Lopulliset hyvästit arkiruokakriiseille

by Kerttu
Lopulliset hyvästit arkiruokakriiseille

Kaupallinen yhteistyö: Feelia ruokakauppa

Onko joskus käynyt mielessä, että olisi mahtavaa saada apua arkiruokien valmistamiseen? Että kiireisessä arjessa olisi työ-, koulu- ja päiväkotipäivän jälkeen valmiina ravitsevaa ja terveellistä ruokaa, ennen kuin taas riennetään harrastuksiin tai muihin menoihin.

Ainakin minulle tämä on ollut suurin yksittäinen arjenhelpotustoive, mutta siitä huolimatta omaa kokkia meidän keittiössä ei ole näkynyt. Kun sain pyynnön testata Feelia ruokakauppaa, innostuin heti. Odotukset olivat todella korkealla!

Lopulliset hyvästit arkiruokakriiseille

Muutama sananen alkuun ensin siitä, mistä on kysymys. Feelia on kotimainen yritys, joka haluaa osaltaan parantaa ja monipuolistaa suomalaisten ruokailutottumuksia. Valikoiman ruuat ovat terveellisiä ja nopeasti valmistuvia,  eikä niihin lisätä valmistuksessa lisäaineita.  Ruokien raaka-aineista yli 80 % tulee Suomesta.

Valmisruokaa on toki tarjolla, mutta  Feelia on kehittänyt konseptin, jossa ruoka on lähes valmista ja se säilyy jääkaapissa pitkään. Feelia tekee siis valmiita ja esivalmistettuja aterioita, jotka erityisen valmistusmenetelmänsä ansiosta säilyvät pitkään makua ja rakennetta menettämättä.  Ruokiin ei lisätä lisä- tai säilöntäaineita ja ne valmistetaan aina laadukkaista raaka-aineista, mikä takaa tuotteiden korkean laadun ja terveellisyyden.

Valmisruokaa on toki tarjolla, mutta  Feelia on kehittänyt konseptin, jossa ruoka on lähes valmista ja se säilyy jääkaapissa pitkään.

Me saimme testiin todella monenlaisia kotiruokia: keittoja, kiusauksia ja pastaruokia. Mies huikkasi töihin lähtiessään, että ”muista kehua ne taivaisiin”, joka kiteyttää meidän tunnelmat. Ruuat ovat olleet todella hyviä ja maistuneet koko perheelle.

Nappasin tähän kuvan Feelian perheboksin viikon menun. Tämä boksi sisältää 7 viikoittain vaihtuvaa ruokaa Perheboksin ruokalistalta eli yhteensä 28 annosta. Jokainen ruoka koostuu kahdesta 600 g ruokapakkauksesta. Yhdestä ruoasta riittää 4:lle aikuiselle tai 2 aikuiselle 3–4 lapselle. Osassa keitoista on suurempi riittoisuus.

Postauksen kuvat ovat eiliseltä perjantailta, kun työpäivän päätteeksi kotonaoloaikaa oli alle tunti ja siinä ajassa piti saada molemmille lapsille (ja toki myös itselle) lämmin ruoka. Valitsin jääkaapista merimiespadan ja lämmitin sen kattilassa. Salaattia, kurkkua ja tomaattia kylkeen ja ateria oli valmis ja ehdimme määränpäähämme ajoissa.

Mukavaa on, että viikon ruokalista on vaihteleva ja sisältää myös kasvisruokia. Meidän perheessä ollaan kaikkiruokaisia, eikä ole allergioita, niin kaikki ruuat sopivat jokaiselle. Viikkoboksin hinta on neljän hengen perheelle 46 euroa.

Feelia toimittaa verkkokaupan tilauksia koko Suomen alueelle. Tuotteet toimitetaan styrox-kylmälaatikoissa, jossa kylmäketju säilyy koko toimituksen ajan. Kotona ruuat kannattaa laittaa heti jääkaappiin.

Tilaaminen on helppoa. Esimerkiksi Feelia Kotiruokaboksi toimitetaan tilausrytmisi mukaan (1 – 6 viikon välein). Et sitoudu mihinkään, voit helposti muokata tilaustasi, laittaa sen tauolle tai lopettaa tilauksen ilman kuluja.  Testin jälkeen otan meille Feelian  osaksi arkea.

