Syksyinen kattaus ja Sokkarin Shoppailut

by Kerttu
Syksyinen kattaus

kaupallinen yhteistyö: Kauppakeskus Sokkari


Meidän väliaikainen kotimme ei ole paljon blogissa näkynyt, mutta nyt pääsette kurkistamaan ruokailutilaan. Tänne loin yhteistyössä Kauppakeskus Sokkarin ja Jyväskylän Sokoksen kanssa syksyisen kattauksen, josta kerron kohta tarkemmin.

Tänä viikonloppuna vietetään jälleen Jyväskylässä Sokkarin Shoppailut, jossa saan olla jälleen juontajan tehtävissä lauantaina. Tapahtuma nostaa esille keskustan vetovoimaa, muistuttaa hyvän palvelun merkityksestä ja haluaa auttaa arjessa ja juhlassa. Ehkä nähdään siellä?

Meidän aikamme tässä kodissa alkaa käydä vähiin, tämä syksy on mennyt niin nopeasti. Kolmen viikon kuluttua siirrymme Espanjaan ja joulukuussa palatessamme muutamme omaan kotiin.  Täällä on ollut todella hyvä ja levollinen asua ja vähän sellainen olo, kuin olisi lomalla.  Mutta pakko myöntää, että toki muuton lähestyessä alan odottamaan jo innolla sisustamista, omia huonekaluja ja kotiprojekteja.

Tässä kattauksessa on yhdistettynä suosikkijuttuja ja toivon, että ehkäpä tästä tulee inspiraatiota niin itselleni kuin muille rentojen viikonloppuaamiaisten luomiseen. Arki on usein täynnä vilinää, eikä meillä ainakaan aamuisin ehditä kattamaan kauniisti, jokainen vain nappaa jotain oman aikataulunsa mukaan. Mutta kiireettömänä vapaapäivän aamuna on ihanaa juoda monta kuppia kahvia, lukea rästiin jääneet uutiset, vaihtaa kuulumiset ja olla vaan hetkisen.

Sävyiksi kattaukseen valitsin syksyyn sopivan ruskean ja beigen, joka sai raikastuksensa myös vuodenaikaan kauniisti sävyltään sopivasta lohenpunaisesta.

Kaiken pohjana ihan kirjaimellisestikin on klassinen valkoinen pellavaliina, tämä on omasta kaapista, mutta kauniita liinoja löytyy myös Sokoksen kodinosastolta. Ennen kuin kukaan sanoo, että liina on silittämättä, niin totean, että rypytkin kuuluvat elämään. Meillä pöytäliinoja pestään ja pidetään jatkuvasti ja onneksi pellavaan materiaalina saakin kuulua luonnollinen rouheus.  Syksyyn kuuluu myös lämpimät ja mukavat tekstiilit, joista poimin mukaan Marimekon Melooni-huovan ja Fanni K:n tyynynpäällisen.

Yhdistelin monia kotimaisia suosikkeja: valkoinen ja beige lautanen toimivat kauniisti sekä yhdessä että erikseen. Unikko-mukia ei liene tarpeen edes perustella: klassikko, joka sykähdyttää etenkin tässä värityksessä. Plus se on ihan täydellisen kokoinen kahvikuppi. Macaronssit lepäilevät Iittalan Kastehelmi-lautasilla. Suklaanruskea liina on Fanni K:n, kynttilät Havin ja kaunis kimppu Mestarin kukasta.

Kattaukselle on olemassa monta sääntöä, jotka ovat mielestäni tehty (ainakin) epämuodollisissa tilaisuuksissa rikottavaksi. Itselleni parhaat tunnelmantuojat ovat ehdottomasti kukat, kynttilät ja servietit. Helppo tapa luoda juhlavaa fiilistä on kaataa smoothiet tai juomat korkeajalkaisin laseihin.

Kauppakeskus Sokkari ja Jyväskylän Sokos ovat minulle kotikaupunkiini kiinteästi kuuluvia asioita. Muistan lapsena, kun äiti haluaisi tehdä ostokset Sokoksella ja emme päässeet sieltä koskaan vikkelästi pois, koska äiti tapasi siellä niin paljon tuttuja. Nyt huomaan olevani itse samassa tilanteessa: lapset kinuavat, että voidaanko jo mennä ja itse moikkailen asioiden hoidon lomassa ihmisiä.

Keskustat tarvitsevat kohtaamispaikkansa ja Sokkari on ehdottomasti sellainen.  Rakastan kivijalkakauppoja henkilökohtaisine palveluineen ja toivon, että meillä olisi jatkossakin mahdollista hoitaa asiat livenä. Siksi nämä tapahtumatkin ovat niin tärkeitä. Tulkaa nauttimaan palveluista, ihanista ruokaelämyksistä ja toki hyödyntämään tarvehankintoihin loistavat edut.

Olen Kauppakeskus Sokkarilla huomenna juontamassa tapahtumaa klo 11-16, tulkaa moikkaamaan, jos olette liikkeellä. Kaikki tapahtuman edut löydätte kootusti TÄÄLTÄ.

Lauantain on omistettu erityisesti lapsiperheille, luvassa on: 

klo 10–15 SOKOS kasvomaalausta
klo 11–14 JUNGLE JUICE BAR Ilmapalloja ja maistatuksia
klo 11–14 tasatunnein Panda jakamassa maistiaisia sekä Lelukauppa Partasen Sylvanian Families Pupu vierailee
klo 11–14 IKEA Mårris-porkkana jakamassa karkkia ja karttoja Sokkarilla suoritettavaan Dino etsintään. Dinojen löytäjille pienet palkinnot!
klo 11–14 näytöslavalla Kauppakeskuksen eri toimijoiden omia vartteja, kauden tärppejä ja trendejä
klo 12 ja 13 UMC – Dance Studios esittäytyy

Näihin syksyisiin tunnelmiin toivotan rentoa ja kaunista alkavaa viikonloppua!

Saatat pitää myös

Jätä kommentti