Pojan huoneen sisustus

by Kerttu

Vihdoin! En ole näköjään tällä sisustusbloggaajakokemuksella oppinut, että koskaan ei saisi luvata julkaisevansa pian kuvia valmiista huoneesta. Sillä tiedättehän, eihän se sisustus ole koskaan sananmukaisesti valmis. Mutta nyt ollaan saavutettu jonkinlainen lakipiste muutosprosessissa työhuoneesta vauvanhuoneeksi, joka siis alkoi jo yli vuosi sitten. Pianhan meillä ei ole enää vauvaakaan, kun poika täyttää maaliskuussa jo yksi. Tähän voisi laittaa päivittelyä ajan kulumisesta, mutta mennään nyt viimeinkin siihen sisustukseen!

pojanhuone-1-2

Yksi isoimmista oivalluksistani oli se, että huonetta ei kannatta sisustaa vauvalle, vaan kasvavalle lapselle. Meillä on lasten huoneet vierekkäin ja varsinkin vielä kun poika on niin pieni, saa myös isosisko hyödyntää huonetta leikkitilana.

pojanhuone-1-3

Sisustuksen perussävyt ovat hyvin neutraalit: musta, valkoista, luonnonvaaleaa, puunsävyä sekä piristyksenä raikasta turkoosia. Ferm Livingin Half Moon -tapetti kaipaa rinnalleen selkeitä  ja suuria linjoja kalusteissa. Liian pienet piperrykset aiheuttavat herkästi levottoman tunnelman tilaan. Lapset rakastavat majaleikkejä ja Jollyroomin Roommate Hippie -tiipii* miellyttää myös äidin visuaalista silmää. Tytär toivoi erityisesti, että teltassa olisi suljettava ovi ja tässä tämä toteutuu vetoketjulla. Lattialla on moderni automatto eli OyOy:n Adventure. Tauluhyllyn päällä on Sari Pelhon ihana Dear and ball -printti* sekä kehystetty postikortti. Pieni pöytä on Habitekin Morris mattavalkoisena ja tuoli on Ikeasta.

pojanhuone-1-4

Tässä huoneessa ei ole vielä lelukaaoksen uhkaa (jee!), sillä poikamme vauvalelut mahtuvat kahteen pussukkaan, joista toinen on olohuoneessa ja toinen lastenhuoneessa. Jollyroomin Tellkiddo kankainen Karhu-säilytyspussi* on tosi suloinen ja kätkee sisälleen yllättävän paljon leluja. Poika nukkuu yönsä AVA Roomin pinnasängyssä, jossa on onneksi pyörät alla. Pikkuinen kun on siirtynyt takaisin vanhempien makuuhuoneeseen levollisten unien toivossa ja on hyvä että sänkyä on helppoa liikuttaa. Sängyssä on Design Lettersin vauvan vuodevaatesetti. Turkoosi Televisio-peili kuuluu samaan sarjaan. Nurkassa on Granitin valosarja.

pojanhuone-1-5

Vastakkaiselle seinälle on ajatus laittaa puolapuut, mutta niin hullu en sentään ole, että ne tässä vaiheessa hankkisin 😀 Vahdittavaa riittää ilman kiipeilytelinettäkin eli odottelen että pojalla karttuu sekä järkeä että taitoja. Mutta minusta on mukava ajatus, että huone on sekä leikkisä että toiminnallinen. Oikealla kuvassa näkyykin liukuovi eli säilytystilaa on kaksi kattoon saakka olevaa säilytysjärjestelmää.  Kaappi on tällä hetkellä täynnä kirjoja, mutta sen sisältö pitäisi perata ja siinä vaiheessa kaapillekin etsitään uusi koti. Tuo puinen ankka nurkassa on minun vauva-ajalta, sillä huristelin pulleilla reisillä pitkin kerrostaloasuntoamme jo alle yksivuotiaana. Nyt pojallamme on kaksi menopeliä, sillä perintöankan lisäksi vauhtia antaa kummien nimiäislahja eli Vilac-potkuauto.

pojanhuone-1-6

Teltasta kurkistelee jättimäinen nalle, joka on isovaarin kirpparilöytö pojalle. Nallekarhun muhkeaan syliin voi mennä vaikka lukemaan kirjoja.

