8 askelta rentoon viikonloppuun

by Kerttu

Huhhei, mikä viikko! Sairastelu todellakin pistää pakkaa uusiksi ja saa arvostamaan pieniä ja arkisia asioita, niin kliseistä kun se onkin. Tänä viikonloppuna minulla ei ole pitkästä aikaa mitään ihmeempiä suunnitelmia ja siksi ajattelinkin koota tähän postaukseen tapojani rentoutua. Kas, homma menee näin.

1. Huusholli haltuun

Vaikka keskiviikkona on käynyt Siistiksi.fi-kotisiivous, on meillä puhdasta, muttei siistiä. Lastenhuoneiden kaappien täydellinen läpikäyminen aiheutti se, että tavaraa on siellä täällä menossa,  no sinne tänne. Siistikuntoisimmat lelut, kirjat ja lastenvaatteet pakkaan Hope ry:lle, joka toimittaa ne vähävaraisiin lapsiperheisiin. Tämä on hyvä homma niin saajan kuin antajankin puolesta; yksi osoite riiittää ja voi olla varma, että kaikki menee todelliseen tarpeeseen.

Loput tavarat (omat vaatteeni, kodin käyttötavarat yms) kuljetamme SPR:lle. Toki näillä voisi muutaman lantin koota matkakassaan, mutta nyt arvostan helppoutta ja toisaalta, tämä on myös yksi konkreettinen hyväntekeväisyyteni muoto.

Kun nyssäkät ovat poissa, järjestelen kodin kuntoon. Tilanne on vain sellainen, että sotkuisessa kodissa ei ole kiva rentoutua.

2. Come on baby light my fire eli kynttilöiden sytytys

Lapsekin jo tietävät, että äiti tahtoo iltaisin tunnelmoida. Villien taaperovuosien jälkeen olohuoneen pöydälle voi taas sytyttää Iittalan Nappulat sohvapöydälle. Kynttiläbisneksissä uskon more is more-ajatteluun, pöydällä kolme, hyllyllä kolme ja keittiössäkin muutama. Takan kanssa kynttilät taistelevat paras tunnelmantuoja-tittelistä.

3. Äänimaailma kuntoon

Pikkulapsiperheessä usein hiljaisuus on kauneinta musiikkia, mutta silloin tällöin annan mahdollisuuden myös Spotifyn Chill hits-listalle tai juuri nyt Anna Puun Nälkäinen sydän-albumille. Viimeksi mainittu on uusi suosikkini, yritäpä olla tanssimatta mukana.

4. Kotivaatteet ylle

Niin trendikkäät ylipolvensaappaat ovat vartalotyypilleni täysin mahdottomat, mutta superpehmoiset ylipitkät villasukat taas ihaninta mitä voi viileänä iltana jalkaansa laittaa. Pehmoinen neulemekko ja lämpimät sukat ovat syysiltojen lemppariasu.

5. Mitä tänään syödään? 

Viikonloppuna on kiva panostaa arkea enemmän ruuanlaitoon, mutta ei vielä tänään perjantaina. Illaksi tosin ostin juustoja ja viiniä pitkästä aikaa! Kun arjen menopulssi on tasoittunut, voi suunnitella vapaapäivien menuta. Hanna G:n yritti-parmesankuorrutetut broilerinsiipipalat ja paahdetut porkkanat kuulostavat kyllä herkullisilta!

6. Saunaa ja kotispata

Olen  arkena aika laiska kauneudenhoitaja. Toki meikkaan ja pesen meikit joka päivä, mutta naamiot sun muut tilpehöörit eivät ole mielessä. Viikonlopun rentouttava saunakäynti mahdollistaa myös kauneusrutiineja. Nyt olen siirtynyt yhä enemmän luonnonkosmetiikkaan ja kaapistani löytyy mm. Snow Annan ja Madaran tuotteita.

7. Suunnitelmien tekemistä

Ei mitää tekemistä – ihanaa! Voi siis tehdä ihan mitä vain. Perjantaina paras fiilis tulee usein siitä, että luvassa ei ole mitään pakollista, vaan menoja voi suunnitella täysin fiiliksien ja kelien mukaan. Nyt ainakin näyttää siltä, että ei tarvitse ainakaan haravoida, sillä maa on meillä ihan valkoinen ensilumesta.

