Oikeasti meillä kaikilla on vain yksi toive

by Kerttu

Joulu on toiveiden aikaa. Olemme lausuneet haaveita ääneen rakkaimmillemme ja ehkä hemmotelleet itse itseämme. Pieniä pussukoita, jotka ovat ladattu täyteen tunnetta; käsintehtyä saippuaa, unelmanpehmeitä villasukkia, herkullisimpia suklaita tai jopa luksuslaukku tai designhuonekalu.

Uusi vuosi tulee ja muuttaa toiveet tavoitteiksi:  timmimpi kroppa, kevyempi olo, opinnot loppuun tai säästökuuri unelmamatkalle.

Mikä ihaninta, näitä haaveita ja tavoitteita pitää saada joskus toteuttaa.

 

Kun on terveenä, unohtuu että se on maailman tärkein asia ja suurin etuoikeus. Se on itsestäänselvyys, jota ei aina muista edes vaalia. Luojan kiitos mistään kunnon selkäjumia vakavammasta ei ole kysymys, mutta aika nopeasti tämäkin kipu palauttaa mieleen sen olon, kun on vahva, liikkuva ja kunnossa.

Oikeasti meillä kaikilla on vain yksi toive; olla terveenä. Sen rinnalla kaikki muu on toissijaista. Ensi vuodelle ei tarvita mitään muuta, kun kykyä rakastaa itseään niin paljon, että pitää huolta kropasta ja mielestä.  Parasta siinä on se, että pienet ja usein toistuvat asiat ovat hyvinvoinnissa niitä ratkaisevia.

Kun tärkein toive on toteutunut, voi kiitollisena haaveilla muusta.

Saatat pitää myös

18 Kommentit

Suvi 29 joulukuun, 2017 - 10:24 am

No näinhän se on! Ihana postaus 🙂 Onnellista vuodenvaihdetta!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 joulukuun, 2017 - 10:24 am

Kiitos samoin Suvi! Ja samaa sinne <3

Reply
Sara 29 joulukuun, 2017 - 10:31 am

Osuit aulan kantaan! Toivottavasti selkäjumisi laukeaa pian. Onnellista ja tervettä uutta vuotta!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 joulukuun, 2017 - 10:38 am

Kiitos paljon Sara! Eiköhän tämä tästä pian oikene 🙂 Onnellista uutta vuotta sinnekin!

Reply
Kielo 29 joulukuun, 2017 - 10:48 am

Komppaan kyllä sinua täysin. Itse olen kärsinyt koko syksyn jalkakivusta, joka uusiutuu aika ajoin. Hartain toive ensi vuodelle olisi, että tulehdus hellittäisi ja pääsisin taas liikkumaan normaalisti. Oma ja läheisten terveys on kyllä ihan tärkeintä, muu on täysin toisarvoista.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 joulukuun, 2017 - 10:50 am

Toivon, että kivut pian hellittävät, varmasti ollut raskas syksy. Se fiilis, kun pääsee kevään tullen lenkkipolulle, palkitsee erityisesti tuollaisen kokemuksen jälkeen <3

Reply
Muuttuva kotini Päivi S 29 joulukuun, 2017 - 2:19 pm

Selkävaivat ovat kyllä inhottavia. Mulle auttaa säännöllinen liikunta, heti kyllä huomauttaa jos ei liiku. Jos selkävaivat jatkuu pitkään, niin suosittelen menemään Kalevalaiselle jäsenkorjaajalle. Mulla ollut vuosia selän kanssa ongelmia. Olen käynyt monet kerran lääkärillä ja saanut vaikka mitä lääkettä yms. ainoa paras apu on ollut Kalevalainen jäsenkorjaajalla käynti. Joogakin on hyvä selälle ja venyttely 🙂 Toivottavasti menee pian ohi <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 joulukuun, 2017 - 10:52 am

Kiitos Päivi! Säännöllinen liikunta on ehdoton täälläkin ja nyt kun on ollut taukoa, se kostautuu jäykkyytenä. Ennen ei ole selkävaivoja ollut, joten kokemus tämäkin 😀

Reply
Suvi 29 joulukuun, 2017 - 5:21 pm

Nytpä tuli tämä kirjoitus hyvällä ajoituksella!
Jouduin kolme päivää sitten päivystyksen kautta sairaalaan viikkoja jatkuneen tuskaisen niskakivun ja toisen käden voimattomuuden ja turruttelun vuoksi. Kaksi kaularangan nikamaväliä luudutettiin ja välilevyt vaihdettiin muovisiin.
Nyt toivotaan, että leikkaus veisi kaikki hermosärkyoireet ja kovat niskakivut mennessään. 6 vkon sairasloma oottaa yrittäjää. ?
Terveys on tärkeintä maailmassa. Ilman sitä ei ole muutakaan..