Feelian merkitys arjen helpottajana on ollut todella suuri. Keiton osaa koululainen lämmittää itselleen ja jääkaapissa on aina terveellinen ruokavaihtoehto. Tällä viikolla söimme esimerkiksi Feelian lohikeittoa, joka on täysin lisäaineeton, mutta säilyy jääkaapissa kuukausia ja valmistuu noin viidessä minuutissa.

Feelian verkkokaupan valikoima on huikea:  yli 100 esivalmistettua kotiruokaa. Jatkuva pähkäily siitä, mitä tänään syödään, helpottuu valtavasti tai parhaimillaan loppuu kokonaan. Kesällä mökillä Feelia tulee varmasti ratkomaan monta ruokailuhetkeä.

Pakko rakastaa Feelian ihanaa asennetta arkeen: enemmän armoa, vähemmän painetta ja entistä helpommin monipuolista arkiruokailua. Ruuhkavuosissa arvostan valtavasti arkea helpottavia asioita. Tämä  ei tarkoita, että  en enää itse ruokaa valmistaisi alusta loppuun tai sitä, että lapset eivät oppisi ruoanlaittoa. Feelian ruuat ovat saatavilla silloin, kun on kiire ja vaihtoehto voisi olla jotain kaupan einestä tai muuta pikaruokaa. Sitä paitsi joskus on lupa päästä vähän helpommalla.

Enemmän armoa, vähemmän painetta ja entistä helpommin monipuolista arkiruokailua!

ALEKOODI

Feelialla on hyvät ja monipuoliset nettisivut, joista löytyy varmasti vastaus mahdollisiin kysymyksiisi. Sain myös 10 % alekoodin, jos innostut testaamaan palvelua. Näppäile siis tilaukseesi koodi MODERNISTIKODIKAS10, se on voimassa 23.2. saakka. Jos arkiruoanlaitto kyllästyttää tai haluat saada vaihtelua, testaa ihmeessä.

Itse sanon kyllä kiitos, kun tarjolla on aikaa pikkuisen helpommalle arjelle ♥


 

Saatat pitää myös

29 Kommentit

Eevu 15 helmikuun, 2020 - 8:52 pm

Muutaman vuoden kokemuksella voin suositella myös. Jatkuvasti ei tule syötyä, mutta silloin tällöin. Tuntuu kuin söisi juuri valmistettua ruokaa.

Reply
Kerttu 16 helmikuun, 2020 - 8:52 am

Kiva kuulla kokemuksia pidemmältä ajalta! Juuri sellaisena arjen apuna aivan loistava, päiviin jossa on kiire tai mieliukuvitus ei riitä ruuanlaittoon 🙂

Reply
Vinkki 16 helmikuun, 2020 - 10:59 am

Lohikeitto on tosi hyvää jo sellaisenaan, mutta kun siihen lisää sulatejuustoa joukkoon, niin ai että! 😊

Reply
Kerttu 17 helmikuun, 2020 - 5:17 am

Tätä pitää testata!

Reply
Marita 17 helmikuun, 2020 - 8:03 pm

Ja tilliä 😋

Reply
Arjen helpotusta 16 helmikuun, 2020 - 7:12 am

Feelian lohikeitto on ihan huippua!! Nämä ruuat pelastaa myös isomman juhlaväen ruokinnan stressailut. Rippijuhlat, häät, hautajaiset, isommat synttärit, kokoukset ym.
Isot kehut ja suositukset myös täältä ja pitkät päiväykset plussaa.

Reply
Kerttu 16 helmikuun, 2020 - 8:53 am

Moikka! Lohikeitto oli meilläkin suosikki ja miten helposti siitä saa ruokaa isollekin porukalle. Kuva kuulla, että olet tykännyt! Perheboksi onkin uutuus ja suunnattu juuri kiireisen arjen avuksi 🙂

Reply
Ansku 16 helmikuun, 2020 - 2:30 pm

Vaikuttaa muuten hyvältä, mutta aika paljon näyttäisi olevan emulgointi- ja stabilointiaineita ruoissa, joita en itse halua meidän päivällisiin. Lisäksi tulee vähän kouluruokafeelis, kaipaisin enemmän kasviksia ja jotain modernimpaa.

