Projektista tavaksi

by Kerttu

Hyvinvointivalmennusta on eletty jo kuukausi ja takana on neljä tapaamista bloggaajista koostuvan IWELLOjengin kanssa. Nyt eletään vaihetta, jolloin erilaiset haasteet saattavat alkaa näkyä. Motivaatio rakoilee, sairastelu alkaa,  ennakko-odotukset eivät täyty, paino ei putoa, arjen kiireet jyräävät ja aikaa liikunnalle ei tunnu löytyvän? Lyhyesti sanottuna alkuinnostus laantuu, arki koittaa ja päättäväisyyttä tarvitaan tupla-annos. Miten siellä ruudun takana hyvinvointitsemppiin osallistuvilla menee? Kuulostaako tutulta?

treenit4-1-4

Onneksi myös samaan aikaan onnistuneet ensimmäiset viikot antavat kannustavan palautteen parempana jaksamisena ja mukavammin istuvina vaatteina. Itselleni juuri tämä kohta on se haastavin, sillä uutuudenviehätys karisee ja projektiajattelun sijaan pitää tehdä elämäntapaan liittyviä valintoja.

treeni4-1-2

Miten viikko meni?

maanantai: Fat burn cardio – kotijumppa, 20 min
tiistai: lepo
keskiviikko: sauvakävely 10 km
torstai: IWELLOjengin yhteistreeni (postauksen kuvat täältä)
perjantai: Juoksu 6 km
lauantai:  lepo
sunnuntai: juoksu 8 km

treeni4-1-3

Yhteenvetona voin sanoa, että olen pysynyt liikkeessä ja se tuntuu niin hyvältä! Viikkoon mahtuu lajeja, jotka tuntuvat uusilta. Helpointa on edelleen vetää juoksukengät jalkaan ja lähteä lenkille. Sauvakävelemässä en ole käynyt vuosiin, mutta kaverin kanssa ja hyvissä maisemissa se oli aivan loistava treeni. Kotijumppaaminen vaatii edelleen erityisponnisteluita (ei siis huvittaisi), mutta se on vaan niin sata kertaa helpompi toteuttaa kun kuntokeskuskäynti. Sain Elixiaan kuukauden ilmaisen tutustumisen, mutta siellä ei ole tullut siitäkään huolimatta käytyä. Toisaalta kelit ovat olleet niin hienot, että on ollut ilo liikkua ulkona raittiissa ilmassa.

treeni4-1-4

IWELLOjengin treenissä keskityimme lihaskuntoon ja sykkeen nostattamiseen. Teimme treenin pariharjoituksena ja olihan meillä hauskaa! Teimme kiertoharjoitteluna mm.  punnerruksia, lankkuja, hyppyjä, vatsarutistuksia ja ojentajia. Saimme hyvän lämmön päälle ja parin kanssa liikkeet toivat treeniin hauskaa vaihtelua.

treeni4-1-5

Ruokahommat ovat pysyneet myös balanssissa ja painoa on pudonnut kolmisen kiloa! Hiilihydraatteja olen vähentänyt ja pidän huolta proteiinin saannista. Syön normaalia kotiruokaa monipuolisesti, mutta vältän herkkuja. Toki spesiaalitapauksissa sellaisetkin sallitaan, sillä tavoitteena on tehdä sellaisia valintoja, joihin voin sitoutua pitkällä aika välillä. Absoluuttinen herkuttomuus ei ole sellainen valinta 😉

treeni4-1-6

Onneksi on ihan sallittujakin herkkuja! Jyväskylän keskustassa, Jyväskeskuksessa sijaitseva Shake ´N`Go tarjosi meille palautusjuomaksi ihanat smoothiet. Valikoima oli sellainen, että valinnanvaikeushan siinä iski. Kyllä meidän kelpasi skoolata treenin jälkeen! Kuulin muuten, että Shake ´N´ go avaa toisen toimipisteensä Hutunkiin Vaajakoskelle, joten sielläpäin tai keskustassa liikkuvat, napatkaahan superfoodia evääksi!

treenit4-1-2

Tällä viikolla minulla meinaa olla haasteita saada liikuntaa ahdettua kalenteriin, joten yritän tsempata kotijumppien ja kärrylenkkien kanssa. Torstaina tapaamme taas tämän aurinkoisen tyttöjengin kanssa, silloin sukelletaan vielä syvemmälle ravitsemusasioihin. Ja siitä lukijatreenistäkin minulla on pian teille lisätietoa, pysykää mukana!

Saatat pitää myös

1 Kommentti

Jutta / Projekti Verkaranta 17 syyskuun, 2015 - 9:18 am

On niin inspiroivaa ja innostavaa kulkea mukananne tätä hyvinvointimatkaa. Näytätte kyllä huikean energisiltä koko porukka. Tsemppiä! 🙂

Reply

Jätä kommentti