Lastenhuoneen matto

by Kerttu

Olen yrittänyt aloittaa tämän postauksen vaikka kuinka monta kertaa, mutta mielessäni pyörii vain: ”miksi meillä ei ole suklaata”. Jos nyt kuitenkin oikein tsemppaan ja kurkistetaan tyttären huoneen tämän hetken sisustukseen 😀

lastenhuone-1-3

Ostimme jo syksyllä tytön huoneeseen uuden maton. Halusin sen olevan yksivärinen valkoinen, sillä huoneessa on jo värikkäät verhot ja pinkki tehosteseinä. Kuviollisten mattojen lisäksi myös nukkamatot olivat pois listalta, sillä mielestäni on tärkeää että lastenhuoneen voi lattialla leikkiä ilman, että pikkuiset esineet hautautuvat maton syövereihin.

lastenhuone-1-8

Se oikea simppeli puuvillamatto löytyi Ikeasta.  Juuri sopivan kokoinen eli 175 x 245 cm, sen suurempaan ei tuohon tilaan olisi mahtunutkaan. Matto on myös edullinen, olisiko maksanut jotain kuudenkympin pintaan? Mutta hitsiläinen, kun en löydä tätä mattoa Ikean verkkokaupasta, enkä muista sen nimeäkään. Osaatkohan joku fiksumpi auttaa, mikä malli on kyseessä?`
lastenhuone-1-5

Tytär on tykännut nukkua AVA Roomin parvisängyssä, joka antaa mukavasti lisää leikkitilaa 11 neliön huoneeseen. Kirjat ovat Ikean perushyllyssä ja työpöytänä on Muuramen ohut-L-taso ja kolmonen-laatikosto. Lelut, pelit ja vaatteet ovat korkeassa liukuovikaapistossa ovelta katsottuna oikealla. Minulla on muuten tulossa juttua lelujen säilytyksestä, sitä on nimittäin tässä huushollissa pohdittu aika paljon!

lastenhuone-1

Pöydän ääressä on Panton-tuoli, niitä löytyy vielä neljä lisää terassilta.  Koulun alkuun mennessä yhdistämme Pantonit terassille ja tyttönen saa junior-tuolin, jonka ääressä on mukava tehdä läksyjä. Ja mainitsinko sanan koulu? Sinne on tutustuminen ensi viikolla, en voi käsittää tätä ajan kulkua! Pakko alkaa jo kokoamaan itseään joskus kesäkuussa häämöttämään eskarin kevätjuhlaan. Siinä voi olla nenäliinoille tarvetta kevätulvan verran, kun lapset laulavat lähtölauluaan. Ei ehkä kestä.

No nyt sitten vaikka kuppi kuumaa kaakaota suklaahimoon, eihän tästä muuten mitään tule 🙂 Mukavia lähestyvän viikonlopun tunnelmia kaikille!

Saatat pitää myös

25 Kommentit

Idis & Interiööri 21 tammikuun, 2016 - 11:37 pm

Äh, ei saa mainita sanaa suklaa!!! Varsinkaan näin illalla kun kauppa ei ole enää auki…

Ihanan pirteä huone teidän neidillä 🙂 Jokos hänkin lähtee kouluun… Voin taata, että jos vähänkään on valuvikainen tapaus tämä teidän perheen äiti, niin kuivin silmin ei eskarin kevätjuhlasta tosiaankaan selviä 😀

t. Pahasti valuvikainen äiti täältä pohjoisempaa

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 tammikuun, 2016 - 11:35 am

Aamu tuli, mutta suklaahimo säilyi 😀 Ehkä tänään kaupasta perjantain kunniaksi jotai pikkuhyvää! Ja ei kai se valuvika ole, jos silmäkulmat vuotaa <3

Reply
Satu 22 tammikuun, 2016 - 7:20 am

Ihastuttavan pirteä huone teidän tytöllä! Tuli mieleeni, kun blogiasi seuraan ja vaikutat tosiaan siltä, että olet miettinyt tarkkaan talonne toimintoja ja yksityiskohtia 🙂 Kysymykseni liittyy noihin verhotankoihin, voitko kertoa, mistä ne hommasitte ja onko kyseessä yhdestä kappaleesta koostuva tanko? Haluaisin nimittäin omaan remontoitavaan vanhaan taloomme pitkään yhtenäistä tankoa, mutta nyt selailemani pitkät tangot ovat kaikki omaan silmääni inhottavia jatkettavia tankoja. Tällaisia siis meillä pohditaan 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 tammikuun, 2016 - 11:39 am

Hei Satu!