Reply
Kerttu 17 helmikuun, 2020 - 5:20 am

Hei! Esim. lohikeitossa ei ole mainitsemiasi aineita eli sellaisiakin löytyy. Nämä ovatkin tarkotettu kiireisen arjen avuksi eli juuri silloin, kun ei ole aikaa alkaa pilkomaan tai isommin itse valmistelemaan ruokaa. Kouluruokafiilistä ei minulle tullut, mutta toki jokainen muodostaa mielipiteen itse 🙂 Toki kasvis- tai salaattilisuke tehdään lautaselle nytkin.

Reply
Mari 17 helmikuun, 2020 - 9:58 am

Tulee kyllä todella paljon kalliimmaksi kuin, jos tekisi ruuat itse ja näin voi tosiaan varmistua täysin siitä mitä ruoka sisältää. Jos ei ole arjessa aikaa tehdä ruokaa, niin joku on pielessä, jotain muuta pitänee muuttaa. Kuuluu ihan normaaliin elämään tehdä ruokaa. Jos on aikaiset treenit tms niin ruuan voi tehdä edellisenä iltana jääkaappiin valmiiksi niin sieltä sitten voi lämmitellä. Tällä systeemillä on meillä menty jo vuosia, on neljä kouluikäsistä lasta ja joka päivä harrastuksia jollakin! Valmisruokia ei käytetä lainkaan. Haluan antaa myös lapsilleni esimerkin normaalista elämästä joka ei mene niin, että joutuu turvautumaan erinäisiin palveluihin, kun ei pysy kaikki elämän palaset muuten kuosissa.

Reply
Kerttu 17 helmikuun, 2020 - 11:10 am

Hei! Tottakai normaalielämässä tehdään ruokaa, mutta ei se sulje sitä pois, etteikö voisi myös asiassa oikaista. Minusta on kurjaa, jos tullaan sanomaan toisen arkeen ja elämään, että ”jotain on pielessä”, kun jokainen tekee itselleen ja perheelleen sopivia valintoja. Meillä syödään silloin tällöin kaupan pinaattilettuja, lihaperunasoselaatikkoa tai muuta nopeaa valmisruokaa, koska 365 päivää vuodessa ei vain ole ruoka valmiina, kun tullaan iltapäivällä kotiin ja lähdetään harrastuksiin. Nyt näiden tilalla on ollut Feelian valmisruuat, jotka ovat maistuneet koko perheelle hyvin. Arvostan kovasti sitä, että teet kaiken alusta loppuun itse, mutta minä en ole sellainen äiti tai ihminen. En ole koskaan ollut. Mieheni tekee paljon arkiruokia meillä, mutta vuorotyötätekevänä onkin paljon iltoja ja viikonloppuja pois, jolloin hoidan yksin lasten asiat ja kuskaukset. En vain ymmmärrä, miksi pitää tuomita toisen arjen valintoja noin kriittisesti. Eiköhän tärkeintä ole, että a) joka päivä syödään monipuolista lämmintä ruokaa b) perheellä olisi yhteinen ruokahetki kiireessäkin. Ostamalla ruokaa valmiina tai ulkoistamalla siivousta mahdollistan muita ajankäytöllisiä asioita, kuten vaikka kahden työn tekemisen tai ennen kaikkea kiirettömämmän ja rennomman arjen koko perheelle. Elämä on valintoja.

Reply
Minttu 17 helmikuun, 2020 - 7:35 pm

Minusta puolestaan on mahtavaa, että on palveluita, joita voi käyttää, kun omat voimat/aika käy vähiin. Valmisruoat ovat huippukeksintö esim. niihin hetkiin, kun perheessä sairastetaan. Ei kai kenenkään tarvitse pitää itseään parempana sillä, että tekee kaiken itse?

Kukin taapertaa tyylillään. Hyvin sä vedät, Kerttu!

Reply
Martan tytär 17 helmikuun, 2020 - 12:35 pm

Komppaan kyllä Maria. Jokaisen arki on tietenkin sellaista, millaiseksi sen haluaa rakentaa. Jotenkin tämän päivän arjessa näkyy hetkessä eläminen ja suunnittelemattomuus. Itse olen marttailua harrastavalla äidiltäni saanut opit, joita hyödynnän arjessamme. Pakastimessa on aina makaronilaatikkoa ja hernekeittoa tms., teen silloin tällöin todella reilut annokset pakastimeen, josta otetaan arkiaamuna sulamaan ja töitten jälkeen lämmitetään. Jauhelihakeitto syntyy kohtuullisen nopeasti, kun pakastimessa on valmiiksi paistettua jauhelihaa ja pakastejuuressuikaleita. Alkuviikko mennään yleensä viikonlopusta jääneillä sapuskoilla, joita lämmitetään. Muusia voi tehdä kerralla enemmän ja sille on helppo keksiä seuraksi vaikka sitten lihapullia tai kasvispihvejä tai Munakas ja salaatti on nopea suosikki aina joskus. Ruisleivästä ja kasvispihvistä (kaupan) syntyy nopea ja helppo arkipäivällinen, väliin lisäksi salaatit yms. Helppo ja terveellinen hampurilainen, ei sen aina tarvitse olla niin ihmeellistä.

