Syksyn sävyt keittiössä -Marimekon Sääpäiväkirja

by Kerttu

Mukavaa keskiviikkoa!

Tunnustan, olen heikkona Marimekkoon. Yleensä niihin graafisiin mustavalkoisiin kuoseihin, mutta vähän välillä koen salamarakastumisia myös väriloistoon. Tänä syksynä lanseerataan uusi kokonainen sarja sääilmioiden inspiroimia kankaita, kodintekstiilejä ja astioita. Ensin ujostelin: kaikki on aika värikästä ja abstraktia. Sitten aloin tutkia mallistoa tarkemmin, lopputuloksena minä menin ja rakastuin. 

Ihan helppo pala en ole vieläkään, mutta uskoisin että tämän Sääpäiväkirjan kanssa käy niin kuin hyvän biisin kanssa. Ensireaktio saattaa olla vähän pettymys, että tälläinenkö tämä odotettu uutuus onkin. Mutta kun uutukaiselle antaa mahdollisuuden, se alkaa tuntua tutummalta ja omalta. Vaatii muutaman kuuntelukerran, että jalka alkaa hytkyä.

Itse lähdin varovasti liikkeelle ja ostin sarjan keittiöpyyhkeet. Ne edustavat sellaista värimaailmaa, jota ei ole meidän keittiössämme ennen nähty. Sininen ja vihreä ovat jotenkin hirmuisen vanhanaikaisia, jos väreistä nyt ylipäätään voidaan niin sanoa. Syksyyn ne sopivat lempeine kuoseineen paremmin kuin hyvin. Vihreä on kuin loppukesän niitty ja sininen tuo mieleen iltahämärän. Kun nämä yhdistetään moderniini mustavalkoiseen keittiöön, niin lopputuloksena on mielestäni ihan toimiva kombo. 

 

Sääpäiväkirja-mallistoa on esillä jo myymälöissä ja se esitellään kokonaisuudessaan Habitare-messuilla.   Saapa nähdä, tuleekö säätä rakastaville suomalaisille tästä mallistosta samanlainen villitys kun Unikko-kuosista 1990-2000 -luvuilla.

Mikä on sinun ensireaktiosi mallistoon? 

Saatat pitää myös

0 Kommentti

SH - HOUSEkoti 4 syyskuun, 2013 - 9:25 am

Teillä on niin kaunis koti ja perusratkaisut hyvin mietitty, että sinne sopii niin värit kuin mustavalkoisuuskin. Marimekon kuosit ovat parhaimmillaan modernissa ympäristössä, kuten teillä. Muistan lämmöllä sinut keväältä, kun neuvoit mm. lukijalistan lisäämisessä yms. toukokuussa, bloggailuni alkumetreillä. Kiitos siitä kovasti. Yllättäin minulla on nyt (taas) uusi probleema. Rohkenen sinulta vielä siihen neuvoa kysyä. Tiedätkö kertoa miten lukijalistan saa päivittymään? Minun listani ei kuulemma päivity lukijoilleni. Liekö minulla vaihteeksi jokin maaginen ruksi väärässä paikkaa :D? Mukavaa päivänjatkoa sinulle :)!

Reply
SH - HOUSEkoti 4 syyskuun, 2013 - 2:58 pm

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 syyskuun, 2013 - 9:21 pm

Kiitos paljon! Onko ongelma jo ratkennut? Minulla oli työreissu tässä välissä ja siksi en päässyt kommentteihin käsiksi. Autan kyllä aina mielelläni, jos vain osaan 🙂

Reply
SH - HOUSEkoti 6 syyskuun, 2013 - 9:04 pm

Itseasiassa Ongelma isolla O:lla ratkesi ja on nyt OK. Otin lopulta yhteyttä Googlen blogger tukeen ja sitä sitten yhden päivän verran värkättiin ja etsittiin vikaa. Jokin juttu asetuksissa piti asentaa uudelleen ja nyt taas pelittää. Mukavaa syksyä 🙂

Reply
Syhi / Syhinä-blogi 4 syyskuun, 2013 - 9:29 am

Minuun uppoaa kyllä tuo uusi Marimekon kuosi, värejä ehkä arastelen mutta abstraktius on kivan näköistä 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 syyskuun, 2013 - 9:30 pm

