Valitut palat sisältä ja ulkoa

by Kerttu

Visiitti siskoni luona Oslossa ja meidät on hemmoteltu täysin pilalle. Jokaiseen ”voinko auttaa jotenkin?” -kysymykseen olen saanut vastauksen ”istu alas ja ota rauhassa”. Niinpä minut onkin löytänyt usein heidän uuden kotinsa olohuoneen kauniista sohvannurkasta. 

Hän on kokannut makuhermomme pyörryksiin ja herännyt tyttären kanssa ensimmäisenä aamulla. Olen ollut todellakin lomalla!

Makuhermojen lisäksi estetiikkahermoja on hemmoteltu oikein kunnolla. Norjan sää on ollut helteisen kaunis ja maisemat… no katsokaa itse!

Olemme nousseet talviolympialaisten tutuksi tekemällä Holmenkolmenille nauttimaan näkymistä.

Ihailleet Oslon katukuvan lukuisia, toinen toistaan houkuttelevampia terasseja.

Kulkeneet kuninkaanlinnan puistossa vailla kiirettä.

Olen ulkoiluttanut urakalla syntymäpäivälahjaksi saamaani orassia Marimekko-laukkua. Kätevää, kun on kädet vapaana ja aviomies tunnistaa sinut huutomerkkiväristä ihmisvilinästä 😉 

Kävelleet koko porukka kilometritolkulla, niin myös viittä vaille viisivuotiaamme. Pienten jalkojen väsyttyä on onneksi löytynyt syli- tai reppuselkäpaikka. Se on siinä ja siinä, olisiko sittenkin kannattanut ottaa kaupunkilomalle matkarattaat.

Ihailleet kauppahallia ja sen kaunista esillepanoa. Ruokaa todellakin voi syödä myös silmillä.

Kiertäneet siskoni kanssa Oslon kauneimmat sisustusliikkeet ja iloinneet siitä, kuinka paljon esillä on myös suomalaista designia. 

Niin. Sisareni kaunis uusi koti ja täydellinen ylläpito, henkeä salpaavat maisemat ja urbaanin soljuva kaupunkikulttuuri. Tässä muutamia syitä  rakastaa Osloa. Ikävähän tätä kaikkea tulee, eikä vähiten pikkusiskoa <3. Kiitos! 

Saatat pitää myös

19 Kommentit

Anna Kotikolmio 6 heinäkuun, 2014 - 8:20 pm

Ilmeisesti teillä on ollut ihan täydellinen loma. Ihana asunto ja paljon kivaa katseltavaa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 heinäkuun, 2014 - 10:38 pm

Kiitos Anna, matka oli todella onnistunut!

Reply
kristiina kortelahti 6 heinäkuun, 2014 - 8:43 pm

Kaunis koti ja kaunista on Norjassakin! Ihana loma teillä on ollut.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 heinäkuun, 2014 - 10:39 pm

Kiitos Kristiina! Siskoni koti on kyllä niin kaunis ja kodikas 🙂

Reply
Anonymous 6 heinäkuun, 2014 - 9:45 pm

Liikuttavan ihanan kuuloista ja näköistä! Mistä siskon ruokapöydän tuolit ovat peräisin?

Reply
Business Woman 6 heinäkuun, 2014 - 9:56 pm

Ihania tunnelmapaloja Oslosta! Asuntokin on niin kaunis eli taitaa siskoksilla olla aikalailla samanlainen maku:) Minullakin on systerin kanssa tismalleen sama maku ja sen tähden meidän on helppo hankkia toiselle ihan mitä vaan, synttärilahjaa, tuparilahjaa ym.