Tietynlaista suunnitelmallisuutta tämä vaatii, mutta ajankäytöllisesti se toimii hyvin, kun on sen opetellut. Meillä tykätään hyvästä ja monipuolisesta ruuasta, viikonloppuna kokkailuun käytetään joskus paljonkin aikaa, joskus tykätään syödä ulkona, tilanteen mukaan.

Tiedän kyllä, ettei kokkaus ole kaikille mieluisaa ja kaupasta saa nykyään valmiina, mitä tarvitsee. Olen myös opetellut hyödyntämään lähileipomon tuoreita herkkuja tilanteen sitä vaatiessa.

Mutta jos rehellisiä ollaan ja peiliin katsotaan, niin vähentämällä ruudun ääressä vietettyjä minuutteja edes vähän, aikaa voisi riittää muuhunkin. Lapsuudenkodissani hyvä ruoka ja yhteiset, itse tehdyt ateriat olivat niitä hetkiä, joka kokosi perheen yhteen. Arjessa se ei aina ole mahdollista, mutta edelleen viikonloppuisin haluan jatkaa tuota perinnettä.

Reply
Kerttu 17 helmikuun, 2020 - 1:17 pm

Siis näinhän se arki pyörii. Ruokaa laitetaan ja sitä lämmitetään seuraavana päivänä. Viikonloppuna kun on aikaa, kokkaillaan pidemmällä kaavalla ja se on muuten se ruuanlaitto, josta minäkin pidän. Saa käyttää luovuutta 🙂 Silti ei ole millään lailla keneltäkään pois, jos joskus pääsee ruuanlaitossa oikaisemaan. Pidän itse tärkeänä sitä, että arkenakin olisi yhteinen ruokailuhetki, se on mielestäni vielä arvokkaampi asia kun alusta loppuun aina itse kokattu ruoka. Jokainen rakentaa arjestaan sellaista, joka onnelliseksi tekee. Yhtä lailla kun välillä on kiva syödä ulkona tai hakea jotain valmista kotiin, on kivaa myös saada peruskotiruokaa helpolla pöytään silloinkin, kun sitä ei itse ehdi kokkaamaan 🙂

Reply
Hale 19 helmikuun, 2020 - 9:47 am

Näitä kommentteja kun luen niin tuntuu että valmisruuan arvostelijoilla keskiössä on nyt se, että kenen käsiparit ruuan ovat tehneet. Konkreettinen esimerkki: Otetaan jääkaapista terveellinen, lisäaineeton ja valmis ruoka. Lämmitetään se mikrossa jotta päästään harrastuksiin. >> Onko sillä oikeasti väliä kenen käsiparit ruuan on valmistaneet. Itse tehty eilen, tai vaikkapa Feelialta tilattu? Tärkeämpää on se, että ruoka on monipuolista ja terveellistä.
… eikä toisaalta terveellisyydellä ja itse tekemisellä ole välttämättä mitään tekemistä keskenään, sekin on päivästä ja kokista kiinni.

Reply
Merja 17 helmikuun, 2020 - 2:56 pm

Kerttu, älä välitä! Ihmisten on nähtävästi hirveän vaikea ymmärtää, että bloggaaminen on toinen työsi, joka myös täytyy hoitaa kunnialla. Kahden työn, lasten kuskausten, kotihommien jne. lisäksi ei varmasti jää vuorokauteen liikaa tunteja vielä kokkaamiseenkin.
Itse elän mieheni kanssa kahdestaan, joten aikaa olisi, mutta mielikuvitus ei vain joka päivä leikkaa, mitä valmistaisin ruuaksi. Ja koska meille ei vielä toimiteta Vappu Pimiän ruokaboksia, aion kokeilla Feeliaa – aivan hyvällä omallatunnolla. 😊👍

Reply
Maija 17 helmikuun, 2020 - 7:55 pm

Voi hyvän tähden ihmiset teidän kanssa! Sanoisin, että jos on tarpeen arvostella muiden elämää ja arjen valintoja, niin silloin ”on kyllä joku pielessä” ihan omassakin elämässä. Kerttu oot paras!!

