Pienelle pojalle

by Kerttu

Voi mikä aloitus viikolle! Minulle osuu niin sanottuja huonoja päiviä kohdalle todella harvoin, en edes muista koska viimeksi. Harmituksen aiheita tulee ja menee, mutta harvemmin jaksan niistä mieltäni kovin moneksi minuutiksi pahoittaa. Lisäksi olen kategorisesti lopettanut sellaisista asioista stressaamisen etukäteen, joihin en voi vaikuttaa. Aika hyvä resepti perushyväntuuliseen elämään! Mutta sitten ihan yllättäen, päivänä jolloin pitäisi olla  kaiken enemmän kuin hyvin, hiipii puseroon joku pikkuinen piru. Se istahtaa olkapäälle seuraksi, vaikka saa viettää kaksi tuntia lempikampaajalla, syödä lempikahvilan lempisalaattia ja nauttia jälkiruuaksi pikkuisen liian herkullisen kakkupalan. Nyt on uusi pää ihan konkreettisestikin, kun hiukset on taas loihdittu kuntoon hetkiseksi. Tämän kampauksen alle en huonoa mieltä päästä, vaan keskityn mukaviin asioihin. Kuten vaikka söpöihin lastenvaatteisiin!

IMG_1366

Koko setti: Kapp Alh, Newbie-mallisto

Meillä on jemmassa tyttären vauva-aikaisia vaatteita, mutta nyt poikavauvaa odottaessa täytyy todeta, että ne ovat kyllä suurelta osin hyvin tyttömäisiä. Erittelin kauneimmat mekot omaan laatikkoon, ne saavat olla tyttären muistoja. Yksinkertaiset perusvaatteet neutraaleissa väreissä siirtyvät nyt seuraavalle käyttäjälle.

IMG_1367

Lämpöpuku: Kapp Ahl, Newbie

Oikeastaan kaikki raskausaikana ostamani vaatteet ovat aika poikamaisia, täydennyksenä kaapista jo löytyville iloisille perusväreille ja valkoisille vaatteille. Siinä missä tyttöjen vaateostoksilla on yleensä runsaudenpulaa ihanista vaihtoehdoista, olen ollut pienten poikien osastolla vähän ihmeissäni. Valikoima tuntuu aika paljon suppeammalta kuin tyttöjen osastolla.

IMG_1368

Yöpuku: Lindex
Body: Design from Finland, Mauri Kunnas (lahja Luumuttarelta, kiitos!)
Housut: Lindex
Tossut: Marimekko

Ostoksia olen tehnyt lähinnä vastasyntyneen kokoluokassa ja kyllähän nämä 50-56 -senttiset pikkuruiset vaatteet näyttävätkin superpikkuisilta! Pitää yrittää muistaa, että sinne kauppaan varmasti pääsee vauvan syntymän jälkeekin.

IMG_1369

Koko setti: Lindex

Tiedän senkin, että nämä ensimmäiset vaatteet saattavat jäädä jo viikoissa pieniksi. Siksi tuntuu fiksulta panostaa pehmoisien materiaalien ja helpon puettavuuden lisäksi järkevään hintaan. Useimmat ostokseni olenkin tehnyt Kapp Alhista ja Lindexiltä.

IMG_1371

Body: Melli Eco Design
Lapaset: Kapp Ahl, Newbie
Sukat: Lindex

Muutama mukava poikkeus mahtuu toki mukaan, kuten tämä ihana jyväskyläisen Melli Eco Designin body. Tällä merkillä niin suunnittelu, kankaan valmistus ja painanta sekä ompelu tehdään Suomessa kotimaisia materiaaleja käyttäen. Brändin tarina on saanut alkunsa pienestä Melli-tytöstä, joka syntyi vain 580 gramman painoisena keskosena. Mellin äiti huomasi, että niin pienille ei ollut juuri vaatteita saatavilla, varsinkaan nättejä ja ennen kaikkea pikkuisen herkälle iholle sopivia. Syntyi oma vaatemallisto, joka on sittemmin laajentunut ja laajentunut.

IMG_1372

Valmistelut etenevät täällä pikkuhiljaa.  Tykkään myös kierrättää lastenvaatteita ystävien ja tuttavien kanssa. Kirppispalstat jäävät minulla usein vähemmälle käytölle, sillä liian usein tuote ei vastaakaan sitä mitä luvataan. Viime viikolla minun piti ostaa uudenveroinen sitteri, jonka pyyntihintakin oli ihan reilu, noin puolet kaupan hinnasta. Ajoin toiselle puolelle kaupunkia kapistusta hakemaan ja vastassa oli nyppyinen ja pölyinen sitteri. Kaupat jäivät sillä kertaa tekemättä. Tietenkään kirppiksen tuotteiden ei tarvitse olla uusia, mutta niiden täytyy olla kuvausta vastaavia.

Onko teillä jotain suosikkikauppoja tai merkkejä, josta ostatte lastenvaatteita? Onko jollain brändillä erityisen söpöjä pikkupoikien vaatteita?

