Tytön huoneen sisustus

by Kerttu

Voi tyttöni mun! Siirsimme Muuramen pöydän työhuoneesta tyttären huoneeseen ja samalla sekunnilla tapahtui jokin kasvupyrähdys. ”Tuntuu ihan eskarilta”, lapsi sanoi onnellisena katsellessaan huoneensa uutta järjestystä.

lastenhuone-1-2

Sisustusprojekti tytön huoneessa on yhä kesken, mutta pöytä kyllä muutti huoneen ilmettä ja toiminnallisuutta. Laitoin tuoliksi Panton-tuolin, mutta ei haittaisi vaikka istuin olisi vähän korkeampikin.

lastenhuone-1-5

Samalla kävimme kaappeja läpi ja  järjestelimme leluja. Teimme myös muutaman löydön ihan omasta kaapista; kadoksissa olleita tavaroita ja sellaisiakin leluja, joiden olemassa oloa lapsi ei muistanut lainkaan. Hyvissä säilytystiloissa on se kääntöpuoli, että sitä jemmaa kaikenlaista jopa unohduksiin asti.

lastenhuone-1-3

Samaan aikaan kun tyttären huone sai osakseen järjestystä, vauvan tuleva huone suorastaan räjähti 😉 Työhuoneessa pitää käydä kaikki kaapit ja laatikot läpi ennen kuin sinne tuo yhtään uutta tavaraa.

lastenhuone-1-6

Tytär kieltäytyi tapetti- ja maaliehdotuksistani, eikä myöskään halua luopua Marimekon Kippo-verhoista. Liikaa muutoksia ei tehdä kerralla ja tärkeintähän on, että huoneessa on kivaa leikkiä ja levollista nukkua. Ajatus parvesta muhii edelleen, se toisi mukavasti lisää lattiapinta-alaa. Kiikarissani on muutamia kotimaisia suosikkeja, kuten Lundian, Ava Roomin tai Muuramen lasten parvisänkyjä. Näitäkin olen yrittänyt etsiskellä käytettynä, mutta ainakaan vielä ei ole natsannut.

lastenhuone-1-4

Voin vain kuvitella, kuinka isoksi neiti muuttuu, kun vauva syntyy. Kun vain ei pitäisi liikaa kiirettä kasvaa. Toisaalta tänään katsellessani hänen ja parin kaverin prinsessaleikkejä huokaisin helpotuksesta: lapsen maailma on vielä niin kevyt, viaton ja leikkisä. Ja siinä maailmassa ihan kaikki on mahdollista!

Saatat pitää myös

22 Kommentit

Vanha Jäärä 7 tammikuun, 2015 - 7:44 am

Parvi kannattaa tosiaan ostaa käytettynä ja käytetyt parvet taitaa liikkua vikkelästi, koska parven käyttöikä on melko lyhyt. Meidän tyttö nukkui katon rajassa ala-asteen alaluokat ja alkoi 5. luokan loppupuolella jo kaivata takaisin lattiatasoon. Kun laitoimme parven myyntiin, ostaja ilmaantui heti.

Teillä tietty nuorempi alkaa pikkuhiljaa lähestyä parvi-ikää vanhemman halutessa siitä jo luopua…

Itseäni aikoinaan hirvitti että mitä jos lapseen iskee oksennustauti parvella keskellä yötä ja koko huone on sitten kuorrutettu oksennuksella, kun lapsi heittää laatat laidan yli 😉 Näin ei onneksi kertaakaan tapahtunut, toivottavasti ei teilläkään!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 tammikuun, 2015 - 8:58 pm

Heippa! Niin minäkin ajattelen ja monet klassikkohuonekalut kestävät käyttöä ja menevät useammallekin lapselle. Huh tuo oksennustautiskenaario on kyllä kauhea :/ Mietin sitäkin, että pääseehän tyttö itse unenpöpperössä vessaan, jos pitää yöllä käydä..

Reply
Heli 7 tammikuun, 2015 - 8:13 am

Ihalta näyttää ja toi pöytä on kyllä hieno. Kivasti sopii Panton Muuramen kaveriksi. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 tammikuun, 2015 - 8:59 pm

Kiitos Heli! Tyttö tykkää hirmuisesti ja ihan uusia leikkejä on syntynyt ”uudessa” huoneessa 🙂

Reply
Jenni/Talosanomat 7 tammikuun, 2015 - 9:07 am

Näyttääpä kauniilta Panton Muuramen kaverina!

