Uusi aluevaltaus: sisustuspodcast!

by Kerttu

Haluaisitko tehdä oman sisustus- ja designaiheisen podcast-sarjan? T. Hanna Wecastilta. 

Siinä se suurinpiirtein oli, sähköpostiini tupsahtanut viesti, joka sai suupielet korviin ja minut tanssimaan ympäri olohuonetta. Siinähän yhdistyisi niin monta rakastamaani asiaa; puheilmaisu, joka jää blogista kokonaan uupumaan. Sisustaminen, joka teemana ja aihealueena on inspiroiva ja kiinnostava. Uusi haaste, joka tarjoaa opittavaa ja heittäytymistä. Nuoruuden unelma-ammatti oli radiotoimittaja ja tämän lähemmäksi sitä en varmaan koskaan tulisi pääsemään!

Menee hetki. Voi kamala, osaanko minä? Kuka minäkin luulen olevani? Entä jos siitä tulee ihan floppi? Kukaan ei kuuntele tai tule vieraaksi. Ajatukset alkavat harhailla ja möröt kaivautua koloistaan. Kunnes tajuan:

Kukaan ei toteuta tätä unelmaa puolestani.

Siitä voi tulla tosi hyvä tai huono, mutta sitä ei tiedä ellei kokeile! Sitä paitsi podcastin tuottaa Wecast eli alan huippuammattilaiset. Otan koneen esiin ja alan hahmotella:

Podcast1.0

Tässä podcast-sarjassa pääset tutustumaan mielenkiintoisiin persooniin suomalaisten sisustus- ja designbrändien takana. Kuulemme heidän ajatuksiaan sisustamisesta, työstä, mutta ennen kaikkea otamme selvää, millaisia persoonia kauniiden tuotteiden,  hurmaavien kotien ja lumoavien sisustuskuvien takaa löytyy. 

Luvassa on  hyväntuulinen ja lämminhenkinen keskusteluhetki, jossa sisustus- ja designpiireistä tutut mielenkiintoiset persoonat valottavat kotiaan, työtään ja ajatuksiaan sisustamisesta. 

Vaikka teemana on sisustus, pääosassa on kunkin jakson vieras.  Miksi ja miten hän on päätynyt luovalle ajalle? Millaista hänen työnsä on käytännössä? Onko hän unelmatyössään? Millaisessa kodissa hän itse asuu ja mitkä ovat hänen tärkeimmät ohjenuoransa oman kodin sisustamisessa? 

 

Joo, kyllä tästä voisi tulla hyvä! Päätän kertoa asiasta hyvälle ystävälleni. – Arvaa mitä, pääsen tekemään oman sisustusaiheisen podcastin! – Onnea, sehän kuulostaa hienolta, ystäväni hihkaisee ja jatkaa: – Onko se podcast niin kuin puhuttu pakina? Vai niin kuin kuunnelma? Puhuttu blogi?

– Sinun on aloitettava kuuntelemaan podcasteja, Ruotsissa ne ovat jo iso juttu! Tsekkaa vaikka tämä Wecastin uutuus Ihanat Ipanat. Siinä yhdistyvät leppoisan kahvihetken tunnelma sekä tieto ja vertaistuki.  Ihan must pienten lasten äideille.

– Mutta muista, että tämä on vain yksi esimerkki, tarjontaa on tuhansia! Tämä Ihanat Ipanat on viikottainen kysymys-vastaus podcast, jossa keskitytään pienten lasten kanssa elämisen haasteisiin. Asiantuntijoina toimii Väestöliiton lastenpsykiatri ja asiantuntijalääkäri Raisa Cacciatore sekä perhesuhteiden asiantuntija Minna Oulasmaa, jotka laittavat kaiken osaamisensa peliin, jotta kysymyksiin löytyy faktoihin, tutkimuksiin ja kokemuksiin perustuvat vastaukset. Juontajana on  Hanna Westerholm, just se tyyppi, joka minutkin kutsui podcastin tekoon. Hän on kahden pienen pojan äiti ja podcastverkoston Wecastin perustajajäsen. Kuuntele Ihanat Ipanat podcastia tästä, niin tiedät mitä tarkoitan.

– No nyt alkoi valjeta, tosi mielenkiintoista, ystäväni nyökyttelee. – Niin on, tämä on ihan parasta viihdettä lenkillä tai pyykkiä lajitellessa, juuri silloin kuin itse haluat. Luurit vaan korviin ja voit valita sisällön juuri sen hetken mielentilaan sopivaksi. Vertaistukea, ammatillista osaamista tai ihan kevyttä viihdettä, kaikkea löytyy. Mutta on tässä vielä tosi paljon pohdittavaa.

Lukijat, onneksi minulla on maailman parhaat lukijat! Haluaisivatko he heittää ideoita vieraista ja mielenkiintoisista aiheista? Ja podcast tarvitsee nimenkin!