Verhotanko on ostettu Kodin ykköseltä ja se on sellainen jatkettava malli, eli voi säätää juuri sopivan pituiseksi. Tuossa säätökohta on hyvin huomaamaton eli ei ainakaan omaan silmään häiritse. Toivottavasti löydätte mieleiset tangot!

Reply
Satu 22 tammikuun, 2016 - 7:30 pm

Kiitos! Tuosta ei tosiaan näe niin selvästi, pitääpä mennä katsastamaan 🙂

Reply
zubi 22 tammikuun, 2016 - 8:17 am

Kaunista, valkoinen matto sopii kyllä tilaan hyvin. Pysyykö tuo paikallaan kuinka napakasti? Ihailen aina noita verhoja, niin hienot!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 tammikuun, 2016 - 11:40 am

Matto pysyy tosi hyvin, ei ole edes jarrua alla. Voin siis suositella!

Reply
Saija 22 tammikuun, 2016 - 10:00 am

Verhot ovat hienot ja kaunis kokonaisuus muutenkin. Mistä verhot ovat?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 tammikuun, 2016 - 11:41 am

Verhot on ommeltu Marimekon Kippo-kankaasta 🙂 Kiitos Saija!

Reply
Hanna/ Pastellimaja 22 tammikuun, 2016 - 11:33 am

No juuri tässä kamppailen suklaakakun ja siivouksen välissä, otin aikalisän ja tulin kurkkaamaan blogimaailmaan :). Ihanan raikasta, vaikka värejä löytyykin, tuo matto siis nappivalinta. Itse oon myös etsinyt valkoista isoa puuvillamattoa, oon muistellut, että Ikeassa ei olis niin isoja. Täytyypä käydä katsomassa paikallisen Ikean valikoima siis. Hyvää viikonloppua!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 tammikuun, 2016 - 11:42 am

Oi vitsi, suklaakakkua! 😀 Lähetä tänne palanen!

Kannattaa tsekata nämä Ikean matot, näitä oli muistaakseni kahta kokoa ja tämä on se isompi. Hyvää viikonloppua sinnekin!

Reply
Lyde 22 tammikuun, 2016 - 12:36 pm

Tosi kiva ja raikas huone! Meillä on myös ensi keväänä tiukat paikat, yhdellä lapsella on ekaluokan kevätjuhla, siis ensimmäinen laatuaan. Eskarilaisella taas on ne haikeat kouluunlähtökevätjuhlat, apua <3 Yksi lopettaa yhdeksännen luokan, ja sekin on aika haikeaa. Enää pitää keksiä, miten olen näissä kaikissa yhtäaikaa..?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 tammikuun, 2016 - 11:05 pm

Kiitos Lyde! Nyyh, tänään oli se koulun vanhempainilta ja kyllähän se asia alkaa nyt konkretisoitumaan. Toisaalta ihanaa, toisaalta niin haikeaa <3

Reply
laurar 22 tammikuun, 2016 - 1:41 pm

Hahaa, mä luulin ettei teillä ole suklaata koska teillä on valkoinen matto lastenhuoneessa 😀 Ja niin kivassa huoneessa – näyttää ihan lastenhuoneelta vaikka suurin osa leluista onkin paikoillaan. Mukavaa viikonloppua!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 tammikuun, 2016 - 11:06 pm

Hah, kyllä se oli vain ihan yleinen suklaapuutos, joka iski! Sitä ei pidättele edes valkoiset matot 😀

Reply
Jaana - At home 22 tammikuun, 2016 - 7:57 pm

Oi että miten ihana huone, niin pirtsakka 🙂 Ja pakko kommentoida tuohon suklaajuttuun. Niin hienosti olen vähentänyt sen syöntiä, että aion palkita itseni huomenna suklaakakulla 😀 Hah!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 tammikuun, 2016 - 11:07 pm

