Sittenkin Asuntomessuille!

by Kerttu

Mukavaa sunnuntaita!

2015-07-19

Tänä vuonna etelän matkamme osui juuri samaan aikaan Asuntomessujen pressipäivän ja avajaisten kanssa, joten ne jäivät minulta välistä. Mieheni kanssa olemme jo vuosikausia kiertäneet messut, reissu on ollut meille pieni parisuhdeloma samalla kun olemme päässeet ihastelemaan arkkitehtuurin ja sisustuksen uusia tuulia. Tänä vuonna jäimme pohtimaan, jaksammeko Asuntomessuille lähteä ollenkaan. Kahdelleen kun matka ei vielä onnistu ja vauvan kanssa reissatessa on aina vähän keskimääräistä enemmän säätöä. Nyt kun testasimme pikkuisen matkustusfiiliksiä roudaamalla vauvaa Jyväskylä-Helsinki-Barcelona-Montrellier-Barcelona-Helsinki-Jyväskylä, totesimme että tämän pikkuisen kanssa on oikein mukava lähteä vielä Asuntomessuillekin. Oikeastaan tällaisella reissulla tuollainen perustyytyväinen sylivauva on helpompi matkakaveri kun viisivuotias 🙂 Ja nyt kun päätös Asuntomessuille lähdöstä on tehty, olen tosi innoissani! Ensi viikolla hyppäämme junaan ja olemme parin yön verran Helsingissä. Tytär saa silloin nauttia mummon täysihoidosta ja vielä hänkin pääsee reissaamaan heinäkuun aikana kun otamme suunnaksi pari hänelle mieluista perhekohdetta.

terassi-1-9

Joka kesän perinteiset lukupaketit eli Dekon ja Tekniikan maailman viralliset messuluettelot on ostettu ja niihin tutustuminen aloitettu. Aikaisempina vuosina olen kirjoittanut messuista todella paljon ja kaikki jutut löytyvät kootusti oikeassa sivupalkista, kun valitsee ”aiheet”-kategoriasta asiasanan ”Asuntomessut”. Tällä kertaa en oikein tiedä mitä odottaa, joten kertokaahan te jo messuilla virailleet fiiliksiä ja parhaita kohteita, jotka kannattaa katsastaa! Ihan kaikkia taloja emme tule kiertämään, joten hyvä ennakkosuunnittelu on paikallaan. Varmaa on, että blogiystäväni Sannan suunnitelema Lakkalaine pitää tsekata, mutta mitäs muuta? Entä onko joku tietty talo, josta mielelläsi lukisit blogistani?

Saatat pitää myös

17 Kommentit

Niina 19 heinäkuun, 2015 - 9:52 am

Oi, Vivola ehdottomasti! En ole itse päässyt messuilemaan, mutta kuvissa (lehdissä ja blogeissa) Vivola on näkynyt ja näyttänyt todella hyvältä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 heinäkuun, 2015 - 4:30 pm

Kiitos vinkistä, sinne me menemme ehdottomasti!

Reply
Marru 19 heinäkuun, 2015 - 10:05 am

Täällä käyty messuilla jo 3kertaa… meillä on isäntäkortit, koska portille kävelyä vain n.10min kotiovelta 😉 eli kokonaisuutta vielä hankala arvioida kun osa vieläkin näkemättä mutta se on ollut tosi kiva, että messualue on suht pieni ja kompakti; ns turhaa kävelyä ei kauheasti ole, kivan kotoisa tunnelma. 🙂
Ihania poreamme keitaita on ehditty nähdä, ja kasarikoti oli hurmaava fiilistely lapsuuteen ;)… ja paljon muutakin! On siellä ihania yksityiskohtia taas sisustuksessa, ja monia kivoja pohja-ratkaisu juttuja, jotka ainaki itsensä sai miettimään että höh, miksei me tehty noin kun rakennettiin 😉 ;)…
Suurin miinus oli ehkä se, että alueella on kohteita joihin ei pääse?!?!… ainakaan eilen ei vielä päässyt, koska ei olleet valmiita…
Tänään taas messuille hetkeksi… Meilläkin tuollainen 8kg ”Kahvakuula” kantorepussa mukana, niin ihana kun kerrankin messut näin lähellä, voi käydä rauhassa koko perheen jaksamisen mukaan 🙂 <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 heinäkuun, 2015 - 4:28 pm

Minäkin kävin viime kesänä monta kertaa messuilla, kum ne oli ihan lähellä. Oli kiva kun sai palata mielenkiintoisiin kohteisiin uudelleen. Yhtenä päivänä kun kiertää monta taloa, ei enää ilalla erota kohteita mielessä toisistaan. Onneksi on valokuvat! Meidänkin pikkupuntti pääsee kantoreppuun, toivottavasti viihtyisi siinä pari tuntia. Kymmenkiloista nelikuista on aika raskasta kantaa sylissä 😀

Reply
Marru 1 elokuun, 2015 - 8:40 am

Apua kymmenkiloinen nelikuinen? 😀
Meillä 8 kiloinen 8,5kk ikäinen, aika helposti meni; hyvin jaksoi kantaa 😛 …. 4 kertaa käytiin messuilla, hyvin ehti kaikki kiertää ja ottaa rauhassa 🙂

Reply
Sally 19 heinäkuun, 2015 - 11:47 am

Mä liputan kans Vivolaa (kohde nro 19), vaikka se onkin sujuvasti omien sisustusmieltymysten ulkopuolella! Taidokkaasti sisustettu kokonaisuus! Muita tutustumisen arvoisia ovat myös nro 20A, upea hirsitalo Villa Kapee (nro 26) sekä Passiivikikivitalojen kosteusturvatalo (nro 28)!

