista pikkuprokkista sadepäivien varalle. Ja vaikka olen hoitovapaalla=kotona muutenkin, niin ei se oikea LOMA (kun mieskin on kotona) ala kunnolla, jollei lasten vaatekaapit ole läpikäyty, keittiön laatikoita siivottu ja ikkunat pesty. Onneksi olemme myös lasten kanssa käyneet uimassa, liikennepuistossa ja ainakin sirkuksessa. Tosilomalla sitten mökkeillään eikä todellakaan mietitä mitään laatikoiden sisältöjä…

Reply
Veera 3 heinäkuun, 2017 - 8:18 pm Reply
Lanttuleikkuri 5 heinäkuun, 2017 - 5:47 am

Me ollaan matkailijoita ja kesäloma alkaa vasta kun koneen pyörät nousevat ilmaan.
On mullakin se to do lista. Oon päättänyt max 8 saa olla siinä. No, nyt siinä on 23. Syksyllä on aikaa.
Lomalla pari pv menee aikaeroissa, tänä vuonna voi todellakin sanoa lämpövaihteluun tottumisessa.
Terveisiä Taipeista. On taas ihan erilainen paikka missä oon ikinä ollut.

Reply

Jätä kommentti