Sisustuksen raikastaminen

by Kerttu

Tammikuussa sisustusbloggaajaryhmämme teema on ”Loppiaisesta koti kohti kevättä” ja tämän haasteen heitti Talosta koti -blogin Lyde näin:

”Joulun jälkeen kodin sisustus muuttuu usein ainakin sen verran, että joulukoristeet ja kuusi saavat lähteä. Usein samalla tekee mieli uudistaa sisustusta muutenkin, ja tuoda kevättä kotiin. Miten kevätkauteen ja uuteen vuoteen siirtyminen näkyy kodissasi? Vaihtuuko loppiaisen jälkeen kalusteiden paikat, vai riittääkö vasta pääsiäisen tienoilla kevätsävyisten tyynyjen nakkaaminen sohvan nurkkaan tuomaan keväisen tunnelman? Ilmestyykö pöydälle kevätesikko tai tulppaaneja? Onko jokin perinne, jonka toistat joka vuosi joulun pyhien jälkeen vai riittääkö pelkkä kuusen pois vieminen karistamaan joulun kodista? Teetkö sisustamisen saralla uudenvuodenlupauksia?”
*

*
Enpä muista milloin olisin mistään kotini tilasta sanonut näin suoraan kun nyt sanon: tykkään meidän olkkarista tällä hetkellä tosi paljon! Eihän se nyt kuitenkaan valmis ole, eihän sisustus ole koskaan. Mutta nyt palaset ovat löytäneet paikkansa ja samalla on konkretisoitunut ne pienet, pysyvämmät muutokset, joita toivoisin pääseväni tänä vuonna tekemään.
*

*
Tässä niistä yksi: tälle marmorilevylle on teetettävä sille kuuluva kehikko. Hayn Tray-pöydän korkeus on oikein passeli ja pöydän jalat voisivat olla sohvan jalkojen tavoin mustat. Hitsarit hei, täällä tarvitaan apua! 😀
*

*
Tammikuu selkeyttää sisustustuksen joka vuosi. Joulunaika on runsas ja lämmin, mutta uusi vuosi tuo tullessaan halun keventää ja karsia.
*

*
Toinen muutoskohde on mustavalkoisen taulun alle tuleva lipasto tai senkki. Se saisi olla klassinen ja kevyt ilmeeltään ja kätkeä sisäänsä tärkeitä papereita. Sen päälle voisi rakentaa kauniita asetelmia ja se toisi ryhtiä tilaan.
*

*
Haasteessa kysyttiin, vaihtuvatko meillä huonekalujen paikat ja kyllähän kevyemmät huonekalut jonkin verran kiertävät. Nikarin tuoli meni hetkeksi makuuhuoneeseen ja Eamesin keinutuoli pääsi olohuoneeseen. Everyday Designin kevyet sarjapöydät siirtyvät sinne minne tarvitaan.
*

*
Joulukuusen jälkeen viherkasvit näyttävät raikkailta, meidän peikonlehti alkaa kaivata jo isompaa ruukkua.
*

*
Tekstiileissä luotan tällä hetkellä varsin musta-valko-harmaaseen yhdistelmään, vaikka kevään edetessä meillä tullaan näkemään värejä niin tyynynpäällisissä kuin kukkakimpuissa.
*

*
Tämän hetken tyynykombo koostuu seuraavista yksilöistä: Sisustus Ilosta ostetut Linumin tumman harmaa neulostyyny ja valkoinen  West-pellavatyyny sekä aikoinaan blogin kautta saatu ikisuosikkini 1kertaa2-malliston Seitti. Vaaleanharmaat tyynyt tulivat sohvan mukana. Hugo, niin kuin koko muukin perhe, on ihastunut The Grid-torkkupeittoon, joka on superlämmin ja pehmeä. Omani on MIA Designista, josta muuten saa tänä viikonloppuna normaalihintaisista tuotteista -20 % koodilla 20off.
*

*
Miltäs teidän silmään meillä näyttää tällä hetkellä?

Nyt toivotan oikein mukavaa päivää kaikille!

 Seuraa blogiani: Bloglovin / Facebook / Instagram Twitter / Pinterest / Snapchatissa (kerttup).
*

Saatat pitää myös

18 Kommentit

Mellu 15 tammikuun, 2017 - 11:11 am

Kaunista! Kaunis on myös taulu -onko ehdotuksia, mistä kauniita tauluja kannattaisi hakea?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 tammikuun, 2017 - 10:28 pm

Kiitos Mellu! Tämä taulu on tilaustyö Minja Revonkorvelta. Myös taidelainaamo on tosi hyvä paikka taidehankinnoille.

