Esittelyssä IWELLOjengi ja sen tavoitteet

by Kerttu

Kymmenen naista, joista jokaisella on oma blogi. Ensitapaamisella meitä kaikkia vähän jännitti, olemmehan heittäytymässä yhteiseen projektiin seuraavaksi kymmeneksi viikoksi. Nyt ei puhuta siitä, kuinka paljon laihtuu, kuinka monta kilometriä jaksaa juosta tai kuinka monta kiloa nousee penkistä. Kyse on paljon isommista asioista, kun puhutaan ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Tässä on meidän aurinkoinen #IWELLOjengi, joka tsemppaa toinen toisiaan ja tietysti myös projektiin blogien lukemisen kautta lähteviä lukijoita! Saanko esitellä leidit tavoitteineen:

IWELLOjengi-1-3

LAURA, Lillalove – tavoitteellistaa juoksuharrastusta ja päästä eroon sokeririippuvuudesta

MELINA, Minishow – saada muotoja kiinteytymällä ja nipistämällä senttejä, löytää aikaa liikunnalle arjessa

ESSI, Pieces of miracles – päästä jojoilusta eroon ja tehdä liikunnasta elämäntapa, kiinteytyä ja keventyä

TIIU, Lainahöyhenissä – lisätä tasapainoa ja liikkuvuutta, kehittää lihaskuntoa

HEIDI, Talo Luck – oppia stressinhallintaa ja löytää liikunnan ja hyvinvoinnin balanssi

SANNA, Kotvasia – saada aikaa ja intoa lihaskunnon parantamiseen sekä järkeistää  ruokavaliota

TIIA, Little big things – liikkua kivuttomasti nivelrikkoisena, löytää liikunnanilo ja karistaa muutama kilo

ELINA, Mini – nostaa peruskuntoa ja pudottaa muutama kilo (Elina puuttuu kuvasta)

NIINA, Kuiskauksia – tehdä liikunnasta harrastus ilman stressiä ja suorittamista, saada parempi lihaskunto ja kiinteytyä

KERTTU, Modernisti kodikas – pudottaa muutama kilo, kiinteytyä ja nostaa peruskuntoa lenkkeilyn ja (koti)jumpan avulla.

IWELLOjengi-1-4

Jokaisella meistä on erilainen elämäntilanne ja erilaiset tavoitteet. Valmennus alkoi sillä, että valmentajamme Henna loi meille tukiparit tai -kolmikot, jotka jakavat samantyyppisen tavoitteen seuraavan kymmenen viikon aikana. Essi ja Elina ovat minun lähitsempparini, sillä meillä haluamme kaikki pudottaa painoa, järkevoittää ruokavaliota ja löytää aikaa liikunnalle kiireisessä pikkulapsiarjessa. Uskon, että sen lisäksi, että toimimme tiimissä, myös tällä pienryhmällä on merkitys siinä, että saavutamme tavoitteitamme! Ehkä sinäkin löydät tästä porukasta itsellesi etätukiparin eli bloggaajan, jolla on mahdollisimman samanlaiset tavoitteet kun sinulle on.

IWELLOjengi-1-5

Luottamus, ilman sitä ei tapahdu mitään. Ensitapaamisessa kuultiin paljon naurua ja nähtiin vähän kyyneleitäkin, näiden ihmisten kanssa oli helppoa olla. Tähän juttuun pitää heittäytyä ja omaan tiimiin pitää pystyä luottamaan. Valmentajamme on IWELLO:n Henna, joka laittoi meidät tekemään alkuun SWOT-analyysit, siis pohtimaan omia vahvuuksia, heikkouksia, uhkia ja mahdollisuuksia tälle projektille. Lisäksi kaikille meille, jotka totesivat arjen olevan täyttä ja kiireistä, Henna neuvoi luopumaan jostain. Jos ennestään täyden arjen päälle aloittaa uuden ”projektin”, seuraa vain lisää stressiä ja kiirettä. Niinpä hän haastoi meidät pohtimaan, millaisia aikavarkaita elämässämme on tai voimmeko jättää jotain sellaista tekemättä, johon nyt käytämme aikaa. Itselläni on aikaa, mutta sen sitoo pienet lapset. Minun on siis mietittävä, kuinka voin liikkua yhdessä lasten kanssa. Ja myös maltettava lähteä pois kotoa ihan yksikseni lenkille tai jumpalle, eilinen osoitti että kotona pärjätään kyllä!

