Vihertää ja lämmittää

by Kerttu

Kyllä täällä tarkenee, hoilottaa JVG, mutta itse en ole ihan samaa mieltä. Viiltävä kevättuuli tunkee luihin ja ytimiin ja räntäsade piiskaa kasvoja. Positiivisesti ajateltuna ilma on raikasta, ei pölise ja olisikohan siitepölykausikin vielä maltillinen. Kasvien juuret on nyt huolella kasteltu, nyt luontoäiti voisi alkaa seuraavaksi tarjoilemaan aurinkoa.

Terassilammitin-1-2

Tämä kevät ei ole montaa kaunista terassipäivää tarjonnut. Kun aurinko paistaa, ei haittaa pienet pakkaslukematkaan, kun lasitusten sisällä lämpötila nousee jo lähemmäksi kahtakymppiä. Mutta harmaana päivänä lämpötila terassilla on lähes sama kuin ulkonakin. Pitkään suunnittelimme terassilämmitintä, joka pidentäisi tilan käyttöikää keväällä ja syksyllä sekä tietysti mahdollistaisi oleskelun tilassa myös kesän koleina päivinä.

Terassilammitin1-1-3

Terassilammitin1-1-4

Sain yhteydenoton Pihanosta ja he tarjosivat meille Solarmagic S1 2000 premium-lämmittimen* testiin. Arvaatteko mikä oli sisustusbloggaajan ensireaktio lämmittimestä: ”onko se nätti?”. Tämän kohdalla kriittinen visuaalinen silmä sanoi kyllä kiitos, sillä valkoisena se on tarpeeksi huomaamaton samanväristä lautaseinää vasten.

Terassilammitin-1-6

Terassilammitin1-1

Tämä lämmitin lämmittää noin 17 m2 tilan eli ei riitä yksinään koko 30 m2 terassille. Tuossa kohdalla seinällä se tarjoilee lämpöä ruokaryhmän ympärillä istuville. Lämmitin voidaan myös asentaa kattoon ja tämä olisi kannatta huomioida jo rakennusvaiheessa. Muutenkin nyppii tuo pistorasian paikka lähes keskellä seinää, joku moka kävi sähkösuunnittelun kanssa.

Terassilammitin-1-3

Huomaatteko mitä muuta uutta terassilla on? Vihdoin jotain vihreää! Palmu, oliivipuu ja peikonlehti pääsivät terassille mallinhommiin, sillä nostin ne kuvauksen jälkeen olohuoneeseen. Edessä on vielä istutushommia, onneksi nuo Ecopot-ruukut ovat kevyitä liikuttaa.

Terassilammitin-1-4

Terassilammitin-1-5

Toivotaan, että toukokuu toisi sellaiset lämpötilat, että kasvit alkaisivat pärjätä terassilla. Pohdin silkkikasvien ostoa, mutta päädyin kuitenkin hankkimaan aitoja ja oikeita. Vaikka ne luultavasti joko paleltuvat tai paahtuvat tulevien kuukausien aikana, tuovat ne kuitenkin ihanan vehreää tunnelmaa. Ja lupaan ja vannon etsiä sisäisen viherpeukaloni, kastella ja jutella niille mukavia, jotta yhteinen taipaleemme olisi mahdollisimman pitkä.

Terassilammitin-1

Jos talvi pääsee usein yllättämään autoilijat, niin kevät yllättää tämän sisustajan. Piha huutaa haravaa ja ikkunat pesua, mutta hei, ehtiihän sitä. Tässä touhukkaassa taaperoarjessa olen huomannut, että kun aikaa on vähän, kannattaa usein vaan pistää kahvi tippumaan. Sitten kääntää katse sellaiseen suuntaan, jossa on mahdollisimman vähän tekemättömiä hommia. Siinä tuoretta kupposta odotellessa kirjoittaa akuuttien asioiden to do-lista kännykän muistioon ja ottaa ihan rauhassa.

Terassi on usein minun pakopaikkani ja nyt voin painella sinne myös pilvisenä päivänä. Nyt kun vielä hommaan sinne pari palmua, voin kuvitella olevani enemmänkin etelässä. Kyllä täällä tarkenee.

*saatu blogin kautta 

Saatat pitää myös

9 Kommentit

Jutta/Oblik. 28 huhtikuun, 2016 - 9:41 pm

Ihanan positiivinen postaus jälleen <3 Näyttää superhyvältä koko terassi lämmittimineen kaikkineen. Ja kyllä siellä kohta ilmeisesti tarkeneekin (jos sääennusteita on uskominen). Hassua vappua koko perheelle <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 huhtikuun, 2016 - 10:32 pm

Kiitos ihana Jutta! Hauskaa vappua sinnekin, en tosin tajua että se on jo nyt ihan kohta! 😀

Reply
-heini- 28 huhtikuun, 2016 - 11:05 pm

Oi oi miten ihanat viherkasvit ja niin kaunista terassilla muutenkin! Mulla on ostoslistalla kans paljon kukkia ja viherkasveja terassille.. Tänään oli jo +16 astetta, joten eiköhän sitä kohta uskalla kasvit ostaa ;). Ihanaa viikonjatkoa sinne!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 huhtikuun, 2016 - 3:23 pm

Viherkasvit tekevät kyllä ihmeitä, heti näyttää paljon kotoisammalta! Hauskaa vappua sinulle Heini!

Reply
Heli 29 huhtikuun, 2016 - 9:25 pm

Tuo terassi on kyllä unelma! 🙂 Mikä tuo pyöreä pöytä oli nimeltään? 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 toukokuun, 2016 - 2:15 pm

Moi! Pöytä on Askon Amigo ja jostain 70-luvulta 🙂

Reply
Minna 30 huhtikuun, 2016 - 2:26 pm

Meidän terassi on myös mun suosikkipaikkani ja sen laittaminen kesäkuntoon on ihan parasta puuhaa. Meilläkin on laitettu pistorasia hyvin samantyyppisesti kuin teillä. Itse laitoin sen alapuolelle lautahyllyn, jota voi stailata, peitellä johtoa edes pikkuisen enemmän mieleisekseen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 toukokuun, 2016 - 2:16 pm

Hei ja anteeksi hidas vastaus! Loistava idea sinulla, pitää miettiä saisiko meidänkin pistorasiaa jotenkin piilotettua 🙂

Reply
Eija 31 toukokuun, 2016 - 5:56 pm

Kivan ja kompaktin näköinen lämmitin. On varmaan helppo asentaa? Jos tulee suoraan pistorasiaan, niin käy hienosti myös meidän terassille.

Reply

Jätä kommentti