Hotellielämää

by Kerttu

Hei taas!

En nyt edes aloita sitä ”väsynyt mutta onnellinen” -virttä, mutta se taitaa olla lapsiperhereissujen tyypillinen lopputulema. Onnellinen siitä, että lähdettiin, koettiin ja nautittiin. Väsähtänyt siitä, että moniin perusasioihinkin kuuluu vieraissa paikoissa vähän enemmän säätöä. Samalla tuli pidettyä puolivahingossa blogilomaakin, kone oli kyllä mukana mutta ei puhettakaan, että sitä olisi ehtinyt tai sitten illan pikkutunneilla edes jaksanut avata. Mutta oikein hyvä näin, nyt tuntuu että on vaikka kuinka paljon kerrottavaa!

_MG_5641

_MG_5646

Laskin eilen illalla kotimatkalla, että olen ollut heinäkuussa 12 yötä kahdeksassa eri hotellissa. Ei ihme, että kotiin oli taas niin ihana palata ja nyt tuntuu, että ei ihan heti tarvitse minnekään lähteäkään. Näihin hotelliöihin on mahtunut monenlaisia kokemuksia, joista kärkeen kiilasivat nämä kaksi viimeisintä.

_MG_5643

Teen huonevarayksia vähän milloin mistäkin, suoraan hotellista tai erilaisten hakusivujen (hotels.com, tripadvisor.com) kautta. Siinä missä ennen ykkösjuttu oli sijainti, nyt lasten kanssa pitää tarkistaa ensimmäisenä huoneen koko. Pidemmissä reissuissa meillä on ollut erillinen makuuhuone, se antaa hyvin lisää tilantuntua ja rauhoittaa iltaa tai aamua heille, jotka haluavat nukkua. Paitsi yleensähän tilanne on niin, että lapset ovat hereillä ja vanhemmat haluaisivat nukkua, mutta se on jo tarina erikseen eikä siinä ainakaan vauvaperheessä erillinen makuuhuone (tai muukaan itku) auta 😉

_MG_5651

Lisäksi arvostan rauhallisuutta, hyvää aamupalaa ja silmää miellyttävää sisustusta. Ainahan kaikki näistä ei toteudu, esimerkiksi Ranskassa eräässä hotelllissa verhotanko romahti kun suljin illalla verhoja ja mieheni vastatessa puhelimeen ei seinätelineestä irronnut vain luuri vaan koko puhelin! Siinä sitten naureskeltiin, että tästä kohteesta ei taida sellaista modernisti kodikasta juttua irrota.

_MG_5652

Reissumme pääkohde oli Turussa, siitä kerron teille piakkoin lisää. Aika huima kokemus nimittäin! Osastolle ”vähän enemmän säätöä” -kuului se, että emme ajaneet vauvan vuoksi yhtenä päivänä suoraan Jyväskylästä Turkuun saakka, vaan puolitimme ajomatkan ja yövyimme Tampereen Scandic Station* hotellissa. Siellä huoneemme oli suuri ja sinne mahtui mainiosti sängyt neljälle.

_MG_5653

_MG_5656

Hotellin sijainti ydinkeskustassa on oikein mainio. Lähdimme tutustumaan Koiramäkeen Särkänniemessä; aivan hellyyttävän suloinen paikka!

_MG_5665

Scandic Stationin vastaanotosta saa ostaa lippuja Särkänniemeen ja bussikuljetus lähtee ihan nurkalta. Oli näppärä viedä tavarat huoneeseen ja lähteä kohti satumaailmaa ja kieputtimia.

_MG_5683

_MG_5686

_MG_5688

Keli ei ollut maanantaina mikään täysi kymppi, mutta onneksi suurimmilta sateilta  ja myös jonoilta vältyttiin. Teemapuistoissa arvostan kovasti sitä, että kokonaisuus on tehty alusta loppuun teemaa tukien ja tämä kyllä hienosti Koiramäessä toteutui. Mietin ennakkoon, että Koiramäki voisi olla vauvan kanssa vähän rauhallisempi paikka kuin vilkkuvalojen ja jumputtavan musiikin valtaama huvipuisto. Tässä ajatukseni osui nappiin, Koiramäessä oli ihanan verkkainen tunnelma.

_MG_5695

_MG_5699

Koska ostimme elämysrannekkeet Särkänniemeen, kävimme vielä pyörähtämässä laitteissakin. Minä olen tullut virallisesti vanhaksi, sillä minua ei saa enää mihinkään hurjiin huvipuistolaitteisiin ja noita pääalaspäin meneviä vuoristoratoja katsellessakin tuli vähän huono olo 😀 Tytär olisi taas halunnut mennä joka paikkaan, mutta onneksi hän on vielä alle 120 cm. Hän kinusi pääsyä Tukkijoelle yli tunnin, mutta se ei meitä vanhempia kolean kelin vuoksi houkutellut. Viimein ennen lähtöä mieheni suostui ja he lähtivät yhdessä kohti laitetta. Harmitus olikin melkoinen, kun Tukkijoki suljettiin ja jono katkaistiin juuri viisivuotiaamme kohdalta. Siinä sitten taas harjoiteltiin sitä kuuluisaa pettymyksensietokykyä, huh!

_MG_5708

Hupipäivän jälkeen oli ihana palata hotellille rentoutumaan. Iltapalaa, kylpy ja puhtaat valkeat lakanat hyvässä sängyssä ovat kyllä kova kolmikko!

_MG_5715

Tiedättekö mikä lähentelee tähtitiedettä tai ydinfysiikkaa? Autosiirtymien ja vauvan unien synkronoiminen! Onneksi tällä reissulla ajoitukset osuivat nappiin ja saimme nauttia hiljaisuudesta ja maisemista. Tyytymättömän vauvan viihdyttäminen turvakaukalossaan pidemmällä matkalla kun vaatii jo jonkinmoiset maijapoppas-taidot!

_MG_5719

Matka jatkui kohti Turkua ja Naantalia. Sanonta ”Naantalissa paistaa aina” ei pettänyt taaskaan!

*Yö Scandic Stationissa saatu blogin kautta.

Saatat pitää myös

6 Kommentit

Go 4 it vol. 2 - Minttu 30 heinäkuun, 2015 - 1:42 pm

No onpas mukava kuulla, että vanhaan kotikaupunkiini on avattu noin kivan oloinen hotelli! Itse nukun Tampereen viisiiteilläni joko äidin tai jonkun kaverini luona, mutta nyt viimeksikin oli svenne-vieraita mukana ja heille on aina hyvä olla tiedossa joku miellyttävä majoituspaikka.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 elokuun, 2015 - 11:24 am

Suosittelen kyllä tätä hotellia, varmasti vieraatkin tykkäävät!

Reply
Marja 30 heinäkuun, 2015 - 4:35 pm

Eikös ollutkin kiva valinta tuo Tampereen hotelli. Olen siellä itsekin yöpynyt ja paljon tuli otettua kuvia sisustuksesta. Ei ihan perinteistä, vaan modernia.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 elokuun, 2015 - 11:25 am

Varsinkin aulatila on erittäin moderni, jopa futuristinen 🙂

Reply
Sanna 30 heinäkuun, 2015 - 10:51 pm

Kivan näköinen hotla. Ens kerralla tuonne. Nyt testattiin uusi Torni, suositella voin sitäkin!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 elokuun, 2015 - 11:25 am

Kannatta testata tämäkin! Ja samoilla nurkilla kun Tornikin 🙂

Reply

Jätä kommentti