Mökin syksy – sisustusta ja jäähyväisiä

by Kerttu
Mökin syksy – sisustusta ja jäähyväisiä

kaupallinen yhteistyö: FanniK


Mökin syksy – sisustusta ja jäähyväisiä

Vietimme koululaisten syyslomalla aikaa mökillä ja ilmassa oli jälleen kerran syksyn tuomaa haikeutta. Tänä vuonna olemme saaneet olla mökillä enemmän kuin koskaan ja se on ollut ihanaa. Marraskuun reissun vuoksi kausi päättyy hieman normaalia aikaisemmin. Sisustuskuvia mökiltä on kovasti toivottu ja tässä postauksessa niitä on luvassa!

Sisustuksen osalta on ollut suuri ilo huomata, että pysyvät elementit ovat todellakin pysyviä: valintani ovat toimivia, kauniita ja huolettomia kalusteita. Joku ehkä muistaakin, kun FanniK:n kanssa yhteistyössä sisustimme keväällä tyttären huonetta lapsen huoneesta nuoren huoneeeksi? Nyt yhteistyömme jatkuu mökin sisustuksen merkeissä.

Syksysisustus on ehkä harhaanjohtava sana, sillä en vaihtele juurikaan sisustusta vuodenaikojen mukaan. Toki on tiettyjä elementtejä, jotka sopivat syksyyn ja talveen, nimittäin kynttilät ja lämpimät tekstiilit. Tumma vihreä kuuluu mökkimme sävyihin ympäri vuoden ja nämä FanniK:n rustiikkikynttilät ovat todella kauniin sävyisiä.

Huom! Kynttilälyhdyt ovat kuvauksen ajan ajan lattialla ja normaalisti poltan vain yhtä kynttilää kerrallaan tai pidän kynttilöitä kauempana toisistaan. Huomioihan aina elävän tulen kanssa turvallisuus. Lattialla pidettäviin lyhtyihin kannattaa hankkia led-kynttilöitä.

Näissä kahdessa tyynyssä yhdistyvät kauniisti kuuma kesä ja seesteinen syksy; valko-beigeraidallinen Hanko-tyyny sai kaverikseen Haru-koristetyynyn. Kun sisustustuksen pohjasävy on neutraali, on siihen helppoa tuoda erilaisia sävyjä. Koen, että mökillä pääosassa ovat hirsiseinät sekä ikkunoista aukeava luonto.

Lupaus-torkkupeitto on lämmintä ja pehmeää villasekoitetta. Tuossa sohvannurkassa on oma lempipaikkani, jonne kömmin illan tullen kirjan tai lehden kanssa tai vain katsellen ulos.

Kuten joskus olen sanonut, mökille pääsevät vain kauneimmat asiat. Valitsemalla kestäviä ja yhdisteltäviä elementtejä saa pieniä muutoksia myös helposti tavaroita huoneesta toiseen siirtelemällä tai erilaisilla yhdistelmillä. Kaikki FanniK-tuotteet ovat sellaisia, jotka toimivat useassa huoneessa, joten niille on luvassa paljon käyttöä ja pitkää ikää.

Mökillämme on kaksi makuuhuonetta ja seuraavaksi kurkistamme lasten huoneeseen. Kompaktissa tilassa on pyritty huomioimaan säilytys ja tietenkin uni. FanniK:n Pyörre-juuttimatto on käsinpunottua juuttia. Mökillä suosin matoissa luonnonmateriaaleja kuten villaa ja juuttia, sillä ne ovat kestäviä, helppohoitoisia ja ympäristöystävällisiä materiaaleja.

Pyörre-matto on paksu ja jämäkkä ja tuntuu mukavalta myös paljaan jalan alla.

Tilan vuoksi kerrossänky on ehdoton valinta. Päivällä etenkin alasängyssä luetaan ja pötkötellään (myös koira, joka nukkuu muuten omassa pedissä. Tai no hän ei kyllä lue), joten hankintalistalla on ollut jo pitkään päiväpeitto. On ollut haastetta löytää sopivaa, sillä etsimme luonnollista sävyä ja etenkin ohutta helposti levitettävä materiaalia. Usva-päiväpeitossa on erinomainen hintalaatusuhde ja se muutenkin osui etsimiimme kriteereihin täydellisesti.

Sängyllä on tuftattu Spot-koristetyyny pilkkukuviolla ja kaksi hiekansävyistä Porvoo-tyynyä. Sängyn vierestä on puuttunut yöpöytä, jolle laskea vaikkapa kirjan, vesilasin ja nenäliinan. Tempo-sarjasta löytyi juuri sopivan kokoinen ja korkuinen pöytä (tulossa verkkokauppaan).

