Vain ääni ratkaisee

by Kerttu

Valaistuksen lisäksi myös musiikki on kodin tärkeä tunnelman luoja. Meillä on olohuoneessa Bowers & Wilkins (B&W) Zeppelin Air-telakointiasema, jonka kautta suurin osa musiikin kuuntelemisesta tapahtuu.

Monet kaiuttimet ovat kolhon näköisiä, eikä niitä ole helppo sulauttaa sisustukseen. Markkinamiehet osaavat ylisanat ja näin tätä telakkaa kuvaillaan:

Zeppelin Air on mestariteos, niin muotoilun kuin äänenkin puolesta, josta loistava osoitus on laitteen saama EISA-palkinto ”best sounddock”.

Telakkaan sopii sekä iPhone että iPad. Spotify tarjoilee sen kautta lähes kaiken mahdollisen musiikin maailmassa. Itse fiilisten kotona mielelläni esim. Norah Jonesin tahdissa, kun taas tytär luukuttaa Hilarius Hiirtä ja Tuttiorkesteria. Itse asiassa Vain Elämää-sarjan jälkeen toivelistalle on noussut myös Cheek ja ”kova” Kaija Koo, joka tarkoittaa Kaijan nopeita biisejä. Meidän neiti ei ole mikään balladityttö 😉

Taustalla näkyvä taulu on kotimme väripilkku, joka ei ole vielä blogissa näkynytkään. Se on kuvataiteilija Riitta Uusitalon työ, jonka olen ostanut muistaakseni vuonna 2002. Silloin sain ensimmäisiä oikeita palkkoja ja halusin ostaa jotain taidetta. Ihastuin Riitan kukkapuupiirroksiin. Tänä päivänä värivalintani olisi kenties joku toinen, mutta toisaalta meillä on niin valkoinen-musta-harmaa -harmonista, että tämä vähän rikkoo sitä harmoniaa positiivisella tavalla.

Tästä Anno-maton kuvasta hahmottaa senkin, telakan ja taulun sijoittumisen suhteessa olohuoneeseen. Paikka on siis aikalailla keskellä olohuone-keittiöyhdistelmää, jolloin se musiikki kuuluu hyvin koko isoon tilaan.

Onko muita musiikista nautiskelijoita? Vai onko kotona hiljaisuus parempi vaihtoehto?

Saatat pitää myös

0 Kommentti

zubi 31 tammikuun, 2013 - 11:23 am

Wau mikä kaiutin! Meiltä löytyy myös B&W:t, ihan nätit nekin. Itse olisin halunnut vielä pienemmät, mutta sitten olisi kuulemma joutunut tekemään liian suuren kompromissin äänenlaadun suhteen. Ja nyt ei tarvittu erillistä subbaria, mikä on plussaa. 🙂 Itse olen aika usein hiljaisuudessa kotona, mutta miehen kanssa ja etenkin mun poissa ollessa kuunnellaan musaa ja kunnolla. Pikkumieskin on jo tottunut rokin kuuntelija.

Tuo taulu on aivan upea! Ihana väripilkku!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 tammikuun, 2013 - 4:29 pm

On aina positiivista, jos tekniikka näyttää nätiltä 🙂 En minäkään jaksa aina kuunnella musiikkia, mutta sellaiseen kotifiilistelyyn tai siivoamiseen kuuluu musa 🙂

Reply
Irina - White & Fresh 31 tammikuun, 2013 - 12:08 pm

Mulla on niin pieni koti, että ei paljon kannata kaiuttimia mietiskellä. Kerrostalossa kun asuu, niin taitaa olla parempi tyytyä vain Macin kaiuttimiin. 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 tammikuun, 2013 - 4:30 pm

Hih, näin pysyy varmasti paremmat välit naapurin mummojen kanssa 🙂

Reply
Lumi 31 tammikuun, 2013 - 3:04 pm

Kiinitin huomion tuohon tauluun. Musta se on just ihana väripilkku.

Meillä tuli tähän uuteen kotiin monihuonejärjestelmä eli musiikkia voi kuunnella langattomasti pesuhuoneessa, keittiötilassa, terassilla tai olkkarissa.Lisäksi hankimme Sonoksen Play 5, jota voi siirrellä sitten tarpeen mukaan vielä sinne missä ei kauittimia ole. Meillä elämän aaniä on sen verran paljon että musiikin kuuntelu rajoittuu rauhallisimpiin hetkiin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 tammikuun, 2013 - 4:32 pm

Hei Lumi! Tuo langattomuus on kyllä ihan mahtava juttu! Itse inhoan kaikkia johtoja ja tuossa kuvassa roikkuva piuha häiritsee minua suunnattomasti 😉 Musiikkia on kiva nimenomaan kuunnella, enempää taustameteliä ei kyllä elämään kaipaa.

Reply
Elina 31 tammikuun, 2013 - 3:24 pm

Meilläkin uudessa kodissa panostettiin äänentoistoon ja ylipäänsä talotekniikkaan. B&W:n kattoon integroidut kaiutinparit löytyy makuuhuoneesta, pukeutumishuoneesta ja keittiöstä sekä kylpyosastolla saunasta, kylpyhuoneesta ja pukuhuoneesta. Terassille on myös vedetty putkitukset ulkokaiuttimille ja kotiteatterissa on sitten erikseen omat järjestelmänsä. Ääntä voi ohjata kännykällä tai iPadilla, kuten suurinta osaa talon valaistuksesta ja esim. saunaa. Tiskaamisesta tulee yllättävän mukavaa puuhaa, kun pistää lempimusat keittiön kattoon soimaan 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 tammikuun, 2013 - 4:33 pm

Hei Elina! Onpa teillä kerrassaan upea äänentoistosysteemi! Musiikki saunassa tai kylppärissä voisi olla aika hauska juttu. Oliko moisen kokonaisuuden suunniteleminen iso työ? Voisin kuvitella, että se vaatii jo vähän hifi-alan tuntemusta?

Reply
Elina 31 tammikuun, 2013 - 7:01 pm

Joo musiikki saunassa on ihan hauska juttu, yleensä kuunnellaan sellaista rauhallista spa-tyyppistä musiikkia, joka sopii saunan rentoon tunnelmaan. Näin oli jo edellisessä kodissa (ei tosin integroituna, vaan irrallisina kaiuttimina) joten tiedettiin että sellainen halutaan.

Suunnitteleminen meni siinä muun suunnittelun lomassa. Mies on kiinnostunut kaikenlaisesta tekniikasta ja otti sitten selvää kaiken lopun, jonka tarvitsee. Mutta avaimet käteen -tyylisesti sitä ei tietystikään saanut, vaan jokainen yksityiskohta piti itse suunnitteluvaiheessa osata huomioida.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 tammikuun, 2013 - 11:28 pm

Kuulosta hyvälle! Tuollainen tekniikasta innostunut mies on hyvä pari sisustuksesta kiinnostuneelle naiselle 😀

Reply

Jätä kommentti