Aika jännä – meillä on tismalleen sama BoConceptin pöytä, mitä sisarellasi! Harkitsin pitkään noita London -tuoleja, mutta päädyin lopulta DSR -tuoleihin. Meille ei vaan sovellu kangaspäällystetty keittiöntuoli.. Pöytä on ollut ihan superhyvä hankinta ja käy ainakin meidän keittiöön ihan just eikä melkein:)

Reply
Anonymous 7 heinäkuun, 2014 - 7:00 pm

Moi, kauniit suunnitelmat teilläkin, kävin blogissasi katsomassa 😊 Nuo Kertun sisaren tuolit eivät mielestäni ole BoConceptin Londonit, vaan sirompijalkaiset. Kiitos jos sisko tai Kerttu ehtisi auttaa tunnistuspähkinässä 😊

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 heinäkuun, 2014 - 10:43 pm

Kiitoksia 🙂 Maku osuu siskon kanssa tosi monessa kohtaa yksiin. Erityisesti ihailen hänen pukeutumistyyliään, vaatekaappi on täynnä kauniita klassikkoita 🙂

Tuolit löytyvät täältä: http://www.bolia.com/nn-no/sortiment/spisestuen/spisestuestoler/02-015-01_2768587

Reply
Lisa 6 heinäkuun, 2014 - 10:48 pm

Kaunis koti siskollasi ja todellakin teillä molemmilla on yhtä hyvä maku sisustamisen suhteen. Kiva kuulla että Norjassa sääkin on ollut helteinen!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 heinäkuun, 2014 - 10:43 pm

Kiitos Lisa! Reissu onnistui niin sään kun muidenkin puitteissa loistavasti 🙂

Reply
Petra 6 heinäkuun, 2014 - 10:55 pm

Ihania maisemia todellakin. Loma on ollut varmasti oikein onnistunut. 🙂 Olen itsekin ihaillut Marimekon oranssia pikkuolkalaukkua, mutta onko tuo sinun ihastuttava kappaleesi mikä malli ja onko nahkaa?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 heinäkuun, 2014 - 10:57 pm

Kiitos Petra! Marimekon laukkuni on nahkainen ja siinä on pitkä hihna. Se on suurempi kuin Tasku, mutta hassua, että en löydä sitä Marimekon sivuilta. Tässä on yksi kuva laukusta, mutta tarkemmat tiedot valitettavasti puuttuvat: https://www.marimekko.fi/laukkuja-ja-asusteita-133-134-3-28891

Reply
Anonymous 7 heinäkuun, 2014 - 1:47 am

Hauska nähdä ’turistikuvia’ korikaupungistamme (: Täällä on ihmisen hyvä olla ja elää <3 Suosittelen lämpimästi kaikkia käymään Oslossa, on näkemisen arvoinen paikka 🙂
kesäterveisin yksi norjalainen 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 heinäkuun, 2014 - 10:59 pm

Kiva kuulla, että joku oslolainen lukee blogiani 🙂 Teillä on todella kaunis kaupunki!

Reply
Anonymous 8 heinäkuun, 2014 - 10:48 am

Laukusta lisätietoja minäkin kaipaan. Samoin siskosi tauluista. Tykkään tyylistänne.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 heinäkuun, 2014 - 11:05 pm

Hei! Kuvassa näkyvä keittiön taulu on oslolaisen taiteilijan. Nimi ei jäänyt mieleen, mutta voin kysyä, jos haluat. Laukkua ei jostain syystä löydy Marimekon nettikaupasta, mutta tässä on tarkempi kuva siitä: https://www.marimekko.fi/laukkuja-ja-asusteita-133-134-3-28891

Reply
Minna E 8 heinäkuun, 2014 - 8:53 pm

Ihania kuvia! Meillä on Oslon matka muutaman viikon kulutuua edessä. Olemme olleet siellä useastikkin, mutta ikinä en ole käynyt kauppahallissa! Täytyy korjata asia!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 heinäkuun, 2014 - 11:06 pm

Hyvää matkaa! Suosittelen kauppahallia, hieno paikka. Siskoni luota oli sinne ihan kävelymatka. Hitsi mitä luksusta hakea hallista tuoreet leivät, lihat ja vihannekset 🙂

Reply

Jätä kommentti