Terassin tunnelmavalot

by Kerttu

Tässä eletään ihanassa kesän jälkihehkussa, tänäänkin on ollut lämpimämpää kuin heinäkuussa keskimäärin. Illat kuitenkin ovat jo selkeästi viileämpiä ja hämärä heittää hupun silmille jo iltakymmenen aikaan.  Hetkessä eläjä minussa käskee nauttimaan siitä mitä on, eikä vielä haikailemaan ruskan tai syyssisustuksen perään.

 

 

Sisällä syksy ei vielä näy, mutta terassilla, jossa hämäriä iltoja vastaanotetaan, vaadittiin jo vähän toimenpiteitä. Ikean valosarjat tuovat tilaan sekä valoa että tunnelmaa.

Olen myös pikkuhiljaa käynnistellyt kynttiläsesonkia. Iittalan nappulat ja korkea lasilyhty pääsivät jo tositoimiin, varsinaiset lyhdyt saavat vielä hetkisen odottaa varastossa. Lasitetulla terassilla voi onneksi turvallisesti poltella myös kruunukynttilöitä.

Pukeutumisessa korujen kanssa minulle tulee todella herkästi sellainen olo, että päällä on “liikaa”. Sama fiilis tuli ensin tästä valosarjastakin.  Mietin onko yleistunnelma levoton, kun katossa on musta valonauha? Toisaalta kokonaisuus on muuten hyvin hillitty ja rauhallinen, joten enköhän pian totu valoihin.

Mitä mieltä sinä olet? Ovatko valot liikaa vai just hyvät?

Täytyykin kuvata joku ilta valot hämärän aikaan.  Sillä valoa pimeyteen, sitä tarvitaan sanojen kaikissa merkityksissä. Tunnelmallista sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!

Saatat pitää myös

8 Kommentit

Viivi elokuu 20, 2017 - 6:18 pm

Oikein ihanat tunnelmanluojat nuo valot. Eikä kyllä ole yhtään liikaa ja levotonta terassin sisustuksessa. En tiennytkään Ikean myyvän tuollaisia valoketjuja. Varmaan edullisemmat kuin monen muun sisustusliikkeen vastaavat.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas elokuu 20, 2017 - 10:08 pm

Kiitos Viivi! Ikeasta löytyi ja olisiko ollut jotain kolmenkympin pintaan hinta? Tykkään kun ovat noin simppelit ja vaikuttaa myös aika kestäviltä. Aikaisemmin ostin yhden valosarjan Clas Ohlssonilta, mutta se kopsahti aika herkästi rikki.

Reply
Neelia elokuu 20, 2017 - 7:22 pm

Juuri hyvä noin! ☺

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas elokuu 20, 2017 - 10:09 pm

Kiitos Neelia!

Reply
Liisa Saukko elokuu 20, 2017 - 8:13 pm

Oikein hyvin sopii ?
Itsekkin ostin tuollaset terassille, mutta lidlistä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas elokuu 20, 2017 - 10:09 pm

Ai sieltäkin saa! Lidl osaa aina yllättää 🙂

Reply
Suvi M / Valkoinen Harmaja elokuu 21, 2017 - 9:56 pm

Minustakin valot sopivat nätisti! 🙂 Näyttää varmasti ihanalta hämärtyvässä illassa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas elokuu 22, 2017 - 2:17 pm

Kiitos Suvi <3

Reply

Jätä kommentti