8. Ota rento asenne ja yritä vähän vähemmän

Tämän postauksen otsikko oli ensin ”10 askelta rentoon viikonloppuun”. Sain kirjoitettua heittämällä nuo seitsemän ja sitten tuli oikosulku. Pohdin ääneen miehelle, että mitä tähän laittaisi, niin hän ehdotti että kirjoitan vain kahdeksan syytä, niin voin lopettaa ja tulee rennompi ilta. Paras idea hetkeen! Nyt tuolla olohuoneessa kutsuu joku kryptiseltä kuulostava lautapeli, joten siirryn sinne.

 

Ihanaa ja rentoa viikonlopun alkua!

Saatat pitää myös

12 Kommentit

Heidi 26 lokakuun, 2018 - 8:29 pm

Minulla kohta kahdeksan kuuluisi näin: Sohvaperunat ynnä muuta hömppää TV:stä kissa sylissä (myös koira käy varmaan).
t. Heidi
PS. Kohtaan kaksi sopisi otsikon perusteella:
http://www.isoisanpuulelut.fi/nayta_tuote/tuotenimi/Reindeer_matchboxes/tuote_id/337/

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 lokakuun, 2018 - 7:34 am

Moi Heidi! Jos olisin vielä malttanut listaa jatkaa, niin siihen olisi tullut perheohjelma telkkarista (esikoinen haluaa katsoa Possea, jota minun on vähän vaikeaa sietää), tai lehtien lukua. Sohvaperunat on kyllä hauska 😀

Reply
Riikka - Sävyni 27 lokakuun, 2018 - 12:03 am

Kuulostaa loistavalle suunnitelmalle. Varsinkin kohdat 2 ja 5 kuuluu myös omaan viikonloppuun 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 lokakuun, 2018 - 7:32 am

Kiitos Riikka, rentoillaan vielä tämä sunnuntaikin <3

Reply
Teijuli 27 lokakuun, 2018 - 9:07 am

Hei, mistä on toi valkoinen maljakko olohuoneen pöydällä?
Rentouttavaa viikonloppua!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 lokakuun, 2018 - 7:32 am

Hei Teijuri! Se on Marimekon Ming-maljakko, aivan ihana! Mukavaa sunnuntaita sinne <3

Reply
Marja 27 lokakuun, 2018 - 10:13 am

Hei,
hyviä ja helppoja toteuttaa , mutta niin toimivia keinoja rentoutumiseen!
Mistä nuo ihanat ylipolvensukat ovat?
Rentoja päiviä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 lokakuun, 2018 - 7:31 am

Moikka Marja! Ei se yleensä ihmeitä tarvitse ja usein koti on varsinkin perjantaina touhukkaan viikon jälkeen se paras paikka rentoutua. Sukat ovat House-merkkiset ja Sokokselta. Mukaaa sunnuntaita!

Reply
Liina 27 lokakuun, 2018 - 12:03 pm

Hei
Paras vinkki on tuo kahdeksas. Sulla on viisas mies. Tuollaista meidän suorittamiseen taipuvien tarvitsee kuulla; miksi pitää tehdä 10 kun kerran 8 riittää oikein hyvin.
Rentoa viikonloppua!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 lokakuun, 2018 - 7:30 am

Moikka Liina! Niin samaa mieltä ja vähän se paradoksi itseänikin nauratti, jos olisi noista kahdesta rentouttavasta asiasta alkanut repimään stressiä. Siitäkin huolimatta, että päivällä oli vielä 10 syytä mielessä 🙂 Mukavaa sunnuntaita sinne!

Reply
Tarjuska 5 marraskuun, 2018 - 8:34 pm

Hei,ihanat nuo olohuoneenne sohva sekä taulu.Mistä olette ne hankkineet?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 marraskuun, 2018 - 6:33 am

Kiitos kysymästä, sohva on Ht Collectionin Como ja taulu Minja Revonkorven maalaus ❤️

Reply

Jätä kommentti