Omat asuntomessukoosteeni löydät tästä linkistä:

http://countrysally.blogspot.fi/search/label/asuntomessut

Mukavaa messumatkaa!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 heinäkuun, 2015 - 4:26 pm

Kiitos Vinkeistä Sally! <3

Reply
Mirva 19 heinäkuun, 2015 - 12:34 pm

Pakko nopeasti kommentoida, että vauvan kanssa on ollut aina (3 krt) tosi helppoa messuilla. Siellä on ollut aina todella hyvät lastenhoitotilat lapsiparkin yhteydessä, missä voi imettää tai lämmitellä soseita.

Mukavaa messupäivää! Meillä suunnitelmissa reissu ensi viikolla myös. Tosin tällä kertaa kokeillaan niin, että pienet jää mummulaan ja sisustuksesta kiinnostunut 7v esikoisemme lähtee mukaan. Katsotaan miten sillä kokoonpanolla reissu sujuu.

Mirva

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 heinäkuun, 2015 - 4:26 pm

Kiitos Mirva, kiva kuulla! Mietinkin juuri, että missähän sitä pääsee vauvaa syöttämään. Minä kävin viime kesänä messuilla meidän tytön kanssa ja kirjoitinkin jutun Asuntomessut lapsen silmin: http://divaaniblogit.fi/modernistikodikas/asuntomessut-lapsen-silmin/. 7-vuotias jaksaa varmasti jo hienosti 🙂 Mukavaa messupäivää teille!

Reply
Elina 19 heinäkuun, 2015 - 4:19 pm

Messulehti on täällä kans luettu, mutta messut jätetään väliin. Mun suosikki lehden perusteella on Villa Beauty.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 heinäkuun, 2015 - 4:23 pm

Minä pelkään, että messuilta tarttuu taas ihan kauhea rakennuskuume 😀 Pitääpä tsekata tuo Villa Beauty!

Reply
evie 19 heinäkuun, 2015 - 4:23 pm

Heippa! Kävimme messuilla ja vähän hämmästelin, miten jäljessä messut tuppaavat tulemaan esimerkiksi materiaalivalintojen kanssa. Mitään varsinaista uutta ei ollut, aika kiitävää ja blingiä oli. Sellainen rouhea sisustus joka mielestäni on tätä päivää, loisti poissaolollaan. Sellainen eri materiaalien vastakohdat, eri tekstuurit puuttuivat. Mutta ihan kaunista oli, alue itsessään oli nätti ja talot sellaisia ”kaikille mahdollisia”. Itseäni kiinnosti tsekata erityisesti hirsitalot sekä panthera tigris-hevi kivitalo. Näistä olisi kiva nähdä myös blogissasi. Myös joku koontaa terasseista ja pihoista sekä lastenhuoneista olis kiva! 🙂 Mukavia messuja!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 heinäkuun, 2015 - 10:24 pm

Kiitos ajatuksista ja vinkeistä, käyn nuo talot kurkkaamassa. Onkohan se niin, että tämä sähköinen maailma on niin nopea, että perinteiset messut ei trendeissä pysy perässä 😉

Reply
Karin // Tunne tilat 19 heinäkuun, 2015 - 4:53 pm

En ole tänä vuonna vielä kerennyt pistäytymään messuilla, mutta kokemuksia vauvan kanssa messuilusta löytyy. Kuopus oli neljän kuukauden ikäinen ensi kertaa messuilla vieraillessaan. Hyvin kulki mukana kantoliinassa. Rattaiden kanssa olisi ollut konstikkaampaa, koska sisäänkäyntihän on yleensä eri puolella kuin uloskäynti eli rattaita olisi pitänyt aina palata hakemaan.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 heinäkuun, 2015 - 10:28 pm

Kiitos kokemuksistasi Karin! Tuo kantoreppu on ihan ehdoton, täytyy vain toivoa että pikkujättini viihtyy siinä 🙂 Muuten alkaa mamman haboja hapottaa aika nopeasti, heh!

Reply
Essi // Koti rakennetaan tunteella 20 heinäkuun, 2015 - 12:21 pm

Vaikka messut eivät hurjia yllätyksiä tänä vuonna tarjonneet, niin silti ne ovat mielestäni käymisen arvoiset. Jos nostaisin esiin omia suosikkejani niin ne ovat Lakkalaine, Villa Kapee, Panthera Tigris (paljon persoonallisia ratkaisuja!) ja Potius Isokivi. Myös EKE Loftit kannattaa käydä katsomassa vaikka ovatkin messualueen ulkopuolella.

Mun messutunnelmia on blogissa kahdessakin kirjoituksessa, toinen lehdistöpäivältä ennen avajaisia ja toinen nyt ihan lähiajoilta.

Ps. Lounaaksi nautimme ruokateltan vierestä Pulled Pork-burgerit. Olivat todella maukkaat ja suosittelun arvoiset eväät 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 heinäkuun, 2015 - 10:29 pm

Kiitos Essi! Kaikki vinkit ovat erittäin tervetulleita! Tuo pulled pork menee ehdottomasti ruokalistalle 😀

Reply

Jätä kommentti