Uutta olohuoneeseen?

by Kerttu

Olohuoneen uusi järjestys on alkanut tuntumaan todella omalta ja yleensä sisustusmuutokset aiheuttavat positiivisen uudistuskierteen. Blogiyhteistyöni Lundian kanssa huipentuu perjantaina päättyvään Soihtu-arvontaan. Kiitos jo tässä vaiheessa kaikille osallistuneille, teitä on huikean paljon! Pian joku onnellinen voittaa uuden jalkavalaisimen mustana, hiekan sävyisenä tai niin kuin meillä, valkoisena. 

Kun ensikerran esittelin blogissa uuden olohuoneen järjestyksen, minulta kysyttiin miksi ajattelin sen olevan vain väliaikainen. Siihen on kaksi syytä; vähän vierastin ajatusta siitä, että sohva sijaitsee ikkunan edessä. Toisaalta myös näin sieluni silmin, että ritiläpenkin sijalla olohuone kaipaa matalaa pitkää tasoa.
Lundian sivuilla on oma 3D-ohjelma, jolla voi itse rakentaa mieluisen kokoonpanonsa hyllyistä, tv-tasoista, sängystä, lipastoista tai ihan mistä vain Lundia-tuotteesta. Itse kävin klikkailemassa suunnitelmaa persoonallisen matalan tason luomiseksi.

Ideointi on vielä kesken, mutta jotain modernia klassisella twistillä tavoittelen. Mitäs pidätte seuraavasta Fuuga-lipaston suunnitelmasta? 
3D-ohjelmassa voi siis valita kaiken itse ja jos ei jostain syystä onnistu, olet luultavasti suunnittelemassa jotain sellaista, mitä ei voi toteuttaa 😉 Ohjelman yläkulmasta valitaan joko Lundia Classic, Lundia Fuuga tai Lundia Lofty. Sitten voi alkaa suunnittelemaan mieleistä huonekalua joko valmiiden kokoonpanojen tai moduulien avulla. Tämä matala taso on suunniteltu moduuleista ja olen valinnut siihen mieleiset kaapinovet ja jalat. Lundialta vinkattiin, että ohjelma on hyvä apuväline, mutta myös heidän asiakaspalvelustaan saa aina apua ja tukea suunnitteluun. 

Suunnitteminen ja haaveileminen on vaan niin hauskaa, mielestäni juuri tässä vaiheessa piilee suuri ilo sisustamisessa. Lundian osalta tiedän, että laatu ja ajattomuus mahdollistavat pitkäaikaisten huonekaluhankintojen tekemisen. Sekä Ikeaa että String-hyllyä koskettaneissa keskusteluissa blogini kommenttilaatikoissa kritisoitiin joitakin tuotteita siitä, että niitä on ”kaikilla”. Suunnittelemalla itse saa takuuvarmasti omannäköistä ja persoonallista, jo pienillä yksityiskohdilla voi erottautua. 
Mukavaa iltaa! 

Saatat pitää myös

18 Kommentit

Anonymous 6 maaliskuun, 2014 - 7:28 pm

Tuo suunnittelemasi lipasto olisi varmasti kaunis, mutta olisiko pidempi ritiläpenkki kuitenkin ilmavampi ratkaisu tuohon? Vaikkakin lipastossa onkin korkeat jalat, niin silti tulee mielikuva nykyistä ahtaammasta tlasta. Teillä kun sohva ja nojatuoli ovat melko raskaan näköisiä, kaipasi ne ehkä ilmavampaa kaveria…Onko teillä selvää tarvetta säilytystilalle? Silloin toki lipasto on parempi, mutta jos kaipaatte vaon laskutasoa, en ottaisi turhan raskasta huonekalua siihen tarkoitukseen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 maaliskuun, 2014 - 10:28 pm

Heippa! Ritiläpenkki on varmasti ilmavampi ja tämä suunnittelu oli enemmän ideointia sille, millainen vaihtoehto taulun alle voisi sopia. Näissä Lundian ratkaisuissa hauskaa on se, että syvyyden, leveyden ja korkeuden voi määrittää itse, jolloin lopputulos voi olla hyvinkin kevyt. Mutta kuten sanoin, haaveillaan ja suunnitellaan 🙂

Reply
Anonymous 6 maaliskuun, 2014 - 7:48 pm

Tuo Lundian valaisin on kyllä niin huikea, että jos ei onni käy myöten, tekee mieli hankkia se itselle, vaikka synttärilahjaksi! 😉
Peukutan kyllä tuolle Lundian Fuugalle! Pidän sen ulkonäöstä erityisen paljon, ja nuo jalat ovat kyllä se jokin tuossa kokonaisuudessa.
Kokonaisuutta huoneessa on vaikea hahmottaa koneen ruudun kautta, ja mittasuhteet varsinkin vääristyy helposti. Itse kotona kyllä näkee, että mitä tila kaipaa. Saakohan tuohon muuten lisämoduleita myöhemmin päälle, jos sijoituspaikka vaihtuu ja haluaakin korkeamman lipaston? Se olisi kyllä aika ovela ratkaisu. Silloinhan tuo Fuuga olisi ikäänkuin ikuinen valinta! 🙂

-Jutta

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 maaliskuun, 2014 - 10:29 pm

Tässä oli vasta alustavaa ideointia ja hahmottelua, en ole kauppoja lyömässä lukkoon. 3D-ohjelmalla on myös hauska suunnitella erilaisia vaihtoehtoja 🙂 Toinen paikka kotona, jossa kaipaan säilytystilaa on tyttären huone. Joten uskoisin, että tällaiselle ajattomalle klassikolle paikka löytyisi!

