”Ja tuohon tiipiin paikalle rottinkikeinu!”

by Kerttu


Näettekö saman kuin minä? Tuon tiipiin paikalla olisi täydellinen kohta Parolan Rottingin klassikkokeinulle?

keinukuvat valmistajalta

Terassin sisustus on aika ”kova”, sillä valkoinen väri on hyvin dominoiva. Olen jo pari vuotta suunnitellut tilaan juuttimattoa tai muuta luonnonmateriaalielementtiä, joka pehmentäisi sisustusta. Tämän päivän skandityyliin kuuluvat vaaleat puu, pellava ja juutti miellyttävät yhä enemmän silmääni graafisen mustavalkoisen tai kovan kokovalkoisen sijaan.

Parolan rottinkikeinu on klassikko, jonka on  suunnitellut yrityksen perustaja Aulis Herranen 1970-luvulla. Minua viehättää ajatus modernin ja klassisen sisustamisen yhdistämisestä.

Katosta riippuvan keinun haaste lasitetulla terassilla  lapsiperheessä on se, että siinä innostutaan ottamaan liian kovia vauhteja. Se kun on suunniteltu rentoutumiseen ja rauhalliseen keinutteluun, eikä vuoristoradan korvikkeeksi. Toki varomatka lasituksiin pitää olla kunnossa.

Onneksi meille on tulossa pihaan lapsille ihan oma keinu, joten voin pistää jälkikasvun pihamaalle purkamaan energiaa. Tällä hetkellä ruskearunkoinen keinukehikko odottaa ylleen mustaa maalia ja sitten saadaan keinu kokoon.

Haaveiluni otti nopeasti tuulta purjeisiin, kun kesken googlettelun mieheni tiedusteli syntymäpäivälahjatoivetta. ”Noo, olisi tässä yksi juttu mielessä…”

Mitä mieltä olette, sopiiko keinu tiipiin tilalle? 

Saatat pitää myös

16 Kommentit

Heli 29 kesäkuun, 2017 - 2:19 pm

Itse tilasin juuri eilen kyseisen keinun mustana! Isovanhempieni terassilla sellainen on ollut aina ja lapsesta asti siinä on keinuttu kesäisin. Päädyin mustaan, koska talomme on vaalea ja terassi puun värinen. Ensi viikolla pitäisi tuon ihanuuden jo saapua!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 kesäkuun, 2017 - 10:46 pm

Hei, kiva kuulla! Musta tuo teidän vaaleaan terassiin varmasti just sopivasti särmää.

Reply
Sofia 29 kesäkuun, 2017 - 2:42 pm

Siis todellakin sopisi!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 kesäkuun, 2017 - 10:46 pm

Kiitos Sofia, varmasti aika passeli <3

Reply
Merja 29 kesäkuun, 2017 - 3:31 pm

Jos mietit lämpöä ja luonnonvärejä, miksi maalaat keinun mustaksi. Eihän juuttimattokaan kai ole musta? Taas ollaan lähtökuopissa musta-valkoinen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 kesäkuun, 2017 - 10:47 pm

Hei Merja! En toki tätä Parolan keinua maalaa, vaan se saa olla luonnonvärinen. Lapsille tulee ihan peruskeinut pihaan ja sen telineen maalaan mustaksi, sopii pihalle vähän paremmin.

Reply
Viivi 29 kesäkuun, 2017 - 10:50 pm

Eiköhän Kerttu puhunut lasten pihakeinun kehikon mustaksi maalaamisesta eikä lasiterassin kiikusta, josta juurikin haaveili rottinginsävynä. Mukavilta suunnitelmilta kuulostivatkin terassin sisustushaaveet.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 kesäkuun, 2017 - 10:54 pm

Juuri näin, Viivi! Oltiinkin ihan samaan aikaan vastaamassa kommenttiin 🙂

Reply
Kotiprojekti / Katriina 29 kesäkuun, 2017 - 8:06 pm

Minä rakastuin siihen mustaan keinuun ja olenkin siitä lähtien päättänyt hankkia sellaisen uuden kodin terassille. Tosin nyt olen myös pohtinut tuota perinteistä väriä, mikä tuo ihanasti lämpöä ja kodikkuutta.

Meidän kodin terassilla kiikutaan vasta ensi vuoden alkusyksystä, joten aikaa on miettiä. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 kesäkuun, 2017 - 10:47 pm

Hei, ihanaa suunnitteluaikaa teillä! Värin varmasti selkenee siinä vaiheessa, kun tietää mikä on terassin väritys.

Reply
Minna 29 kesäkuun, 2017 - 10:51 pm

Oletko ottanut jo selvää millä maalilla maalaat keinun mustaksi? Ihan mielenkiinnolla kyselen, koska me saimme juuri vastaavan keinun perintönä ja halusin siitä juuri mustan. Nyt olen spray-maalannut keinun matta-mustalla jo viidettä kertaa (viisi pulloa) ja edelleen johonkin kolahtaessaan vanha väri puskee alta vaan. Esivalmisteluni maalaukselle oli pelkkä puhdistus.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 kesäkuun, 2017 - 10:59 pm

Eilen kävin rautakaupassa ja kyllähän se niin on, että mikään maali ei meinaa näissä käsitellyissä puissa pysyä. Niinpä meille suositeltiin mustaa kuullotetta, josta ei siis tule ihan täysin peittävää lopputulosta, mutta pitäisi pysyä. K-Raudasta ostin Cello Classic Aquaa, sävy WEK-TV-5089. Kerron mikä on lopputulos, kun vaan ehtisin maalaamaan 🙂

Reply
Merja 30 kesäkuun, 2017 - 3:54 pm

No hyvä, että ymmärsin väärin. Tosin mustakin on kiva. Keinuhan on ihan ihana. Meillä mies haluaisi muovisen pallotuolin riippumaan terassin katosta, mutta minusta aito rottinkinen on paras. Katsotaan kumpi voittaa?

Reply
Ulla 1 heinäkuun, 2017 - 10:02 am

Meillä on sellainen mökin terassilla ja on kyllä täydellinen! Kun siinä istuu ja katselee järvelle, tulee tosi hyvä olo. Se on kaunis ja mukava! Sopii tuohon teidänkin terassille täydellisesti! Ja sitten mökillekin, kun se valmistuu:)

Reply
MARITA NAARALA 10 heinäkuun, 2017 - 9:44 am

erittäin hyvin Meillä on ollut samanlainen keinu joka meni rikki Yritetään löytää jostain uusi

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 heinäkuun, 2017 - 12:38 pm

Jos ihan samanlainen on hakusessa, niin tuosta keinun kohdalta tekstia linkkaamalla pääsee valmistajan sivulle 🙂

Reply

Jätä kommentti