Ystäväni ehdottamat Kerttu-tädin kuunnelmat eivät välttämättä ole mediaseksikkäin otsikko. Luovat designtyypit, Suomidesignin supertyypit… Äh, auttakaa, tehdään tämä yhdessä! Bloggaajakollegalla eli Valeäiti-blogin Hannella podcastin nimi linkittyy mainiosti blogiin: Valeäidin nauhoitukset. Ei kai siitä haittaa olisi, jos tässäkin olisi aasinsilta blogiin, mutta se ei ole välttämätöntä. Ideoita otan siis nöyrin mielin vastaan!

Siinä se on. Unelma, ideat ja aika pian myös toteutus. Tarinoita suomalaisen designin takaa ja tyyppejä mielenkiintoisten töiden äärellä. Nyt annan ilomielin puheenvuoron teille! Miltä idea kuulostaa? Luuletko, että viikostasi löytyisi sisustuspodcastin mentävä kolo? Olen äärettömän kiitollinen kaikista ideoista ja ajatuksista.

– Vielä yksi juttu!, huikkaan, vaikka ystäväni selkä jo loittonee.  -Jännittää!

Kuvat minusta: Iida Liimatainen

Saatat pitää myös

33 Kommentit

Sirpa 27 huhtikuun, 2017 - 6:46 pm

Kodikkaasti!

Sisältöideaksi esim. Keskittyä vaikka yhteen huoneeseen kerrallaan designin ja erilaisten sisustusratkaisujen kautta. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 huhtikuun, 2017 - 9:32 pm

Kiitos ideoista Sirpa! <3

Reply
Suvi m / Valkoinen Harmaja 27 huhtikuun, 2017 - 6:48 pm

Oi, tosi mahtava juttu! Mielelläni kuuntelen ja tämä aluevaltaus sopii sinulle täydellisesti! <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 huhtikuun, 2017 - 9:32 pm

Kiitos ihana Suvi, mahtava kuulla!

Reply
Riikka 27 huhtikuun, 2017 - 7:00 pm

Mahtavaa Kerttu! Sinusta jos kenestä on todellakin tähän!! ?
Miten olisi Modernisti rupatellen ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 huhtikuun, 2017 - 9:33 pm

Kiitos Riikka! Intoa ainakin, sillä pääsee jo alkuun 😀

Reply
Heli 27 huhtikuun, 2017 - 7:44 pm

Podcastit ovat itselle uusi juttu, mutta nyt tutustun niihin! Kotiäitinä niitä on kätevä kuunnella vaikka ruuanlaiton yhteydessä tai vaunulenkillä. Nimi voisi olla vaikka Kodikkaat tarinat.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 huhtikuun, 2017 - 9:33 pm

Moi Heli! Kannattaa tutustua! En itse edes suostu taltuttamaan pyykkivuorta ilman podcastia 🙂

Reply
Satu 27 huhtikuun, 2017 - 7:51 pm

Modernisti kodikkaat nauhoitukset, Modernisti kodikkaat kuunnelmat…. Ehdottomasti linkittäisin blogin nimen!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 huhtikuun, 2017 - 9:34 pm

Kiitos Satu! Kyllähän siinä olisi synergiaetuja! Mutta toisaalta kaikki teemat eivät välttämättä liity moderniin sisustamiseen, joten en haluaisi liikaa rajata… Mutta ideoidaan!

Reply
Kirsi 27 huhtikuun, 2017 - 8:01 pm

onpa tosi upean kuulosta. Varmasti klaaraat, onnea!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 huhtikuun, 2017 - 9:35 pm

Voi kiitos Kirsi!

Reply
Minnea/Minnean muruja 27 huhtikuun, 2017 - 8:22 pm

Onnea! Kuulostaa supermielenkiintoiselta!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 huhtikuun, 2017 - 9:35 pm

Kiitos Minnea! Hauskaa nähdä, millainen juttu tästä tulee 🙂

Reply
Piia 27 huhtikuun, 2017 - 10:01 pm

Hieno aluevaltaus Kerttu, onnea! <3 Podcastit on kyllä mainio juttu, innolla jään odottamaan milloin pääsen sinua kuuntelemaan!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 huhtikuun, 2017 - 8:11 am

Kiitos Piia! Odotan innolla, mitä tämä matka tuo tullessaan <3

Reply
Anni 28 huhtikuun, 2017 - 9:11 am

Loistavaa! Varmasti tulen kuuntelemaan! Ihanaa, kun suomalaiset blogaajien podcastit alkavat nousta. Täällä ulkomailla niitä jotenkin odottaa vielä enemmän. Kiva kuulla suomenkielistä juttelua. Onhan sitä radiot ja telkkarit, mutta ihan oikeat ihmiset. Ja kehuin ääntäsi jo aiemminkin, joten loistavaa, että sinusta tulee podcastin tekijä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 huhtikuun, 2017 - 9:26 pm

Kiitos tuhannesti kannustuksesta! Olen tosi innoissani js uskon, että tästä tulee hyvä juttu! ❤️

Reply
Poletti 28 huhtikuun, 2017 - 11:12 am

Design tarinat?

