Tyylikkäästi trendivihreää sisustukseen

by Kerttu

Vaikka Pantonen värikartta nosti esiin hempeän vaaleansinisen ja utuisen vaaleanpunaisen vuoden 2016 trendiväreiksi, sisustuksessa jyllää nyt vahva tummansinisen ja -vihreän aikakausi. Mutta mitä tehdä, jos ei innosta tarttua maalitelaan, mutta haluaa tuoda ripauksia tummia sävyjä sisustukseen?

RE44

Varsinkin väriaralle sisustajalle paras tapa on valita sävy tai kaksi, joita haluaa tuoda kotiinsa. Kun muu väripaletti pidetään rauhallisena, nousevat uudet värit kauniisti esille. Näissä inspiraatiokuvissa vihreää on tuotu sisustukseen hyvin tyylikkäästi.

RE24

Vihreä on ”turvallinen” trendiväri, sillä sitä löytyy kasveista. Niinpä viherkasvien lisäksi kotiin voi hankkia samaan sävyyn sopivan sisustustyynyn, taulun tai astian. Uutta sävyä voi tuoda kotiin pikkuhiljaa ja jos oikein innostuu, voi tarttua maalitelaan.

RE114

Tikkurilan vuoden väri on nimeltään vuono: kaunis tumma vihreä. Sen kerrotaan taipuvan dramaattisen ylelliseksi tai luonnonläheisen rauhalliseksi riippuen siitä, millaiseen ympäristöön sävy tuodaan.

RE63

Kun sisustukseen tulee uusi väri, se valitaan usein puhtaasti fiilissyistä: ”näyttää kivalta”. Värien taustalla on kuitenkin mielenkiintoisia merkityksiä ja mielleyhtymiä. Vihreän kerrotaan olevan  rauhoittava väri, joka saa ihmiset tuntemaan turvassa oleviksi ja hoivatuiksi. Väri viestii myös kliinisyydestä ja puhtaudesta; oletteko pistäneet merkille että usein sairaaloiden leikkaussaleissa on käytetty sisustuksessä sekä henkilökunnan vaatetuksissa vihreää? Näillä perusteilla vihreä voisi olla erinomainen valinta juuri makuuhuoneeseen, jossa tavoitteena on rentoutua ja levätä.

RE52

Voisiko teille tulla pilkahduksia vihreää vai joko tämä sävy on saanut paikkansa kotonanne? 

 Photos: Kristofer Johnsson / Planete Deco 

Saatat pitää myös

8 Kommentit

Syvältä. Sanna 22 tammikuun, 2016 - 7:45 pm

En osaa kyllä meille kuvitella, riittää kun ihastelen muiden kodeissa 🙂

Reply
Maria 22 tammikuun, 2016 - 9:46 pm

Minä rakastan vihreää! Se sopii mielestäni täydellisesti juuri simppeliin valko-harmaa-musta-puunväri-sisustukseen. Meiltä löytyy viherkasveja lähes joka huoneesta ja pikkuhiljaa on aika ottaa esille vihreitä tekstiilejä sohvalle. Neulon jopa valkoiseen vilttiin vihreää raitaa… Meillä oli vielä syksyllä työhuoneessa tummanvihreä seinä (aika lailla juuri tuon vuonon värinen) mutta valitettavasti vanhin tytär otti huoneen itselleen ja seinät muuttuivat turkoosiksi.

Reply
Irina - White & Fresh 22 tammikuun, 2016 - 10:13 pm

Kovasti kyllä vihreä kiinnostaa, tietyn sävyistä vihreää toivoin jo viime kesäksi parvekkeelle, mutten löytänyt. Josko tänä vuonna löytyisi sopiva sävy ja ehkä sen toisin tällä kertaa ihan sisälle saakka. 🙂

Reply
Muuttuvakotini Päivi S 22 tammikuun, 2016 - 10:45 pm

Vihreä ollut aina lempivärini ja nyt onki laitettu kotiin pikkasen tyynyjä ja viherkasveja. Yx kynttilä löytyy ja muutama koristejuttu. Vihreätä seinää en osaa kuvitella meille, silloin olisi jo liikaa. Pienillä jutuilla mennään 🙂 Kivaa vko loppua sinne!

Reply
Terhi 23 tammikuun, 2016 - 7:12 am

Viikko sitten postasin samat residencessä olleet kuvat. Sinulla on hyvä maku. Vierastan itse kaikkea vuoden väri ajattelua. Haluan itse ajatonta, mutta väreistä saa voimaa. Blogissa katseltua vuonokin on kiva väri, mutta omaan kotiin en ole ajatellut sitä laittaa. Hyvää viikonloppua.

Reply
Hanna / skandilinjalla 23 tammikuun, 2016 - 1:00 pm

Minä tykkään nyt vihreästä ja myös syvänsinisestä sisustuksessa, molempia itseasiassa meiltä löytyykin. Kummassakin sävyllä on kyllä iso merkitys, itse tykkään juuri tummemmista ja vähän murretuista versioista näistä väreistä 🙂 Ja viherkasvien vihreä raikkaus tuntuu nyt aivan ihanalta, lupailee jo kevättä!

Reply
M 23 tammikuun, 2016 - 1:13 pm

Vihreä on lempivärejäni, ja sisustuksessakin olen sitä käyttänyt jo pitkään tekstiileissä ja tietenkin viherkasveissa. Vuono-sävystä en silti pidä, se on liian sininen omaan makuuni. Pidän enemmän lämpimistä havun-, metsän- ja khakinvihreistä.

Myös tumma ja syvä sininen on alkanut miellyttää kymmenen vuoden takaisen kyllästymisen jälkeen. Tällä kertaa en tosin taida kaikkea laittaa siniseksi kuten 2000-luvun ekoina vuosina…

Pantonen trendivärit ovat kauneimmillaan talvisella taivaalla, ja niitä saikin ihailla monena pakkaspäivänä peräkkäin!

Reply
Eve 23 tammikuun, 2016 - 4:36 pm

Viherkasvit vihreinä pilkkuina on tosi kauniita pelkistetyssä sisustuksessa. Muuten vierastan vähän kaikkia värejä :D. Tummansininen kyllä viehättää sekä sisutuksessa että vaatteissa, mutta toista kertaa en taida tehdä samaa mokaa kuin 2003 kun miehen kanssa ekaa kotia sisustettiin: kaikki oli sinistä, sohvaa ja astioita myöten :,) ! Sen jälkeen värit onkin vaihtuneet vain kukissa, kynttilöissä ja serveteissä ja muu on ollut mu-va-harmaa.

Reply

Jätä kommentti