Timanttituijia ja terassin sisustushaaveita

by Kerttu

Ihana lämpö on taas saapunut ja niin se vain on, että hellepäivänä on vain pakko postata kesäjuttuja! Terassi on kokenut pikkuisen muutoksen tänään. Havubalsamista huolimatta minun piti sanoa heipat viime kesän varsituijille. Havuja ja kiviä -luottoparini toimii, sillä nyt istutin suuriin harmaisiin ruukkuihin timanttituijat. 

Viime vuonna istutin varsituijien juurelle murattia, mutta tänä vuonna muratit ovat kiivenneet terassin seinälle ja ruukkujen katteena saa toimia valkoiset koristekivet. 
Kokonaisuus toimii edelleen keväällä valitulla linjalla. Turkoosi piristää musta-valkoista sisustusta ja mattokin menettelee, kun sen kääntää sohvien väliin pitkittäin. Se juuttimatto on kyllä yhä mielessäni, sellaisena rennon boheemina se toisi mukavan tunnelman terassille.  
Haaveilen betonilattian laatoittamisesta, esimerkiksi nyt niin trendikkäät marokkohenkiset laatat olisivat supermakeat! Toisaalta laatta voisi olla myös ajattomampi ja aikaa kestävämpi kuvioton valinta. 
Koska terassi on betonivalettu, se on mahdollista myös lasittaa. Lasitus lisäisi omaa rauhaa ja ennen kaikkea lisäisi tilan käyttöä keväisin ja syksyisin. 

 

Lasitus helpottaisi myös terassikalusteille leijailevaa siitepölyä, jota saa olla lähes päivittäin puhdistamassa. Tosin myös pestävä ikkunapinta lisääntyisi entisestään.  
Hellesäässä hikoilevien lasien alustaksi laitoin käyttämättämän tiskirätin, sopii muuten aika mainiosti tähänkin tarkoitukseen! Nyt kävi vielä vahinko ja jopa viikonpäivä täsmäsi 🙂 Tässä hauska vinkki erilaisiin rentoihin kesäkattauksiin, sillä rättejä saa hauskoissa väreissä ja kuoseissa. Jos vain raaskii, niin leikkaamalla rätistä saa näppärästi vaikka neljä erillistä lasinalusta. 
Pian grilliin sujahtaa kanavartaat ja se tarkoittaa sitä, että salaatin tekijälle on paikka auki keittiössä. Pitää siis mennä, moikka! 
Mitä tykkäätte timattituijista ruukuissa? Entä laatoitus- ja lasitushaaveistani? 

Saatat pitää myös

26 Kommentit

Marita H 5 kesäkuun, 2014 - 8:45 pm

Meillä oli viime kesänä parvekeremppa, jonka yhteydessä asennettiin lasit. Suojaa jonkin verran pölyltä, mutta eilen lattiaa pestessä totesin, että keltainen kuusen siitepöly oli kyllä löytänyt tiensä pinnoille lasituksesta huolimatta. Supertyytyväinen olen ollut sen sijaan auringonsuojaverhoihin, jotka tilasimme laseihin Lumonilta – aurinko ei pääse paahtamaan parveketta ihan kattilaksi ja tilasta saa halutessaan todella yksityisen (verhot liikkuvat lasin pinnalla sekä ylhäältä että alhaalta, joten voi peittää alaosan näkösuojaksi ja päästää ylhäältä valon sisään, tai jättää verhon vain yläosaan auringonsuojaksi ja säilyttää maiseman – tai vetää kauniin valkoisen seinän koko parvekkeen mitalle).

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 kesäkuun, 2014 - 10:29 pm

Kuulostaa tosi hyvältä! Lasituksilla tilasta saa kuin ylimääräisen huoneen 🙂 Ja nuo verhosysteemit ovat varmasti tosi toimivat!

