Sisustajan toukotyöt

by Kerttu

Niin ihana kun takka onkin, ajatuksissani se ei kuulu kesään. Toki viileänä kesäiltana voisi hyvin poltella pari pesällistä fiilistellen, mutta käytännössä takan käyttö touko-elokuussa on meillä aika minimissä. Niinpä puhdistin takan kesäteloille. 

Polttopuut joutivat varastoon ja kesäajan Artekin Kanto saa toimia lehtitelineenä. 

Viekää tuhkatkin pesästä! Ja minähän vein. Nyt takkaa koristaa kolme pirteää kynttilää, joita pitäisi ehkä jo pian raaskia polttaa. Olemme saaneet ne ystävältäni tupaantuliaislahjaksi ja ne kuvastavat kuulema perhettämme. Miten voin koskaan sytyttää niihin tulen? 😉

Takan luukun hinkkasin puhtaaksi puhdistussienellä ja viimeistelin ikkunanpesuaineella. Hugon kesäpedissa on myös keltaista, sillä tyynynpäällisenä on Marimekon pirtsakka tasaraita. 

Nyt on kiva, kun on yksi talvihomma hoidettujen listalla. Iloitsen siitä, että naapuritontillemme aletaan pian rakentaa taloa. Saamme uudet kivat naapurit ja voin hyvällä syyllä jättää ikkunat pesemättä niin kauan kun maatöitä tehdään. Muuten joutuisin siihen hommaan kahdesti ja sellaista vahinkoa en päästä käymään.  Joku roti sitä siivousinnossakin!

Parempi sata pikkusiivousta kuin yksi iso, tuumin. Ehkä tästä johtuu se, että minulla on jatkuvasti tuhat rautaa tulessa 😉 Tällä viikolla olen tehnyt sellaista siivousta, joka aiheuttaa kodissa yleistä sekasortoa eli kaappien läpikäymistä. Naapurin rouvat ovatkin käyneet hakemassa kiertoon tyttöjen vaatetta ja iloitsen vapautuvasta kaappitilasta.

Onko sinulla jotain kevään rutiinihommia liittyen kotiin tai sisustukseen? Tässä vain mietin, että kuinkahan pitkä se minun to do-listani loppujen lopuksi onkaan 🙂

Maanantaifiiliksestä huolimatta se on pian viikonloppu! (Ehtii tehdä taas projektin tai pari, vai mitä?)

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Päivi Peltotien päästä 2 toukokuun, 2013 - 8:05 pm

Juu on tosiaan hyvä, että kohta on taas
viikonloppu! Ihan mahdoton on ainakin
meillä se to do-lista ; ) Vaikka eihän
se koskaan lopukaan kun uutta hommaa pukkaa.

Ja hienoa, olet putsannut takan! Sekin
askare on mulla vielä sillä listalla : )

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 toukokuun, 2013 - 12:52 pm

Hei Päivi! Puhdas takka-iloinen mieli, vai miten se sanonta menikään? 😉 Iloista viikonloppua sinnekin!

Reply
Cinnabaria 2 toukokuun, 2013 - 8:16 pm

Kyllä riittää to-do-listaa täälläkin. Meillä oli suunnitelmissa tänä viikonloppuna aloittaa ainakin tuo vaatekaappien raivaus. Talvivaatteet pois ja kesävaatetta pikkuhiljaa esiin. Paljon olisi myös poislaitettavaa vaatetta. Miehelläkin sen sata kauluspaitaa, joita ei koskaan käytä. Puhumattakaan mun vaaterekistä. 😉 Sitten tuo kellarin varasto odottaa täyttäjäänsä, kun vihdoin saimme hyllyt sinne paikoilleen.

Toisaalta kyllä veri vetäisi ulkotöihin, kun niitäkin olisi ihan riittämiin. Saa nähdä kumpi vie siis pidemmän korren.

Niin, ja Hugolla on niin trendikäs kesäpeti! <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 toukokuun, 2013 - 12:54 pm

Moikka Cinnabaria! Joko siellä ollaan siivoushommissa? 😉 Aina noita projekteja riittää, mutta eipä niistä kannata ottaa paineita. Tekee sen mitä ehtii ja jaksaa 🙂 Teillä on sentään positiivinen ongelma, kun kellarissa on tilaa!