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 joulukuun, 2017 - 10:55 am

Onpa sinulla ollut raskas kokemus, mutta toivotaan, että olet nyt saanut avun ja kivut alkavat hellittää. Sairasloma on pitkä, mutta toivottavasti auttaa sinut kunnolla kuntoon. Terveys on todellakin tärkeintä ja arvokkainta, mitä meillä on <3

Reply
Sohvi 29 joulukuun, 2017 - 7:10 pm

Näen työssäni joka päivä parantumattomasti sairaita ja kiitän joka päivä siitä, että minä ja läheiseni olemme terveitä.
Elämä voi muuttua yhtäkkiä aivan toiseksi mitä oli suunnitellut. Nautitaan siis tästä hetkestä <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 joulukuun, 2017 - 10:56 am

Juuri näin, koskaan ei huomisesta tiedä <3 Ollaan kiitollisia jokaisesta päivästä.

Reply
Elina 29 joulukuun, 2017 - 8:31 pm

Niin tärkeä ja hyvä kirjoitus!?Asia on juuri näin. Oma ja läheisten terveys on tärkeintä maailmassa. Muut huolet on aina järjestettävissä jotenkin. Tsemppiä selällesi Kerttu ja ihanaa alkavaa vuotta! Blogisi on nykyään lempiblogini?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 joulukuun, 2017 - 10:58 am

Voi kiitos Elina, ihana palaute ja otan se nöyränä vastaan <3 Pidetään huolta itsestä ja toisistamme. Ihanaa uutta vuotta sinullekin!

Reply
Keiju 30 joulukuun, 2017 - 12:51 am

Juurikin näin! Itse olen saanut elää terveenä ja olen menestynyt elämässäni. Olen jostain syystä pelännyt jotain negatiivista tapahtuvan jo pitkään! Nuorin lapsista joutui muutamaksi päiväksi sairaalaan kesällä ja se pelotti, koska hän oli vasta 6kk. Nyt olen itse sairastellut ja tutkimukset ovat meneillään. Mitä ja kuka seuraavaksi? Toivon vuodelta 2018 terveyttä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 joulukuun, 2017 - 11:00 am

Ymmärrän ajatusmallisi, jotenkin joskus pelottaa olla liian onnellinen, ettei kaikkea hyvää vain viedä pois. Toisaalta järki kertoo, että maailma ei toimi niin, eikä ketään rangaista onnellisuudesta tai menestyksestä. Mitä vain voi tapahtua kenelle vain. Pienen lapsen sairastaminen on erityisen kamalaa, sitä tekisi mitä vain, että saisi vaivat itselleen ja toisen kuntoon. Toivotan sinulle ja perheellesi tervettä ja onnellista uutta vuotta <3

Reply
Anna 30 joulukuun, 2017 - 4:40 pm

Hei,
Kiitos ihanasta blogista, kiitos rehellisestä ja valloittavasta tavasta kirjoitaa arkisista asioista. Postauksiasi on ollut ilo lukea.

Erityinen kiitos viimeisimmästä postauksesta. Se osui ja upposi. Olen elänyt pari piinallista viikkoa odottaen tutkimustuloksia, epäilynä syöpä. Eilen sain vapauttavan tiedon, ei syöpää. Iso ja vaativa leikkaus on edessä, mutta sen kyllä kestän.

Oikeasti meillä kaikilla on vain yksi toive…

Iloa, onnea ja terveyttä Uuteen Vuoteen, meille jokaiselle <3

Reply
Maitoviiksi 30 joulukuun, 2017 - 7:15 pm

Hyvää uutta vuotta koko perheellesi! Toivottavasti kipuilusi hellittää ja pysytte terveinä. Itsekin toivon, että voisin olla mahdollisimman terve ja läheiset pysyvät terveinä. Kuukausi sitten alkanut vatsakipu johtuikin maksassa olevista pesäkkeistä ja nyt selvitellään, että mitä sieltä oikein paljastuu. Toivotaan, että mahdollisimman hyvää paljastuu.
Kiitos blogistasi! <3

Reply

Jätä kommentti