pojanhuone-1-7

Sisustusblogeissa monesti ihmetellään, että miten kaikki on niin siistiä ja lastenhuoneetkin just eikä melkein järjestyksessä. Näiden sisustuskuvien lisäksi saatte nähdä kurkistuksen siihen, mitä arki on käytännössä. Eihän lelujen paikka ole kaapissa, vaan leikissä!  Otin ylläolevat kuvat ja niiden jälkeen tytär sai kaverin meille kylään. Pikkuveljen huone muuttui villiksi länneksi, ehkäpä näette tuon puna-asuisen kauniin neidon kiipelissä tuolla intiaanimajan luona? Myös nalle on pahemmassa kuin pulassa, raukka odottelee pelastajia köytettynä. Onneksi uljas Frozen-asuinen ratsu on valmiina pelastustoimiin!

pojanhuone1-1

Taisin siis liian aikaisin tuuletella sitä, että tässä huoneessa ei ole lelukaaoksen uhkaa, sillä näin näppärästi tavarat siirtyivät neidin huoneesta tänne. Ihan rehellisesti en ota lelujen levittelystä stressiä, sitähän varten niitä on, että leikitään 🙂 Ja koska molemmissa huoneessa on isot kaapit, on tavarat aika simppeli koota takaisin paikoilleen.

Mitä pidät tästä pienen pojan huoneesta?

 * -merkityt tuotteet saatu blogin kautta. 

Saatat pitää myös

41 Kommentit

Melina / Minishow 31 tammikuun, 2016 - 5:05 pm

No ihanaltahan siellä näyttää! Mutta mitäs muutakaan sun taitavissa käsissä syntyisi 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 helmikuun, 2016 - 6:45 pm

Oi kiitos Melina <3

Reply
Hanna / skandilinjalla 31 tammikuun, 2016 - 5:52 pm

Voi miten ihanan raikas kokonaisuus! Ja lelut kuuluu tosiaan asiaan 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 helmikuun, 2016 - 6:46 pm

Kiitos Hanna!

Reply
White 31 tammikuun, 2016 - 7:02 pm

Ihan mahtava huone, näyttää valosalta ja raikkaalta ❤️
Mistä tuo verho on vai onko se valmisverho? Jos ei niin, mistä kangas on löytynyt?

Reply
Anniina 31 tammikuun, 2016 - 7:25 pm

Todella upean näköinen lastenhuone! Mielenkiinnolla olen seurannut tätä sisustusprojektiasi kun monissa blogeissa on ollut puhetta lastenhuoneen sisustuksista. Tai puhe on ollut enemmän kritiikkiä siitä, kuinka lastenhuoneet eivät näytä lastenhuoneilta vaan ovat ennemmin selkeä jatkumo aikuisten muualle kotiin luomalle sisustukselle. Tämä huone jatkaa kyllä mielestäni tyylikkäästi teidän muun kodin linjaa mutta on silti selkeästi lastenhuone. Lapsillehan ne tavarat siellä huoneessa tekevät siitä sen oman mukavan huoneen eikä ne seinän värit niin paljon kiinnosta. Mutta onhan se aikuisille mukavampi että sekin huone miellyttää silmää 😉

Siinä olen samaa mieltä kanssasi, että ei kannata sisusta vauvalle huonetta vaan enneminkin pitkäaikaista lastenhuonetta. Voin kuvitella tuon tapetin jopa teini-ikäisen pojan huoneeseen ja puolapuut kuulostavat ihanalta idealta! Niihinhän voi sitten kiipeilyiän jälkeen vaikka ripustaa jotain mukavaa, jolloin huone saa kerroksellisuutta lapsen elämän mukaan 🙂

Tuosta verhosta kyselen minäkin… Onko se/kangas mistä hankittu? 🙂 Voisin hyvin hankkia samanmoisen kotiinkin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 helmikuun, 2016 - 6:48 pm

Kiitos Anniina! Tästä palautteesta olen iloinen, sillä minusta on tärkeää että lastenhuone näyttää siltä, että siellä asuu lapsi 🙂 Verho on ostettu Annival Interior-nimisestä kaupasta, on siis ihan valmisverhoa. Minulla kävi vielä syksyllä tätä ostaessa tuuri, kun se oli -40 % alennuksessa 🙂

Reply
Sanna/Kotisaari 31 tammikuun, 2016 - 8:12 pm

Voi vitsit, tykkään kovasti huoneen värimaailmasta ja tunnelmasta muutenkin. Tuo tapetti on kyllä tosi kiva ja puolapuut varmasti mieluinen idea pojastakin, kun hän vähän kasvaa:-)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 helmikuun, 2016 - 6:53 pm

