Trendivärit 2016 ja blogilupaus tammikuuksi

by Kerttu

Kiitos jo tässä vaiheessa kaikista ajatuksistanne ja toiveistanne blogini synttäripostaukseen! Olen kommenttejanne lukenut ihan tippa linssissä ja välillä nyökytellen, monesta kehittämiskohteesta olen ihan samaa mieltä. Sain myös niin paljon kauniita sanoja osakseni, että tässä menee hetki niitä sulatellessa. Olen aina sanonut, että blogillani on fiksut ja ihanat lukijat, taas se todistettiin. Otan ajatuksianne edelleen ilomielin vastaan, samalla voit osallistua Sisustuksen koodin lahjakortin arvontaan TÄÄLLÄ.

Ihan ensin teen yhden lupauksen. En ala tipattomalle tai herkuttomalle tammikuulle, mutta lupaan teille olohuonekuvattoman tammikuun 😀 On ihan totta, että olkkari on huoneistamme eniten esillä blogissa. Siihen on muutama syy. Ensiksikin se kokee huoneista eniten pieniä sisustusmuutoksia, joita on kiva taltioida blogiin. Toiseksi se on tila, joka on lähes aina kuvauskunnossa. Lapsiperheessä elämä on sitä, että tavaraa vain leviää ympäriinsä ja siivottavaa ja järjesteltävää riittää. Mutta nyt haluan haastaa itseni etsimään kodistamme muuta kuvattavaa tässä kuussa. Luvassa on ainakin kurkistus elokuvahuoneeseen, pojan huoneen sisustuksen esittely, tyttären huoneesta esille pääsee uusi matto ja päämakuuhuoneessakin on pieniä uudistuksia tulossa. Lisäksi lupaan postauksen kodinhoitohuoneesta, lelujen säilytyksestä ja taiteesta osana sisustusta. Käynnistän myös uuden designnosto-postaussarjan, jossa tuon tutuksi uutta kotimaista ja skandinaavista designia. Miltä kuulostaa? Ja antakaa vain lisää toiveita, pyrin niitä toteuttamaan.

Moni toivoi kurkistuksia sisustustrendeihin ja niitä on tulossa! Aloitetaan väreistä, sillä Pantone on julkaissut tänä vuonna yhden värin sijaan kaksi.  Rose Quartz ja Serenity ovat kaunis väripari, jossa on sekä hempeää vaaleanpunaista ja vaaleansinistä. Taustaksi sen verran, että Pantone on väri-instituutti, joka julkaisee joka vuosi  ”vuoden värin”. Yleensä väri saa jonkinlaisen hittiaseman ja sitä nähdään muodissa ja sisustuksessa.

Sandberg_Pantone_Color_of_the_Year

Etenkin tuo eteerinen vaalenpunainen hellii sisustussilmiäni ja meiltä löytyykin sävyyn sopivia tyynynpäällisiä. Sinistä olen käyttänyt sisustuksessa vähemmän. Ensireaktio sinisen nousuun oli ”Frozen!”, sillä Disneyn hittileffa on tehnyt jäänsinisestä pikkutyttöjen uuden lempivärin. Vaikka yhden elokuvan tehoa ei voi kuin ihmetellä, on sininen varsin virkistävää vaihtelua perinteisen pinkin sijaan.

pantone2016

Löysin arkistoista muutaman kuvan, jossa on Pantonen tämän vuoden värejä sisustuksessa. Linumin hennon roosat tyynyt löytävät paikkansa milloin olohuoneesta ja milloin makuuhuoneesta. Sävy sopii erityisen kauniisti harmaan ja valkoisen pariksi.

makuuhuone-1-4

Sinistä sisustukseen päätyy tosiaan harvemmin, mutta juhlakattauksen kaverina meillä on ollut lähes serenity-sävyä ilmapalloissa ja serveteissä. Nuo siimalla / ompelulangalla kattoon kiinnitettävät ilmapallot näyttävät muuten edelleen hauskoilta!

kuusiv-1

Valkoisen Harmajan Suvi on tehnyt hienoa analysointityötä ja julkaisi kattavan näkemyksensä vuoden 2016 sisustustrendeistä. Minä palailen trendeihin alkuvuoden aikana pikkuhiljaa nostaen esille erilaisia sisustuksen kuumia juttuja.

Mukavaa aurinkoista pakkaspäivää toivottaen!

Saatat pitää myös

5 Kommentit

Ninsku 2 tammikuun, 2016 - 12:30 pm

Tykkään blogista juuri sellaisena, kuin se on.
Elämänmakuinen ja ,- myönteinen kauniine kuvineen.
Onnea kolme vuotiaalle! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 tammikuun, 2016 - 10:33 pm

Voi kiitoksia! <3

Reply
Riika W. / Coterie 2 tammikuun, 2016 - 8:56 pm

Todella kauniit nuo sinun omat esimerkkikuvat <3

Ja ihan totta mitä kirjoitat olohuoneesta – se vain tosiaan on monessa asunnossa se kaunein ja kuvauksellisin huone! Voisi kyllä olla sama lupaus paikallaan täälläkin 😉

Tässä vielä oma listaukseni (lue: arvaukseni ;)) vuoden 2016 trendeistä. http://www.coterie.fi/interior-trends-2016/

Upeaa alkanutta vuotta toivottaen,
Riika W.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 tammikuun, 2016 - 10:35 pm

Kiitos Riika! Ja ihana blogi sinulla, päädyin nyt ekaa kertaa visiitille! Kaunista uutta vuotta 🙂

Reply
Johanna 6 tammikuun, 2016 - 4:21 pm

En ollutkaan huomannut tätä sun postausta! Kirjoitin ihan samasta aiheesta tiistaina. 🙂

Reply

Jätä kommentti