Unta ja makuuhuoneen järjestelyä

by Kerttu

Uusi perheenjäsen tuo tullessaan tavaraa, vaikka oikeastaan pieni vauva ei ihmeitä tarvitse. Mutta kun alkaa listaamaan pinnasängyn, vaunut, imetystyynyn, sitterin, turvaistuimen, ammeen, vaatteet, pyyhkeet, lelut ja muut tarvikkeet, alkavat kaapit pursuta. Isoimmat hankinnat meillä jo onkin, mutta yhtä sun toista pientä pitää vielä hankkia.

makuuhuone-1-2

Jotta uudet tavarat mahtuvat kotiin järkevästi, pitää myös jostain luopua. Meilä oli makuuhuoneessa Ikean musta täyspuinen senkki, joka sai lähteä uuteen kotiin tällä viikolla. Ja jopas tuli avaraa! Vaikka senkki ei ollut mitoiltaan mikään mahtavan kokoinen, mustana se oli aika vangitseva elementti pienehkössä makuuhuoneessamme.  Jos jos vielä lisää tilaa tarvitaan, yksi vaihtoehto on siirtää Hayn vaaterekki tyttären huoneeseen. Siinä voisi sitten roikottaa prinsessamekkoja ja muuta tärkeää.

makuuhuone-1-3

Tulokas saa ensisängykseen vuokrattavan Vaavi-vuoteen, jota on helppoa siirtää pyörien ansioista. Pinnasänky odottelee alkuun vauvan omassa huoneessa, katsotaan miten yöt lähtevät sujumaan ja millaisiksi nukkumisjärjestelyt ajan kanssa muodostuvat.

makuuhuone-1-4

Tytär siirtyi nukkumaan omaan huoneeseen 8-9 kuukauden iässä, siinä vaiheessa kun lopetin yösyötöt. Tämä muutos oli silloin aivan välttämätön, sen verran hulinaa öihin mahtui. Isän hoitama lempeä unikoulu onneksi paransi yöunia jo muutamassa yössä. Kunnes tuli taas jokin uusi taito.. 😉

makuuhuone-1-5

Hugo nukkuu omassa pedissään meidän makuuhuoneessamme. Koira ei ole koskaan päässyt sänkyymme, eikä sinne edes osaa pyytää. Yleensä herra sujauttaa itsensä kokonaan tyynyliinan sisään ja nukkuu kuin makuupussissa. Hugo on muuten nyt kuusi vuotiaana alkanut rauhoittua ja tykkää illalla vetäytyä omaan petiin ennen muita. Aamulla se herää samaan aikaan kuin minäkin.

makuuhuone-1

Toivottavasti uusi perheenjäsen olisi perinyt äitinsä unenlahjat, itse olen ollut pienestä pitäen hyvä nukkuja ja rakastanut hyviä yöunia. Henkisesti yritän valmistautua kuitenkin yövalvomisiin, isosisko oli pitkään aikamoinen illanvirkku. Ja ottihan äidille vähän koville, kun neitokaisen virkein aika vuorokaudesta oli esimerkiksi klo 23-03. Jälkeenpäin sitä mietti, että aika ohikiitävää oli tuo valvomisaika, mutta eihän se juuri sillä hetkellä siltä tunnu. Mutta asia ja päivä kerrallaan, vaikeaa tehdä liian valmiita suunnitelmia, kun ei tiedä millainen persoona perheeseen saapuu.

Mukavaa sunnuntaita kaikille! Yritetään pysyä pystyssä pääkallokelistä huolimatta 🙂

Saatat pitää myös

6 Kommentit

retromoderni 19 tammikuun, 2015 - 7:18 am

Vaavi-sänky on todella kätevä ja on kauniskin. Vuonna 2010 kokeilimme sänkyä tyttärellämme. Ihana oli rullata makkarin ja olkkarin väliä tätä. Silloin asuimme todella ahtaasti, koska rakensimme taloa. Tuolta linkistä voit kurkata, miltä ahtaan makkarin vauvanurkka näytti.

http://retromoderni.blogspot.fi/2010/04/vauvan-oma.html

Äh, tuli ikävä noita vauva-aikoja.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 tammikuun, 2015 - 9:20 pm

Voi mikä pieni pötkylä siellä vauvan omassa nurkassa olikaan <3 Kiva kuulla, että olitte Vaavi-sänkyyn tyytyväisiä!

Reply
Karolina 19 tammikuun, 2015 - 5:07 pm

Hei,

Kerään Suomalaisia rakennusblogeja linkkilistaan osoitteessa: http://koti7.blogspot.fi/p/suomalaisia-rakennusblogeja.html
Tervetuloa lisäämään blogisi listalle, toivotattavasti saadaan mahdollisimman kattava lista josta lukijoiden/rakentajien on helppo löytää eri blogit.
Valoisaa talvea,
Yst. T Karolina

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 tammikuun, 2015 - 9:22 pm

Kiitos vinkistä Karoliina!

Reply
Riikka 24 tammikuun, 2015 - 1:06 pm

Hei,

Kiinnitin huomiota teidän sängyn päiväpeittoon, kaunis. Mistähän se mahtaa olla?
Tsemppiä vielä odotuksen viime metreille ja kiitos ”hyvänmielen” blogista 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 tammikuun, 2015 - 10:58 am

Hei Riikka ja kiitos! Päiväpeitto on silkkiä ja se on ostettu Stockmannilta jo yli kolme vuotta sitten. Ihan samanlaista ei taida olla enää saatavilla.

Reply

Jätä kommentti