Kiitoksia Sanna! 🙂

Reply
MaritaH 31 tammikuun, 2016 - 8:32 pm

Seesteinen ja kaunis huone. Itse olisin kaivannut enemmän ja voimakkaampaa turkoosia – omaan makuun on vielä liian valkoinen mustakuvioisella seinälläkin. Ehkä värien kaipuu sai tykästymään eniten kuvaan, jossa oli tyttöjen leikit valloillaan punaisine mekkoineen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 helmikuun, 2016 - 6:54 pm

Turkoosia voisi olla vielä vaikka ison lattiatyynyn muodossa! Mutta tosiaan nuo lelut tuovat kyllä paljon väriä, harvoin lastenhuone on niin siisti kuin noissa yläkuvissa. Ehkä silloin kun lapset eivät ole kotona tai nukkuvat 😉

Reply
Niina 31 tammikuun, 2016 - 8:48 pm

Ihanan upea huone, varmasti viihtyvät molemmat lapset siellä leikeissään! Ja hyvin kyllä jatkaa teidän muun kodin sisustuksen linjaa. Tykkään! ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 helmikuun, 2016 - 6:55 pm

Kiitos paljon Niina!

Reply
Essi / Pieces of Miracles 31 tammikuun, 2016 - 8:56 pm

Aivan ihana huone, rauhaisa mutta leikkisä. Ja toi tapetti <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 helmikuun, 2016 - 6:55 pm

Kiitos Essi! Tapetti on kyllä aika herkku 🙂

Reply
Carita Kolehmainen 31 tammikuun, 2016 - 8:57 pm

Raikas huone! Mistä toi lamppu on ostettu? Merkki?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 helmikuun, 2016 - 6:56 pm

Hei! Valaisin on Kodin 1:ltä 🙂 Ja kiitos!

Reply
Jaana - At home 31 tammikuun, 2016 - 10:23 pm

Todella kaunis huone. Ihanan raikas.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 helmikuun, 2016 - 6:57 pm

Kiitos Jaana!

Reply
Hanna - Laineilla 31 tammikuun, 2016 - 10:33 pm

Hah, tulipas hyvä mieli tuosta viimeisestä kuvasta. Erityisesti tuo puettu hevonen hymyilytti 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 helmikuun, 2016 - 6:58 pm

No, se viimeinen kuva taitaa enemmän vastata totuutta kuitenkin 😀

Reply
Martina 1 helmikuun, 2016 - 12:35 am

Ihastuneita huokauksia täältä suunnalta! Nuo värit <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 helmikuun, 2016 - 6:59 pm

Voi kiitos Martina!

Reply
Mari / Puolitoista kerrosta kotia 1 helmikuun, 2016 - 7:55 am

Meillä myös hankintalistalla joku lelusäilytysratkaisu ensiviikolla yksi vee. -pojalle. Huone ei muutenkaan ole vielä muotoutunut kunnolla, koska hän ei siellä myöskään vielä nuku. Tuo tapetti on niin kaunis. Jaksan sitä aina ihailla:)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 helmikuun, 2016 - 7:00 pm

Leluarkku on kanssa aika kiva vaihtoehto, en muistanutkaan että meillä on sellainen vaatehuoneessa odottamassa pojan huoneen valmistumista. Ja nätit pussukat on kans käteviä, kun niitä voi pitää esillä 🙂

Reply
Vilja @ muotoseikka 1 helmikuun, 2016 - 9:54 am

Todella kaunis lastenhuone, jossa on sopivasti luonnetta, muttei mitään liikaa. Tuolla on tilaa leikkiä ja kasvaa. Meille ei toistaiseksi lastenhuonetta vielä mahdu, vaan vauva tulee makkariin asustamaan. Mutta kovasti jo lastenhuoneinspis on päällä, ja seuraavassa kodissa pääsenkin niihin puuhiin. Kiitos vinkeistä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 helmikuun, 2016 - 7:01 pm

Voi kiitos Vilja! Eihän näin pieni vielä omaa huonetta tarvitse, meilläkin vauva nukkuu meidän makkarissa ja huoneessa leikkii enimmäkseen isosisko 😀

Reply
Huolestunut 1 helmikuun, 2016 - 11:48 am

Moi Kerttu!
Ei nyt liity tähän postaukseen, mut pakko kommentoida sun snäppiä, jossa näky sälekaihtimen roikkuva naru. Siis apua! On todella vaarallinen teidän pojan ikäiselle taaperolle! Sai sydämeni kauhusta tykyttämään :/
Juurikin oli uutinen Norjassa kuinka päiväkodissa oli lapsi hirttäytynyt vastaavaan.
Kuulostaan varmasti ylihuolehtivalta, mutta huh miten säikähdin, kun snäppisi näin !

