Vuoden 2014 mieleisiä koti- ja sisustushankintoja

by Kerttu

Vuosi alkaa olla lopuillaan ja Lisbet e:n innoittamana kokosin tämän vuoden mieleisiä hankintoja kotiimme. Paljon on taas ehtinyt vuoden aikana  tapahtua, sisustusharrastajan koti ei ole varmasti koskaan staattisessa tilassa. Kuitenkin koen, että oma tyyli on hioutunut ja selkiytynyt ja sitä kautta myös hutiostokset ovat vähentyneet. Olen muuttunut harkitsevammaksi ja heräteostokset ovat jääneet lähes kokonaan pois. Vuoteen on mahtunut pari suurempaa koti-investointia, sisustusostoksia sekä blogiyhteistöiden merkeissä saatuja tuotteita. Sisustusblogiin sopii koota listaa vuoden 2014 mieleisistä koti- ja sisustushankinnoista, joten tässä mennään:

Ihan ensimmäiseksi nostan taiteilija Jaakko Valon taulun, joka on meillä vielä tällä hetkellä lainasopimuksella Taidegalleria Beckerin taidelainaamosta. Uskoisin, että taulu on tullut meille jäädäkseen, niin kivalta se näyttää omalla paikallaan.

taulu-1

Kotimainen Everyday Design on hurmannnut minut ajattomilla huonekaluillaan, jotka toimivat huoneesta ja käyttötarkoituksesta toiseen. Kesän blogiyhteistyöstä meille tuli tarjoiluvaunu. Niin ikään blogiyhteistyönä tullut Design house Stockholmin Rock Chair-tuoli odottelee vauvan huoneen sisustuksen valmistumista.

kärry-1-2

Aleostoksista esille nousee mm. Annon ajattomat ruutulakanat, jotka suurpiirteinen emäntä petaa sänkyyn ilman mankelia tai silittämistä. Hyvin on nukuttanut siitäkin huolimatta 😉 Myös taljat Ikeasta ja Kodin Ykkösestä ovat vallanneet kotimme.

IMG_9418

Piensisustuspuolella Hayn kuparinen kynttilänjalka on ilahduttanut pitkää pimeää syksyä sekä joulun sisustustusta. Ainakaan Havin kruunukunttilät eivät valuta ja ne sopivat tähän jalkaan erinomaisesti.

IMG_9168

Voi keittiö ja sen tuolit! Hyvänä hankintaan nostan esille Ikean Urban juniortuolin tyttärelle. Kuvan kulmassa pilkistävä Hayn about a chair-tuoli on käynyt läpi monta kilpailijaa ja taitaa kiilata tuolivalinnoissa voittoon.

IMG_8070

Alkuvuoden blogiyhteistyöstä meille tuli Lundian kaunis Soihtu-valaisin. Ihastukseni sitä kohtaan ei ole hiipunut ja uskon, että tämä klassikko nähdään meillä vuosikymmeniä. Myös Kirsi Gullichsenin suunnittelemat Morris-pöydät täyttävät klassikkokriteerit. Toinen pöydistä tuli blogiyhteistyönä ja pitihän sille ostaa kaveri 🙂

IMG_4568

Pappelina-matot ovat meillä kovassa käytössä ja kesällä ostin vielä yhden lisää. Tämä valko-harmaa matto on löytänyt paikkansa pikkuvessasta.

IMG_5682

Sitten niitä isompia kotihankintoja. Kahden ja puolen vuoden asumisen jälkeen saimme vihdoin terassin kuntoon. Kesällä Keski-Suomen Sisustusmiehet laatoitti lattian Laattapisteen suurilla valkoisilla laatoilla. Rappuset ja muu lasituksen ulkopuolelle jäävä osuus laatoitettiin harmaalla, hieman enemmän struktuuripintaisella laatalla. Loppusilaus syntyi yhteistyössä Lumonin kanssa, kun lasitimme 30 neliön terassimme.

talviterassilla-1-3

Myös etupiha saatiin viimein viimeisteltyä asfaltilla. Ensi kesälle jäi vielä pihahommia, omakotitalossa ei kyllä kovin nopeasti lopu projektit kesken. Nyt kuitenkin tuntuu, että suurimmat, työläimmät ja kalleimmat vaiheet ovat takanapäin ja hyvä niin.