IWELLOjengi-1

Jotta tiedämme, millaisia tuloksia  valmennus meille tuo, aloitimme koko homman kuntotestillä. Suosittelen tätä yksinkertaista testiä sinullekin, jos haluat lähteä mukaan rakentamaan kanssamme parempaa vointia seuraavien viikkojen aikana. Tarvitaan vain kaveri ja sekunttikello tai kännykän ajastin. Teimme vatsalihaksia, kyykkyjä ja punnerruksia niin, että jokaiseen liikkeeseen aikaa on 30 sekuntia. Sitten vain laskimme, kuinka monta puhdasta suoritusta siinä ajassa ehtii tehdä. Muista pitää pienet palautukset eri liikkeiden välillä. Lisäksi teimme pienen kävely- ja juoksutestin, jossa otettiin aika noin 300 metrin matkalle. Ensin kävellen, sitten juosten. Näitä tuloksia on sitten helppoa kymmenen viikon kuluttua vertailla.

IWELLOjengi-1-6

Sitten seurasi pieni hämmennys. Valmentaja ei kertonutkaan, mitä seuraavan viikon aikana pitää tehdä, vaan käski meidät vain suunnittelemaan kolme liikuntakertaa ja toteuttamaan ne. Ideoita saa kuulema lähiparilta! Kotimatkalla mietin, että tämähän on fiksua. Ei meitä voisi samaan muottiin änkeäkään, kun pari meinaa juosta puolimaratonin parin viikon päästä ja jotkut vasta miettivät, miten liikkeelle lähtisi. Tärkeintä on liike ja se, että se tapahtuu itselle luonnollisella tavalla. Itse juoksen pari kevyttä hölkkälenkkiä ja lihaskuntoa kasvattelen tällä Jutta Gustafbergin kotijumpan ohjeilla.

IWELLOjengi-1-2

No niin, tästä se lähtee! Olo on innostunut ja motivoitunut, yhdessä tekeminen on niin minun juttuni. Koska tavoite on hyvinvointi, en halua tehdä tästä on/off -projektia, jossa liikutaan hiki päässä seuraavat viikot ja syödään vain ituja. Meidän porukassa oli useampikin nainen, jolla on taipumusta ”hurahtaa” johonkin juttuun hetksi ja sitten ensi-innon loputtua unohtaa koko homma. Nyt haetaan balanssia, joka syntyy myös siitä, että itseä hemmotellaan, annetaan positiivista palautetta, tehdään mukavia asioita ja muistetaan levätäkin. Ravitsevan ruuan ja liikkumisen rinnalle itse kaipaan myös aivojumppaa ja ajattelun haastamista. En ihan tarkkaan vielä tiedä, mitä tämä kaikki käytännössä tarkoittaa, mutta keksin kyllä jotain 🙂

Jokaiselta bloggaajalta löytyy IWELLOjengi-tunniste blogista, jota kautta voi helposti seurata valmennuksen etenemistä. Jos lähdet mukaan ja käytät Instagramia, niin jaa treenifiilisiä meidän kanssa hashtageillä #IWELLOjengi ja hyvinvointi10.

Käsi ylös kommenttiboksissa, oletko mukana? Miltä kuulostaa? 

Saatat pitää myös

10 Kommentit

Antta 21 elokuun, 2015 - 6:26 pm

Hei,
en ole varma olenko koskaan kommentoinut, mutta jonkin aikaa olen blogiasi lueskellut. Mukaan löysin Karlan blogin kautta.

Tuollainen hyvinvointiprojekti kuulostaa tosi hyvältä! Itselläni on ihan samanlaisia ajatuksia ja tavoitteita alkavaan syksyyn: saada liikunnasta jälleen säännöllinen osa arkea, päästä hyvään kuntoon ja voida hyvin. Niin että voi olla itseensä ja tekemisiinsä tyytyväinen. Omalla kohdallani tavoitteena on nimenomaan hyvä olo. Siksi liityn mielenkiinnolla seuraamaan teidän projektin etenemistä ja poimimaan hyviä vinkkejä omaan projektiin. Siispä täältä nousi käsi ylös!

Ja kiitos kivasta blogista! Tämä ja muutkin blogit joita säännöllisesti luen toimivat minulle vähän niinkuin hyvinä naistenlehtinä: kauniita kuvia ja vaihtelevia, mielenkiintoisia ja elämänmakuisia juttuja.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 elokuun, 2015 - 10:21 pm

Hei Antta! Kiva, että jätit kommentin! Tervetuloa voimaan meidän kanssa paremmin, varmasti saat vinkkejä sekä Karlan että IWeLLOjengiläisten blogeista. Hirmuisen mukavaa myös, että viihdyt blogini parissa. Inspiraatiota kirjoitukseen ja kuvaamiseeen on paljon, nyt haasteena pikkuinen vauva joka täysin oikeutetusti vie lähes kaiken ajan. Bloggaaminen on itselleni iso ilonlähde ja toivottavasti se välittyy sinnekin!