Ja sitten vielä saunatupaan!

Se on kymmenen neliön kokoinen huone, josta pääsee luonnollisesti saunaan sekä terassille. Kesäaikaan se toimii myös vierasmajoituspaikkana levitettävän vuodesohvan ansioista.

Olemme kaivanneet tupaan lisää lasku- ja säilytystilaa ja Tempo-hyllykkö sopii tilaan hyvin. Ylähyllyllä on kaunis Ilma-maljakko sekä bambuinen Kotka-lyhty.  Keskihyllyn Rauha-korisetti on juuri sopiva pikkusälälle, joka on aikaisemmin ajelehtinut ties missä.

Kaunis sisustus on osa käytännöllisyyttä ja arjen toimivuutta. Pidän siitä, että sisustus jättää tilaa elämälle, sillä kuten kaikki etenkin lapsiperheissä elävät tiedämme, että seesteisyys saattaa olla kaukana arjen tiimellyksessä. Auttaa siis kummasti, kun on tilaa ja tavaroille paikkansa. Siltikään en anna takuuta, että vaatteet ja tavarat aina omille paikoilleen löytävät, mutta mahdollisuus on annettu 😀

Pidän Fanni K:n elämänasenteesta, joka haluaa tuoda elämään arjen luksusta, joka ei kimalla tai pröystäile. Kun saunasta astelen terassille kirpeässä syysillassa, on ihana kietoitua pehmeään Ruutu-pyyhkeeseen.  Niissä hetkissä tunnen syvää onnea, kiirettömyyttä ja levollisuutta.

Mitä sinä pidät Fanni K:n sisustuksesta? Jos ihastuttaa, tule Instagram-tililleni @modernistikodikas, jossa käynnistyy tänään 100 euron lahjakortin arvonta.

Kiitos mökkielämälle tästä vuodesta, yli puolet vuodesta saatiin aktiivisesti mökkeillä. Nyt on muiden seikkailuiden aika. Kevään tullen maaliskuussa taas jatketaan ♥ Onneksi tämä sisustus on silloinkin täysin ajankohtainen.

Saatat pitää myös

6 Kommentit

Päivi 25 lokakuun, 2022 - 12:53 pm

Kaunista <3 Löysin blogisi reilu kuukausi sitten ja olen aivan koukuttunut. Minulla olisi postaustoive: Harkitsemme kotimme myymistä itse ja koska olen ymmärtänyt, että sinulla on asiasta tuoretta kokemusta, niin toivoisin sinun tekevän postauksen aiheesta. Eli parhaat vinkkisi kodin myymiseen itse ja asunnon myyntikuvien ottamiseen. Plussaa olisi, jos postauksessa olisi tietoa missä ja miten viralliset asiakirjat hoidetaan, kun välittäjä ei ole kuvioissa. Eli miten kaupat klousataan, kun ostaja asunnolle on löytynyt. Ihanaa syksyn jatkoa ja tulevaa reissua teille!

Reply
Kerttu 4 marraskuun, 2022 - 11:02 am

Moikka Päivi! Kiva, että viihdyt juttujen parissa! Kiva postausidea myös! Tässä jo muutama tärppi alkuun:
– hyvät kuvat ovat tärkeät, jos et itse kuvaa, kannattaa hankkia kuvaaja
– karsi tavaraa ja siivoa koti kuvia varten, henkilökohtaiset esineet piiloon (perhekuvat yms)
– viralliset asiakirjat kannattaa hoitaa maanmittauslaitoksen palvelussa, kaupanvahvistaja tarvitaan (saattaa saada pankista)

Onnea myyntiin!

Reply
Keppola Vappu 1 marraskuun, 2022 - 8:14 pm

Niin kaunista. Kiitos taas näistä tunnelmista, ja vinkeistä tekstiilien valintaan. Tällainen tsemppaus auttaa itseäni pyrkimyksessä valita mökille vähän, mutta kaunista ja käytännöllistä. On helpompaa rentoutua, kun ympärillä on selkeää. Voi kun oppis paremmin tuon, ettei tuo mökille ”varmuuden vuoksi” sitä ja tätä?.

Reply
Kerttu 4 marraskuun, 2022 - 10:54 am

Kiitos paljon ja iloa sinne sisustuksen luomiseen <3 Usein on myös helpompi ylläpitää siisteyttä, kun tavaraa ei ole liikaa.

Reply
Päivi 2 marraskuun, 2022 - 4:45 pm

Hei,

mistä mökin liukuovi on tilattu?

Reply
Kerttu 4 marraskuun, 2022 - 10:56 am

Hei, ne ovat Eclissen! https://eclisse.muotolevy.fi/

Reply

Jätä kommentti