Hyvin suunniteltu – mökin lastenhuoneen kiintokaluste

by Kerttu
Hyvin suunniteltu – ihana valmiina

Kaupallinen yhteistyö: IKEA ja Indieplace


”Meidän lapsilla on vain neutraalin värisiä esteettisiä puuleluja.”
”Meidän lastenhuoneen kaapit ovat aina järjestyksessä”

– sanoi ei kukaan koskaan

Hyvin suunniteltu – ihana valmiina

Vaikka vanhemmat rakastaisivat neutraaleja sävyjä, hillittyjä kokonaisuuksia ja siistiä arjen estetiikkaa, on totuus lapsiperheessä usein toisenlainen.

Kirjat ja lelut ovat riemunkirjavia ja hyvä niin, saavat todellakin ollakin. Leikissä olevat lelut tai luvussa olevat kirjat eivät ole koskaan pätkääkään häirinnyt, mikäs sen ihanampi näky kuin leikkivä tai lukeva lapsi.

Sen sijaan sekaiset säilytysjärjestelmät saavat helposti ärsyytymään. Meillä ei ollut mökillä lastenhuoneessa kiinteää kaappia lainkaan. Avolokerikko pursusi tavaraa ja sen päälle kertyi koko ajan epämääräisiä kasoja. Kun tavaroilla ei ollut kunnon paikkoja, ei myöskään tarvittavia kamppeita löytynyt.

”Äiti, missä on mun….!”

Kun pääsin tutustumaan kaupallisessa yhteistyössä Jyväskylän uuteen IKEA Suunnittelustudioon, tiesin heti mihin säilytyspulmaan kaipasin apua.

IKEA Suunnittelustudio on aivan uudenlainen IKEA-konsepti ja Jyväskylän piste on laatuaan ensimmäinen Suomessa. Idea on palvelussa eli siellä suunnitellaan  kodin erilaisia  säilytysratkaisuja tai kiinteitä kalusteita yhdessä  henkilökunnan kanssa.

Varsinaista myymälää ei ole, mutta 500 neliön tilassa on myös inspiroiva näyttelyalue keittiöille, makuuhuoneille, olohuoneille sekä Home Smart -älykotiratkaisuille.

Näyttelyalueelle voi mennä inspiroitumaan ja katselemaan. Jos mielessä on suunnittelutarpeita, kannattaa varata oma aika, sillä silloin varmistaa sopivien ratkaisujen löytymiselle  omaan tarpeeseen, tyyliin ja budjettiin.

Vaikka yhden kaapin suunnitteleminen ei tunnu kovin kummoiselta jutulta, oli todella hyvä päästä pallottelemaan ideaa ammattilaisen kanssa. Meillä erityispiirteinä oli huoneen pieni koko, joka asetti myös kaapin mittasuhteille toiveita.

IKEA Suunnittelustudiossa pääsee näkemään valinnat paikan päällä; miltä näyttää vetimet, kaapinovimallit tai sisukset. On helppoa tehdä päätöksiä vaihtoehtojen äärellä.

Omalla kohdallani halusin nähdä tammisen PAX-rungon, sillä pohdin sen ja valkoisen rungon välillä.

IKEA Suunnittelustudion idea on palvelussa.  Siellä pääsee suunnittelemaan unelmien kodin, keittiön tai vaatesäilytysratkaisun yhdessä osaavan henkilökunnan kanssa.

Olen aina ollut huono nettiostoksissa. Minulle materiaalien tuntu ja sävyt ovat tärkeitä, näitä on vaikeaa usein hahmottaa vain verkossa. Myös mittasuhteet usein konkretisoituvat kun ne näkee livenä. Arvostan myös hyvää asiakaspalvelua ja sitä, että vaihtoehdot tuodaan selkeästi esille.

Ja koska olen laiska jonottamaan ja odottamaan, on ihan parasta, että oman suunnitteluajan voi varata ennakkoon.

Tässä alemmassa kuvassa on käytetty samaa PAX-järjestelmää, kun meille mökille tulleessa lastenhuoneen kaapissa.

Tamminen runko on kaunis ja sopii monenlaiseen sisustukseen, myös hirsiseinien kaveriksi. Myös leveät laatikot oli kiva nähdä livenä. Laatikoston ylin laatikko on tyylikäs kirkkaalla etureunalla, mutta koska meillä säilytetään lasten tavaroita, päädyin umpinaisiin laatikoihin yhtenäisen ilmeen saavuttamiseksi.

Mennään takaisin mökille. Lasten makkari on pieni ja sen tarkoitus on lähinnä nukkuminen / rauhoittuminen sekä lasten tavaroiden säilyttäminen. Leikkitilaa on mökin parvella, josta on muodostunut lasten touhujen valtakunta.

PAX-kaappimme syvyys on vain 35 senttiä, aivan täydellinen pieneen huoneeseen. Kaapin korkeus on kaksi metriä ja leveys metrin.  Säilytystila saatiin maksimoitua koko metrin levyisillä laatikoilla ja hyllyillä.

Peiliovet valitsin siksi, että ne avartavat tilaa ja tuovat lisää valoa. Erinomainen valinta pieneen tilaan! Meillä ei ollut peiliä mökillä aikaisemmin, joten nyt on paikka jossa harjata uinnin jälkeen takkuuntuneita hiuksia.

KUGGIS-säilytyslaatikoihin saa jemmaan värityskirjat, pikkuautot, kynät ja legot. Molemmilla lapsilla on selkeästi omat laatikot ja säilytysjärjestelmien ansioista tavarat pysyvät nyt oikeilla paikoillaan ja löytyy myös helposti.

Peiliovet ja tammirunkoinen kaappi on tilaan juuri passeli.

Mitäs pidät? 


IKEA Suunnittelustudio sijaitsee Kauppakeskus Sokkarilla, Jyväskylän ydinkeskustassa.

Saatat pitää myös

2 Kommentit

laurar 25 kesäkuun, 2020 - 10:00 pm

tilasimme juuri eilen ikean etäsuunnittelupalvelun kanssa suunnitellun paxin tyttären huoneeseen. 35 cm syvyys vähän mietitytti, että mitkä boxit sinne saadaan sopimaan, mutta kuggis! eli kiitos hyvin ajankohtaisesta vinkistä ???

Reply
liisa 26 kesäkuun, 2020 - 8:00 am

Ihanasti tuo nuo peiliovet maiseman makkariin saakka! Ja kiitos suunnitteluvinkistä, meilläkin tytön huoneeseen ”aikuisten kaappi” tarvelistalla ja Ikea ostopaikkana. Raksaprojektin loppurutistuksessa tuntuu ettei aikaa ole suunnitelmiin ja olin jo tyytymässä vaihtoehtoon että otan vain jonkun valmiin kokonaisuuden mutta ehkä sitten kuitekin jaksan esimerkin innoittamana vähän panostaakin! Myös tuo peili on hyvä idea, siinä on kuitattu ovi ja peili 🙂

Reply

Jätä kommentti