Testissä uusi IKEA-lähipiste

by Kerttu

Ikea avasi Jyväskylään  Suomen ensimmäisen ja koko Euroopan toisen lähipisteensä eli tuttavallisemmin sanottuna mini-Ikean. Sisustuksen ystävät olisivat varmasti toivottaneet ihan oikean Ikean Keski-Suomeen, sillä lähimmät myymälät ovat Kuopiossa ja Tampereella. Lähipiste tuntui kuitenkin ihan oivalta lohdutuspalkinnolta ja päätin lähteä tutustumaan tähän uuteen konseptiin.

ikea-1-2

Siinä missä Ikeat normaalisti jyräävät massiivisuudellaan, lähipiste tuntuu todella pieneltä. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että vaikkapa Kuopin tavaratalossa on tilaa rapiat 33 000 neliötä, Jyväskylän pikkuserkku pitää sisällään vain 1500 neliötä ja tästäkin varastotilaa on leijonanosa.

ikea-1-3

Mikä se tällaisen lähipisteen idea sitten on? Rajatun huonekalunäyttelyn toivotaan toimivan inspiraationlähteenä ja jos ostohalut iskevät, voi tuotteeen tilata lähipisteeseen 29 euron toimitusmaksulla. Äkkiseltään olisi tuntunut järkevältä, että lähipisteestä tuotteen olisi voinut noutaa ilman ylimääräistä maksua. Mutta bisnes on bisnestä ja Ikeakonseptissa itse tuotteen hinta on painettu mahdollisimman alas. Asiakas sitten maksaa kuljetuksesta ja näkee itse kokoamisen vaivan.

ikea-1-4

Lähipisteessä on rajattu myymälävalikoima, josta voi ostaa pieniä sisustustavaroita kuten tekstiilejä, astioita ja muuta piensisustusta. Kuitenkin varsinaisen myymälän 9500 tuotteen valikoima on rajattu noin 100 tuotteeseen, joten ainakin minun oli harvinaisen helppoa poistua kaupasta tyhjin käsin. Jotain täsmäostoksia tulen luultavasti tulevaisuudessa kuitenkin tekemään.
ikea-1-5

Yksi lähipisteen palvelusta on sisustussuunnittelu ja apua on tarjolla etenkin keittiöiden suunnitteluun. Uskoisin, että tässä on Ikealla mahdollisuus haukata markkinaosuutta Keski-Suomessa.

ikea-1-7

Tämä on nettikaupan ja tavaratalon yhdistelmä. Huonekalunäyttelyssä on nähtävillä kylpyhuoneita, keittiöitä ja sänkyjä. Asiakkaat haluavat nähdä miltä tuotteet oikeasti näyttävät. Tuotteet voi sitten tilata netistä suoraan kotiin tai noutaa täältä lähipisteestä, tiivisti konseptin idean myymälän vetäjä Olli-Pekka Nyrölä Keskisuomalaiselle vähän ennen avajaisia.

ikea1-1

Oma yhteenvetona voin sanoa, että tervetuloa Jyväskylään Ikea! Suurin ”ongelma” kuluttajilla lienee se, että Ikean on totuttu olemaan massiivinen tavarataivas ja siihen kategoriaan ei lähipistettä voi laskea. Kun perinteinen Ikea-elämys lihapullineen jää puuttumaan, olisi helppoa sanoa olevansa pettynyt. Lähipisteen konsepti varmasti myös hioutuu ajan saatossa ja toimintaa kehitetään asiakaspalautteen pohjalta. Toivoisin, että mini-Ikea olisi aito inspiraatiopaikka sisustuksen ystäville ja sen pieneen huonekalunäyttelyyn panostettaisiin kunnolla.

ikea-1

Miltä teidän korvaan kuulostaa uusi Ikea-konsepti? Entä onko jo myymälässä vierailleita lukijoita, mitä mieltä te olitte? 

Saatat pitää myös

11 Kommentit

Milja 24 kesäkuun, 2015 - 12:35 pm

Monet tuttavani kertoivat pettyneensä mini-Ikeaan – itse kuitenkaan en, sillä en odottanut liikkeeltä kovin paljoa. Vaikka tuotevalikoima on suppea, löytyy sieltä mielestäni ihan hyviä täsmätuotteita, kuten ruukkuja, vilttejä ja petivaatteita. Näitä tuotteita on päätynyt omaan ostoskoriinkin.

Itsekin hieman hämmästelin tuota 29 euron toimitusmaksua kaikkien tuotteiden kohdalla, sillä pienempien tuotteiden postikulut verkkokaupasta tilatessa maksaa vain 7,99 e.

Joka tapauksessa, mielestäni mini-Ikea on parempi ratkaisu kuin ei Ikeaa ollenkaan. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 kesäkuun, 2015 - 9:10 pm

Olisi fiksua, jos toimitusmaksussa olisi joku porrastussysteemi. 29 e keittiön toimistuksesta ei ole paljon, mutta servettipaketille tuleekin jo aika paljon hintaa 😉

Reply
Karin // Tunne tilat 24 kesäkuun, 2015 - 12:45 pm

Toki tavaratalo Jyväskyläänkin olisi kelvannut, mutta lähipiste on todellakin tyhjää parempi, ja nimenomaan isommissa ostoksissa kuten keittiöissä, vaatekaapeissa ja kylpyhuoneissa, jolloin on kiva päästä testaamaan mekanismit ja tunnustelemaan materiaalit. Toimitusmaksusta on ollut nurinaa, mutta mielestäni 29 € on erittäin pieni hinta siitä, että joku poimii tavarat puolestani varastosta (esim. keittiön oston kohdalla se on valtava urakka) eikä minun tarvitse edes käyttää puolta päivää autoillen edestakaisin.

