Vähän lempeyttä itselle

by Kerttu

olkkari-5

 

Tiedättekö, täällä päässä on ihan jäätävä kirjoitusblokki. Minulla on talo tyhjillään, pikkuinen vihko ideoita täynnä, kahvia kupissa ja päivän valoisin hetki käsillä. Olen odottanut tätä, haaveillut siitä, miten sormet lentävät näppäimistöllä, ideat loksahtavat kohdilleen ja tekemisen flow valtaa mielen. Marraskuun luonnonvalon rajallisuus kolkuttaa takaraivossa; kuvaa vielä kun voit! Olen odottanut näitä rauhallisia kotityöpäiviä suunnilleen vuoden ja sitten kun se on tässä, ei osaakaan yhtäkkiä mitään.

 

olkkari-4

Uutisista kuulin, että Korkeasaaren karhut ovat vetäytyneet talviunille. Hugo torkkuu sohvan lämmössä välittämättä mistään tuon taivaallista. Olisikohan se ihan kamalaa, että kaiken suorittamisen sijaan kömpisi itsekin torkuille? Lukisi kirjaa tai lehteä ilman painetta siitä, että nyt pitää oppia jotain tai saada kasapäin uusia ideoita.
olkkari-2

 

Nyt kun kirjoitan tämän tähän, sekin kuulostaa ihan tyhmältä ja tekisi mieli aloittaa koko homma alusta, tietysti jollain timanttisella idealla (jota ei siis ole). Sitten päätin, että nyt vähän lempeyttä itselle. Aion ottaa vartin pikatorkut, sillä pidemmistä tulee vain tokkurainen olo. Sitten lähden tuon toisen unikeon kanssa pienelle lenkille aurinkoon. Ja sitten teen vasta johtopäätöksen siitä, kuinka aikaansaava tänään olen 🙂 Olisiko hyvä diili?

 

olkkari-3

Luulen, että jokainen kompastuu välillä arjen suorittamiseen. Olen oppinut, että tunnollisuutta vastaan saa kapinoida ja joskus on hyvä tunnustaa, että nyt ei lähde. Varsinkin vapaa-ajan suorittaminen voi olla todella kuormittavaa, sillä töissä riittää tavoitteita, deadlinejä ja mittareita ihan riittämiin. On ok karsia ylimääräiset pois kalenterista, olla menemättä vaikka tuntuu, että pitäisi. Hyvä vinkki on myös pohtia omaa tilannetta vähän laajemmasta perspektiivistä; kuinka suuria tämän päivän ongelmat vaikka huomenna, kuukauden päästä tai vuoden kuluttua. Joskus saattaa auttaa, että sanoo ongelman ääneen vaikka itselle tai puolisolle.  Joskus olen saanut hyvät naurut omalla kustannuksellani, kun hoksaan, miten turhanpäiväiseltä asia kuulostaa. Ja toisaalta, ottamalla myös riittämättömyyden tunteen välillä vakavasti. Sillä aina ei tarvitse jaksaa.

 

olkkari

Hyvä tästä tulee. Huomenna otan tyttöni mukaan lähdetään viettämään laatuaikaa Tampereelle. Kävellään kaupungilla, syödään ravintolassa ja rokkaillaan Antti Tuiskun tahdissa. Jos mielessä on jotain erityisen kivaa nähtävää tai koettavaa Tampereella 7-vuotiaalle, niin otan vinkit innolla vastaan!

Luulen, että pieni irtiotto tekee meille molemmille hyvää. Leppoisaa viikonlopun alkua <3

Saatat pitää myös

6 Kommentit

MaritaH 11 marraskuun, 2016 - 4:16 pm

Eräässä laulussa sanotaan: jos ei sielu armahda ruumista, ruumis armahtaa kyllä sielua. Minulle kävi tänään niin. Hirveä vatsatauti kuumeella heitti sängyn pohjalle ja pakotti perumaan muistisairaan anopin saunavierailun tältä viikolta. Nyt on rauha sairastaa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 marraskuun, 2016 - 8:51 pm

Voi kurjuus, nyt vain lepoa ja pikaista paranemista! <3

Reply
Marika 11 marraskuun, 2016 - 5:06 pm

Vapriikki on ihana! Riittää katseltavaa ja ihmeteltävää niin aikuiselle kuin lapsellekin!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 marraskuun, 2016 - 8:51 pm

Kiitos vinkistä! Piti ihan googlettaa. Olisipa ihana käydä, toivotaan että ehditään!

Reply
Kaisa 11 marraskuun, 2016 - 7:56 pm

Kiitos Kerttu! Sanasi armollisuudesta itseä kohtaan osuivat ja upposivat tänään täydellisesti. Joskus ei vaan todellakaan lähde, ja se on ihan OK. Aika hyvin me vedetään, vaikka ihan joka päivä ei aamusta iltaan suoritettaisikaan 🙂 Leppoisaa viikonloppua ja kiitos, kun jaksat tuoda iloa ja valoa meille lukijoille!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 marraskuun, 2016 - 8:53 pm

Kiitos Kaisa ja olen iloinen, jos sain tuotua vähän rauhan tuntua sinunkin viikonloppuun. Me otettiin pojan kanssa ihan rauhallisesti, hän jo nukkuu ja tytär tulee kohta treeneistä. Pyykit odottelee, mutta päätin huokaista ja ottaa lasin viiniä. Ei huono päätös 😀

Reply

Jätä kommentti