Rohkeasti vaan kokeilemaan, jos yhtään siltä tuntuu. Itsekin ajattelin ensin, että on liian erikoista, mutta sitten tykästyin 🙂

Reply
Margit 4 syyskuun, 2013 - 9:33 am

Kaunista ja rohkeaa Marimekolta, sopii kyllä sinun tyylikkääseen ja selkeään keittiöösi upeasti. Teimme kolmisen vuotta sitten ison remontin kodissamme, ihmeellistä, miten samantyyppinen on oma keittiömme, koneet, kaapit, tiskipöydän tausta ja lattialla oleva ihana Pappelina-matto, olen todella enemmän kuin tyytyväinen keittiööni. Olen seurannut blogiasi jonkin aikaa, ihastelen taitoasi saada aikaan upeita muutoksia aivan pienilläkin jutuilla. Ihanan värikästä syksyä sinulle ja perheellesi ! terv. Margit

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 syyskuun, 2013 - 9:45 pm

Kiitos Margit! Hauskaa kuulla, että meillä sisustusmaut kohtaavat mukavasti. Ihanaa syksyä sinnekin ja tosi kiva kun kommentoit!

Reply
Syhi / Syhinä-blogi 4 syyskuun, 2013 - 1:27 pm

Onnea Kotiunelmia-kuvan toisesta sijasta <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 syyskuun, 2013 - 9:45 pm

Suurkiitos!

Reply
Anonymous 4 syyskuun, 2013 - 2:37 pm

Hei, olisin kysynyt kuvissa olevista uuneista tai lähinnä ylempänä olevasta. Onko ae pelkkä mikro- tai höyryuuni vai joku hybridiversio? Jos on hybridi, eli mikro ja höyry samassa, niin onko käypänen vehje, vai kannattaako pitää toiminnot erillään? Jos jollain muulla on höyryuuni, niin kaipaisin kokemuksia.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 syyskuun, 2013 - 9:46 pm

Heippa! Ylempi on mikro ja jos siinä on jotain hienompia ominaisuuksia, en ole niitä ainakana vielä käyttänyt 😉

Reply
HelmiAmanda 4 syyskuun, 2013 - 4:06 pm

Minäkin rakastan Marimekkoa ja Sääpäiväkirja-mallisto on kaunis. 🙂 Käypä kurkkaamassa blogissani (http://www.helmiamanda.fi/blog/uusia-kuvakulmia-haaste/). Siellä on sinulle haaste! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 syyskuun, 2013 - 9:46 pm

Kiitos, minäpä tulen vierailulle!

Reply
Anonymous 4 syyskuun, 2013 - 6:12 pm

Kivan näköinen koti:) Paljon samoja juttuja, mitä meillä.Ja marimekko ihastuttaa aina! Minua kiinnostaisi kovasti, mistä teidän eteisen seinävalaisimet ovat? Meillä ollut jo jonkin aikaa hakusessa ja ihastuin nuihin!:) -Suvi

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 syyskuun, 2013 - 9:57 pm

Kiitos Suvi! Eteisen valaimet ovat nämä: http://podiumforthehome.com/fi/details-188

Reply
Anonymous 4 syyskuun, 2013 - 7:02 pm

Uppoaa kyllä minuunkin, vaikka olenkin melko arka värien käyttäjä 😀 sopii teidän keittiöönne hyvin ja uskon sopivan useimpien suomalaisten koteihin, etenkin moderneihin sellaisiin 🙂 tulevat paremmin esille pelkistetyssä ympäristössä 🙂 millaista marimekon keittiöpyyhkeiden laatu on? Itse olen lähiaikoina ostellut marimekkoa lähinnä lapselleni ja niissä laatu on mielestäni ollut pettymys, ei läheskään sellaista kuin itsellä aikoinaan :/

– P –

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 syyskuun, 2013 - 9:54 pm

Hei ja kiitos P! Mielestäni laatu on oikein hyvä, vaikka tosin käyttökokemys on vielä näiden osalta lyhyt. Meillä on kyllä muitakin Marimekon pyyhkeitä ja olen ollut tyytyväinen laatuun.

