Trendikäs marmori?

by Kerttu

Yllättävä kirpparireissu-postauksessa kerroin ah niin trendikkäistä marmorilöydöistäni. Kommenttiboksissa oli hauskaa sanailua siitä, onko marmori ihan oikeasti nyt in! Osa haluaa päästä tästä ysäri-materiaalista eroon niin pian kuin mahdollista ja toiset trendinenät haalivat ripauksia ylelliseltä vaikuttavaa marmoria sisustukseen. Oma suhtautuminen marmoriin oli aikalailla ”ihan sama”- tasoa, mutta sitten muutama upea inspiraatiokuva  sai mieltäni vähän lämpenemään.

Se mitä en edellisessä kirjoituksessa kertonut oli se, että mormorisen kattilanalusen (joka on muuten aika ihana!) mukana tuli kuusi marmorista munakuppia. Ne oli pakattu samaan pakettiin ja tiedustelin jo kirpparilla, olisiko minun mahdollista saada ostaa vain alunen. Mutta raaka peli, kaikki tai ei mitään. Ajattelin, että ehkä tytär keksii pikkukiposta jonkin kivan kattausleikin. Viikon verran kipot ovat rötköttäneet kuivauskaapissamme, kunnes sain ajatuksen.

En ole juuri jouluhuuman jälkeen kynttilöitä polttanut, mutta kyllä elävä tuli tuo mukavaa hohdetta kotiin helmikuussakin. Varsinkin näiden leveysasteiden harmaus saa kaipaamaan kaikki mahdolliset valonlähteet, tosin tänään onneksi itse aurinkokin suvaitsi näyttäytyä! Pyöreästä muodostaan huolimatta tuikkukynttilä pysyy paikallaan hyvin. Onneksi munatuikkukuppeja on yhteensä kuusi, niistä saa hauska rykelmän aikaiseksi.

Jotenkin marmoripinta ihan pieninä ripauksina sopii mielestäni hyvin moderniin kotiin. Keräsin tähän muutaman kuvan, jossa marmori näyttää hyvältä minun silmääni. Inspiraatiokuvissa marmoria on suurissa pinnoissa, kun itse pitäydyn mielelläni näissä pienissä yksityiskohdissa.

Noh, miten on? Onko marmoria ihan auttamattomasti ysäriä vai innostuitko kuvista? Entä nuo marmorituikut, toimiiko?

Kuvat täältä, täältä, täältä, täältä ja täältä.

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Päivi Peltotien päästä 20 helmikuun, 2013 - 5:30 pm

Oi kauhee, oon varmaan jo niin vanha, että ei iske yhtään marmori! ;D Liian hyvin on vielä muistissa ne lukuisat marmoripinnat, kun olin nuori aikuinen.
Ja arvaapas, just samanlaisen marmorisen kattilanalusenkin oon aikoinaan laittanut pois.
Mutta eläköön erilaiset sisustusmaut : ))

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 helmikuun, 2013 - 10:29 pm

Marmori on hauska, kun se jakaa porukan niin kahtia 😀 Mä en oikein ole elänyt sisustuksellisesti koskaan marmoriaikakautta, nin tämä on vähän niin kuin uusi juttu mulle. Hyvä vain, että meitä on moneen junaan, samaa mieltä siinä!

Reply
Riikka Sisustus-Inredning 20 helmikuun, 2013 - 6:22 pm

ja mä taas olen tykästynyt ihan yllätykseksi itsellenikin marmoriin, mutta vain pieninä ripauksina. Varmaan se on se kivi ja harmaa-valkoyhdistelmä, jotka mua miellyttää.

Mutta ymmärrän hyvin kyllä tuon ysäriällötyksen. Itselläni oli sama viimevuonna lasten/teinien vaatteiden kanssa, kun kaikkialla oli kahdeksankytlukusia hirvityksiä, joita itsekin olin lapsena käyttänyt. No, nyt on silmä tottunut jo niihinkin, ja alkanut tykkäämään.

Hienoa, ettemme kaikki pidä samoista jutuista, niin on persoonallisia sisustusratkaisuja enemmän 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 helmikuun, 2013 - 10:30 pm

Just niin, pieniä ripauksia. Kyllä nämä trendit vaan kiertävät ja palaavat säännöllisin väliajoin 🙂

Reply
IMAGE black and white 20 helmikuun, 2013 - 7:53 pm

Nooh, mä en (vielä) ole lämmennyt… Mutta olenkin sellainen funtsija, että välillä kipitän kuukausia myöhässä jonkun jutun perässä. 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 helmikuun, 2013 - 10:31 pm

Heh, kyllä sä vielä ehdit 😉 Tai sitten hyppäät vain suoraan siihen seuraavaan trendiin 😀

Reply
Neiti Harmoniaa 20 helmikuun, 2013 - 7:58 pm

Ehkä kohta lämpeää 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 helmikuun, 2013 - 10:31 pm

Pikkuhiljaa hyvä tulee!

