Uusia oivalluksia kylpyhuonemarkkinoilla

by Kerttu


Kaupallinen yhteistyö: IDO

Arki on yleensä hyvää silloin, kun perusasiat toimivat. Oikeastaan sitä ei edes ajattele, miten mahtavia kapistuksia pyykinpesukone, tiskikone tai  imuri ovat, ennen kuin ne menevät rikki. Tästä jokapäiväisestä elämästä on inspiroitunut myös IDO Glow-kylpyhuonemallisto, jonka tehtävä on paitsi näyttää tyylikkäältä, helpottaa arjen askareita. Kuulostaa niin minun jutultani, että päätin lähteä Jyväskylän Rakennusmessuille tutustumaan uutuusmallistoon tarkemmin.

IDO-1-3

Malliston suunnittelija on Scott Derbyhire, joka on aina ollut kiinnostunut rakentamaan ja purkamaan asioita sekä pohtimaan, kuinka niistä voisi kehittää entistäkin parempia. Suunnitellessaan IDO Glow´ta hänen tinkimätön päämääränsä oli luoda moderni sarja, jossa design ja toimivuus kulkevat käsi kädessä. Tästä tavoitteesta syntyi uudenlainen oivallus, joka saattaa mullistaa wc-markkinat. Miksi kukaan ei ole aikaisemmin ajatellut tätä aikaisemmin?

Scandicsolli-1-3

IDO Glow Rimfree on huutelukaulukseton wc-istuin. Perinteisesti (siis meillä ja todennäköisesti myös teillä) huuhteluvesi tulee ”kauluksesta” ja jokainen voi kuvitella, millainen bakteerinkerääjä se on. Tässä uutuudessa on ensimmäistä kertaa käytössä huuhtelulippa ja uudenlainen patentoitu mekanismi, joka varmistaa tehokkaan huuhtelun ja tekee wc-istuimen puhdistuksesta huomattavasti helpompaa.

Scandicsolli-1

IDO-1

Huuhtelukauluksettomuus on IDO Glow-sarjan wc-malleisssa standardi eli se kuuluu kaikkiin sekä seinä- että lattiamalleihin. Meillä on kotona sekä kylpyhuoneessa että vessassa seinämalliset pöntöt ja pidän kovasti niiden kevyemmästä ulkoasusta sekä puhdistettavuudesta. Kumpa olisimme hoksanneet valita rakannusaikana slow close-mekanismin, jonka ansioista kansi ei sulkeutuessaan kolahda. Juuri tuollaiset pienet yksityiskohdat tekevät arjesta pikkuisen mukavampaa!

IDO-1-4

Malliston kalusteita saa neljässä eri koossa ja lukemattomissa väreissä. Perussävyt ovat valkoinen ja tammi, mutta yhtälailla voit valita minkä tahansa NCS-värin eli takuuvarmasti löytyy omaan makuun sopiva sävy. Materiaalina on käytetty kosteutta kestävää MDF-levyä ja malliin kuuluu yksityiskohtana alumiinilista. Pidän kovasti kalusteiden yksinkertaisista linjoista ja selkeästä muotoilusta!

Scandicsolli-1-4

Viimeksi kirjoittelin Jos vielä rakentaisimme talon -postauksessa siitä, millaisia valintoja tekisimme tänä päivänä kylpyhuone- ja wc-tiloihin. Jäin erityisesti haikailemaan modernin peilikaapin perään. IDO Glow -malliston peilikaapit ovat hyvin viimeisteltyjä ja niissä ovien välinen sauma ei ole keskellä. Tämä paitsi näyttää mielenkiintoiselta, auttaa ottamaan tavaroita pois kaapista helpommin. Valaistus on toteutettu moderniin tyyliin led-valolistalla, jollainen löytyy kaapista sekä ylhäältä että alhaalta.

Scandicsolli-1-6

Mallistoon kuuluu monipuolisesti säilytyskalusteita. Meillä on kylpyhuoneessa perinteinen muovijakkara, jota käytetään apuna lasten pesuissa ja korokkeena. Aika paljon tyylikkäämmän näköinen vaihtoehto olisi IDO Glow-rahi, jossa on pyörät alla. Helposti liikkuva rahi toimii niin penkkinä, säilytystilana kuin jakkarana.

Scandicsolli-1-5

Voi Raksamessut, minkä teitkään! Uutuusmallistoja ihaillessa se keväinen talokuume nostaa päätään. Kun tämän kodin kiintokalustevalintoja tehtiin viisi vuotta sitten, osasin onneksi valita monessa kohdassa varsin aikaakestäviä vaihtoehtoja. Mutta kun vuoden vierivät, maku kehittyy ja valmistajat tuovat entistäkin fiksumpia mallistoja markkinoille, ei voi kuin miettiä että mitä jos sittenkin joskus.. Varmaa on se, että jos rakentaminen tai remontointi ovat meille ajankohtaisia, tulemme panostamaan kotimaisiin osaajiin. IDOn juuret ulottuvat yli 140 vuoden taakse, jolloin Arabian posliinitehdas perustettiin. Olen niin iloinen, että kotimaasta löytyy perinteisiä yrityksiä, jotka kuitenkin toimivat suunnannäyttäjinä omalla toimialallaan!

Mitä tykkäät uudesta IDO Glow sarjasta? 

Saatat pitää myös

1 Kommentti

Mia 31 maaliskuun, 2016 - 3:07 pm

Hei!
Varmistin juuri mieheltäni, että hidastuksellisia pöntönkansia saa asennettua myös jälkikäteen. Meillä edelliseen taloon jouduttiin hommaamaan uusi, koska edellinen hajosi. Ja väliaikaisesti käytettiin tavallista kantta. Se on kyllä vaihtamisen arvoista:)

Hyvää kevättä sinulle!

Reply

Jätä kommentti