Reply
SanMa 2 toukokuun, 2013 - 8:35 pm

Olen kyllä siivousasioissa ihan samanlainen ja koko ajan on jotain pikkuhommaa meneillä. Haluan saada kesää varten sellaiset suurimmat siivoukset sisällä tehtyä, jotta kesällä ei tarvitsisi tehdä kuin perussiivousta (vielä olis saunan ja loppujen ikkunoiden pesu jäljellä). Pihalla riittääkin puuhaa, mutta nyt kun kolmatta kesää tässä asutaan, niin saattaapa jäädä kesälle aika paljon vain rentoiluaikaa 🙂

Ps. takan lasiluukut saa hohtavan puhtaaksi tuhkalla, yhden kokeilukerran jälkeen en ole enää luukkujen puhdistusaineita ostanut.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 toukokuun, 2013 - 12:55 pm

Moikka SanMa! Kohta ne projektit siirtyvät ulos ja se on mukavaa! Raitista ilmaa ja näkyvä kädenjälki, tykkään! Tuota tuhkavinkkiä en ollut kuullutkaan, täytyypä ehdottomasti kokeilla.

Reply
Pirita Alenius 2 toukokuun, 2013 - 9:01 pm

Uusi blogituttavuus – ihana koti teillä! Täytyypä ajan kanssa lueskella taaksepäin, katsella kauniita kuvia.

Istuskelen parhaillaan takkatulen loimussa, en vielä raaskis luopua. Ehkä sitten heinäkuussa, jos kesä tänä vuonna tulee. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 toukokuun, 2013 - 12:56 pm

Hei Pirita, kiva että olet löytänyt blogini -tervetuloa! Takkatuli on kyllä aivan ihana, kyllä sitä meilläkin kesäaikana silloin tällöin lämmitellään 🙂

Reply
-HEINIE- 2 toukokuun, 2013 - 9:11 pm

Täällä lueskellaan blogeja takkatulen ääressä ;). Mulla taitaa seuraavat hommat olla pihalaitto, puuvajan suunnittelu, varastoon hyllyt ja ja :).

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 toukokuun, 2013 - 12:57 pm

Hei Heinie, kuulostaa siltä, että hommat eivät ole sielläkään heti loppumassa ;D

Reply
zubi 2 toukokuun, 2013 - 9:20 pm

Täällä olis se ikkunoidenpesu edessä, blaah…
Olispa hauska päästä tutkimaan tuota sun sisustuslehtipinoa. 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 toukokuun, 2013 - 12:58 pm

Ikkunoiden pesu ei ole suosikkihomma, vaikka onneksi on nykyään niin hyviä pesuaineita ja rättejä, että se vähän helpottaa 🙂 Sisustuslehtiä kertyy ja niitä ei meinaa raaskia laittaa pois, koska vanhoihin lehtiinkin on kiva palata.

Reply
Sanna InspiredByLove 2 toukokuun, 2013 - 9:44 pm

Voi kauheaa.. en edes uskalla tehdä to do-listaa kun siitä tulisi niin pitkä! 😀 Päivä kerrallaan!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 toukokuun, 2013 - 12:58 pm

Se on hyvä periaate 🙂

Reply
Vilhelmiina 2 toukokuun, 2013 - 9:55 pm

Mä oon hyvin blokannut kaikki kevätsiivousajatukset, ja koti on sen näköinen, mutta kun saa nyt päällä olevat projektit kuntoon ni sit suhataan. Ois kyllä aika saada koti kevät tai kun se ei enää ehdi niin kesäkuntoon! 😀 Teillä ainakin on ihanan raikkaan näköistä! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 toukokuun, 2013 - 12:59 pm

Kyllä sitä vielä ehtii, siivouksista ei kannata stressata 🙂 Kiitos Vilhelmiina!

Reply
a_millia 2 toukokuun, 2013 - 10:11 pm

Millä puhdistit rapatun takkanne? Minulla olisi edessä valkoiseksi maalatin takan puhdistus enkä oikein tiedä millä puhdistusaineella aloittaisin..

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 toukokuun, 2013 - 1:00 pm

En ole itse asiassa puhdistanut takan ulkopintaa oikein mitenkään ja siinä onkin nokitummumaa. Olen vähän ymmärtänyt, että sitä ei saa puhtaaksi kuin maalaamalla? Rapattua pintaa kun ei oikein saa pyyhittyä.

