Yllättävä oppitunti

by Kerttu
Hortonomit, puutarhurit ja viherpeukalot voivat joko pidätellä nauruaan (vaihtoehtoisesti itkuaan) tai hypätä postauksen yli. Minä olen innoissani! Katsokaa tätä: 

Se on ruusu. Ei mikään suuri yllätys sinänsä. Mutta se, että se on meidän pihasta ja minun alusta pitäen kasvattamani on jo uutiskynnyksen ylittävä juttu! Ostin keväällä pikkuisen ruukkuruusun, jolle kävi niin kuin aika monelle muullekin kukalleni. Se kuoli. Ruukussä törröttivät enää surulliset kuivuneet oksat, kun lähdin kiikuttamaan sitä biojätteeseen. Bye bye, kiitos kun ilahdutit minua hetken. 

Mielijohteesta lykkäsinkin ruusuraasun yrttien kasvatusaltaan toiseen päähän, jonka multa vielä ammotti tyhjillään. Sinne se sitten unohtui, pois silmistä, pois mielestä. Joskus harvoin muistaessani saatoin ropsauttaa sille vettä, mutta en varmasti kahta-kolmea kertaa useammin tähän kesänä. 

Kun eilen löysin täydessä kukassaan olevan ruusun, tunsin suurta iloa. Annoin mahdollisuuden ja se palkitsi minut! Tiedän, että en ole suorittanut tässä mitään suurta puutarhaurotekoa, mutta silti! Minä kasvatin ruusun ja nyt siinä on niin iso kukka, että sen hento varsi oli jo lähes taipunut poikki. 
En ihmettele, että puutarhanhoitoa pidetään hyvänä mielenterveydelle. Rikkaruohot nyt saattavat olla enemmän verenpainetta nostattava juttu, mutta tällainen tunne yhdestä yksinkertaisesta kukasta on aika hellyyttävää ja huvittavaakin. Ruusu (joita saa lähikaupasta kymmenen vitosella) sai minut hymyilemään. 
Tämä ruusu taisi pitää minulle aikamoisen oppitunnin puutarhanhoidosta. Ja ehkä vähän elämästäkin. 

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Jenni 13 elokuun, 2013 - 8:21 am

<3 Tähän tunteeseen yhdyn täydestä sydämestäni! 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 elokuun, 2013 - 10:22 pm

<3

Reply
Tasmanian tuholainen 13 elokuun, 2013 - 9:21 am

Onnistumisen ilo palkitsee! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 elokuun, 2013 - 10:23 pm

Niin se tekee 🙂

Reply
Krisse 13 elokuun, 2013 - 10:59 am

Tällaiset yllätykset ovat aina mukavia. Minullakin yleensä kasvit jotka olen vaan heittänyt ”pihan perälle” rupeavat siellä viihtymään 🙂

Kiitos ihanasta blogistasi! Sain sieltä idean erilaiseen kastelahjaan ja hankimme lapsenlapsellemme lahjaksi Brion ison kilpa-auton. Jos kiinnostaa, voit lukea postaukseni blogistani http://frakenvik.blogspot.fi/.

Mukavaa päivän jatkoa!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 elokuun, 2013 - 10:23 pm

Kiitos Krisse ja kiva kuulla! Ihanan postauksenkin olit tehnyt, mukava juttu että löytyi mieluinen lahja 🙂

Reply
Anonymous 13 elokuun, 2013 - 3:51 pm

Onnea ruusupuutarhurille! Minulla vähän samanlainen fiilis kaupan ruukkubasilikan kanssa. Iskin sen alkukesästä hetken mielijohteesta ruukkuun ja kas, se on tarjonnut meille satoa koko kesän ajan. Ihanaa 🙂

Satu T

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 elokuun, 2013 - 10:24 pm

Hih, kiitos! Se on niin mukava tunne, kun saa jotain kasvamaan 🙂

Reply

Jätä kommentti