Joulu ekan kerran kotona – kannattiko?

by Kerttu

No mutta moi!

Toivottavasti teillä on ollut ihana joulu! Pienen tauon jälkeen on taas hauskaa, mutta vähän hassua kirjoittaa blogipostausta. Äkkiseltään voisi ajatella, että tauot eivät sovi minulle, sillä rima nousee ja mietin, takaisin pitää tulla vähintään syövän parantavan reseptin kanssa. Te minut tiedätte (ei ole valmista ihan vielä), joten mitä jos mennään ihan kuvien ja kuulumisten muodossa?

Joululoma alkoi oikein kunnolla lomaillen, sillä jätin tietokoneen laturin vahingossa työpaikalle. Tosin pelkäsin myös kadottaneeni sen jouluostoksille tai jemmanneeni kaappiin mystisten  lahjanyssäköiden kanssa. Ajattelin, että sin tässä viestin universumilta hyvin selkeästi kerrottuna: pidä lomaa. Ja minähän pidin! Vähän harmittelin, että en päässyt enää kunnolla hyviä jouluja toivottamaan, mutta luulen, että kenenkään joulunvietto ei jäänyt siitä kiinni 😉

 

Joulu oli oikein ihana! Kotijoululle pisteet ja iso suositus, ei pakkaamista ja purkamista, aikatauluja tai kiirettä. Silti aattopäivä hujahti ohi kuin hetkessä.  Tässä joulussa ei ollut yhtään sellaista asiaa tai perinnettä, jota emme olisi erityisesti halunneet. Se oli meidän näköinen, vaikka ajattelenkin, että ihanaa joulua voi viettää monella tavalla.

Aattoaamu valkeni pyryisen yön jälkeen tyynenä ja valkeneana.  Riisipuurot mahassa suuntasimme koko porukka mäenlaskuun. Samaan paikkaan kokoontui iso joukko naapureita, joille sai hyvät joulut toivotella.

Pulkkamäen lasken lapset söivät lounaan, pienin laitettiin päiväunille ja suuntasimme rauhalliseen joulusaunaan. Samaan aikaan saimme meille myös siskoni perheineen eli ihan oman perheen kesken aattoa ei kuitenkaan vietetty. Joulupukki tuli jo neljän aikaan ja se oli täydellinen ajoitus! Lapset avasivat pakettinsa ja kuuden aikaan olimme valmiina aattoillan ateriaan. Ilta menikin rennosti ja kun esikoinen viimein malttoi nukahtaa, oli itsekin jo valmis sänkyyn.

 

Pyhäpäivät ovatkin menneet sukulaisia nähden, eikä pikkulapsiperheessä synny spontaanisti kovin montaa “ollaan vaan ja köllötellään” -hetkeä, sen verran aktiivista on meno. Pari elokuvaa olen kuitenkin katsonut ja lukenut normaalia enemmän eli onneksi on saanut myös napattua pieniä omia hetkiä itselleni.

Nyt alamme valmistautumaan seuraavan suureen juhlaan eli ystäväni uudenvuoden aaton häihin! Monenmoista tehtävää riittää sillä saralla, esimerkiksi alkaen omasta asusta, joka on tällä kaasolla vielä kaupassa. Että jos meinaa olla blogissa vähän hiljaisempaa, tiedätte, että olen kehittelemässä sitä syöpälääkettä 😉

Saatat pitää myös

12 Kommentit

Heli joulukuu 28, 2017 - 9:59 am

Tuo jouluaatto kuulostaa mukavalta. Itse haaveilen jouluaatosta kotona. Olemme jo useampana vuonna joutuneet lasten kanssa kiertämään paikasta toiseen ja joka kerta päätämme ollan ensi jouluna kotona! Tänäkin jouluna oltiin vanhempieni luona ja joulupäivänä mieheni isän luona. Olisi ihana rauhoittua kotona ja tehdä joulusta omannäköinen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas joulukuu 28, 2017 - 10:46 am

Heippa Heli! Kannattaa kokeilla, varsinkin lasten kanssa meno rauhoittuu, kun siirtymät vähenevät. Suosittelen kokeilemaan kotijoulua ja toki ovat voivat olla auki lähisukulaisille, jos he haluavat osallistua myös. Meillä oli ihana, kun sain siskon perheen joulusaunaan ja joulupukille meille, illallisen he menivät nauttimaan vanhemmilleni ja me olimme illan ihan omalla porukalla.