Reply
lanttuleikkuri 5 syyskuun, 2013 - 10:27 pm

Vähän aika sitten tuli Marimekon kantislehti ja tänään vasta pääsin näitä livenä hiplaamaan. Iso sininen lautanen on sitten kaunis.
Kangaskin huippukaunis, mutta meidän huushollissa kaikilla vähän tippuilee ruoka ja maitolasit kaatuu ja muuta mukavaa, suomeksi meillä on pakko olla kerniliina tai muoviliina pöydällä. Ja jotenkin verhona en tätä kuosia sisäistä, pitäis olla korkeintaan poikittan.

Kauniita, kuten lähes kaikki Marimekon tuotteet.

ja tietenkin onnittelut lehtijutustasi. Vau !

Oletko ajatellut jos seuraavalla kerralla tulee kutsu julkkis-BB.hen Michael Monroen kanssa ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 syyskuun, 2013 - 10:42 pm

Eh, nyt kuule jään tänne itkemään itseni uneen, jos minusta saa BB-potentiaalisen mielikuvan! 😀 Taisit vähän nyt kiusata 😉

Reply
lanttuleikkuri 6 syyskuun, 2013 - 10:13 am

no höh ! Tarkoitin tietenkin sun urajuoksua. Vuosi sitten olit Kerttu Keski-Suomesta, nyt olet tunnettu bloggari, Gloria blog awardseihin olet menossa, mitä vielä. Ilonaan ei joka tyttö pääsekään omaa naamaansa ja blogiaan esittelemään. Ura on kovassa nousujohdossa ja ties vaikka mitä eteesi vielä tulee. Esim se BB-julkkis pyyntö, kaikkiin pyyntöihin ei tarvi suostua.
Ties vaikka seuraavan kerran Brysselin koneessa Stubi tulee sanomaan ”mun vaimo on sun fani, voinko ottaa kuvan meistä kahdesta ? Taatusti saa sydänkohtauksen kun kerron oltiin samassa koneessa”

Kerro sitten kun näin käy.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 syyskuun, 2013 - 1:14 pm

Heh, nämä sinun kommentit ovat nasevuudessaan ja suoraviivaisuudessaan ihan omassa luokassaan 😀 Minä olen ja tulen olemaan ihan vain Kerttu Keski-Suomesta 😉

Reply
lanttuleikkuri 22 syyskuun, 2013 - 9:54 am

Nyt voin jatkaa juttua, kun harvempi tulee näitä vanhempia kommentteja enää lukemaan. Stubihan on kova poika pinnaamaan ja muutenkin somessa esiintyy kiitettävästi. Voipi olla että joku Stubin avustajista tai herra itse on bongannut kirjoituksesi ja ensi kerralla voikin yllä oleva tarina olla totta.

You never know… BB.stä en ota mitään kantaa. Tietty jos päätät ryhtyä missialalle, voi sekin olla mahdollista.

Menen tänään Habitareen kolmatta kertaa. Ok, ovelta ovelle 20 min edesauttaa ja se että eräs näytteilleasettaja lupasi myydä mulle yhden tuotteen suoraan katosta. Muut kuolevaiset saavat sitä vasta joulukuussa ostaa.
Eilenkin olin Sadepäivän luona pitkän tovin ja esim. multa oli mennyt täysin ohi että kangasta on 2 eri väriä. Kaunis, edelleen ja vielä vuosien päästä.

Tiedoksi kävin äänestämässä. Tiedät kyllä ketä ja missä kilpailussa. Olet yksinkertaisuudessaan vaan ihan mielettömän hyvä !

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 syyskuun, 2013 - 10:08 am

Heh, sä onnistut kyllä viihdyttävämään näillä kommenteillasi 😀 Aivan huippujuttuja! Eiköhän ne missi- ja BB-junat ole mennyt jo kauan aikaa sitten tai oikeastaan, olen tainnut olla koko ajan ihan väärällä asemallakin 😉 Hauskaa Habitare-käyntiä, ihana varmasti asua noin lähellä suurkaupungin sykettä. Toisaalta on Jyväskylässä puolensa, välimatkat, ruuhkat ja rauhallisuus. Mitäs meinasit ostaa? Ja kiitos äänestäsi, tuntui kivalta kuulla, että olet aktivoinut. Blogeja on niin tuhansia, että joukosta erottuminen ei ole helppoa. Mutta mihinkäs tässä kiire olisikaan?