Reply
Soili / DM Koti 20 helmikuun, 2013 - 9:05 pm

No nyt siis aukesi <3 Ja vahvasti! Marmori on ihana oikeasti! Suorastaan upea! Tosi raikas energia ja fiilis tuossa marmorissa… sehän on siis aitoa kiveä. Eli ilmankos on in :)!!!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 helmikuun, 2013 - 10:32 pm

No niin, Soili pääsi kartalle, mahtavaa! Niin juuri, aito toimii aina 🙂

Reply
Kähmäräpälä 20 helmikuun, 2013 - 10:02 pm

Mulle tulee mieleen marmorista edesmenneen mammani keittiö, jossa oli aina esillä marmorimortteli. Kun näitä marmorijuttuja alkoi putkahdella esiin, eka ajatus oli että ei kiitos, mutta sen verran olen lämmennyt, että pienissä esineissä se on ihan kaunista. Isoja pintoja en omaan kotiini laittaisi, mutta eipä se hullummalta noissa postaamissasi kuvissa näytä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 helmikuun, 2013 - 10:33 pm

On se jännä, että kun aikansa jotain uutta juttua katselee, niin ensin silmä tottuu ja sitten sitä jo innostuu 😉

Reply
Kähmäräpälä 21 helmikuun, 2013 - 10:44 am

Juuri näin! Sama se on muodin kanssa – muistan vallan hyvin ajan kun vannoin, että ikinä ei päälläni näe kapealahkeisia farkkuja. Ja hmmm, eipä vaatekaapissa enää muita ole.

Reply
Jemina 20 helmikuun, 2013 - 11:17 pm

Marmori on ollut mulle aika yökkis, mutt noiden kuvien jälkeen jopa hieman lämpenin.=D Ja ihana idea sinulla noista munakupeista.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 helmikuun, 2013 - 6:08 pm

Heippa Jemina! Marmori on kyllä sellainen mielipiteiden jakaja 😉

Reply
Maria 20 helmikuun, 2013 - 11:24 pm

Oi, mä tein tänään vaikka mitä löytöjä kirpparilla, mutta en vieläkään marmorijuttuja. Haluan ihan jonkun pienen marmorijutun keittiöön (tuollainen kattilanalunen olis just passeli :)).

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 helmikuun, 2013 - 6:09 pm

Kyllä niitä marmorijuttuja varmasti löytyy, kun kiertää. Aika monet haluavat päästä omistaan eroon 😉

Reply
Sanna InspiredByLove 21 helmikuun, 2013 - 12:08 am

Eikä! Ihan parhaat nuo munakupit!!! Jos haluat luopua niistä niin tänne vaan 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 helmikuun, 2013 - 6:09 pm

Heh, eikös ole aika hauskat 😀

Reply
Hubanehome 21 helmikuun, 2013 - 3:26 pm

…itse en vieläkään usko itse lähteväni marmorivillitykseen… 🙂 Mutta kyllä se toisten sisustuksessa voi näyttää ihan kivalta, -voisin hyvin kuvitella tyylikkään minimalistisen kylppärin, jossa olisi vaikka marmorinen seinä…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 helmikuun, 2013 - 6:10 pm

Just sillä tavalla itsekin lämpenen marmorille, pieniä ripauksia modernissa ympäristössä 🙂

Reply
Hubanehome 21 helmikuun, 2013 - 3:27 pm

…itse en vieläkään usko itse lähteväni marmorivillitykseen… 🙂 Mutta kyllä se toisten sisustuksessa voi näyttää ihan kivalta, -voisin hyvin kuvitella tyylikkään minimalistisen kylppärin, jossa olisi vaikka marmorinen seinä…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 helmikuun, 2013 - 6:49 pm

Monet asiat näyttää toisen sisustuksessa tosi hyvältä, vaikka omaan kotiin ei juuri niitä juttuja huolisikaan. Eläköön erilaisuus 🙂

Reply
Sara 22 helmikuun, 2013 - 10:16 am

Minä en taida lämmetä marmorille koskaan, jollen sitten joskus tule ihan vanhuudenhöperöksi. 😀 Muistan kyllä ajan, kun se oli (edellisen kerran) trendikästä ja taisin inhota sitä silloinkin. Mutta eläkööt erilaiset maut ja mieltymykset!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 helmikuun, 2013 - 6:50 pm

Heh, ei kannata sanoa ”ei koskaan” 😀 Juuri näin, jokaiselle jotakin ja hyvä että olemme erilaisia!

Reply
lisbet 24 helmikuun, 2013 - 9:43 am

Pelkään kovasti, että mulle käy marmorin suhteen sama kuin monen muunkin orastavan trendin: ensin inhoan ja juuri silloin, kun hipsterit alkavat jo siirtyä seuraavaan ideaan, innostun siitä itsekin. Tällä hetkellä marmorista tulee mieleen lähinnä Sokos Hotellien kylpyhuoneet ja Kauniiden & rohkeiden takanreunukset. Eli todennäköisesti kohta kinuan meille marmoritasoja kylppäriin:)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 helmikuun, 2013 - 4:05 pm

Minä olen ihan samanlainen monen trendin kanssa. Esim. vaatepuolella nyt peplum-helma näyttää tosi kivalta, kun varmaan trendin huippu oli ja meni. Ostan sitten omani joskus alesta, kun muilla on jo joku uusi villitys päällä, heh 😉 Toisaalta, ei näihin kaikkii kannata tai ehdikään mukaan, joten mennään me Lisbet rauhassa vain omia polkujamme.

Reply

Jätä kommentti