Tärkeysjärjestystä ja terassitunnelmaa

by Kerttu

Tämän aamun piti alkaa Helsingissä hotellin valkoisista lakanoista ja edellisen illan Roxette-keikkaa fiilistellen. Joskus on vain pakko laittaa asioita tärkeysjärjestykseen ja tällä kertaa pidemmän korren veti perhe, koti ja rentoutuminen. Arvovalinta meni ihan nappiin ja olemme viettäneet mukavaa päivää yhdessä, ilman kiireitä. Marraskuu on ollut aikamoista menoa sekä töissä että vapaa-aikana, että tämä ratkaisu oli tähän saumaan ainoa ja oikea.

talviterassilla-1

Harmikseni valkoinen maa on muisto vain, mutta siitä huolimatta innostuin laittamaan lasitettua terassia talvi- ja joulukuntoon. Meillä ei ole vieläkään lämmittimiä, mutta toisaalta en tiedä, kuinka paljon terassilla tulisi talviaikaan varsinaisesti oleskeltua. Nyt se tarjoilee mukavan paikan saunaviilentymisille ja muina aikoina lähinnä iloa silmälle. Ajattelen, että lämmitintä kaipaisi ehkä eniten aikaisin keväällä ja myöhään syksyllä pidentämään varsinaista terassikautta.

talviterassilla-1-8

Yksi innostukseni lähteistä on Clas Ohlssonin betoniset kynttilänjalat, jotka naapurinrouva ystävällisesti tilasi minullekin verkkokaupasta. Olen kuullut, että monesta myymälästä nämä ovat jo loppu. Eikä ihme, kun hinta on 2,49 e / kpl!

talviterassilla-1-5

Sävymaailma on hyvin karsittu:  harmaata, valkoista ja ripaus vihreää ja kultaa. Alkusyksystä Lumonin kanssa yhteistyössä tehty lasitus mahdollistaa myös säälle arempien materiaalien kuten neulostyynyjen sijoittamisen ulos. Mukavaa on myös, että korkeita kynttilöitä voi polttaa turvallisesti tuulensuojassa.

talviterassilla-1-3

Tyttären huoneeseen menossa oleva pikkukuusi odottelee vielä terassilla. Jouluksi tekisi mieli koristella terassia enemmänkin, mutta harkinnassa on vielä miten. Tyylikkäitä tähtiä, leikkisiä tonttuja vai elävää tulta lyhdyissä? Ainakin viimeksi mainittuja, se on varma!

talviterassilla-1-6

Päivä on mennyt pikakelauksella ja saimme vielä loistavaa nauruterapiaa, kun kävimme miehen kanssa katsomassa Ismo Leikolan stand up-shown. Iso hatunnosto kaikille koomikoille, on se kovaa hommaa naurattaa ja viihdyttää ihmisiä, mutta sitä Suomi marraskuussa todellakin tarvitsee. Keikan jälkeen haimme tytön mummolasta, siellä oli kaivettu esille 1980 -ja 90-luvun Barbeja ja muita leluja. Mummolan vintti on kyllä aikamoinen aarreaitta. Onko sinulla tallessa omia lapsuusleluja?

talviterassilla-1-9

Lämmin glögi ja uunituore korvapuusti kruunasivat päivän, eikä mielessä käynyt harmituksen häivää, vaikka reissu jäikin väliin. Toivottavasti sinullakin on ollut mukava päivä. Rentoa lauantai-iltaa kaikille!

Saatat pitää myös

8 Kommentit

Miina [ Paint my house black ] 29 marraskuun, 2014 - 8:46 pm

Hieno terassi! Nuo clas ohlssonin betoni kynttilänjalat on kyllä ihanat, on pitänyt monta kertaa ostaa niitä, mutta en ole sitten loppujen lopuksi ostanutkaan, koska en keksi yhtään että mihin ne täällä meillä laittaisin.

Minulla on kaikki lapsuuslelut tallessa, enon vintillä! Se on kyllä tosiaan aarreaitta, kun sinne on kerätty kaikki mahdolliset lapsuusmuistot minulta sekä sisaruksilta myös 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 joulukuun, 2014 - 9:01 pm

Kiitos Miina! Meilläkin alkaa olla kynttilänjalka- ja koristetyynyvarastot aika tapissaan ja silti niitä tulee hankittua, hups! 😀 Ihana, että sinullakin on lapsuuslelut tallessa, aikamoinen nostalgiatrippi on tutkia omia lapsuusajan leluja!

Reply
Marja 29 marraskuun, 2014 - 9:08 pm

Kun on noin kaunis koti, niin viihtyyhän siellä. Ei aina tarvitse olla menossa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 joulukuun, 2014 - 9:03 pm

Kiitos Marja! Kotona on hyvä olla <3

Reply
Noora / Villakoiria ja kissankarvaa 29 marraskuun, 2014 - 9:54 pm

Noi lyhdyt on kyllä tosi kivoja, pitääkin kattoa löytyykö noita vielä Kuopion clas ohlssonilta!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 joulukuun, 2014 - 9:04 pm

Yksinkertaisen kauniit! Toivottavasti vielä löytyy 🙂

Reply
Jutta / Projekti Verkaranta 30 marraskuun, 2014 - 1:05 pm

Ihana tunnelma teidän terassilla <3. Ja joskus vain pitää tehdä priorisointia. Saman tein itsekin tämän viikonlopun osalta. Pikkujoulut jäi juhlimatta ja sama aika pyhitettiin perheelle. Tärkeintä on, että perhe voi hyvin <3.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 joulukuun, 2014 - 9:05 pm

Kiitos Jutta! Todella, joskus on pakko jättää kivojakin juttuja pois. Tuskin sitä koskaa jälkeenpäin katuu sitä aikaa, minkä viettää perheen kanssa <3 (ja lepää!)

Reply

Jätä kommentti