Kotoisa kevätsisustuksemme

by Kerttu

Pari sisustusinspiraatiota jäi Oslon lukuisista sisustuskaupoista puseroon: sävyihastukset puuterisen roosaan ja murrrettuun vaaleaan turkoosiin sekä pehmeä kotoisuus. Kolmantena voisin vielä mainita viherkasvit ja odottelenkin, milloin ehdin tehdä täsmäiskun Viherlandiaan tai Plantageniin.

kevätsisustus-1-5

kevätsisustus-1

Kaipasin olohuoneeseemme väriä ja päädyin ostamaan pari uutta sisustustyynyä. Annon vallkoimista löytyi ihan täydellinen nuden ja roosan sekoitus ja tuntui, että myös Nikarin tuoli sai tästä uutuustyynystä oivan väriparin. Nuden tyynyn takana oleva nappityyny on niinikään Annon, vieressä oleva neulostyyny Piitu Nykoppin käsialaa ja pellavaiset suorakaidetyynyt Linumin.

kevätsisustus-1-2

Sisustuskauppakierroksella en saanut katsettani irti murretusta turkoosin sävystä, jota bongailin niin huonekaluista, petivaatteista, valaisimista sekä piensisustuksesta. Annolta löytyi tyyny, jonka sävy on just eikä melkein.

kevätsisustus-1-3

Tyynymeri näyttää ihanalta ja houkuttelevalta sohvalla, harmi vain että sohvamme syvyys on sen verran onneton, että tällä määrällä tyynyjä ei meinaa sekaan mahtua. Toisaalta onpahan ainakin kädenulottuvilla juuri sopivat tyynyt mukavan asennon etsimiseen 🙂

kevätsisustus-1-6

kevätsisustus-1-8

Täydellinen sävy löytyi myös isoista neilikoista, jotka toivat tulleessaan kepeää kevättunnelmaa. Eukalyptuksen oksat tuovat särmää kimppuun. Tässä on muuten edullinen ja pitkäkestoinen yhdistelmä. Neilikat jaksavat kukkia joskus parikin viikkoa ja eukalyptuksen oksan voi vaikka kuivattaa kauniisti.

kevätsisustus-1-9

kevätsisustus-1-10

Näitä kuvia ottaessa tuntui, että en saanut sisustuksen fiilistä vangittua muistikortille, mutta ehkäpä tekin vähän aistitte kotoisampaa menoa ja kevään tuntua. Taitaa olla vähän niinkin, että minulla kodin sisustus heijastaa myös sen hetkisiä fiiliksiä. Pitkästä aikaa minulla on kepeä olo! Norjan reissu katkaisi kotiarkeani ja sen jälkeen olemmekin olleet lomalla koko perhe. Oikeastaan korvatulehduskierre on se sana, johon alkuvuoden tunnelmat kiteytyvät. Ehkäpä joku muukin pikkulapsen äiti tietää, mistä puhun. Ja huh, se on menoa se 😀

kevätsisustus-1-11

Nyt paistaa aurinko sisällä ja ulkona. Pastelliset unelmat tuntuvat tervetulleilta pitkän pimeän talven jälkeen.

Ps. Muistathan blogini some- ja seurantakanavat:  Bloglovin / Facebook / Instagram Twitter / Pinterest

Saatat pitää myös

25 Kommentit

retromoderni 31 maaliskuun, 2016 - 11:18 am

Ihanat sävyt ♥

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 huhtikuun, 2016 - 12:51 pm

Kiitos Suvi!

Reply
Eija 31 maaliskuun, 2016 - 11:24 am

Hei, ihania tyynyjä ja kaunis sisustus. Mitä sisätyynyjä käytät, ettei sohvatyynyt lytisty löhöilyn jälkeen ryttyisiksi vähemmän kauniiksi mytyiksi? Mulla on ainoastaan Hayn nappityynyt pysyneet tarpeeksi ryhdikkäinä. Olis ihana vaihdella tyynyjä, mutta millä saisi tuon ryttääntymisongelman ratkaistua?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 huhtikuun, 2016 - 12:52 pm

Kiitos Eija! Yhdet parhaimmista sisätyynyistä on ostettu Marimekosta, ne pitävät ryhtinsä hyvin ja ovat mukavia!

Reply
Muuttuvakotini Päivi S 31 maaliskuun, 2016 - 1:00 pm

Kivat puuterimaiset sävyt 🙂 Mie vielä jätin vähän keltaista, kun ei ehtinyt pääsiäisestä pahemmin nauttia. Keltainen tuo kivaa pirteyttä ja aurinkoa sisälle….täällä nyt niin harmaat kelit :(.
Kivaa torstaita sinne ja kiva kun viikoloppukin tulee niin äkkiä 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 huhtikuun, 2016 - 12:53 pm

Minullakin on ollut keltaista monena vuonna, mutta nyt teki mieli jotain hempeämpää. Aurinkoista viikonloppua!

Reply
Katariina 31 maaliskuun, 2016 - 1:57 pm

Tosi kivasti olet osannut yhdistellä erilaisia värisävyjä! Kaunista ja todellakin kevätfiilis välittyy tännekin asti 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 huhtikuun, 2016 - 12:53 pm

Kiitos Katariina, mukava kuulla 🙂

Reply
S - Beauty of life 31 maaliskuun, 2016 - 2:05 pm

Tosi kaunista ja nuo sävyt <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 huhtikuun, 2016 - 12:54 pm

Kiitos S <3

Reply
tuire 31 maaliskuun, 2016 - 3:04 pm

Kauniita ja hempeitä sävyjä..kevät =)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 huhtikuun, 2016 - 12:54 pm

Kevät on niin tervetullut!

