Mikä ihmeen Snapchat?!

by Kerttu

Kaupallinen yhteistyö: DNA

Juuri kun porukka on päässyt sisälle Instagramin maailmaan, pukkaa jälleen uutta sosiaalisen median sovellusta markkinoille. Ensin ajattelin, että pitäkää Snapchatinne, en tarvitse enää yhtään uutta mediaa arkeeni. Kuitenkin samaan aikaan uteliaisuus heräsi, mikä on tämä Yhdysvalloissa supersuosituksi noussut ilmiö? Takaraivossa sinnitteli ajatus: mikä on Jenkeissä in nyt, on meillä in ihan kohta. Päätin, että tämän kelkan kyydissa haluan olla alusta saakka. Ehkäpä sinäkin haluat? Tai jos perheessäsi on teinejä, sinun suorastaan pitää tietää missä mennään.

snapchat-1

Snapchat on viestisovellus, jossa kuvat ja videot näkyvät vastaanottajille vain hetken ja sen jälkeen katoavat kokonaan. Kuulostaako hassulta? Tämä kuitenkin tekee Snapchatista rennon sosiaalisen median. Itse olen treenannut sen käyttöä aktiivisesti parin viikon verran, mutta jo nyt voin sanoa, että Snapchatin kautta pääsee erilailla lähemmäksi ihmistä kuin blogissa, Instagramissa tai Facebookissa. Siellä jaetaan pieniä arkisia hetkiä; kuvia ja videopätkiä päivästä. Snapchat voi olla parhaimmillaan kuin hyvintehty ”päivä kanssani” -postaus.

Kun otat kuvan, voit valita kuinka kauan se näkyy vastaanottajille. Aika voi olla enintään kymmenen sekuntia. Samalla periaatteella videot voivat myös olla enintään kymmenen sekunnin pituisia.

Toisaalta, sovellus on mainio tapa jakaa kuulumisia ystävien, sukulaisten tai kaveriporukoiden kesken. Voit siis valita, millaiselle joukolle juttujasi julkaiset vai kohdistatko ne vain yhdelle ihmiselle. Sovelluksessa on mahdollisuus julkaista kuvia ja vidoita ”my storyssa”, joka näkyy seuraajille 24 tunnin ajan ja sitten katoaa.

snapchat-1-2

Kun latasin sovelluksen, ensireaktio oli hämmennys. ”En tajua tästä mitään” -fiilistä kesti muutaman päivän, mutta sinnikkästi vain painelin nappeja sillä periaattella, että ei se rikki mene 😉 Paras neuvoni Snapchatista kiinnostuneille on se, että lataa sovellus ja ala käyttämään sitä. Blogissani on meneillään puolen vuoden mittainen yhteistyö DNA Appisen kanssa, joten minun oli luontevaa lähteä tutkimaan, mitä Appinen neuvoo Snapchatista. Onneksi tutustuin tarjontaan, sillä se laajensi tajuntaani artikkeleilla Snapchat – hetkellistä viestintää ja 10 vinkkiä, joiden avulla sinusta tulee Snapchat -pro.

snapchat-1-3

Mitä minun SnapChatistani löytyy? Kertoilen pieniä kuulumisia ja näytän palasen sitä elämää, joka ei blogiin saakka päädy. Saatan innostua nappaamaan asukuvan lähtiessä tai kuvaamaan parhaita löytöjä sisustuskauppakierrokselta. Sieltä voi seurata hyvinvointivalmennuksen etenemistä, lupaan raportoida repsahduksetkin! Vielä haen linjaa ja mietin, millaisen Snapchat-kanavan haluan luoda. Ehkäpä sellaisen blogin teemoihin liittyvän, mutta monta askelta rennomman ja spontaanimman.

Yksi haaste on se, miten löytää seurattavia henkilöitä, sillä niiden hakeminen vaatii joko yhteystiedot puhelimessa tai käyttäjänimen tietämisen. Tässä muutamia blogimaailman tuttuja, joita kannattaa laittaa seurantaan:

Adalmina´s Secret > adalminassecret
Char and the City > charandthecity
Hunajaista > hnjst
Talosanomat > talosanomat
Mona´s Daily Style > monanieminen
Private Blend > private.blend
Inspired by love > InspiredbyloveS
Valkoinen Harmaja > valk.harmaja
Strictly Style > strictlystyle

Suosittelen myös seuramaan kuopatun More to love -blogin Peppiä, joka nykyään työskentee Ylex:n musiikkipäällikkönä. Huikea Snapchat-persoona löytyy nimellä peppipuljujarvi.  Bonuksena voin kertoa, että myös Verohallinto löytyy Snapchatista!

snapchat-1
Minut löytää käyttäjänimellä kerttup. Anna Snapchatille ainakin sen verran mahdollisuutta, että tiedät mikä se on. Lähes varmaa on, että lähitulevaisuudessa tämä sovellus vyöryy Facebookin ja Instagramin rinnalle, ehkäpä varsinkin nuorten keskuudessa reilusti ohi. Vaikka itse aktiivikäyttäjä olisikaan, on hyvä tietää missä mennään ja osata coolisti vastata kaverille, joka lähtiessä huikkaa, että snäppäillään!