Reply
Hanna joulukuu 28, 2017 - 11:34 am

Kotijoulu on kyllä paras! Me ollaan oltu lasten syntymän jälkeen kaikki joulut joko meillä tai lähellä siskon perheen luona. Useammin kyllä täällä, meillä kun on vielä toistaiseksi enemmän tilaa. Joukkoon ovat sitten liittyneet vanhempani ja aina välillä myös siskon appivanhemmat. Tänä vuonna he kaikki olivat meillä. Tykkään tästä systeemistä tosi paljon! Minä saan kattaa pöydän ja koristella kodin mutta ruoista ei tarvitse kenenkään ottaa stressiä kun jokainen tuo jotain ennalta sovittua. Aaton ateria on siis melko runsas mutta kukaan ei rasitu liikaa. Yhteinen aaton vietto aloitetaan iltapäivällä ja yleensä kahvilla tai glögillä pasteijoiden ja pienten herkkujen kera. Joulupukin jälkeen syödään porukalla jouluateria. Lapsille katetaan oma pöytä kun eiväthän he kauaa malta. Joulupäivä ja tapani ollaan yleensä oltu kotona omalla porukalla yökkäreissä. Pelattu lautapelejä, herkuteltu ja katsottu elokuvia. Välillä vaan toppavaatetta yökkärin päälle ja ulos.

Miehen vanhemmilla ollaan käyty joulupuurolla aina aattoa edeltävänä viikonloppuna hänen toisessa kaupungissa asuvan veljen perheensä kanssa. Heitä kun on kaikkiaan viisi lasta ja vanhin veli on viettänyt aina aaton anopin pöydissä niin siitäkään ei ole tullu kiistaa. En siis ole ollut yhtään aattoa appivanhempieni kanssa koko 16 vuotisen historiamme aikana. Kuulostaa toisista hassulta mutta tämä on toiminut meillä kivasti näin ja kun kaikki ovat olleet tyytyväisiä on ratkaisu ilmeisen onnistunut.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas joulukuu 29, 2017 - 10:30 am

Tuo on kyllä ihanaa, että ovet ovat auki lähisuvulla ja jokainen tuo jotain tullessaan! Teidän joulu kuulostaa oikein idylliseltä, mukavaa että aikaa jää myös perheen kesken nauttimiseen <3

Reply
Muuttuva kotini Päivi S joulukuu 28, 2017 - 12:14 pm

Me ollaan vietetty ainoa yksi joulu kotona v.2000 ja silloi mieheni pappa kuoli jouluaattona eli sen jälkeen on vietetty aina anoppilassa joulu ja sukuloitu. vanhin tyttö ei koskaan enää haluaa viettää joulua kotoa, ikäviä muistoja. Nuorimmainen ja mie oltais voitu viettää kyllä joulu kotonakin, mutta auton nokka kohti pohjoisempaa 🙂 No, ite kyllä pääsee helpommalla. Kiva leppoisa joulu kuitenkin saatiin viettää. Oikein ihania uuden vuoden häitä sinne, häät ovat aina kivoja. Samalla oikein ihanaa uutta vuotta sinne <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas joulukuu 29, 2017 - 10:28 am

Ihanaa joulua voi onneksi viettää monella tavalla. Onhan siinä valmiiseen pöytään astumisessa hyvät puolensa 😀 Ihanaa vuodenvaihdetta ja kiitos Päivi sinulle kaikista ilahduttavista kommenteista tänä vuonna <3

Reply
Merja joulukuu 28, 2017 - 3:53 pm

Ihana idea pitää häät Uutena Vuotena, ainakin muistaa koska ne olivat. Vuoden vaihtumista en ole osannut oikein juhlia, koska en ymmärrä miksi sitä edes pitäisi juhlistaa?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas joulukuu 29, 2017 - 10:26 am

Odotan innolla uudenvuodenhäitä, jää takuulla mieleen. Ja aikamoiset ilotulitukset tulee ihan kaupungin järjestämänä <3

Reply
Eve joulukuu 31, 2017 - 11:41 am

Missä joulukirkko ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas joulukuu 31, 2017 - 11:43 am

Ei kuulu meidän aaton perinteisiin 🙂

Reply
Iia tammikuu 3, 2018 - 3:10 pm

Hei! Teidän joulu näytti tosi kivalta ja kuvia katsellessa iskin silmäni kirkkaaseen ruutumaljakkoon, jossa alaosa on pyöreä. Ostin samanlaisen maljakon kirpparilta vastikään, enkä nettietsinnällä löydä valmistajaa tai suunnittelijaa. Osaisitko kertoa jotakin maljakosta? Hyvää alkanutta vuotta sinulle! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas tammikuu 4, 2018 - 11:31 am

Heippa! Tiedätkö, myös meidän maljakko on kirpparilta eli en osaa kertoa siitä enempää. Hyvää alkanutta vuotta myös sinulle!

Reply

Jätä kommentti