Reply
kristiina kortelahti 5 kesäkuun, 2014 - 9:06 pm

Nuo samanlaiset aurinkosuojaverhot on työpaikallanikin lasitetulla parvekkeella ja ne ovat kyllä verrattomat. Suosittelen!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 kesäkuun, 2014 - 10:30 pm

Kiitos suosituksesta Kristiina!

Reply
katja 5 kesäkuun, 2014 - 9:53 pm

Eiiiiii! Laatoitukselle. Toi betoniterassi on niin upea. ♥ Sen sijaan lasitukselle kyllä. Sellaiselle, jonka voi tarvittaessa avata. Teidän terassi on kyllä niin kaunis. Uudet timantit sopivat sinne erinomaisesti.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 kesäkuun, 2014 - 10:31 pm

Hih, kiitos Katja! Tykkään itsekin betonista, mutta se ei ole ihan tasainen ja siksi harkitsen laatoitusta. Laatat tekisivät vähän viimeistellymmän ilmeen 🙂 Mutta katsotaan, mitä raaskii ja ehtii tehdä!

Reply
Syhi / Syhinä-blogi 5 kesäkuun, 2014 - 9:58 pm

Teidän terassi on kyllä ihan super-kauniin näköinen! Jopa noin värikkäänä 🙂 Meillä lasiterassi on paraikaa työnalla, en malttaisi odottaa sen valmistumista! Betoniterassin olen toistaiseksi saanut pitää betonilla vaikka mies haluaa siihen laudoituksen. Betoni on minusta maailman kaunein pinta ja teilläkin se antaa kauniin pohjan kalusteille. Muutan ehkä vielä joskus johonkin betonikuutioon <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 kesäkuun, 2014 - 10:33 pm

Suurkiitos Syhi! Betonissa on kyllä puolensa! Mekin harkitsimme laudoistusta, mutta sitä en enää laittaisi. Sitä paitsi lautojen väliin kuitenkin putoilee kaikenlaista 😉

Reply
Anonymous 5 kesäkuun, 2014 - 10:24 pm

Tuo teidän terassi on kyllä kauniisti sisustettu.
Saanko tiedustella teidän ulkomaalin valkoisen sävyä ja millä maalilla olette maalanneet? Me ollaan mietitty maalarinvalkoista ja paperi-sävyä, mutta vielä ollaan vaiheessa päätöksen kanssa (ja miehen kanssa ehkä vähän eri linjoillakin ;-)).
Sari

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 kesäkuun, 2014 - 10:34 pm

Moikka Sari! Hyvä kysymys, en yhtään muista! Pitää vähän kaivella arkistoja 🙂

Reply
Anonymous 22 kesäkuun, 2014 - 8:26 am

Moikka!
Saitko seinämaalin selville?
Nyt meillä on kolmea valkoista maalattu laudoille, mutta vielä mahtuisi teidän sävy mukaan harkintaan….
Sari

Reply
Kolmen Koti Rannikolla 6 kesäkuun, 2014 - 9:24 am

Kaunis, moderni terassi teillä ja kivasti raikastaa tuo turkoosi.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 kesäkuun, 2014 - 10:35 pm

Kiitos paljon!

Reply
Iisa 6 kesäkuun, 2014 - 11:53 am

Meillä on lasitettu terassi ja voin sitä lämpimästi suositella 🙂 ja muuten, haastoin sut stailauspuuhiin http://iisanelamaa.blogspot.fi/2014/06/3-x-makuuhuoneen-nurkka.html

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 kesäkuun, 2014 - 10:36 pm

Kiitos haasteesta, tulen kurkkimaan mitä olet pääni menoksi suunnitellut 🙂

Reply
Sara 6 kesäkuun, 2014 - 12:09 pm

Suosittelen lämpimästi lasitusta. Meidän talossamme on yläkerran olohuoneesta käynti parvekkeelle, joka on on lasitettu. Parvekkeen alapuolella taas on terassi ja sitten tietty piha. Kaikille löytyy käyttöä.