Mitä fiiliksiä Snapchat herättää? Onko uusi viestisovellus tervetullut vai joko alkaa some-ähky vaivata? Jos on mitään kysyttävää liittyen aiheeseen, käy etsimässä vinkkejä DNA Appisesta tai niin heitä ajatus kommenttilaatikkoon, vastaan tai jos en tiedä, niin lupaan selvittää vastauksen! Kun olet Snapchatissa, huikkaa nimimerkkisi tai suosikkiseurattavasi nimi kommenttilaatikossa 🙂

Saatat pitää myös

12 Kommentit

Tiia - Littlebigthings 23 elokuun, 2015 - 7:16 pm

Eka ajatus täälläkin että ei enää yhtäkään ylimääräistä aikasyöppöä. Mun hyvinvointivalmennuksenkin asia mistä luovun pitäisi olla turha netissä/puhelin kädessä notkuminen… Mutta tuo snäppäily alkaa kuulostaa koko ajan houkuttelevammalta…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 elokuun, 2015 - 10:08 pm

Snäppäily on siitä hauskaa, että se on niin spontaania / helppoa. Paljon kevyemmältä tuntuu snäpätä kun laittaa juttuja Faceen tai Instaan 😀

Reply
S - Beauty of Life 23 elokuun, 2015 - 9:52 pm

Mä en vieläkään tajua! Hah! Just toi, että se näkyy vaan 10 sec. Mitä jos just sillon en oo ”online” vai jääkö se silti siihen? Ja siis mitä järkee…?

Mä en vaan voi ottaa enää yhtään kanavaa mitä päivittelen ;). Katotaan, josko mä joku päivä, mutta nyt ajatus tuntuu mahdottomalta.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 elokuun, 2015 - 10:07 pm

Se odottaa sinua ja kun avaat kuvan / videon, näet sen määritellyn ajan. Paitsi tuo ”My story” näkyy 24 h, sinne kannataa laittaa materiaalia, jota blogin lukijat / muut kiinnostuneet voivat vapaasti seurata. Eli laittaa sieltä asetuksista –> who can see my snaps –> everyone // who can viev my story –> everyone.

Joo, onhan tämä taas yksi uusi kanava, mutta jos saan ennustaa ennemmin tai myöhemmin otat sen käyttöön, heh!

Reply
S - Beauty of Life 25 syyskuun, 2015 - 1:42 pm

No siis onhan minulla ollut se jo käytössä jonnin aikaa..tai siis luotuna, mutten ole käyttänyt ;)))!!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 syyskuun, 2015 - 10:50 am

Kiva kun olet alkanut snäppäilemään 🙂

Reply
Anu T - Arjen timantteja 24 elokuun, 2015 - 9:07 am

Kiitos, tämä tuli tarpeeseen! Oma reaktioni oli myös, ettei enää yhtään uutta tämän tyyppistä sovellusta. Kärryillä on kuitenkin pysyttävä. Tähän saakka olenkin ollutkin ratkaisevan askeleen lasten edellä FB:ssä, Instassa yms. mutta SnapChatin kohdalla esiteini pyyhkäisi ohi. Ei kai auta kuin käydä lataamassa sovellus itsellekin, jotta tietää paremmin mistä on kyse. Jossain vaiheessa pitää ehkä sitten pudotella vanhempia juttuja pois toisesta päästä, jotta aikaa jää muuhunkin kuin puhelimen tuijotteluun 😉 Kivaa viikkoa!

Reply
Sanna/Kotibetonia 24 elokuun, 2015 - 11:04 am

Olen vahvasti en-tajua-tästä-mitään -vaiheessa ?
Olen päättänyt että pysyttelen ajan hermolla, joten haluan käyttää tätäkin. Mistä se aika sitten otetaan usean sosiaalisen median käyttömiseen ja seuraamiseen eri käyttäjäprofiileilla, se on toinen asia. Tähänkin on toki työkaluja. Sain kuitenkin sulan hattuuni, kun MINULLA oli snapchat-tili ennen perheen kasiluokkalaista. Pojan ilme oli paljonpuhuva, heh! Muiden käyttäjien snapchatista etsiminen ompi haasteellista, joten kiitosta vaan alustavasta listasta sinulle .

Kuljen käyttäjänimellä kotibetonia niin snapchatissa, instassa kuin bloggerissa. Snapchatissa tosiaan ei vielä suuresti nähtävää ole… Mutta opetellaan!

Reply
Essi 8 syyskuun, 2015 - 5:39 pm

Mä latasin sovelluksen jo joskus kesällä, mutta olin ihan pihalla sen kanssa, kunnes viimein sain jotain tolkkua siihen, kun sain vähän opastusta. Vaikuttaa ihan hullun mielenkiintoiselle juuri siksi, että snäppäily on niin paljon rennompaa kuin blogi ja insta! Mutta opetellessa vielä menee. 😀 Muistin vaan, että taisit mainita snäpi, joten palasin etsimään tämän postauksen ja löysin jo sinunkin storyn sieltä!

Reply
Satu S 11 syyskuun, 2015 - 2:40 pm

Itse rekisteröidyin Snapchattiin ainoastaan seuratakseni muita. En siis itse ”snäppää”. Suosikkejani siellä ovat peetanbest, eskomorko ja noorairene.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 syyskuun, 2015 - 9:52 pm

Aikamoisia Snapchat-persoonia on todellakin löytynyt!

Reply
Konkistadori 14 lokakuun, 2015 - 9:23 am

Mä olen löytänyt tätä kautta ”oman” kanavani, rakastan Snäpin aitoutta ja rehellisyyttä. Insta ja Face ovat jääneet lähes taakse some-elämässäni ja blogikin muutti hiljattain suuntaa kokonaan, kiitos snäpin 🙂 mut löytää nimellä @konkistadori.

Reply

Jätä kommentti