Ihan kahvilla

by Kerttu

Kaunista huomenta!

Keski-Suomen taivaalla pörräävät tänään helikopterit, sillä eräs ”pieni” rallitapahtuma on jälleen täällä. Omaan aamuuni ei kuulu moottorin meteliä, vaan rauhallinen kahvihetki. Reissussa pääsin ensimmäistä kertaa kunnolla kahvikonekahvin makuun ja täytyy sanoa, että olin positiivisesti yllättynyt! Onko sinulla kokemuksia kahvikoneesta; tuleeko sitä käytettyä ja millainen kannattaisi ehkä hankkia?

hobstar-1-4

hobstar-1-6

Turun reissulla vierailun ihanassa Sisustuksen Koodi -kaupassa ja tein pieniä ostoksia. Nämä Hobstar-lasit ovat tuttuja blogeista ja nyt niitä löytyy meiltäkin! Muutaman päivän koekäytön perusteella nämä tulevat kovaan käyttöön niin kahvimukeina kuin vesilaseinakin. Rakastan isoja laseja, sillä juon paljon vettä enkä halua olla täyttämässä pikkusta kippoa koko ajan. Tämä pienempikin koko laseista on reilua mitoitusta, tosin valikoimassa olisi ollut vielä suurempiki malli. Jäi vähän harmittamaan, että en kerralla ostanut koko laatikollista laseja.

hobstar-1-5

hobstar-1

Meillä valmistaudutaan tyttären kuusivuotisjuhliin, joita vietetään sukulaisten kanssa sunnuntaina ja kavereiden kanssa maanantaina. Pian alkaa esikoulukin ja sen myötä arki saa kaivattua rutiinia. En voi kuin ihmetellä, miten aika juoksee! Illalla mietin tätä elämänvaihetta, on vauva joka tarvitsee minua 24/7 ja esikoululainen, joka jo haluaa vähän turvallisesti itsenäistyä. Molemmat vaiheet menevät syvälle tunteisiin. Ei se auta kuin ottaa kuppi kahvia ja antaa perjantain tulla. Yleensä kupposen ääressä ajatuksetkin järjestyvät 🙂

Miten sinulla, käynnistyykö aamu ilman kahvia?

Saatat pitää myös

18 Kommentit

Caritainen 31 heinäkuun, 2015 - 9:41 am

Huomenta 🙂 Täällä aivot huutaa kahvia, mutta maha sanoo poks, joten koetan vierottaa itseäni vihreän teen avulla 😉 Meilläkin on kahvikone, Dolce Gusto, mutta alun huuman jälkeen en sitä paljon ole käyttänyt. Pitääkin aktivoitua, sillä jotkut maut on jopa ihan hyviä… ja toi eskarivuosi, voih! Meillä se nyt esikoisella takana ja edessä siis ekaluokka itsenäistymisineen. Aika kamalaa, vaikka toisaalta ihanaakin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 elokuun, 2015 - 11:14 am

Ihanaa koulun alkua teidän esikoiselle. Sitähän sanotaan, että eskarivuosi kasvattaa lasta ihan erityisesti. Jännää nähdä mikä on kehitys vuoden aikana.

Reply
Saara 31 heinäkuun, 2015 - 10:21 am

Aiemmin ei aamu lähtenyt käyntiin ilman kahvia, mutta nyt kun meidän vauva saa siitä pahasti vatsanpuruja niin ei auttanut kuin hylätä aamukahvi. Ja päiväkahvi ja iltakahvi ja kaikki kahvit niiden välissä 😀 Kahvikonetta ei ole, tavallinen kahvinkeitin kun on kiire ja ihana mutteripannu kun ei ole kiire.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 elokuun, 2015 - 11:15 am

Taitaa olla aika yleistä vähentää kahvin kulutusta odotus- ja pikkuvauva-aikana, niin minäkin olen tehnyt vaikka vauvalla ei vatsavaivoja olekaan ollut. Aamuun vaan kuuluu se kahvikuppi, onkohan enemmän tapa vai kofeiiniaddiktio 😀

Reply
Viivi / Valkoinen Soihtu 31 heinäkuun, 2015 - 10:35 am

Aamu lähtee käyntiin kahvilla, muumimukista nautittuna:) Meillä myös Hobstar-lasit ovat kovassa käytössä, ihan parhaita vesilaseja (ja toki toimivat loistavasti myös muidenkin juomien kanssa)!

