Helpot ja herkulliset banaaniletut

by Kerttu

letut-1-4

Oletko jo maistanut banaanilettuja? Fitness-intoilijoille nämä lienevät jo ”last season”, mutta itse pääsin näiden terveellisten herkkujen makuun vasta joululomalla. Siskoni teki näitä eräänä aamuna ja sai koko perheen ihastumaan. Erityisesti välillä nirso viisivuotias oli aivan haltioissaan uudesta makuelämyksestä. Sopii siis perheessä pienimmästä isoimpaa!

letut-1-2

Lettujen raaka-aineet ovat hyvin yksinkertaiset ja  tämän hymynaaman mieleenpainaminen helpottaa muistamaan kahden raaka-aineen suhteen. Kahdesta kananmunasta ja yhdestä banaanista syntyy noin kuusi-seitsemän pikkulettua. Et siis tarvitse mitään muuta, ei jauhoja eikä sokeria!

letut-1-3

Kananmunat ja banaani sekoitetaan huolellisesti, itse survaisin ne tasaiseksi taikinaksi sauvasekoittimella. Sitten vaan pannulle paistumaan, noin kymmenen sentin halkaisijaltaan olevia lettuja on helppo kääntää ohuella lastalla. Pannulle voi lorauttaa tipan öljyä tai voita paistamisen avuksi ja lämpötila kannattaa pitää sopivan mietona. Kokeilemalla löytää optimaalisimmat olosuhteet!

letut-1

Ensimmäinen paistamani lettu sai päämakutuomarilta kommentin: ”ei näytä niin nätiltä, mutta maistuu hyvältä”. Muutaman kokeilukappaleen jälkeen sain pintaan kauniin kullanruskean pinnan ja letut pysyivät kasassa.  Lettujen päälle voi laittaa mitä vain, itse herkuttelimme mustikoilla ja raikkaalla kiiwillä.

Helppoa, terveellistä ja niin hyvää! Suosittelen!

Saatat pitää myös

12 Kommentit

AnniM 17 tammikuun, 2015 - 11:47 am

Mäkin tein näitä ekaa kertaa joululomalla! Laitoin muutaman tipan vaniljauutetta joukkoon js paistoin kookosöljyssä, tuli hyviä! Mies ei millään uskonut, etten laittanut mitään muuta kuin banaania ja kananmunia 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 tammikuun, 2015 - 6:51 pm

Niinpä, niin makeita ja herkullisia, että sitä luulee syntisempääkin herkkua 😀 Tuo vaniljauute kuulostaa hyvältä!

Reply
Tiia / Black + White = Grey 17 tammikuun, 2015 - 12:46 pm

Nämä ovat kyllä niin helppoja ja hyviä! Ja hyvä kuin muistutit, enpä ole tehnyt banaanilettuja pitkään, pitkään aikaan :).

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 tammikuun, 2015 - 6:52 pm

Eipä kestä, nyt vaan herkuttelemaan 🙂

Reply
Jonna 17 tammikuun, 2015 - 2:18 pm

Itse olen tehnyt näitä pari kertaa ja minusta nämä kyllä olisi tarvinnut rasvaa ja sokeria 😀 Ainakin rasvaa..Tosin olin ollut silloin superdietillä ja dieetin jälkeen näitä tehtiin oikeiden lättyjen asemasta joten odotukset olivat varmasti enemmän siellä perinteisten lättyjen puolella 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 tammikuun, 2015 - 6:53 pm

Kun laittaa marjoja tai hedelmänpaloja päälle, saa lisättyä makeutta. Mutta yllättävän makea mielestäni tulee ihan banaanilla ja kananmunallakin!

Reply
Johanna Lehtonen 17 tammikuun, 2015 - 9:19 pm

Kiitos tuhannesti, näistä tuli hetkessä meidän kolmevuotiaan iltapalahitti! ”Nam!” ”Hyvää!” ”Saanko äiti lisää?”

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 tammikuun, 2015 - 9:13 pm

Ihana kuulla, että teilläkin maistui! 🙂

Reply
Syhi / syhina-blogi 18 tammikuun, 2015 - 11:23 am

Nämä kuuluvat vakioiltapalaani. Lempparilettuun laitan kaardemummaa taikinaan ja nautin sen pannulla paistettujen päärynäkuutioiden kanssa =P

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 tammikuun, 2015 - 9:16 pm

Oi, kuulostaa hyvältä!

Reply
Jenny 21 tammikuun, 2015 - 7:05 am

Mä laitan mukaan vielä pari lusikallista leseitä niin tulee kuitua samalla!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 tammikuun, 2015 - 10:41 am

Hyvä ja herkullinen idea!

Reply

Jätä kommentti