Reply
Henna 31 maaliskuun, 2016 - 4:11 pm

Kaunista on! Puuterinen roosa on kyllä ihana sävy!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 huhtikuun, 2016 - 12:54 pm

Kiitos Henna!

Reply
Maija 31 maaliskuun, 2016 - 5:03 pm

Hei!

Kommentoin edellisen kerran, että olohuoneenne näyttää uuden maton myötä värittömältä. Nyt näyttää hyvältä ja olet valinnut kauniit sävyt tyynyihin. Yksi iso viherkasvi olohuoneessani olisi piste Iin päälle. Tee postaus viherkasveista. Miten sisustaa viherkasveilla? Ennen ja jälkeen kuvat…vaikkapa yhteistyönä Plantagenin kanssa. ?

Reply
Adeeelia 31 maaliskuun, 2016 - 5:15 pm

Totta! Trendikkäät viherkasvit puuttuvat tästä kokonaisuudesta. Ehkä siksi kodistasi tulee joskus vähän toimisto- tai vastaanottotilafiilis 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 huhtikuun, 2016 - 12:56 pm

Viherkasvit tuovat paljon kodikkuutta! Niitä mielelläni kotona pidänkin, mutta nyt poika on ollut juuri siinä vaiheessa, että mullat kaivetaan ruukusta (suuhun ja joka paikkaan). Mutta aion kyllä piakkoin testata, joko hänellä olisi tullut pikkuisen enemmän järjeä päähän ja äidin kasvit saisi olla rauhassa 🙂

Reply
Miisastina 31 maaliskuun, 2016 - 10:13 pm

Tyynyjen värit ovat ihanat, mutta onko niitä sohvalla liikaa.
Tästä kuvakulmasta katsottuna tilan yleisilme näyttää sekavalta, monta pientä pöytää, ihan eri tyylistä, kaikkien kalusteiden jalat ovat erilaiset ja on eri väriä ja linjaa. Katsopa Kerttu nyt itsekin, kun tila näyttää rauhattomalta kokonaisuudelta, joka ei ole sisustuksellisesti hallittu, vaan kaikkea on yritetty ämpätä.
Lisäksi kuten yllä mainittiin viherkasvit olisivat hyviä, poistaisivat tilan kliinisyyttä.
Tsemppiä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 huhtikuun, 2016 - 12:58 pm

Sohvalla on paljon tyynyjä ja kuten kirjoitinkin, niitä tällä kapeammalla istuinsyvyydellä ei meinaa sekaan mahtua. Nelihenkinen perheemme kaipaisi isompaa sohvaa, mutta katsotaan nyt milloin on sen aika.

Kalusteasia on vaiheesa, sillä marmoripöydän oma jalka on tuunauksessa 🙂 Kun se palaa, Hayn Tray saa olla marmoripöydän kaverina, niillä on sama muotokieli.

Kiitokset kommentista 🙂

Reply
pakkaus 31 maaliskuun, 2016 - 11:07 pm

Ihana tuo puinen lintu ❤ . Mistä niitä löytyy?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 huhtikuun, 2016 - 1:01 pm

Se on Fiskarsista paikallisen puusepän tekemä. Hitsi kun en saa nimeä nyt mieleeni!

Reply
Sirpa 1 huhtikuun, 2016 - 12:33 am

Samoilla linjoilla edellisten kommenttien kanssa. Kaunis värimaailma, mutta pienhuonekalut eivät ”puhu samaa kieltä” ja ovat jäykästi jämptissä rivissä viistosti poikki olohuoneen. Tyynyt ovat kivat. Rennosti aseteltuna noin ryhdikkäälle sohvalle tulee kuitenkin vähän ristiriitainen fiilis. Huoneen oikeassa nurkassa olisi hyvä tila viherkasvi asetelmalle. Yksi iso ja pari pienenpää viherkasvia kauniisiin koreihin tai ruukkuihin laitettuina (vaikkapa erilaisiinkin) toisi mielenkiintoisen lisän tilaan.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 huhtikuun, 2016 - 1:06 pm

Kiitos Sirpa! Pienhuonekalut ovat vähän väliaikaistilassa, sillä marmoripöydän jalka on tuunauksessa ja kun se palaa, niin toivon sen ja Hayn Tray-pöydän toimivan yhdessä. Artekin jakkara on sellainen liikkuva osa, käytän sitä apupöytänä / istuimena missä milloinkin tarvitaan 🙂

Viherkasveja kaipaan itsekin kovasti, niitä ei vaan ole voinut pitää kun poikamme on siinä vaiheessa, että hän kaivaa mulla ruukusta. Jospa pian pääsisi taas lisäämään vihreää kotiin 🙂

Reply
Riikka / Mukavuusalue 1 huhtikuun, 2016 - 6:21 pm

Kivat tyynyt! Nyt alkaisi varmaan olla pastellisävyjä kaupoissa, toisin kuin talvella kun yritin niitä etsiä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 huhtikuun, 2016 - 1:06 pm

Nyt luulisi olevan pastellisävyjen markkinat parhaimmillaan. Kannattaa ainakin Annon valikoima kurkata 🙂

Reply

Jätä kommentti