Oletko jo maistanut banaanilettuja? Fitness-intoilijoille nämä lienevät jo ”last season”, mutta itse pääsin näiden terveellisten herkkujen makuun vasta joululomalla. Siskoni teki näitä eräänä aamuna ja sai koko perheen ihastumaan. Erityisesti välillä nirso viisivuotias oli aivan haltioissaan uudesta makuelämyksestä. Sopii siis perheessä pienimmästä isoimpaa!
Lettujen raaka-aineet ovat hyvin yksinkertaiset ja tämän hymynaaman mieleenpainaminen helpottaa muistamaan kahden raaka-aineen suhteen. Kahdesta kananmunasta ja yhdestä banaanista syntyy noin kuusi-seitsemän pikkulettua. Et siis tarvitse mitään muuta, ei jauhoja eikä sokeria!
Kananmunat ja banaani sekoitetaan huolellisesti, itse survaisin ne tasaiseksi taikinaksi sauvasekoittimella. Sitten vaan pannulle paistumaan, noin kymmenen sentin halkaisijaltaan olevia lettuja on helppo kääntää ohuella lastalla. Pannulle voi lorauttaa tipan öljyä tai voita paistamisen avuksi ja lämpötila kannattaa pitää sopivan mietona. Kokeilemalla löytää optimaalisimmat olosuhteet!
Ensimmäinen paistamani lettu sai päämakutuomarilta kommentin: ”ei näytä niin nätiltä, mutta maistuu hyvältä”. Muutaman kokeilukappaleen jälkeen sain pintaan kauniin kullanruskean pinnan ja letut pysyivät kasassa. Lettujen päälle voi laittaa mitä vain, itse herkuttelimme mustikoilla ja raikkaalla kiiwillä.
Helppoa, terveellistä ja niin hyvää! Suosittelen!
12 Kommentit
Mäkin tein näitä ekaa kertaa joululomalla! Laitoin muutaman tipan vaniljauutetta joukkoon js paistoin kookosöljyssä, tuli hyviä! Mies ei millään uskonut, etten laittanut mitään muuta kuin banaania ja kananmunia 🙂
Niinpä, niin makeita ja herkullisia, että sitä luulee syntisempääkin herkkua 😀 Tuo vaniljauute kuulostaa hyvältä!
Nämä ovat kyllä niin helppoja ja hyviä! Ja hyvä kuin muistutit, enpä ole tehnyt banaanilettuja pitkään, pitkään aikaan :).
Eipä kestä, nyt vaan herkuttelemaan 🙂
Itse olen tehnyt näitä pari kertaa ja minusta nämä kyllä olisi tarvinnut rasvaa ja sokeria 😀 Ainakin rasvaa..Tosin olin ollut silloin superdietillä ja dieetin jälkeen näitä tehtiin oikeiden lättyjen asemasta joten odotukset olivat varmasti enemmän siellä perinteisten lättyjen puolella 🙂
Kun laittaa marjoja tai hedelmänpaloja päälle, saa lisättyä makeutta. Mutta yllättävän makea mielestäni tulee ihan banaanilla ja kananmunallakin!
Kiitos tuhannesti, näistä tuli hetkessä meidän kolmevuotiaan iltapalahitti! ”Nam!” ”Hyvää!” ”Saanko äiti lisää?”
Ihana kuulla, että teilläkin maistui! 🙂
Nämä kuuluvat vakioiltapalaani. Lempparilettuun laitan kaardemummaa taikinaan ja nautin sen pannulla paistettujen päärynäkuutioiden kanssa =P
Oi, kuulostaa hyvältä!
Mä laitan mukaan vielä pari lusikallista leseitä niin tulee kuitua samalla!
Hyvä ja herkullinen idea!