Ja tyttö niin isolta :’) Meidän samanikäinen nuorimmainen kaipailee myös jo omaa pöytää (Justhan se vasta oppi kävelemään).. Ihania, reippaita ja rakkaita kun kasvavat, mutta haikeaa on, ei voi kieltää! <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 tammikuun, 2015 - 9:00 pm

Niinpä, kasvavat niin että kohisee! Onneksi kuitenkin ovat vielä aika pieniä ja tuossa ihan lähellä <3

Reply
MaritaH 7 tammikuun, 2015 - 12:32 pm

Verhot taittavat kivasti tuota valkoisuutta naulakon kanssa ja pöytä ja Panton näyttävät todella sopusuhtaiselta parilta. Miten paljon tuoliin tarvitaan lisäkorkeutta – olisiko asia ratkaistavissa esim. tyynyllä siihen asti, että pituutta on tytöllä riittävästi? Korkeus voi olla tietenkin myös oma pulmansa, jos jalat eivät yllä maahan – etenkin, jos pitempään pitäisi istua.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 tammikuun, 2015 - 9:04 pm

Verhot pääsivät uudelleen oikeuksiinsa huoneessa työpöydän kanssa. Tosin tytön huoneessa on yksi seinä pinkki, joten mistään värittömästä huoneesta ei ole kysymys 😀 Tytär ei ole istuinkorkeutta valittanut, pitääpä tarjota tuota tyynyä jos tuoli alkaa tuntua liian matalalta!

Reply
Essi // Koti rakennetaan tunteella 7 tammikuun, 2015 - 2:57 pm

Meillä tytölle hankittiin parvisänky kun pikkuveljen piti mahtua samaan huoneeseen ja oli kyllä hittihankinta. Parven alle viritettiin vielä verhot, jolloin saatiin maja-efekti ja tarvittaessa iso kasa leluja piiloon 🙂 Meidän parvi on vielä sellainen, että sen saa tarvittaessa madallettua ihan tavalliseksi sängyksi. Erittäin pitkäikäinen siis. Tyttö oli tosi tohkeissaan kun sai isojen tyttöjen parvisängyn (3 vuotiaana) ja ei nyt vuosi jälkeenpäin ainakaan vielä kaipaa maantasoon. Katsotaan sitten seuraako sänky mukaan uuteen taloon sitten puolentoista vuoden päästä 🙂

Kauniilta näyttää teidän tytön huone 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 tammikuun, 2015 - 9:05 pm

Kuulostaa tosi onnistuneelta hankinnalta! Kiitos Essi!

Reply
Eeva 7 tammikuun, 2015 - 7:00 pm

Avan parvesta saa myöhemmin tavallisen sängyn, niin varmaan muistakin, voin siis suositella. Meillä kerrossänky ja tykkään. Lundiakin on ihana.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 tammikuun, 2015 - 9:06 pm

Tuollainen muunneltava olisi kyllä todella hyvä! Lisää käyttöikää kummasti 🙂

Reply
Laura 7 tammikuun, 2015 - 8:50 pm

Tosi kiva huone 🙂 voisitko laittaa sähköpostilla tiedot teidän työtn huoneen lattiasta, valmistaja, merkki, materiaali jne. Mistä hommasitte?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 tammikuun, 2015 - 9:10 pm

Moi Laura!

Kelpaako vastaus tähän? Laminaattilattia on Egger EM3243 White Wood, K-Raudasta. Lankkukuosi. Erikoisleveä lauta, 326 mm. Just Clic -pontti, käyttöluokka 32, paksuus 8 mm.

Reply
Suvi 7 tammikuun, 2015 - 9:55 pm

Huone raikastui ja näyttää avarammalta (ainakin kuvassa) 🙂
Ihana huone <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 tammikuun, 2015 - 10:08 pm

Se näyttää avarammalta myös ihan paikan päällä! Tosin aika paljon raivasimmekin, mutta kyllä mittasuhteiltaan tämä pöytä sopii tilaan ihan mainiosti 🙂

Reply
Jonna//Lady mustavalkoinen 7 tammikuun, 2015 - 9:58 pm

Voi että aika vain kuluu niin nopeasti! Kohta teidän neiti on isosisko. <3
Upea huone on "isolla" neidillä.
Meillä oli Mirkulla aikoinaan parvi, kokonaiset 4 vuotta, sitten hän tahtoi maantasalle nukkumaan. 😀

Mutta Kerttulainen, mistäs sä haaveilet? Kerroppas mulle:

http://ladymustavalkoinen.blogspot.fi/2015/01/sisustuksen-haavelista.html

Haleja sinne. <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 tammikuun, 2015 - 10:09 pm

Kiitos Jonna! Aika tosiaan kiitää, luojan kiitos sitä ei itse vanhene yhtään 😀 Kiitos haasteesta, haaveita riittää!

Reply
Petra 8 tammikuun, 2015 - 11:46 am

Heippa! Ihastelen myös tuota pöydän ja tuolin harmoniaa, niin hyvät yhdessä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 tammikuun, 2015 - 4:15 pm

Kiitos Petra! Ne sopivat kyllä varsin hyvin yhteen 🙂

Reply
Petra 8 tammikuun, 2015 - 7:22 pm

Niin piti kysyä että mistä tuon raidallisen lelukorin olet löytänyt?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 tammikuun, 2015 - 4:16 pm

Ostin helsinkiläisestä putiikista Perobasta. Heillä on myös nettikauppa, kurkkaapa tuonne: http://www.peroba.fi/naytatuote.php?lTuoteTunniste=2832

Reply

Jätä kommentti