Mukavaa sunnuntaita!

Reply
lanttuleikkuri 24 syyskuun, 2013 - 9:35 am

Näitä !

http://www.biolan.fi/suomi/puutarhaharrastajat/huonekasvituotteet/ilo-kasvatussarja

Kuva ei kerro koko totuutta. Isoimman hallin nurkassa oli Plaza lehti ja nämä ja oli NIIN kauniisti aseteltu, että oli pakko kysyä lisää. Kävi sitten sellainen homma samalla että naapurin lehtitilauksessa sai kaupan päälle yrttiruukun. Tilasin niitä messujen aikana sitten 3. khöm khöm khöm. Mies vähän katsoi kun tulin joka päivä nyssyköiden kanssa. Ja sunnuntaina vielä sen tason kanssa.

Sain messuhintaan puuttuvan osan, eli läpinäkyvän amppelin ja siitä setistä tulee tosi kiva. Meillä on erittäin energinen 4,5 v poika ja oikeesti hän on tosi pätevä rikkomaan mitä vaan. Ominaisuus sekin. Joten luulen että tästä tulee mun osalta Habitaren hitti.

Joka kerta sieltä on joku tosi kiva juttu löytynyt, tällä kertaa ne oli nämä ruukut ja ihan viime metreillä löysin erään suunnittelijan, joka tekee kodin tekstiilejä, hyvin kukkaroystävälliseen hintaan. Kun vähän tässä aika rauhottuu, alan enemmän tutkimaan hänen tekeleitään.

Habitaressa on se kiva, että sä voit oikeesti törmätä suunnittelijaan. Tämän vuoden yllätys oli porukka japanilaisia ja heidän pieniä puutöitä. Mä kävin hipelöimässä yhtä tuotetta tosi monta kertaa, 2 eri päivänä ja sitten tokana päivänä ehkä kun olin osastolla ehkä kolmannen kerran, juttelin yhden japanilaisen messuvieraan kanssa. Ja hän kertoi mua vastapäätä oli juuri tämän suunnittelija ja mieti, mulla tuli kyynel silmäkulmaan ja sanoin tämä on kaunein mitä messulla on ja tää tyyppi ihan selvästi oli tosi otetun näköinen sanoistani.

Blogeja on tuhansia, mutta loistavia on vaan kourallinen. Mulla on keittiöpuolen koulutusta 2 eri ammattitutkinnon verran mutta en jaksa katsoa keittiöblogeja yhtään. Tai näitä Nelli-kokoelmia.
Tärkeintä hyvässä blogissa on se, että siinä jollain asteella oppii uutta, esim vaan esittelemällä Marimekon ihanaa uutta sarjaa. Kuvat ovat hyviä ja teksti loistavaa. Kuvista tää Brysselin nakutyttö, toi paljon hyvää mieltä lukijoillesi. Esim Kirpparikeijun suomen kieli on NIIN kaunista ja notkeaa, harmi kun ei ole yhtä tuottoisa kun sinä.

Ymmärrän että sun tahti ei ole sama kuin aikaisemmin, se olikin liian hyvä ollakseen totta, mutta sun kirjoituksista huomaa ettei niitä ole tekemällä tehty vaan ne on tehty, kun on hyvä juttu mitä voi esitellä. Ja tämä on se mikä 80 % blogeista puuttuu. Jotain portaalin postauksia kun lukee, siellä voi olla juttu olen kiitollinen = ystävistä, äidistä, ja teistä lukijoista, sitten jotain käyriä ympärille otettu = ei hyvä. Laatu korvaa aina määrän.

Ja sun tahti on vieläkin loistava, tippui sieltä superloistavasta loistavaan.

tulipa pitkä kirjoitus…

Reply
Anne 6 syyskuun, 2013 - 9:48 pm

sääpäiväkirja on jotain ihan käsittämättömäm kaunista – kaikkihan marimekossa on ! – mutta tähän on saatu tunnelmaa kunnolla – olen itse ostanut kyseistä sarjaa pari kuppiparia ja aion kerätä lisää.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 syyskuun, 2013 - 9:59 am

Sääpäiväkirjassa on monta ihanaa elementtiä, pitäisi vaan päättää, mitä oikeasti haluaa 😉

Reply

Jätä kommentti