Iiks, eskari alkaa täälläkin ja sitä on odotettu kuin kuuta nousevaa:)! Iloisia eskaripäiviä teidänkin neitikälle!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 elokuun, 2015 - 11:16 am

Muumimukit toimivat aina! Ihanaa eskarivuotta teidänkin neidille <3

Reply
Katri 31 heinäkuun, 2015 - 11:11 am

Aamu alkaa vihreän teen voimalla, mutta iltapäiväkahvit jos toisetkin kiehautan Pauligin Cupsololla Mielestäni on verraton laite, varsinkin näin äitiyslomalaiselle, kun pääsee välillä kotonakin kahvilatunnelmaan! Laite on ollut käytössä pari vuotta ja missään vaiheessa en ole sitä unohtanut&myös vieraat tykkäävät

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 elokuun, 2015 - 11:16 am

Pitääpä vähän tutkia millainen laite tuo olisi! Olisihan siinä omassa kahvikoneessa ripaus luksusta kotiarkeen 🙂

Reply
HuopaPalloMatto 31 heinäkuun, 2015 - 11:13 am

Ihanat kuvat! Kahvi kyllä on niin perinteinen aamun käynnistäjä. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 elokuun, 2015 - 11:17 am

Kiitos paljon!

Reply
Kristiina Kortelahti 31 heinäkuun, 2015 - 4:11 pm

Meillä on Boschin Tassimo-kahvikone, johon olen ollut tosi tyytyväinen ja kahveja on monia ihania makuja. Nyt jos ostaisin uuden koneen, ostaisin ehkä juuri tuon Pauligin Cupsolo-koneen, sillä olen huomannut että siihen sopivia kapseleita löytyy useimmista ruokakaupoista, kun taas tuohon Tassimoon ei niinkään usein löydä kapseleita tavallisista ruokakaupoista, ainakaan täällä meillä päin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 elokuun, 2015 - 11:17 am

Hyvä vinkki, täytyy huomioida tuo saatavuusseikka myös ostopäätöstä punnitessa.

Reply
suvi m 31 heinäkuun, 2015 - 9:29 pm

Nuo on kyllä hyvät lasit! 🙂
Meillä on se Nespresso Lattisima -kahvikone (saatu) ja tykkään kyllä siitä!

Laitoin muuten sulle eteenpäin kulutushaasteen…vastaile jos aihe kolahtaa. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 elokuun, 2015 - 11:18 am

Kiitos haasteesta, laitan toteutuslistalle 🙂

Reply
Kassandra 31 heinäkuun, 2015 - 9:48 pm

Mä en ole juonut odotusaikana enkä imetysaikana kahvia lainkaan. Poikanen on nyt juuri kohta päivälleen 5kk ikäinen ja huomaan, että ilmankin näköjään pärjää.
Joskus kahvi tuoksuu ihan vastustamattoman hyvälle eli ehkä vielä imetyksen aikanaan loputtua hurahdan uudelleen?
Meillä kaksi isompaa, tuleva eskarilainen ja juuri 2 täyttänyt ovat saaneet kahvista mahavaivoja 🙁

Kahvikone kuulostaa ihanalta ja itse haluaisin oikein ison, ”kunnon” koneen, jolla onnistuu maidon vaahdotus jne. Meillä on pieni cupsolo ostettu autotalliin 😉 En oikein miellä sitä ns. kunnon koneeksi, vaikka ihan näppärä onkin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 elokuun, 2015 - 11:19 am

Heippa! Kyllähän sitä varmasti pärjää ilmankin, mutta kun on se tapa… Olen kyllä vähentänyt kahvin juontia ja juon käytännössä vain aamukahvin. Joskus erikoistilanteessa päivällä, mutta harvemmin. Oma kahvikone olisi kyllä kiva!

Reply
Minä 1 elokuun, 2015 - 11:43 am

Noita laseja sain itse ostettua Jyväskylästä Miriam’s kahviosta 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 elokuun, 2015 - 11:22 am

Kiitos vinkistä!

Reply

Jätä kommentti