Taidetta tarjolla edullisesti

by Kerttu

Hei taas!

Mukavaa uuden viikon alkua! En tiedä mikä näitä päiviä vaivaa, sillä tuntuu että joku on siirtänyt minut vahingossa aikakoneeseen. Jouluunkin on enää reilut pari viikkoa, joten tekemistä riittää jos meinaa saada kaiken järkevässä ajassa valmiiksi. Olenkohan ainoa ihminen tällä pallolla, jolla lahja-asiat ovat aivan alkutekijöissään? Päivän hyvä uutinen on se, vauva sai vihdoin ensimmäisen hampaansa ja heti alkoi mieli parantua niin äidillä kuin pojallakin 😉 Viime viikolla lupasin kertoa teille vielä lisää Helsinkireissun tunnelmia, joten tässä tulee!

kivipaino-1-5

Pääsin vierailemaan Helsingin Kivipainossa Vallilassa. Kerroin blogissani jo viime viikolla Vinkki taiteenystäville -postauksessa, että Kivipaino muuttaa ja kokoelmaa myydään edulliseen hintaan sekä nettikaupassa että viikonlopun muuttomyyntitapahtumassa. Vierailullani taidegraafikko Kaisu Sirviö esitteli meille litografiaa tekniikkana sekä tutustutti  teosvalikoimaan. Täytyy sanoa, että litografia ei ole hätäisen ihmisen hommaa, sen verran monta työvaihetta on tyhjällä paperilla matkalla valmiiksi tauluksi.

kivipaino-1-2

Litografia on painomenetelmä, jossa jossa kuva muodostuu painettavalle pinnalle kemiallisessa prosessissa. Painopintana käytetään kalkkikiveä. Helsingin Kivipainon vanhimmat kivet ovat nähneet jo vuosikymmeniä ja työ on myös fyysistä, sillä taiteilijat joutuvat siirtelemään kymmenien kilojen painoisia kiviä.

kivipaino-1-3

Ja ne valikoimat! Koska Kivipaino on ennenkaikkea työhuone, eivät teokset olleet galleriamaisesti seinällä. Vedoksia löytyy jokaiseen makuun; pieniä ja suuria, mustavalkoisia ja värikkäitä, abstrakteja ja esittäviä. Tässä pöydässä on vain pieni murto-osa valikoimasta, paremman kuvan saa kurkistamalla Kivipainon verkkokauppaan.

kivipaino-1-6

kivipaino1-1

Sain valita vedoksen ja koska olen maailman huonoin päättämään, en meinannut saada valintaa tehtyä. Ajattelin, että pitäytyä mustavalkoisuudessa ja maltillisessa koossa. Kaisu kertoi, että Matti Hintikka on yksi litografian uranuurtajia Suomessa ja pidin monesta hänen työstään. Niinpä päädyn Matin kauniiseen abstraktiin vedokseen. Kun Kaisu halusi vielä yllätää minut tekemällään ”Puun tarina” -työllään, olin niin iloinen ja otettu! Kun saan vedokset kehystettyä ja seinälle, en muuta joululahjaa tarvitsekaan.

kivipaino-1

Pääkaupunkiseudun ihmiset, ottakaahan perjantaina ja lauantaina suunnaksi Vallila ja osoite Nokiantie 2-4 C. Samasta sisäänkäynnistä mennään sisään myös Aarikan myymälään, joten sielläkin voi käydä joulufiilistä nostamassa. Nyt laatutaidetta saa muuttomyyntitapahtumasta jopa puoleen hintaan, niin tilaisuus kannattaa hyödyntää. Jos haluaa jonkun tietyn teoksen, voi ostoksen tehdä verkkokaupasta ja käydä viikonloppuna noutamassa  muuttomyyntitapahtumasta. Kurkkikaa lisätietoja vaikkapa tapahtuman Facebook-sivulta.

Saatat pitää myös

10 Kommentit

Karin // tunne tilat 8 joulukuun, 2015 - 6:32 am

Kiva päästä näkemään nämä seinällä! Jos lukeminen kannattaa aina, niin samoin tekee myös taide 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 joulukuun, 2015 - 7:33 am

Kiitos Karin! Nyt pitää vielä pikapikaa vedokset kehystämään, jos vaikka ehtisi saada jouluksi seinälle 🙂

Reply
Sanna/Kotibetonia 8 joulukuun, 2015 - 9:58 am

Oi tosi huikeita töitä löytyy tuolta! Sieltä löytyi taiteilija, jolla on sama sukunimi kuin itsellä ja täysin sama nimi kuin apellani – pitkäisiköhän melkein silkasta sattumuksen ilosta tilata hänen työnsä. En nimittäin tuntenut häntä ennestään, vaikka ei tämä sukunimemme kovin yleinen ole.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 joulukuun, 2015 - 11:05 pm

No pitäisi, selvä enne 😀

Reply
Maiju / #lagerma 9 joulukuun, 2015 - 8:30 am

Ihan mahtava vinkki, kiitos! Terveisin ainakin toinen, joka on kaikkien jouluvalmisteluiden kanssa ihan vaiheessa! Tai niin no, onhan meillä leivottu pipareita ja kuusi kannettu sisään, mutta ne lahjat. Ja kortitkin vielä vaiheessa ja ja ja ja. Vkonloppuna lahjahommeleihin. 🙂 Kivaa viikkoa!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 joulukuun, 2015 - 11:05 pm

Kiva kuulla, kiitos itsellesi Maiju! Meilläkin on kaikki muu hanskassa, paitsi lahja-asiat ja joulukortit 😀

Reply
Maria 9 joulukuun, 2015 - 11:00 am

Ihana vinkki, kiitos! Täytyy käydä katsomassa. Ja kyllä, täälläkin jouluvalmistelut aivan vaiheessa:) Saako kysyä mistä tuo sinun ihana mekko on?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 joulukuun, 2015 - 11:06 pm

Olepa hyvä vaan! Mekko on Mexx:n 🙂

Reply
Erika 9 joulukuun, 2015 - 10:03 pm

Samaa mietin kuin joku muukin, mistähän tuo sinun ihana mekko on? 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 joulukuun, 2015 - 11:07 pm

Kiitos Erika, mekon merkki on Mexx 🙂

Reply

Jätä kommentti