Reply
Iisa 2 toukokuun, 2013 - 10:17 pm

Mä sain apua ikkunoiden pesuun, eikä käynyt mielessäkään siitä kieltäytyä 🙂 ja mieskin kielsi jo ajat sitten jakkaroilla keikkumisen -raskaana kun oon! Mä käytän takkaluukkujen pesuun universal stonea, mikä on ihan huippu moneen muuhunkin tarkoitukseen 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 toukokuun, 2013 - 1:01 pm

Raskauskortti kannattaa nostaa esiin aina ikävempien hommien edessä 😉 Ei vaan, on ihan fiksua olla kiipeilemättä mahan kanssa minnekään korkealle 🙂 Tuo Univelsal Stone on ollut minun ostoslistalla jo pidempään, täytyy taas yrittää muistaa ostaa se.

Reply
Krista 2 toukokuun, 2013 - 10:32 pm

Meilläkin polteltiin viimeinen pesällinen kuivia puita muutama päivä sitten 🙂 Meillä muuten takan lasi on lähtenyt puhtaaksi kaikkein parhaiten hinkkaamalla tuhkaan kastettua sanomalehteä! Tietty ulkopuolelta pitää vielä pyyhkäistä ikkunanpesuaineella..

Meillä keväthommista vielä on hoitamatta ainakin ikkunanpesu, mutta siihen kyllä taitaa täytyä tilata firma hoitamaan homma, kun ovat nuo alakerran ikkunat niin korkeita, ettei mikään oma tikas ylös saakka yllä 🙁 Saavat hoitaa sitten samalla muutkin ikkunat. Ja tietty pihahommat on vielä ihan vaiheessa, kun viimeiset lumirippeet sulivat varjoisilta kohdilta vasta viikonloppuna, mutta se on kuitenkin ihan kivaa hommaa 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 toukokuun, 2013 - 1:03 pm

Tuo tuhkavinkki on ihan uusi, kiitokset siitä! Ekologinen ja helppo puhdistustapa. Se onkin ihan kivaa arjen luksusta, kun saa siivousapua kotiin!

Reply
Anonymous 3 toukokuun, 2013 - 7:49 am

Meilläkin takka putsattiin kesäkuntoon viikko sitten. Meidän takka on normaalia leveämpi, joten päädyttiin laittamaan sinne kolme isoa puuta sisään… Ja niinkin toimii! Aloitin myös ikkunoiden pesun keskiviikkona ja eilen sain valmiiksi! Mut sulla onkin hyvä syy siirtää sitä (; Taitaa se to-do lista olla muutenkin ikuinen, joten turhaa stressaamaan, Hih (:

Heli

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 toukokuun, 2013 - 1:04 pm

Isot puut takassa kuulostaa kyllä kivalta, pitää vaihtaa sitten kun kynttilät kyllästyttää. Ja sä olet ollut reipas, kun ikkunat on jo pesty, hienoa Heli!

Reply
Johanna / Taloja ja Toiveita 3 toukokuun, 2013 - 10:13 am

Kylläpäs teillä poseerataan fiksusti ja ryhdikkäästi! Ei kyllä omien viipottajieni kanssa onnistuisi 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 toukokuun, 2013 - 1:04 pm

Moikka Johanna! Silloin tällöin meidän Karvaformulamme malttaa olla paikoillaan 😉 Itse asiassa Hugo on kyllä aikamoinen linssilude, heh.

Reply
Marru 3 toukokuun, 2013 - 11:20 am

Ihanan väriset kynttilät!

Kyllä täällä täytyy vielä takassa tulta pitää. Säästää sähköä kun sillä mökkiä lämmittää 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 toukokuun, 2013 - 1:05 pm

Kiitos Marru! Meillä nuo isot ikkunat imevät lämpöä sisään siihen malliin, että kohta saa viilentää ilmalämpöpumpulla 😉

Reply
By J 3 toukokuun, 2013 - 9:55 pm

Sitten kun meillä on takka, haluan myös oman Kannon kotiin 🙂 Tyylikäs myös lehtitelineenä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 toukokuun, 2013 - 1:06 pm

Kanto on kyllä kaunis! Ja toimii hyvin molemmissa käyttötarkoituksissa!

Reply

Jätä kommentti