Reply
Mama 17 helmikuun, 2020 - 8:15 pm

Nämä menee ehdottomasti tilaukseen, vaikka olenkin tiennyt näiden olemassa olosta niin en ole jotenkin ajatellut että tosiaan vois kotia asti tilata. Meillä 9hlö perheessä, monta harraatavaa lasta ja reissutyötä tekevä mies on monesti päivät minuutti aikataululla että tällainen pika keitto pelastas päivän. Olen puhtaan ja lisäaineettoman ruuan ystävä ja mielellään teen ruuat itse, vauvan lihasoseista lähtien, en kuitenkaan näe pahana asiana sitä että joskus menisi sieltä mistä aita on matalampi ja kaikkien hermot vähempi riekaleina kun välillä mennään nopeammalla temmolla arjessa.

Meillä on tapana syödä iltapalalla hedelmiä kasviksia ja marjoja, mikä on mielestäni kätevä tapa kuitata mahdollisesti päivällisellä vähiin jäänyt salaatti tms lisuke. Ja kyllä varmasti nämäkin ruoat ovat parempia kuin kaupan mikropitsat tms.😅

Reply
Suvi 17 helmikuun, 2020 - 8:22 pm

Komppaan Kerttua, että se on iso juttu ainakin että myöntää itselle ettei aina jaksa ja tarvitse tehdä kaikkia ruokia itse alusta loppuun. Minulla ei ole lapsia, mutta mitä muistelee omaa lapsuuttaan, niin veljen kanssa harrastettiin kummatkin aktiivisesti kilpaurheilua ja kyllä meilläkin sorruttiiin maksalaatikoihin ja hampurilaisiin ja ihan kelpo kansalaisia meistäkin tuli. Siihen päälle 8 vuotta myöhemmin syntyi pikkusiskoni ja urheilut jatkui molemmilla veljeni kanssa. Ei se mittaa ketään teetkö kaikki ruoat alusta loppuun itse vai ostatko jtn välillä kaupasta vai tilaatko netistä. Onko noita saatavilla kuinka hyvin erityisruokavalioilla? Kalaton, pähkinätön ja laktoositon on mietinnässä. Täytyy tutustua kyllä! Teen itse vuorotyötä ilmailualalla tällä hetkellä ja kilpaurheilen uudessa lajissa ja tössäkin paletissa on pyöritettävää ilman lapsia. Ennen kuin tulee kommentti etten voi sanoa tätä kun mulla ei ole lapsia. Yksi enkeli lapsi on ja ens viikonloppuna olisi hänen 3-vuotis synttärit. Ei ne lapset tässä yhteiskunnassa ole itsestäänselvyys. Jatka samaan malliin Kerttu ja pidä positiivinen asenne:) Antanut mullekkin voimia monen vuoden ajalta. Jyväskylä lippu korkeella:)

Reply
Ulrika 18 helmikuun, 2020 - 11:16 am

Hei Kerttu! On todellakin ok käyttää tämmöisiä järkeviä vaihtoehtoja arjen helpottajina. Itse teen ruokaa, mutta välillä tykkään oikoa. Parempia vaihtoehtoja nämä ovat kuin vaikka nakit ja hampparit tiheään mussutettuina. Ja, en usko että yhdelläkään viikolla saan alle 46 euron tehtyä kaikkia seitsemää pääruokaa, jos mukana on kala-ateriakin.
Terkuin, Ulrika

Reply
E 19 helmikuun, 2020 - 6:57 am

Moi Kerttu!
En yleensä kommentoi mitään mihinkään mutta nyt tuntuu että parilla ihmisellä on nykypäivän elämästä jotain tietämättä. Pitäisikö vielä viljellä itse vilja ja kasvattaa kanat?
Itse turvaudun valmisruokiin myös silloin tällöin enkä jaksa millään tavalla potea huonoa omatuntoa (joskus lasten ollessa pieniä tuskailin tätäkin kun piti valita Piltti-purkki tai viimeisillä voimilla kokkaus). Lapseni ovat terveitä ja innokkaita liikkumaan, ja joskus pääasia on, että heille on riittävästi ruokaa tarjolla. Vanhemmatkin harrastaa sekä välillä iltaisin pitää pyykätä ja siivota eikä ehdi seuraavan päivän ruokavalmisteluja edes miettimään. Mielestäni tällaisten valmisruokien käyttö osana perheiden ruokailuja on hyvinkin ennaltaehkäisevää siihen naiselle usein kohdistettavan suorittajan roolin välttämiseksi. Tuntuu, että nykypäivänä edelleen vanhempia syyllistetään milloin mistäkin kasvatusasiasta.

