Mattopettymys ja uusi innostus

by Kerttu

Meidän pojan huoneen sisustus on jäänyt puolitiehen, mutta siitä ei onneksi yksivuotias piittaa. Lähinnä puuttuu kehyksiä kivoille printeille ja säilytysratkaisuja leluille. Hän nukkuu edelleen meidän vanhempien kanssa samassa huoneessa. Tosin nyt kun yöt alkavat olla ehjiä, voisi harkita hänen siirtämistä myös omaan huoneeseen nukkumaan.. Toisaalta onhan se pieni tuhiseva lapsi ihana pitää siinä lähellä. Missä vaiheessa teillä on lapset siirtyneet omaan huoneeseen ja miten se meni?

printit-1-2

printit-1

Oyoyn automatto tuli meille suurella riemulla, mutta sitä ei kauaan kestänyt. Reissussa ollessani mieheni heitti sen pesukoneeseen ja nyt on värit ihan haalistuneet, tästä iso miinus. Vaikka toki pesuohje lapussa onkin, mutta silti toivoisi lasten käyttötavaroilta myös käyttökestävyyttä. Lisäksi maton materiaali on sen verran ohut, että jarrumatosta huolimatta se ei meinaa pysyä suorassa lattialla. Käytännöllisyyttä arvostavana ihmisenä en halua olla se äiti, joka koko ajan oikoo mattoja lattialla 😀

pojanhuone-1-2

Facebookissa törmäsin suomalaisen Heidi Valkolan leikkimattoihin ja taas tapahtui pienimuotoinen sisustusihastus! Tämän maton koko on 120 x 80 cm ja siinä on myrkytön vinyylipohja. Pysyisiköhän tämä vähän paremmin paikoillaan?

automatto_gray_malli2_small_e2cf79dc-fc1c-48fb-8584-901eac2f5019_grande

Sisustuksen tämän hetken ehdoton hitti on muuten tuo Jollyroomilta saatu tiipii, siellä yksivuotias jaksaa leikkiä piilosta jokaikinen päivä. Etsinnässä on pojan huoneeseen vielä säilytyskaluste leluille ja kirjoille. Hyvä ajatus minulla siitä jo onkin, joten yritän päästä mahdollisimman pian ideasta toteutusvaiheeseen.

Saatat pitää myös

24 Kommentit

Yksinkertaisesti kotona 27 huhtikuun, 2016 - 10:08 am

Olen samaa mieltä tuosta että pitäähän lastenhuoneen maton kestää kulutusta. Meillä samoin kävi H&M automatolle jonka väri haalistuivat pesussa.

Minä myös törmäsin Heidi Valkolan mattoihin ja olin ihan myyty. Ajattelin juurikin että olisi hyvin paikoillaan pysyvä ja helppo siivota. Luulen myös että sen päällä pikkuautot liikkuvat kivemmin kuin puuvillaisella ”epätasaisella”.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 huhtikuun, 2016 - 10:10 pm

Just näin, lastenhuoneessa käy takuuvarmasti niitä vahinkoja, joiden takia tekstiilit pitää olla pestäviä ja kestäviä! Ja tuossa on tosiaan hankala pikkuautoja ajeluttaa.

Reply
Sanna/Kotisaari 27 huhtikuun, 2016 - 11:08 am

Ihania nuo Heidin matot<3 Tuollaisesta tykkäisi meidänkin 1-vuotias!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 huhtikuun, 2016 - 10:11 pm

Eikö olekin supersöpöjä!

Reply
Kirmi 27 huhtikuun, 2016 - 11:30 am

Mistä olet hankkinut tuon muumiprintin seinälle? Tosi kiva ja olisi ihana saada jokin samanlainen oman 1v:n huoneeseen. Meillä suunnitelmissa aloittaa harjoittelu omassa huoneessa nukkumiselle lähiviikkoina. On viikkoa nuorempi kuin teidän pikkuinen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 huhtikuun, 2016 - 10:12 pm

Poika on saanut muumiprintin lahjaksi, mutta siinä lukee WSOY eli olisiko siinä johtolankaa? Katsotaan jos meillä raaskitaan siirtää omaan huoneeseen lähiaikoina, olisi ihana lueskella illalla sängyssä. Nyt pitää vaan hiipiä hiljaa pimeässä unille.

Reply
Amaalia 27 huhtikuun, 2016 - 12:09 pm

Ihania mattoja! Usein liikennematot ovat vaan kooltaan niin pieniä. Olen pitänyt lastenhuoneessakin aika isoa mattoa, kun on kuitenkin puulattiat. On vähän pehmeämpi lattialla leikkiä 🙂

Meidän 1,5 v on aika pienestä asti (6kk-) nukkunut ainakin ensimmäisen unipätkän omassa huoneessa ja omassa sängyssä. Siitä kun yöimetykset jäi pois reilun vuoden iässä, yöt siirtyikin itsestään omaan huoneeseen. Menee mielellään nukkumaan omaan sänkyyn eikä juuri koskaan herää yöllä. Ja jos herää niin se riittää että siellä käy hänet uudelleen peittelemässä, en ota viereen :).

