Keittiössä tapahtuu

by Kerttu

Voi kun voisi joka aamu herätä näin! Nousin ylös sängystä vain kolmea varttia ennen neuvola-aikaa, tein pikaiset aamutoimet ja lähdin liikkeelle. Kun palasin asioiltani, keittiössä oli täysi tohina.  Edessä oli katettu pöytä, tarjolla oli tuoreita hedelmiä, banaanilettuja ja marjoja ja keittimessä kuumaa kahvia. Istahdin Ravintola Kotikeittiön aamiaiselle. Voisiko joku ystävällisesti siirtää Osloa vähän lähemmäs Keski-Suomea, niin pääsisimme nauttimaan näistä luksusaamuista vähän useammin?

taulunpaikka-1-4

Koska minut on näköjään onnellisesti ulkoistettu keittiöstäni, voin seuraavaa ateriaa odotellessan näyttää, mihin sijoitin aikaisemmin olohuoneessa vanhan lipaston päällä olleen värikkään taulun.

taulunpaikka-1-2

Aikaisemmin tuolla paikalla on ollut liitutaulu, joten naula löytyi seinästä valmiiksi. Kuten olen kertonut, ostin Riitta Uusitalon Orkidea-kukkapuupiirroksen valmistumisen jälkeen ensimmäisellä palkallani. Halusin ostaa jotain, josta jää konkrettinen muisto ja jälki. Vaikka sisustusmaku on vuosien myötä yksinkertaistunut, on teos piristävä poikkeus kotonamme. Keittiömme värimaailma on hyvin hillitty, joten raväkkä taulu sopii String-hyllyn kaveriksi oikein mainiosti.

taulunpaikka-1-3

Siellä se nyt on, väriläiskä ja pala henkilöhistoriaani 🙂

taulunpaikka-1

Eilisessä postauksessa kertomani joululahja konkretisoituu tänään ja kokit lähtivät hakemaan vielä viimeisiä viimeistelyitä menun toteuttamiseen. Suomen ja englannin sekoitus ruokalistassa herätti ihmetystä, mutta siihen on varsin luonnollinen selitys. Siskoni on asunut monta vuotta ulkomailla ja hänen miehensä on norjalainen, joten heidän vierailuiden aikaan kielet sekoittuvat keskenään. Eikä tekstejä ollut edes tarkoitus julkistaa, mutta minkäs teet kun on innokas ja otettu ihanasta yllätyksestä 🙂

taulunpaikka-1-5

 

Jälkiruoaksi muuten valittiin mutakakkua jäätelöllä. Nyt silittämään pöytäliinaa, moikka!

Saatat pitää myös

4 Kommentit

Gia / Coffee Table Diary 29 joulukuun, 2014 - 11:58 pm

Ihanasti tuo lämpöä ja ella tuo taulu teidän muuten pelkistettyyn keittiöön. Tykkään!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 joulukuun, 2014 - 3:02 pm

Kiva kuulla, kiitos Gia!

Reply
Minsi 28 huhtikuun, 2015 - 11:20 am

Nyt vasta löysin blogisi ja aloin selailemaan sitä. Ostimme mieheni kanssa ensimmäisen oman kodin ja sinne olisi tulossa keittiöremontti. Teidän tyyli vastaa pitkälti omaamme, joten kysäisempä kenen keittiö teillä on ja mitä materiaalia keittiön mustat? tasot ovat?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 huhtikuun, 2015 - 12:03 pm

Hei ja kiitokset! Meidän keittiön toimitti paikallinen pieni toimija, joka tekee keittiöitä mittojen mukaan. Samoja kaapinovia löytyy mm. Keittömaailmasta. Tasot ovat mustaa kiveä, erittäin helppohoitoinen materiaali!

Reply

Jätä kommentti