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 helmikuun, 2016 - 7:02 pm

Kiitos huolesta, narut on nyt napattu korkeammalle 🙂

Reply
Satsuma 1 helmikuun, 2016 - 12:46 pm

Kyllä meilläkin säläreiden narut olkkarissa roikkuu. Ongelma on enemmän taapero, joka käy tiputtelemassa ne verhot aina alas. Mutta kolmen pojan äitinä kateudella katson lasivitriiniä, meillä kun on saatu rikki jopa lasten paloautosängyn pleksilasi. Mutta meidän koti onkin yksi vaarojen karikko, mutta eipä nuo vielä yksin täällä aikaa vietäkkään.
Mutta huone on kaunis, turkoosia voisi olla tosiaan enemmänkin. Ja tottahan tuo viisaus on, ettei pitäisi sisustaa vauvalle, mutta siitä sai hyvän tekosyyn uusia sisustusta kun muksut kasvaa 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 helmikuun, 2016 - 7:22 pm

Totta, tämän ikäiset ovat vielä tarkasti valvovan silmän alla. Mutta noista naruista sun muista vaaroista sen verran, että ylisuojeleva ei tarvitse olla, mutta ne riskit jotka on helppoa minimoida, kannattaa minimoida 🙂 Ja siltikin se vahinko voi käydä, jos on huono tuuri.

Katsotaan, jos huoneeseen tulee vielä jotain turkoosia, ehkäpä joku lattiatyyny voisi olla hyvä 🙂

Reply
Satsuma 1 helmikuun, 2016 - 10:13 pm

Kyllä meillä tietysti esim. lastenhuoneesta(jossa lapset ovat myös keskenään leikkimässä) on poistettu riskitekijät. Ja tietysti tuollaiset narut ovat riski, etenkin lastensänkyjen lähellä. Jotenkin vai väsynyttä äitiä huvitti tämä suuri huoli 😉 Mutta olen myös tehnyt periaatepäätöksiä, että esim. olkkarissa saa olla myös niitä verhon naruja, lasivitriiniä ja koriste-esineitä. Haluan nauttia kodistani sisutettuna ja samalla lapset oppivat myös ettei kaikki ole lasten käsille tarkoitettu. 🙂

Reply
ida / Pikkukolmiossa 1 helmikuun, 2016 - 1:25 pm

Ihana huone! Meillä pojan huoneessa melko sama värimaailma, joskin tyyli on vähemmän moderni. 🙂 Tiipiiteltta on kivannäköinen ja mieluisa varmasti lapsillekin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 helmikuun, 2016 - 7:24 pm

Kiitos Ida! Tiipiissä on jo nyt ollut monta hyvää leikkiä!

Reply
Sara 1 helmikuun, 2016 - 9:27 pm

Aivan ihana huone! Huone näyttää paraatikunnossa niin rauhalliselta ja tasapainoiselta.

Meillä on lastenhuoneissa (no, toinen on jo kohta teini-ikäinen) parkettilattia ja valkoiset seinät. Etenkin 9-vuotiaan tytön huoneessa väriä tulee ihan riittämiin jo leluista, joten valkoinen tausta sopii mainiosti tasapainottamaan värien ilotulittelua.

Reply
Jenni 1 helmikuun, 2016 - 9:53 pm

Aivan ihana ja raikas lastenhuone! 🙂

Reply
Minna R. 25 helmikuun, 2016 - 9:40 pm

Hei! Kysyisin tuosta tiipiistä, onko sen väri luonnonvalkoinen? Kuvissasi se nimittäin näyttää jotenkin valkeammalta kuin myyjien kuvat nettisivuilla… Jäin tätä pohtimaan kun mietin mikä olisi oma värivalintani. 🙂 Kiitos jos ehdit vastata! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 helmikuun, 2016 - 9:45 pm

Vastaan heti kun olen linjoilla 🙂

Väri on luonnonvalkoinen. Tuolla pojan huoneessa ei ole yhtään puhtaanvalkoista pintaa, joten luonnonvalkoinen sopii sinne hyvin. Ihan valkoisten seinien / lattian keskellä väri saattaisi näyttää erilaiselta.

Reply
Minna R. 28 helmikuun, 2016 - 9:23 pm

Ok, kiitos selvennyksestä! 🙂

Reply
Sanna 12 elokuun, 2016 - 10:50 pm

Hei, mistä olet hankkinut kattovalaisimen? Se on ihana!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 elokuun, 2016 - 1:25 pm

Hei! Se on Kodin1:ltä, voi harmi että koko kauppaa ei oikein tällä hetkellä ole :/

Reply

Jätä kommentti