Polyrottinkia terassille ja aikaa ajatuksille

by Kerttu
Joskus pitää kirjoittaa lista, jotta saa asiat päänsisällä järjestykseen. Tällä kertaa listani kosketti pihaan liittyviä töitä askareita. Ja kas, kyllä helpotti! Omakotitaloasumisessa on jotain todella kummallista, miksi puoli Suomea haaveilee ikiomasta työleiristä? 😉 On ihan taito osata rentoutua ja siinä on yksi tämän kesän tavoite. Olla vaan, vaikka ympärillä olisikin keskeneräistä. Rikkaruohot sitä paitsi kasvavat samaa tahtia kun niitä nypitään!

Hattupäinen nainen on tehnyt huimaa ajattelu- ja taustaselvitystyötä ja löytänyt aika kivan polyrottinkisohvaehdokkaan (voi morjens, mikä sana!).  Haluaisin modernin ja linjakkaan löhösohvan, jossa istumasyvyys riittää isommallekin miehelle. Kuvitelkaa jotain tämän kaltaista yläkuvan Vågöjen tilalle, eikö alkaisi näyttämään aika kivasti toiselta olohuoneelta? Tosin valkoiset pehmusteet mietyttävät, sohvalla kun tulee möyrimään takuuvarmasti myös pieniä likaisia varpaita. 
kuva
Samalla kun harjoitelen olemisen jaloa taitoa, annan tilaa myös uusille ajatuksille. Blogi tulee päivittymään myös kesällä, mutta ei ehkä ihan joka päivä kuten tähän saakka. Ajatukseni on ollut, että blogi on yhtä hyvä kun sen viimeisin teksti. Aina ei voi kuitenkaan sanoa, että priimaa pukkaisi. Siksi pitää antaa välillä idean muhia vähän pidempään. Touhut ovat myös vahvasti ulkona, joten sisustusrintamalla on vähän hiljaisempaa. Postauksissa on ollut myös yhä enemmän lifestyle-henkeä ja yhä haen Modernisti Kodikkaan linjaa sen suhteen. Yritän myös päästä yli tästä hömppäsyndroomasta (kiitos zubille mahtavasta termistä!) ja pohtia, mikä on tämän blogin vahvuus ja juttu 🙂
Juttuja kuitenkin pukkaa läpi kesän, ette te minusta näin helpolla pääse 😉 Tämä blogiharrastus on tuonut minulle valtavan paljon iloa näiden viiden kuukauden aikana. Ja niin kuin kaikilla ahneilla, nälkä se kasvaa syödessä!

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Anonymous 4 kesäkuun, 2013 - 6:40 am

Hei,

Löysin blogisi vasta muutama viikko sitten ja jäin koukkuun saman tien. Ihan loistava ote sinulle. Aiheet inspiroivia, sisustustyyli mieleinen ja blogin ilmapiiri iloinen ja positiivinen. Jatka samaan malliin!

Vakkari lukija Kiinasta

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 kesäkuun, 2013 - 5:45 pm

Hei ja kiitos ihanasta ja kannustavasta palautteesta! Hauskaa, että joku lukee juttujani Kiinassa saakka 🙂

Reply
Sara 4 kesäkuun, 2013 - 8:07 am

Itse en hankkisi valkoisia tai edes luonnonvalkoisia pehmusteita. Ne ovat upean näköisiä, mutta epäilen, että ne eivät sellaisina kauan aikaa pysyisi.

Päivitä blogia niin usein tai niin harvoin kuin hyvältä tuntuu. Ei kannata ottaa stressiä siitä, että päivittää tätä joka päivä! 🙂

Reply
Sara 4 kesäkuun, 2013 - 12:51 pm

Syhi tuossa alla on miettinyt hyviä pointteja valkoisten pehmusteiden puolesta. 🙂

Meillä tuleva sohvaryhmä tulee olemaan terassilla, johon aurinko ei paista suoraan. Suoraan terassimme yläpuolella on lasitettu parveke, jossa on ollut nyt kolmatta kesää musta polyrottinkisohvaryhmä, jossa on tummanharmaat päälliset. Ne ovat säilyneet hyvinä, mutta ehkä lasituksella on näppinsä pelissä. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 kesäkuun, 2013 - 5:47 pm

Heippa Sara! Valkoinen olisi mieluisin, mutta esim. ruohotahrat ovat kyllä aika ärsyttävän näköisiä ja hankalia puhdistaa. Ehkä ensisijainen vaihtoehto olisi valkea sohvan runko ja harmaat päälliset, pitääpä miettiä 🙂 Myös tuo meidän terassin nurkka on aika varjossa, joten suoraa haalistavaa paahdetta ei ole.