IMG_8376

 

Ajattelen, että koti on osaltaan myös elämäntapa. Siihen liittyy sisustuksen lisäksi paljon muutakin. Omakotitalo on meille arvovalinta, joka ottaa aikaa ja rahaa, mutta myös antaa paljon. Ensi vuonna kodin merkitys vain kasvaa, sillä tulen viettämään tässä talossa enemmän aikaa kuin koskaan ennen. Mitä uusi vuosi tuo tullessaan sisustukseen, jää nähtäväksi. Ideoita, ajatuksia ja inspiraatioita pyörii korvien välissä, mutta onneksi myös malttia ja aikaa. Kaikkea ei tarvitse saada heti. Ja palauttakaa minut lukemaan nuo kaksi  edellistä lausetta siinä vaiheessa kun pesänrakennnushormonit syrjäyttävät järkeni 😉

Sellainen oli sisustusvuosi 2014 hankintojen näkökulmasta. Kiitos kaikille lukijoille ja kanssabloggaajille inspiraatioista ja kannustuksesta sekä yhteistyökumppaneille antoisista projekteista. Yhteenvetoa muista kohokohdista löytyy tammikuusta lokakuuhun Vuosi tähän saakka-postauksesta.

Innolla odotan koti- ja sisustusvuotta 2015! Mutta palataan vielä kerran tämän vuoden puolella blogiin, huomenna eli uudenvuodenaattona on nimittäin aihetta juhlaan 🙂

Saatat pitää myös

11 Kommentit

Noora / Villakoiria ja kissankarvaa 30 joulukuun, 2014 - 9:29 pm

Ihana postaus! Teidän talo on niin ihana <3 sun postauksia on kiva lueskella ja unelmoida siitä kun joskus saa itsellekin tuollaisen kauniin ja raikkaan kodin. Ja ah, lasitettu terassi! Ihanaa uuden vuoden juhlaa ja ensi vuotta sinulle ja perheellesi! <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 tammikuun, 2015 - 8:50 pm

Kiitos Noora, ihania sanoja! Kaunista uutta vuotta myös sinulle <3

Reply
Essi // Koti rakennetaan tunteella 30 joulukuun, 2014 - 10:29 pm

Ihania hankintoja ja tunnelmia. Erityisesti mieleen on jäänyt tuo teidän terassi jonka muutos on ollut superhieno ja inspiroinut miettimään itsellekin tulevaan kotiin moista. Ja ihanaa, kun kaikki ei ole teilläkään heti valmiina 🙂 Ihanaa Uutta Vuotta 2015!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 tammikuun, 2015 - 8:51 pm

Todellakin, tämä talonrakennus ja sisustus on enemmän maraton kuin pikamatka 😉 Kiitos Essi ja ihanaa uutta vuotta sinullekin!

Reply
Heidi / Checklist 31 joulukuun, 2014 - 9:42 am

Terassin lasitus on kyllä varmasti ihan mahtava! Voi kunpa itselläkin olisi…! Ja tuo Jaakko Valon teos on niin upea, että kelpuuttaisin meillekin! Ehdottomasti iso peukku sille, että jää tuohon paikkaansa!

Oikein ihanaa Uutta Vuotta teille! <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 tammikuun, 2015 - 8:52 pm

Lasitus tosiaan viimeisteli koko talon ilmeen ja uskon, että keväällä se pääsee todelliseen käyttöönsä. Ihanaa uutta vuotta sinullekin <3

Reply
Kristiina O. 31 joulukuun, 2014 - 10:01 am

Löysin blogisi vasta kuukausi sitten ja ”kolahti” saman tien. Pidän tyylistäsi kirjoittaa ja kuvasi ovat tosi hyviä. Olen saanut täältä monta hyvää sisutusvinkkiä vähän yli vuoden vanhaan kotiimme. ”Less is more” on niin totta.

Kiitos ja Hyvää Uutta Vuotta 2015!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 tammikuun, 2015 - 8:53 pm

Heippa Kristiina! Kivaa kuulla, että olet löytänyt blogiini 🙂 Kaunista uutta vuotta sinullekin!

Reply
JOnna 2 tammikuun, 2015 - 2:03 pm

Hei!

Ja hyvää vuotta 2015! Olet saattanut ehkä kertoa täällä blogissa, mistä tai kenen maalaus tuo sohvan takana oleva on, mutta löysin vasta blogiisi enkä ole selannut taaksepäin postauksia. Kertoisitko siis tai linkkaisit postaukseen josta siitä kerrot. Ihana!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 tammikuun, 2015 - 8:38 pm

Heippa Jonna! Vastauksen saatkin näppärästä uusimmasta postauksestani 🙂

Reply
JOnna 3 tammikuun, 2015 - 9:19 pm

Kiitos 🙂

Reply

Jätä kommentti