Samoin meni esikoisen kanssa, hän pysyi myös sängyssään aamulla aina niin kauan, että tultiin hakemaan tai sanottiin, että saa nousta :D. Nyt jo 5 v. nousee toki itse kun herää ja kun on pukenut päälleen, tulee kertomaan heränneensä 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 huhtikuun, 2016 - 10:14 pm

Olisi kyllä kiva löytää kooltaan vähän suurempi, väreltään neurtaali ja hyvin paikallaan pysyvä liikennematto! Siinäpä olisi jollekin suunnittelijalle hommia 🙂

Teillähän toimii unijärjestelyt loistavasti!

Reply
Noora / Villakoiria ja kissankarvaa 27 huhtikuun, 2016 - 12:43 pm

Ihan samaa mattoa olen minäkin katsellut meidän tulevaan vauvanhuoneeseen! Aivan ihanat värit, ja tosiaan pysyy varmaan jämäkämmin paikallaan. Kerrohan käyttökokemuksia, mikäli sellaisen teille kotiin kiikutat 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 huhtikuun, 2016 - 10:13 pm

Onnea vielä kerran teille odotukseen, ihania uutisia!

Reply
Tiina 27 huhtikuun, 2016 - 1:34 pm

Meillä kävi OyOy:n matolle samalla lailla. Koska harmitti niin paljon niin menin ja ostin muutaman tekstiilitussin joilla väritin ne kaikki mustat kohdat uudestaan..sen jälkeen silitin ja nyt pitäisi kestää pesutkin! Tosin en ole kokeillut nyt pestä. Matto on ollut kaapissa ja otetaan esille vain autoleikkejä varten. Juuri tuon ”liruisuuden takia ei toimi yksinään lattialla. Tosin Annon Pinta-maton päälle sopii loistavasti kun saman sävyinen vaalea..

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 huhtikuun, 2016 - 10:15 pm

Oho, sinähän olet ollut ahkerana! En taida jaksaa alkaa värittää 🙂

Reply
Eine 27 huhtikuun, 2016 - 2:10 pm

Kaunis matto, mutta olen kanssa tosi pettynyt. Todella todella huonolaatuinen. Siis kerran puistelin niin päätysaumat aukesivat!!

Reply
Mia 27 huhtikuun, 2016 - 5:06 pm

Kahden kuukauden jälkeen meillä myös päätysaumat auenneet tuosta oyoy:n matosta. Tein reklamaation, katsotaan saanko vastinetta. Tosi pettynyt laatuun.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 huhtikuun, 2016 - 10:16 pm

Tosi harmillista, niin kaunis matto ja OYOY on kuitenkin laadukas brändi!

Reply
Jonna Hippusellinen lumoa blogi 27 huhtikuun, 2016 - 2:11 pm

Mistä nuo ihanat panda ja nalle printit on? 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 huhtikuun, 2016 - 10:16 pm

Nalle on Dom Domista Tampereelta ja panda Pics, dots and stripes-bloggaalta 🙂

Reply
Elina 27 huhtikuun, 2016 - 5:37 pm

Minä kanssa mietin pitkään tuon Oyoy:n automaton hankintaa, mutta juuri tuon materiaalin takia jäi ostamatta. Meillä on pojan huoneessa Ikean automatto ja se sopii ihan kivasti huoneeseen, tuo väriä ja ennen kaikkea pysyy paikoillaan 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 huhtikuun, 2016 - 10:17 pm

Kiva kuulla, että olette olleet Ikean mattoon tyytyväisiä 🙂

Reply
Martta 27 huhtikuun, 2016 - 9:26 pm

Tuo Heidi Valkolan matto on ymmärtääkseni vain ohuelle muoville (vinyylille) painettu kuva, eli ei mikään varsinainen matto, jos matolla ajatellaan esim. pehmeyttä saatavan sisustukseen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 huhtikuun, 2016 - 10:17 pm

Juu totta, enemmänkin leikkialusta. Mutta voi olla, että sellainen meidän pojan huoneeseen ainakin alkuvaiheessa riittäisi.

Reply
retromoderni 28 huhtikuun, 2016 - 6:02 am

Nätti tuo Heidin matto. Meillä emäntä menee nukkumaan omaan sänkyynsä, mutta kömpii joka yö viereen. Koska se loppuu 😀 Terveisin Univelkainen

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 huhtikuun, 2016 - 10:18 pm

Voi univelkainen <3 Ei ne enää teini-iässä kommi viereen…ehkä 😀

Reply
Satu 29 huhtikuun, 2016 - 4:35 pm

Ikealle on tullu mun mielestä uusia tosi hyvin leluille sopivia laatikoita. Juuri sellaisia joita pitkään kaipasin. Ovat valkoista kovaa ja kestävän oloista muovia, valkoisia, kannellisia, pinottavia. Ja pienempi koko on aina puolet isommasta eli niitä saa tosi kätevästi koottua pinoon.

Reply

Jätä kommentti