Parveke on meillä yksi lisähuone toukokuusta syyskuulle. Siellä on mukava lueskella kaikessa rauhassa sohvalla (samanlainen kuin teillä) ja seurustella vieraiden kanssa. Lasitus pidentää käyttöaikaa huomattavasti – etenkin, kun vertaa sitä terassiin. Siivoaminenkaan ei ole mikään suuri urakka. Meillä on Lumonin lasit, ja ne pysyvät suht siisteinä, kun ne pesee pari kertaa kesässä. (Pesukin on paljon helpompaa kuin ikkunoiden pesu.) Parveke on vilpoisa helteelläkin, sillä sinne saa aikaiseksi ristivedon.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 kesäkuun, 2014 - 10:37 pm

Kiitos Sara! Hyviä suosituksia ja paljon lisäpisteitä lasitukselle 🙂

Reply
S - Beauty of Life 6 kesäkuun, 2014 - 3:15 pm

tuo tuoli <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 kesäkuun, 2014 - 10:44 pm

No se on kyllä tosi <3

Reply
Anonymous 6 kesäkuun, 2014 - 4:52 pm

Todella kauniit timantit! Mistä olet nuo ruukut löytänyt, sopisivat täydellisesti meidänkin terassille 🙂 ?

Ikkunat olisi kiva lisä jo valmiiksi kauniiseen terassiin!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 kesäkuun, 2014 - 10:44 pm

Kiitos paljon! Ruukut löytyivät viime kesänä edulliseen hintaan Hong Kongista (siis siitä myymälästä, ei kaupungista 😉

Reply
Anonymous 6 kesäkuun, 2014 - 4:55 pm

Meillä on samanalaisissa ruukuissa myöskin samanlaiset tuijat. Tosin saan ne kestämään max. 2vuotta, mutta olen kuitenkin onnistunut ne talven yli säilyttämään ilman erinäisiä kommervenkkejä. Minusta ei haittaa vaikka tuijat joutuisi joka kevät uusimaan, ovat kuitenkin varsin edulliset, jos vertaa vaikkapa kesäkukka-amppeleihin, jotka on joka tapauksessa syksyllä viskattava kompostiin. Raikas ja kutsuvannäköinen terassi teillä 🙂

-SanMa

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 kesäkuun, 2014 - 10:45 pm

Totta! Varsituijat eivät kestäneet kuin yhden vuoden ja niiden ostohinta on yli kolme kertaa kalliimpi kuin näillä timanttituijilla. Tykkään kyllä niiden yksinkertaisesta ilmeestä, eikä haittaa vaikka joka kevät pitää ostäisi ostaa uudet 🙂

Reply
Anonymous 6 kesäkuun, 2014 - 6:43 pm

Teillä on tosi kaunis terassi ja lasituksella siitä saisi ihanan huoneen. Jos laatoitat lattian (ehkä helpompi pitää puhtaana kuin betoninen..), niin muistakaa varmistaa, että laatat kestävät myös pakkasta, näin vältytte ikäviltä halkeamisylläreiltä. Olen kuullut, että jotkut ihanat esim. Italialaiset laatat eivät sovikaan ulos Suomen pakkasiin. Tii

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 kesäkuun, 2014 - 10:46 pm

Kiitos paljon ja hyvä vinkki! Suomen talveen pitää olla sitten ihan kunnon tavaraa, muuten laatat on pian entiset 😉

Reply
Helmi 7 kesäkuun, 2014 - 2:32 pm

Löysin juuri blogiisi ja pidän kovasti tyylistäsi. Nyt olisi hieno mahdollisuus voittaa Jyväskylän asuntomessuijen Maailmanpylvääseen suunniteltuja keittiötekstiilejä. Käy osallistumassa arvontaan blogissani http://www.antaapaivanpaistaa.blogspot.com 🙂

Reply

Jätä kommentti