Täältä löytyy lisää ajatuksiani: //www.idealista.fi/modernistikodikas/2014/12/17/taidetta-kotiin-lainaamalla/
//www.idealista.fi/modernistikodikas/2016/01/26/taiteen-merkitys-sisustamisessa/
//www.idealista.fi/modernistikodikas/2013/05/11/taulu-taiteilija-ja-tarina/

Reply
Suvi 15 tammikuun, 2017 - 11:43 am

Kaunis olohuone. 🙂 Mitä maalia olet käyttänyt seinässä? Mielestäni on kaunis harmaa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 tammikuun, 2017 - 10:26 pm

Suuri kiitos Suvi! Täältä löytyy maalin tiedot: //www.idealista.fi/modernistikodikas/2013/11/08/taydellinen-harmaa-savykoodi/

Reply
Hulda 15 tammikuun, 2017 - 9:28 pm

Olen ihaillut tuota teidän olohuoneen mattoa jo muutamaan kertaa, mistähän se mahtaa olla ostettu? 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 tammikuun, 2017 - 10:24 pm

Hei! Matto on Woodnotesin ja se on ostettu Vepsäläiseltä. Tässä postauksessa siinä kokemuksia: //www.idealista.fi/modernistikodikas/2015/01/20/kokemuksia-woodnotesin-paperinarumatosta/

Reply
Pekka 15 tammikuun, 2017 - 10:42 pm

Joko löysit hitsarin? Laitoin yv:tä mesengerillä yhdestä ehdokkaasta.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 tammikuun, 2017 - 10:23 pm

Kiitos viestistäsi, asia etenee!

Reply
Villis 16 tammikuun, 2017 - 9:25 am

Olohuone on kaunis!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 tammikuun, 2017 - 10:23 pm

Lämmin kiitos Villis <3

Reply
Elina 16 tammikuun, 2017 - 7:51 pm

Kaunis ja rauhallinen tunnelma:) Olen miettinyt omassa kotona, paljonko harmaata on liikaa. Teillä on olohuoneessa paljon harmaata, mutta eri sävyt ja materiaalit tuovat kokonaisuuteen kivasti mielenkiintoa.
Toivoisin astia-aiheista postausta; millaisia astioita teillä on ja mitä astioita mahdollisesti haluaisit hankkia?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 tammikuun, 2017 - 10:22 pm

Lämmin kiitos Elina! Harmaa on minusta todella kaunis väri ja myös muunneltava, siihen on helppoa lisätä muita sävyjä. Kiitos postaustoiveesta, laitan toteutumaan!

Reply
Anna-Mari 17 tammikuun, 2017 - 7:59 pm

Raikas ja ajaton, muunneltavissa esim tekstiilein. Sellainen teidän olohuone on omaan silmääni. Todella kaunis. Ihanaa, aurinkoista kevättä teille! Tekstejäsi on mukava lukea. Kirjoitustyylisi on oivaltavaa ja helppolukuista. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 tammikuun, 2017 - 10:21 pm

Voi kiitos Anna-Mari <3 Tuli tosi hyvä mieli kauniista sanoistasi. Aurinkoista kevättä sinullekin!

Reply
Tiina 17 tammikuun, 2017 - 8:02 pm

Mitä marmorilevyn alkuperäiselle kehikolle on tapahtunut? Eikös se ollut aluksi musta ja sitten tuunattiin valkoiseksi? Todella kaunista teillä on!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 tammikuun, 2017 - 10:20 pm

Hei Tiina ja kiitokset! Kehikko ei käy mittasuhteiltaan uuteen sohvaan :/ Tykkään kuitenkin marmoripöydästä, joten edullisin vaihtoehto on teettää valmiille kivelle uusi kehikko.

Reply
Helena 19 tammikuun, 2017 - 12:49 pm

Hei,
oikein kauniilta ja harmoniselta näyttää. Mistä olette sohvan ostaneet ja mikä on sen sävy?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 tammikuun, 2017 - 10:18 pm

Hei Helena! Kiitos paljon! Täältä löydät lisätietoja sohvasta: //www.idealista.fi/modernistikodikas/2016/12/30/meidan-uusi-sohva-ht-collection-como/

Reply

Jätä kommentti