Podcasteista tulee varmasti hyviä. Sinulla on niin hyvä ulosanti sekä selkeä ja miellyttävä puhetyyli, että varmasti tulee kuunneltua.

Onnea matkaan!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 huhtikuun, 2017 - 9:24 pm

Hyvä idea, kiitos! Ja kiitos myös kannustuksesta ❤️

Reply
Noora / Villakoiria ja kissankarvaa 28 huhtikuun, 2017 - 4:49 pm

Tosi hieno juttu! Sopii sulle varmasti kuin nenä päähän, olet niin luonteva puhuja :). Mikähän olisi hyvä nimi? ”Kodikkaasti” oli mun mielestä kiva, muita voisi olla vaikkapa ”Kertun kanssa/kera”, ”Designin takana”, ”Design-tarinoita” tai vaikkapa ”Rakkaudesta designiin” .

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 huhtikuun, 2017 - 9:23 pm

Moi Noora! Loistavia ideoita, kiitos! Tästä se alkaa hahmottua 🙂

Reply
Milla - Sukhimatot 28 huhtikuun, 2017 - 6:32 pm

Tämä on todella hieno juttu, olemme kuunnelleet lapsiperheaiheisia podcasteja, mahtavaa saada sisustusjuttuja mukaan! Odotamme innolla!
Hyvää vappuviikonloppua!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 huhtikuun, 2017 - 9:23 pm

Kiva kuulla! Mukavaa vappua sinnekin 🙂

Reply
Irina 28 huhtikuun, 2017 - 8:34 pm

Tuosta jonkun nimi-ideasta muunnelma: Kodikkaasti rupatellen.

Podcast kuulostaa hyvältä, varsinkin, kun oot niin hyvä puhumaan! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 huhtikuun, 2017 - 9:22 pm

Lämmin kiitos Irina! Ehkä tässä alkaa idea pikkuhiljaa hahmottua 🙂

Reply
Maria G 30 huhtikuun, 2017 - 8:35 am

Tosi ihana juttu! On ollut mukava nähdä muutamia videopostauksia sinun tekemänä ja sinun äänesi on miellyttävän kuuloinen ja sopii mielestäni todella hyvin podcasteihin ja videoihin. Odotan innolla!

Reply
Carita 30 huhtikuun, 2017 - 10:51 am

Hienoa. Tuo innostus, mikä sinusta huokuu tulee olemaan avain onnistumiseen. Kyllä tällaista tavan lukijaa/seuraajaa kuten minä, niin hämmästyttää, miten nopea tahti on tällä hetkellä some/media/sisällöntuotannon saralla. Juuri hyppäsin aimoharppauksen eteenpäin, kun poikkesin seuraamaan tuon pingin tapahtumapätkiä ja joista myös kirjoitit. Tällä hetkellä luen aamulehdestä, mitä Casey Neistat kertoo pärjäämisestä, innostus nousi esiin. Uusia aluevaltauksia tulee jatkuvasti ja se on hienoa, kunhan sisällöstä ei tule liian sekavaa. Huomaan, että aika ei aina riitä ihanien Blogien seuraamiseen, mutta aion varmasti tulla mukaan sinun Podcastiin ja luulen jo etukäteen ”jääväni koukkuun” : ) Menestystä ja ihanaa kevättä!

Reply
Tiina 30 huhtikuun, 2017 - 10:21 pm

Hei,

Lämpimät onnittelut uudesta aluevaltauksesta! Olisiko näistä nimi-ideaksi?

MODERNISTIKODIKAS – KERToen ja TUristen

tai vain:

KERToen ja TUristen (nimesi korostettaisiin värikirjaimin / boldilla)

tai pidemmästi:

p
K o
MODERNISTIKODIKAS
R U c
T r a
o i s
e s t
n t
e
& n

Reply
Tiina 30 huhtikuun, 2017 - 10:25 pm

^ Jaahas, tuo viimeinen idea ei kopioitunutkaan oikealla tavalla tekstin julkaisun jälkeen. Ideana oli ristikkomainen tyyli, jossa ylhäältä alas tulee sanat: KERToen & TUristen podcast ja vaakasanana MODERNISTIKODIKAS. Voin halutessasi laittaa idean word-tiedostona.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 huhtikuun, 2017 - 10:44 pm

Voi miten paljon olet käyttänyt aikaasi ideoidessasi tätä, kiitos! <3 Laita vaan sähköpostia jos haluat: modernistikodikas@gmail.com

Reply
Tiina 1 toukokuun, 2017 - 9:59 am

Sähköpostia laitettu! ?

Reply
Susanna 1 toukokuun, 2017 - 1:54 pm

Modernisti Kertun kanssa.
Tsemppiä, jään innolla odottamaan.

Reply

Jätä kommentti