Sisustuksessa inspiroi nyt

by Kerttu
Sisustuksessa inspiroi nyt

Kun talvi on maalannut maiseman valkoiseksi ja joulun runsaus on väistynyt, inspiroivat raikkaus, lämpöisyys ja seesteys.

Uusi vuosi tuntuu hyvältä aloittaa puhtaalta pöydältä, vanha taakse jättäen ja uusia ideoita etsien. Haluan tehdä muutaman, ehkä trendikkäänkin inspisnoston. Näitä asioita ponnahtelee silmilleni nyt lehdistä, somesta ja Pinterestistä yhä enemmän.

Sisustuksessa inspiroi nyt

Klassinen koristeellisuus

Kerrostuksellisuus kiinnostaa ja huomaan usein ihastelevani vanhojen talojen upeita kunnostettuja puulattioita sekä koristeellisia yksityiskohtia esim. lattia- ja kattolistoissa. Tyyli on löytänyt tiensä myös uudisrakentamiseen ja hillityillä koristellisilla elementeillä tuodaan mielenkiintoa ja syvyyttä tilaan.

Pehmoisuus ja pörröisyys 

Pehmeät linjat, lämpimät materiaalit ja sympaattinen olemus yhdistävät monia sisustuksen hittejä, kuten vaikka kollaasikuvan hurmaavaa v&Tradition Little Petra -nojatuolia. Pysyköön poissa paha maailma, kotona viihdytään ihanissa pesissä ja tunnelmissa.

Kiinteät huonekalut

Integroidut työpisteet, vaatekaapit ja seinähyllyt vaativat hieman suunnittelua, parhaimmillaan jo sieltä arkkitehdin pöydältä saakka. Ne sopivat talon mittasuhteisiin ja sulautuvat kauniisti muuhun sisustuskseen.

Veistokset, keramiikka, taide ja käsityöt

Kotoilu tekee tehtävänsä ja kaikki itse tehty – myös ammattitaiteijoiden toimesta – alkaa kiinnostaa entistä enemmän. Materiaaleista innostavat selkeät tekstuurit, jotka lyövät leimansa uniikille käsityölle.

Seesteys, selkeys  ja harmonia

Ehkäpä joulun runsaus sai sen aikaan, mutta nyt tekee mieli siivota kaapit ja laatikot, hankkiutua eroon turhasta tavarasta, opetella viimein pystyviikkaamaan ja puhdistaa samassa myös kodin väripaletti. Kevättä ja sävyjä kohti olemme menossa, mutta sitä ennen on ihana nauttia harmoniasta ja jopa minimalismin häivähdyksistä, edes päiväunilla.

Kuvat: Recidence, Finnish Design shop, Wallart

Saatat pitää myös

3 Kommentit

Riia 13 tammikuun, 2021 - 2:53 pm

Mitkä nuo kolme sävyä noissa palluroissa on? ?

Reply
Kerttu 13 tammikuun, 2021 - 3:41 pm

Moikka! Ne sävyt on poimuttu valokuvista, joten valitettavasti mitään koodia en voi niille kertoa.

Reply
Mermar 16 tammikuun, 2021 - 6:58 am

Minua inspiroi seinään upotetut puuhyllyt, joita on paljon ulkomailla vanhoissa kivirakenteisissa taloissa, joissa erilaiset kolot on usein täydennetty hyllyillä. Suomessa tällaisia asuntoja tai taloja on vähemmän, joissa tällaisia koloja on luontaisesti. Ehkä saman vaikutelman voisi feikata joillain konstilla?

Reply

Jätä kommentti