Reply
Sini 21 elokuun, 2015 - 10:37 pm

Ei vitsit, kuulostaa ihan huippujutulta! Porukalla liikkuminen on omasta mielestä aina niin paljon kivempaa kuin yksin. Ja lasten ollessa pieniä se liikkuminen on paljon haasteellisempaa, tai siis sinne liikkumaan lähteminen. Onneki lastenkin kanssa voi keksiä paljon kivoa juttuja liikunnan parissa. Tsemppiä projektiin!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 elokuun, 2015 - 10:14 pm

Kiitos Sini tsempeistä! Itse ainakin saan hirmuisesti energiaa tiimistä ja siitä, että olemme yhdessä menossa kohti tavoitteita. Lastenkin kanssa voi onneksi liikua, pitää vain luopua siitä mielenmallista, että hikiliikunta olisi aina ”omaa aikaa”. Tärkeintähän on liikkua!

Reply
Martta 21 elokuun, 2015 - 11:45 pm

Täällä! Kaksi vuotta, kaksi lasta ja kadonnut kunto. Kuopuksen (joka taitaa olla lähes päivälleen poikanne ikäinen!) lähestyvä puolen vuoden rajapyykki muistuttelee lisäksi, ettei imetys auta ylimääräisten kakkujen ja karkkien kulutuksessa loputtomiin… Rykäisin tänään pari kierrosta tuota Jutan kotijumppaa (kiitos linkistä!) ja toivon, että saisin teidän projektistanne inspiraatiota ja ideoita liikunnan lisäämiseksi arkeeni muutenkin 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 elokuun, 2015 - 10:12 pm

No ihan samat ajatukset sielläkin! Kiva että innoistuit ja toivottavasti voimme tarjota inspiraatioita hyvinvoinnin kehittämiseen tällä valmennuksella 🙂

Reply
Karla 22 elokuun, 2015 - 7:45 pm

Seuraan teidän menoa erittäin suurella mielenkiinnolla! Luulen, että sun, Elinan ja Essin tiimi on lähinnä omia tavoitteita.

Tosi mielenkiintoista myös kuulla, miten eri tavalla tuollaista valmennusta voi lähteä rakentamaan. Mulla oli aivan mennä luu kurkkuun, kun pt löi käteen viikko-ohjelman kuudella liikuntakerralla, mutta isoin kynnys minun kohdalla taisi olla aloituksessa. Löysin taas sauvakävelyn! Tein biisilistan 45 min ja 90 min lenkeille ja kylläpä vaan on vauhtia enemmän löytynyt kävelyyn sauvoilla kuin ilman; istumatyöläiset hartiat myös tykkäävät.
Koetapa tätä 7 min treeniä http://kaikkimitahalusin.com/2015/03/02/hoikka-ja-lihakseton-sohvaperuna/ joskus – tosi hyvä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 elokuun, 2015 - 10:11 pm

Minustakin on kiva seurata sinun projektiasi! Tai elämäntapamuutosta ennemminkin, samastahan meillä on kysymys. Kiitos treenivinkistä, juuri tuollainen nopea treeni on joskus paikallaan. Kuusi liikuntakertaa tuntuu äkkiseltään paljolta, mutta onneksi liikunta voi olla vaikka venyttely tai palauttava lenkki 🙂

Reply
Ouna 29 elokuun, 2015 - 4:25 pm

Mukana! Itse olen jojo. Välillä olen ollut 15 kg pienempi ja nyt on käynyt niin että takaisin ovat tulleet parissa vuodessa. Tulevalla viikolla aloitan venyttelyjumpalla, olen huomannut, että vain ryhmä saa minut liikkeelle. Seuraavalla viikolla venyttelyjumppa + koko kehon kuntojumppa. Olen aivan rapakunnossa ja hyvä jos jaksan edes venyttelyjumppaa alusta loppuun. Onneksi olen sentään kävelyä harrastanut koirien kanssa. Teidän tiimiin koen kuuluvani lapsiperheellisenä, painonpudottajana ja kiinteytyjänä. Tsemppiä!! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 syyskuun, 2015 - 2:33 pm

Hei Ouna!

Pahoittelut hitaasta vastauksesta! Hienoa, että olet mukana! Miten sulla on lähtenyt hyvinvointiprojekti liikkeelle? Asutko muuten Jyväskylässäpäin? Meillä on tulossa pian avoin ja ilmainen lukijatreeni, olisi hienoa saada sinut mukaan!

Reply

Jätä kommentti