Työhuoneessa

by Kerttu

IMG_8276

Meillä on työhuone, jota ei juurikaan käytetä. En malta vetäytyä yksin omaan tilaani bloggaillessani, vaan valloitan useimmiten keittiön pöydän. Sama paikka toimii etätöissä parhaiten, varsinkin silloin kun töitä tekee yksin kotona. Keittiössä aukeaa silmien eteen olohuone ja terassi, on avara olo suuressa tilassa. Työhuoneessa parasta on se, että voi nostaa katseensa ruudulta ja katsoa suoraan ulos. Omalle pihalle, muutaman naapuritalon yli lammelle ja sen takana aukeavalle pellolle. Ajatukset tarvitsevat tilaa.

IMG_8267

Suunnitelmissa on, että tästä huoneesta tulee uuden perheenjäsenemme huone. Se ei ole kuitenkaan mikään akuutti muutos, pinnasänky sijoitetaan ensin makuuhuoneeseemme. Mutta jossain vaiheessa alan ideoimaan työhuoneen muutosta lastenhuoneeksi. Ajatus pistää vähän hymyilyttämään. Tuntuu hykerryttävältä, että meille tarvitaan vielä toinenkin huone pikkuiselle.

IMG_8262

Tyttären huonetta järjestellessäni siirsin hänen leluarkkunsa jo työhuoneen puolelle. Se toimii siinä penkkinä ja varasäilytystilana sopien yllättävän hyvin huoneeseen. Tuolla paikalla oli vielä pari viikkoa sitten valkoinen Fatboy-säkkituoli, mutta se lähti uuteen kotiin. Pieniä muutoksia on siis nähtävillä, mutta se suurin inspiraatio on vielä tulossa. Nyt vain odotellaan.

IMG_8282

IMG_8265

Työhuoneen peruskalustukseen kuuluvat Muuramen työpöytä (Kolmonen-laatikosto ja L-taso), Ikean Stockholm rand-matto, Eamesin DSW-tuoli, Ikean lipasto lasikannella, Vitran Uten silo-lokerikko pikkusälälle sekä sisäänkäyntiovelle jäävä kirjakaappi.

IMG_8271

Yksinkertaisella värityksellä ja linjalla mennään työhuoneessa. Totuuden nimissä monesti tasot täyttyvät paperipinoista, en ole niiden kanssa kovin järjestelmällinen. Tärkeät paperit on parempi pitää pöydällä, sillä sillä sekunnilla kun arkistoin ne laatikkoon, ne kokevat mysteerisen katoamistempun. Ja sitten kuljen kotona huoneesta toiseen ihmetellen, missä se lasku / todistus / ohje tai muu tärkeä lippulappunen onkaan. Voi kun olisin muistanut kiilata siihen jonoon, jossa järjestelmällisyyttä aikanaan jaettiin 😀

Mukavaa uuden viikon alkua!

Saatat pitää myös

14 Kommentit

Mimosan kotona 20 lokakuun, 2014 - 11:36 am

Sinulla on rauhallisen näköinen työhuone. Minä ainakin viihtyisin. Itselleni työhuone on aivan välttämättömyys ja uudessa kodissa sen sitten viimein sain. Nyt työergonomia on huomattavasti parantunut ja papereille on omat paikkansa. Olen ollut todella tyytyväinen. Sijoitin työpöydän siten, että voin töitä tehdessäni välillä katsella ulos metsäistä maisemaa. Viime aikoina tiaiset lennähtelevät katolle johtaville tikapuille ja käyvät kurkkimassa sisälle. Niitä on hauska seurata. Myös Mimosa on löytänyt työn tekemisen ilot ja osallistuu mielellään tietokonehommiin. Välillä tassu lipsahtaa väärään paikkaan, mutta mitään korjaamatonta vahinkoa ei vielä ole tapahtunut…

Reply
modernistikodikas 21 lokakuun, 2014 - 8:30 pm

Ihana Mimosa, se on kyllä niin mainio kisu! Pitäähän sitä assistentti olla hommissa 😀

Reply
S- Beauty of Life 20 lokakuun, 2014 - 12:11 pm

Aww, ihania suunnitelmia <3 <3. Mä olen monesti miettinyt työpöytää, mutta tiedän ettei sille olisi käyttöä. Sen takia en ole sellaista hankkinut.

S

Reply
modernistikodikas 21 lokakuun, 2014 - 8:31 pm

Kiitos S! Työpöytä menee sitten tytön huoneeseen koulupöydäksi eli onneksi jatkokäyttöä löytyy 🙂

Reply
Marianne 20 lokakuun, 2014 - 1:15 pm

Ihanan ilmavaa teidän työhuoneessa. Mistä on tuo kiva teksti seinällä? Mukavia uusia suunnitelmia huoneelle <3 .

Reply
modernistikodikas 21 lokakuun, 2014 - 8:32 pm

Kiitos Marianne! Tekstin olen ostanut Askosta jo yli vuosi sitten, mutta saattahan niitä vieläkin saada 🙂

Reply
Titti 20 lokakuun, 2014 - 1:26 pm

Hyvännäköistä, tyylikästä ja jotenkin ihanan rauhaisan oloista!☺

Reply
modernistikodikas 21 lokakuun, 2014 - 8:32 pm

Suurkiitos Titti!

Reply
Minna 20 lokakuun, 2014 - 3:44 pm

Siinähän on sitten esikoisellenne mahtava koulupöytä valmiina, kun sen aika tulee.

Reply
modernistikodikas 21 lokakuun, 2014 - 8:32 pm

Niinpä, näppärää kun löytyy uusi käyttökohde näin läheltä 🙂

Reply
Sirkku 20 lokakuun, 2014 - 7:01 pm

Heippa Kerttu! Ilolla odottelen työhuoneen tulevaa mullistusta

Reply
modernistikodikas 21 lokakuun, 2014 - 8:33 pm

Kiitos Sirkku! Sitä minäkin innolla odottelen 🙂

Reply
iDiS & iNTeRiÖÖRi 21 lokakuun, 2014 - 2:17 pm

Työhuoneen kimppuun pitäisi alkaa täälläkin. Jostain syystä sen huoneen sisustukseen ei nyt löydy ideoita, mutta jonain kauniina päivänä varmaan tulee idis 🙂

Käy sinäkin kurkkaamassa uutta blogiani osoitteessa: http://idisjainterioori.blogspot.se/
Ihan alkutekijöissä tosin. Blogin taustalla raksainssi ja intohimoinen sisustaja 🙂

Reply
modernistikodikas 21 lokakuun, 2014 - 8:34 pm

Kiitos paljon! Pitää tulla vierailulle blogiisi 🙂

Reply

Jätä kommentti