Luulen, että aika moni aikuinen syö esim. arkipäivän lounaitaan jossain työmaaruokalassa tmv. eikä silloin varmaankaan lueskele emulgointiaineiden määrää valmistusluettelosta?
Hei haloo oikeasti, Suomessa on paljon perheitä, joissa lapset eivät saa lämmintä ruokaa lainkaan. Ja sitten täällä nillitetään kun bloggaaja kertoo joskus turvautuvansa valmisruokaan. Älä Kerttu pahoita mieltäsi, teillä on varmasti asiat todella hyvin tämän asian suhteen. Ja kiitos kivasta blogistasi.

Reply
TR 20 helmikuun, 2020 - 8:08 am

Emulgointi- ja muita lisäaineita välttelevä superihminen varmaan kirnuaa voinsakin itse, ellei sitten laita jokapäiväiselle vastapaistetulle ruisleivälleen itse puristettua rypsiöljyä. Eikä tietenkään halua puolisonsa syövän lounasravintolan tai lastensa kouluruokalan lounasta, vaan käy viemässä heille itse tehdyt, varmasti tuoreet ja terveelliset ateriat lämpimänä joka päivä. Aikaahan tähän hieman kuluu, mutta kun on valinnut palkkatyön, työnhaun, opiskelun tai sairastamisen sijaan olla terve, täysiaikainen palkaton kodinhoitaja, niin eihän se ole semmoinen uhraus, jota kuka tahansa rakastava vanhempi ei tekisi!

Nämä Feelian sapuskat ja niiden reseptit näyttävät olevan aivan tavallista suomalaista suurkeittiöruokaa. Halvemmalla pääsee vain, jos ei omalle työlle, siis menetetylle vapaa-ajalle, anna mitään hintaa tai muuta arvoa.

Reply
Kerttu 22 helmikuun, 2020 - 5:05 am

Hei, hauskasti kirjotettu ja tässä on pointtia 😂😅😘

Reply
Anaska 21 helmikuun, 2020 - 8:31 pm

Täytyy kommentoida, että eilen tuli ensimmäisen kerran Feelian ruokapaketti kotiovelle. Koululaiset ottivat sen vastaan ja kun me miehen kanssa ajelimme töistä kotiin, oli ruoka juuri valmiina uunista nostettavaksi. Kyllä tuntui arki juhlalta! Ihan nauratti, tuli niin hyvä mieli. Kiitos vinkistä (ja tarjouskoodista 😉

Reply
Kerttu 22 helmikuun, 2020 - 5:04 am

Hei! Mahtava kuulla ja kiva, että kokemus oli yhtä positiivinen kuin meillä! Iloa viikonloppuun ❤️

Reply
matti meikä 5 lokakuun, 2020 - 8:19 am

Olen nyt syönyt jauhelihakeittoa, broilerikiusausta, kaalilaatikkoa ja jokaisessa on ollut vähän epämiellyttävä sivumaku, kaalilaatikkoa en pystynyt syömään loppuun, saas nähdä minkälaista kylmäsavulohikeitto on.

Reply
eki 5 lokakuun, 2020 - 9:03 am

Kokemusta on jauhelihakeitosta, broileri kiusauksesta, kaalilaatikosta, kaikissa outo sivumaku, kaalilaatikkoa en pystynyt syömään loppuun, jäljellä on kylmäsavulohikeitto, saas nähdä minkälainen ylläri sieltä tulee.

Reply
Tilaukseen menee 25 marraskuun, 2020 - 5:31 pm

Matti ja Eki,
Huomaan, että teillä on aika samanlaiset kokemukset. Yllättävänkin samanlaiset 😉

Reply
Kerttu 27 marraskuun, 2020 - 11:18 am

Juu, pojilla on samanlainen maku 😉

Reply

Jätä kommentti