Pyhäinpäivän rento resepti

by Kerttu

Tänään on pyhäinpäivä. Meillä unohdetaan halloween-hömpötykset ja keskitytään läheisiin ja yhdessäoloon. Ei pelkästään siksi, että olisin niin traditionaalinen, vaan myös pitkä työviikko vaatii vastapainonsa. Tämän päivän suunnitelmissa on:

Sytyttää kynttilöitä ja muistella poismenneitä läheisiä. Rakkaita terveisiä pilvienreunoille! 

Käydä hautausmaalla lasten kanssa. Kuolemasta ei tarvitse tehdä lapsille ns. isoa numeroa, mutta ei sen olemassa olo voi myöskään lakaista pois. Niinpä kynttilä isomummon haudalle voi olla juuri se sopiva tapa kohdata elämän rajallisuus; lempeästi, arvostavasti ja keskustellen. 

 

Syödä ruokaa, jonka laitossa ei ole kiire. Tuntikausia hautunut karjalanpaisti on erinomaista pyhäpäivän ruokaa. 

Olla stressaamatta siitä, että sulavan lumen alta paljastuvat haravoimattomat lehdet. Tehdään se mikä hyvältä tuntuu ja ollaan tekemättä loput. Sitä paitsi keväällä pitää haravoida kuitenkin!

Tyhjentää pyykkikori, roskakori ja aivokoppa. Kaksi ensimmäistä mahdollistaa kolmannen, joka taas tapahtuu käymällä lenkillä ihan yksin. Ja kun sanon yksin, ei siihen porukkaan mahdu edes eräs kolmekiloinen linssilude.  

Kyllä, juuri sinä: 

Tehdä just niitä juttuja, joita en koskaan muka ehdi. Tänne siis kaikki rentouttavat kasvonaamiot, manikyydit ja pedikyyrit, hengitysharjoitukset ja joogasessiot, koko syksyn sisustuslehdet ja testaamattomat vihersmoothiet 😀

(Saatan olla illalla ihan poikki kaikesta tästä rentoutumisesta)

Rentouttavaa pyhäinpäivää, vietetään se juuri niin kuin parhaalta tuntuu. Yksin, yhdessä tai ajatuksin heidän kanssaan, jotka ovat jo poismenneet. Rakkaus ei katoa koskaan. 

*Unelmanpehmeä kidmohair-viltti
saatu Balmuirilta ja testattu perheen
kriittisimmällä jäsenellä. 

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Chandelierhome 4 marraskuun, 2017 - 12:40 pm

Ihanat suunnitelmat siellä. Hyvät vinkit sain! 😉

Reply
Anu 4 marraskuun, 2017 - 4:32 pm

Kivat ideat ja renotuttavalta kuullostaa, kunhan ei tuke stressiä rentoutumisesta. Mekin käydään mummun, isomummun ja isopapan haudalla ja ilta huipentuu lasten kanssa saunassa käymiseen sekä yhdessä katseltuun Posseen ja pitsaan. Sitä ennen on vähän jalkkisporukan talkoita tehtävänä…

Reply

Jätä kommentti