Oi nam! Välillä iskee vaan niin jäätävä suklaahimo, liekkö kuunkierrolla asian kanssa merkitystä? 😀

Reply
Amaalia 22 tammikuun, 2016 - 11:38 pm

Verhojen pituus on teillä jännä 🙂 meillä on hyvin saman malliset/kokoiset huoneet lapsilla, eikä kummallakaan ole verhoja. Olen pitänyt kappaa tytön huoneessa välillä, mutta pojalla ei ole ees tankoa :/. Pitänee harkita vastaavaa ratkaisua.

Toinen asia on lasten krääsän määrä, mihin se mahtuu tässä huoneessa?? Missä barbit/barbin talo/nukkekoti/ponit ja niiden roinat/nukkeleikit/Legot/junarata/pelit/Muumitalo/muumilaiva/keittiöliina ja palapelit yms säilyy?

Teidän tyttö on vissiin näistä jo kasvanut yli, mutta meillä on vasta alkanut pikkulego/pet shop vaihe, joten pientä roinaa riittää!! Meillä pehmolelujakin on tuollainen IKEAn ”kuutiollinen” 😀 . Otetaan säilytysvinkkejä ehdottomasti vastaan! Käytettävissä ikean kuuden kuution lipasto, kirjoituspöytä laatikoineen (jotka aivan täynnä askartelutarvikkeita) sekä puolikas vaatekaappi 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 tammikuun, 2016 - 11:10 pm

Nyt tuli mieleen, että verhojen pituutta on ihmetelty ennenkin 😀 Meillä oli jo lapsena kotona näitä puolipituisia verhoja, en ole osannut ajatella että ne ovat jotenkin erikoisia. Etenkin juuri lastenhuoneessa ihan toimiva pituus, eipähän yltä perheenpienimmät roikkumaan 😀

Tuossa huoneessa on tosiaan koko seinän korkuinen suuri liukuovikaapisto, siellä on juuri tuo tavaramäärä, jonka luettelit! Ja on meillä pikkulegoja ja petshopejakin. Kun kaappiin katsoo, niin tuntuu että siellä on ihan kaikkea :/ Pitäisi tehdä taas raivauskierros!

Reply
Piitu 23 tammikuun, 2016 - 11:27 am

Hei, tuota verhojen pituutta olen minäkin katsonut. En ole missään nähnyt, noin lyhyitä tai yleensä ajatellut, että myös noin voi verhoja pitää. Hienot ne on, en sillä sano mutta erilaiset;)
Tottunut yleensä täyspitkiin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 tammikuun, 2016 - 11:10 pm

Heh, juuri tuossa edelliselle kommentoijalle vastasinkin liittyen verhoihin! Hauskaa, kun ne jaksaa ihmetyttää 🙂

Reply
Eve 24 tammikuun, 2016 - 1:35 pm

Aivan mielettömän kaunis tuo parvi värillistä seinää vasten! Samalla leikkisä, mutta tyylikäs ja skandinaavinen. Muutenkin raikas ja kaunis huone!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 tammikuun, 2016 - 11:11 pm

Voi lämmin kiitos Eve!

Reply
Satu 24 tammikuun, 2016 - 9:39 pm

Lelujen säilytys on mission impossible. Voisitko sinä tehdä yhteystyötä jonkin tahon kanssa ja suunnitella toimivan systeemin. Minä haluaisinlelujensäilytysmalliston missä olisi paljon erikokoisia laatikoita, pinottavia, osa läpinäkyviä, eri värejä, materiaali kevyttä ja kaunista, kannellinen ja tietysti kohtuuhintainen. Plussaa tulisi jos isompien päällä voisi istua. Onko liikaa vaadittu?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 tammikuun, 2016 - 11:11 pm

Tuollainen yhteistyö olisi kyllä hieno! Sitä en kuitenkaan lupaa, mutta avaan vähän miten meillä on kaikki rompe saatu mahtumaan katseilta piiloon. Siis silloin piiloon, kun huone on siisti 😉

Reply

Jätä kommentti