Ymmärrän kyllä, että pieniä heräteostoksia tekevälle lähipiste saattaa olla pettymys.

Reply
Johanna 24 kesäkuun, 2015 - 1:10 pm

Mä olin pettynyt valikoimaan. Oletin uutisoinnin perusteella, että siellä on 1-2 esittelyhuoneistoa ja sitten sitä tavaraa siellä yläkerrassa. Muutama hassu hengari, petivaatteita, pari purkkia ja pillejä. Toki jos tiedän mitä haluan ja tilaan isompaa tavaraa niin saan ne pikkuostokset siihen samaan 29e hintaan sit tilattua. Mutta samalla vaivalla sitä käy IKEAssa jos liikkuu niillä paikkakunnilla missä se on kunnon liikkeenä. Minusta tämmöinen lähinoutopisye on sama kuin eivät olisi tulleet tänne lainkaan. Useimpia tuotteita saa matkahuoltoon tilattua halvemmalla kuin tuo 29e. Pettymys siis.

Reply
Tiia - Littlebigthings 24 kesäkuun, 2015 - 1:55 pm

Mini-Ikean sijaan vois sanoa teaser-Ikea. Nyt on vaan hirvee pakko päästä oikeeseen Ikeaan ja äkkiä 😛

Reply
Niina 24 kesäkuun, 2015 - 2:16 pm

Heh, huolisin Kainuuseen mieluusti mini-Ikean! Onhan tuo 29 euron toimitusmaksu aika suolainen, kun samalla hinnalla saa postitettuna nettisivuiltaan tilattua vaikka mitä.

Onko toimitusmaksu tilaus- vai tavarakohtainen?

Reply
Sanna/Kotibetonia 24 kesäkuun, 2015 - 4:33 pm

No eipä sykähdyttänyt juuri tätä jyväskyläläistä. Jotenkin melko laimea. Sinne oli kyllä valittu tuotteita IKEAn laadukkaammasta päästä sekä joitakin trendikkäitä teasereita. Ja keittiörintamalla varmasti tulee kilpailemaan paikallisten liikkeiden kanssa! Jännä nähdä miten jatkossa konsepti kehittyy. Itse voin ehkä hakea sieltä joskus jotain, mutta ei toistaiseksi tarttunut mitään matkaan, koska suunnitteilla retki Kuopion suuntaan. Toimitusmaksut ymmärrän, vaikka se ensin tuntui oudolta. Se kuuluu konseptiin.

Reply
Hale 24 kesäkuun, 2015 - 6:07 pm

Itsekin kävin vasta tänään tutustumassa ja karvas oli pettymys. Osasin odottaa pientä, mutta että noin pieni. Mielestäni se 29€ toimitusmaksukin tuntui suorastaan ryöstöltä enkä kyllä keksi miksi tilaisin tavaraa sinne kun kotiin saa edullisemmin. Eniten suivi että siellä ei ollut mitään kärryjä. Siellä kuljeksin sitten vauvaa kainalossa roikottaen eikä kyllä helppoa tuntunut olevan myöskään tuotteita ostajilla asiakkaillaan.

Reply
Eija Malin 24 kesäkuun, 2015 - 6:54 pm

Odotin, että Mini-IKEA olisi pullollaan sitä pientä sisustustavaraa, servettejä, kynttilöitä ym. kivaa, että niitä varten ei tarvitsisi ajaa Kuopioon tai Tampereelle. Huonekalut vievät liikaa tilaa ja toisaalta taas niitä on liian vähän inspiraation lähteiksi: sisustusideoiksi asti. Kiersin mini-IKEAN kolme kertaa, kunnes uskoin, että se oli todellakin siinä. Olet sanonut Kerttu osuvasti, että sinun oli helppo poistua kaupasta ostamatta mitään. Niin minunkin ja silloin on jotain pahasti pielessä, jos lähden kaupasta tyhjin käsin.

Reply
Laura / Heinässä heiluvassa 25 kesäkuun, 2015 - 12:13 am

En olekaan vielä kuullut tästä. Aika jännä. Ajatuksena kuulostaa jopa järkevältä, mutta onko se sitä, jos tuotteiden tilaaminen maksaa noutopisteeseen noin paljon kun firmat rekat varmasti muutenkin ajavat sinne tuomaan tuotteita liikkeeseen. Toki ei ehkä niin usein kuin tilauksia tehdään. Ison keittiön tilaukseen summa on toki aika pieni, mutta pienemmille tavaroille kuulostaa aika isolta.

Reply
Kaisu 9 heinäkuun, 2015 - 1:12 pm

Muistatko oliko täällä verhoja myynnissä?

Reply

Jätä kommentti