Reply
laura 6 maaliskuun, 2014 - 8:04 pm

meillä on myös mööpleerattu lähiaikoina, ja kaipaillin matalaa tasoa olohuoneeseen. Vähän samat ajatukset kuin tuossa yllä, että keveämmällä vaihtoehdolla etenisin, ja meillä taidetaan päätyä Stringiin 😉 vaikka sitä ”kaikilla” onkin 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 maaliskuun, 2014 - 10:30 pm

Ei huono vaihtoehto ollenkaa 🙂

Reply
Eeva 6 maaliskuun, 2014 - 8:50 pm

Fuugaa voi jatkossa jatkaa tai muokata, näin meillä tehty. Pidän ulkonäöstä ja siksi sitä myös meiltä löytyy. Valkoinen taso ottaa helposti naarmuja, ovet kestää jo paremmin. Tason kyllä sai minusta myös lasilla. Ei ehkä yhtä pitkäikäinen kuin classic sarja, mutta kiva muotoilu. Ja suomalainen..

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 maaliskuun, 2014 - 10:31 pm

Totta, muunneltavuus on yksi parhaita puolia! Monta hyvää puolta 🙂

Reply
Nina 6 maaliskuun, 2014 - 8:51 pm

Itsekin löysin tuon Lundian 3D suunnitteluohjelman ja tuon Fuugia malliston vuoden alussa kun itselin meille oikeanlaista lipastoa, ihana <3. Esittelinkin sitä omassa blogissani http://matkalla-aitiyteen.blogspot.fi mutta vielä ei ole varaa sitä hankkia vaikka kuinka sormet jo syyhyäisi painamaan tilaa nappia. 😀

Reply
Nina 6 maaliskuun, 2014 - 8:53 pm

Fuuga mallisto eikä Fuugia 😀

Reply
Anonymous 6 maaliskuun, 2014 - 9:58 pm

Söpö tuo Lundian fuuga, moderni ja selkeä, mutta kuitenkin jotain erilaista siinä on 🙂
Minä peukutan siis sille!
Mutta sitten taas toisaalta mietin, että jos haluatkin vaihtaa järjestyksen joskus takaisin samaksi, mikä ennen oli, niin mihin lipasto sitten? Meneekö olohuone liian ahtaan ” näköiseksi”.. toki ruudun takaa sitä on melko vaikea hahmottaa ihan tarkasti!! Mutta tiedät mitä ajan takaa, eikö ;D ???
Olen samaa mieltä myös, että suunnittelemalla itse saa taatusti omannäköistä ja erilaista 🙂 Tässäkin kohtaa täytyy taas mainita siskoni aviomies, joka on heidän kotiinsa tehnyt kaiken itse, keittiönkaappeja, lipastoja ja lapsen sänkyjä myöden, on ne niin upeita! Eipä tuu tismalleen samanlaista missään vastaan ja tunnearvoahan niillä on paljon 🙂 Nukkuuhan se oma kullanmuru isin tekemässä sängyssä, voiko olla ihanempaa :)) <3

Terv. Suvi

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 maaliskuun, 2014 - 10:33 pm

Helin mies alkaa olla jo kohta käsite blogissani 😀 Mutta ihan mahtavaa, että joku osaa ja viitsii tehdä, tunneside on ihan erilainen omatekemiin kuin ostotuotteisiin. Tämä minun tasohahmotelma oli vasta alkusuunnittelua 🙂 Tosiaan, ensin täytyy miettiä miten päin huonekaluja haluaa säilyttää.

Reply
Anonymous 6 maaliskuun, 2014 - 10:13 pm

Minun mielestä sohvalta pitää ehdottomasti nähdä ulos ja näin minulle sanoi monta vuotta sitten eräs sisustussuunnittelijakin ja hän oli kyllä asian ytimessä. Eli itse pidin enemmän vanhasta järjestyksestä ja mietin myös, että jääkö uusi kaavailemasi lipasto turhaksi, jos siirrätkin sohvan vielä takaisin taulun alle. Tykkään myös, jos ilkunan eteen pääsee käveleen ja kayseleen ulos. Mieti vielä 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 maaliskuun, 2014 - 10:33 pm

Mietin toki, tämä olikin vaan suunnittelua ja haaveilua 🙂

Reply
Saija /Tasapainoa tavoitellen 6 maaliskuun, 2014 - 10:16 pm

Taso sopisi tuonne seinälle kyllä hyvin. Itse olen päätynyt Hayn Woodyyn juuri ilmavuuden vuoksi. Minä ottaisin hieman korkeamman tason, jotta ei asetu samalle korkeudelle istuimien selkänojien kanssa vaan luo hieman korkeuskontrasteja.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 maaliskuun, 2014 - 10:34 pm

Hyvä poitti, kiitos Saija!

Reply
Kajsa 7 maaliskuun, 2014 - 11:38 am

Meillä on Lundian Fuuga korkeimmilla Bend-jaloilla ja valkoisella koristeleikatulla MDF-ovella. Ovia on 1 per moduuli/kaappi (koko muistaakseni 64 x 64 x 32 cm ja moduuleja on 2 yhdessä). Koristeleikkaus elävöittää kauniisti tasaista pintaa, mutta ei hallitse tilaa. Kaapisto on mitoiltaan melko iso, mutta korkeat jalat eivät tee tilasta ahdasta. Kaappi on seinän ja ruokapöydän välissä.

Reply
riina // modernekohome 7 maaliskuun, 2014 - 2:51 pm

Peukku kaikelle tällaiselle muunneltavuudelle: persoonallista ja juuri omiin tarpeisiin räätälöityä!

Reply

Jätä kommentti