Reply
Syhi 4 kesäkuun, 2013 - 8:26 am

Meillä hakusessa myös polyrottinkisohvaryhmäsanahirviö, ja valkoisia pehmusteita olen suunnitellut siksi, koska aurinko haalistaa aina, niin valkoinen pysyy sen puoleen siistinä ja valkoisen voi aina valkaista 🙂 Vaalean harmaa olisi ihana, mutta siitäkin varmasti tulee laikullinen ja haalistunut yhden kesän jälkeen..? Nuo löytämäsi kalusteet ovat kyllä super-tyylikkäät! Ja tyylikäs on hattupäinen nainenkin 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 kesäkuun, 2013 - 5:48 pm

Hei Syhi! Ja kiitos 🙂 Valkoinen on kyllä värinä upea, mutta pelkään niitä pieniä nurmikkoisia varpaita 😉 Pitää miettiä ja nähdä vähän vaihtoehtoja livenä.

Reply
Anonymous 4 kesäkuun, 2013 - 1:03 pm

Tuo polyrottinkiryhmä (morjens vaan tätäkin sanaa..) päihittää Vågöt kauneudellaan mennen tullen! Mikä ihme noissa Vågö tuoleissa on niin mahtavaa kun niitä joka blogissa esitellään..? Ne näyttää juurikin niiltä kamalilta valkoisilta muoviterassituoleilta mitä ihmiset ennenkin ostivat.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 kesäkuun, 2013 - 5:49 pm

Onhan sohva toki tyylikkäämpi kuin muovituolit, sitä en kiistä 🙂 Mutta ihan kivat omaan silmään ovat Vågötkin ja niillä mennään, kunnes sohva löytyy 🙂

Reply
Sissi 4 kesäkuun, 2013 - 1:28 pm

Hollannissa polyrottinki oli kova sana pari kesää mutta ne näyttävät menevät aika kurjaan kuntoon nopeasti. Niitä on saatavilla myös paksumpana ja kestävämmällä materiaalilla joten kannattaa olla tarkkana. Se huonolaatuinen on sellaista ohutta ja aika sileäpintaista ja hyvälaatuinen on enemmän kiiltävää. Meillä on polyrottinkiset puutarhakalusteet lasitasolla terassilla ja kestänyt jo kolme vuotta yhtäjaksoisesti ulkona menemättä miksikään. Muistaakseni Strictly Stylen Mrs. V:llä on myös hyvälaatuinen ja upea polyrottinkisohva parvekkeellaan ja siitä myös kuvia:)

bloggaaminen vie mennessään ja orjuuttaakin ehkä jonkun verran siinä samalla mutta tottahan sitä välillä pitää latautuakin välissä että jaksaa taas:)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 kesäkuun, 2013 - 5:51 pm

Hei Sissi! Totta ja tosi hyvä muistutus, laatu vaihtelee erittäin paljon! Usein sen laadun näkee ensimmäisenä hintalapusta. Haluan ostaa kyllä hyvälaatuisen sohvan, koska toivon sen palvelevan meitä vuosikausia. Kyllä kesällä lataudutaan ja jos ei ehdi postata, niin väkisin en ala vääntämään. Se ei ole varmasti kenenkään etu 🙂

Aurinkoa sinne!

Reply
Anonymous 4 kesäkuun, 2013 - 7:34 pm

Meillä ei ole auringon, sateen, tuulen ja talven pakkasten armoilla olevat Stockan polyrottinkikalusteet menneet kohta 4 vuodessa miksikään. Eivät edes haalistuneet, ovat harmaanruskeat. Sen sijaan valkoiset päälliset ovat kammottavassa kunnossa! Männyn siitepölyä pyyhin niistä päivittäin, se tuntuu värjäävän kangasta pysyvästi. Samoin pelargonien irronneet terälehdet ovat värjänneet punaisia länttejä, ja jotain muutakin ikitahraa on.
wiltsu

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 kesäkuun, 2013 - 6:03 pm

Heippa wiltsu! Kiitos vinkistä, pitääpä kurkistaa myös Stockan vaihtoehdot. Enpä taida valkoisia päällisiä ostaa, sellainen likaisen kellertävä look ei ole ihan se, mitä haen 😉

Reply
Melina / Minishow 4 kesäkuun, 2013 - 9:10 pm

Tossa omakuvassa on jotenkin ihan uskomattoman ihana tunnelma! Tykkään 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 kesäkuun, 2013 - 6:03 pm

Oi että, kiitos Melina! 🙂

Reply
Anonymous 6 kesäkuun, 2013 - 3:12 pm

Ihana Kerttu, voisitko kuvata terassisi kokonaisuudessa? Minua kiehtoo betoniterassi ja haluaisin nähdä miltä semmoinen näyttäisi kokonaisuudessa. Nyt sinulla on vain ihania yksityiskohtia kuvattuna terassilta. <3 Olet valloittava inspiraation lähde.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 kesäkuun, 2013 - 6:05 pm

Kiitos, olipas kauniisti pyydetty! Koko terassin sisustuksessa on vielä vähän tekemistä, mutta tuossa näkyy koko terassi lähes tyhjillään: http://modernistikodikas.blogspot.fi/2013/03/tervetuloa-meidan-terassille.html?showComment=1364321939430

Voin kyllä kuvata kokonaisuutta joku päivä, viimeistään kun saan sen sohvan 🙂

Reply

Jätä kommentti