Saatat pitää myös

26 Kommentit

Peppilotta 9 helmikuun, 2015 - 7:26 pm

Olet oikeassa.
Poikien kanssa voi noudattaa linjaa ”osta kaikki erityisen kiva, minkä löydät”. Siinä mielessä helppoa 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 helmikuun, 2015 - 6:31 pm

Hyvä vinkki, tätä pitää noudattaa 🙂

Reply
Elina 9 helmikuun, 2015 - 7:44 pm

Mä huomasin ihan saman, että poikavauvoille on paljon vähemmän kivoja vaatteita kuin tytöille. Itse olen hankkinut suurimman osan meidän pojan vaatteista Lindexiltä, KappAhlista ja PO.Pilta.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 helmikuun, 2015 - 6:31 pm

Totta! Pitää vähän seurailla mallistoja ja yritää bongailla kivoja vaatteita 🙂

Reply
Sike 9 helmikuun, 2015 - 8:22 pm

Hei onnea valtavasti vauvan odotukseen <3. Olen niin huonosti ehtinyt blogeja lukemaan että poikavauvan tulo on jäänyt huomioimatta. Toki muistan lukeneeni odotuksestasi sentään. Kauniita vaatteita kaikki ei muuta kuin tsemppiä loppumetreille asti 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 helmikuun, 2015 - 6:32 pm

Kiitos paljon Sike!

Reply
Jenna 9 helmikuun, 2015 - 9:26 pm

Esikoiselle en löytänyt hirveesti mitään ”superihania” vaatteita silloin joskus. Pojille on hankalampi löytää kaikkea kivaa ja valikoima on aika pliisu. Nyt odotan tyttöä ja olenpa yllättynyt kuinka paljon on tullut hamstrattua kaikkea mekkoa ja muuta kun valikoimaa on pilvin pimein! Mutta suloisia ne pikkuruiset vaatteet on, tyttöjen tai poikien. <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 helmikuun, 2015 - 6:32 pm

Tyttöjen vaatteet ovat kyllä supersöpöjä! Onneksi pojillekin on kivoja juttuja, kun vaan pitää vain silmät auki kaupoissa 🙂

Reply
satu toppinen 9 helmikuun, 2015 - 9:27 pm

Juurikin näin! Meidän pojan vaatekaappi näyttää juurikin samalta, yksinkertaista, mutta kaunista! 🙂 marimekkoa, lindexiä ja kappAhlia. Niin ja Name it on kans tosi kiva!! 🙂 ja saman olen todennut nyt kirppistelyn lomassa. Niin monta pettymystä. .. vaatteita ei olla juuri koskaan silitetty, ovat paljon pestyjä ja muodottomia. Ei kiitos, sillä nämä edell. Mainitut merkit on kuitenkin riittävän kestäviä ja kauniita, sekä suht. Edullisia niin ostan mieluummin uutena 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 helmikuun, 2015 - 6:33 pm

Pitääkin käydä joku kerta katsomassa Name it-valikoima, kiitos vinkistä! Tuttujen kanssa on kivempi kierrättää, kun tietää mitä saa ja kuka vaatteita on käyttänyt 🙂

Reply
MarjoH 9 helmikuun, 2015 - 9:55 pm

Nosh Organicsin vaatteista olen tykännyt!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 helmikuun, 2015 - 6:34 pm

Kiitos vinkistä MarjoH!

Reply
MarjoH 9 helmikuun, 2015 - 9:57 pm

^ Noshilta on löytynyt kivaa, värikästä pojalle ja nykyään on naistenmallistokin. Tyttöjen vaatteet ovat tietty myös ihania, mutta eipä meillä ole niille käyttäjää.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 helmikuun, 2015 - 6:35 pm

Pitääpä tsekata jossain vaiheessa valikoima!

Reply
Eemeli 9 helmikuun, 2015 - 10:01 pm

Oi, olen kyllä löytänyt ihania vaatteita pienelle pojallekin. 🙂 KappAhlin vaatteiden lisäksi kivoja löytyy Espritiltä ja Benettonilta sekä aiemmin mainitulta Name itiltä. Lisäksi jos Tallinnan-matkailua harrastaa, niin sieltä löytyy aivan ihania vaatteita niin pojille kuin tytöille. Enemmän värejä ja söpöyttä. 🙂

Onnea odotuksen viime metreille!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 helmikuun, 2015 - 6:35 pm

Kiitos paljon onnitteluista ja vinkeistä!

Reply
Jasmin 10 helmikuun, 2015 - 12:03 am

Kyllä mun mielestä voi ihan reippaasti shoppailla tyttöjen puolellakin, kropaltaan vauvat on kuitenkin ihan samanlaisia. Väreistä ehkä punaista/pinkkiä nyt voi välttää, mutta muuten melkein mikä tahansa väri menee sekä tytölle että pojalle. Tosin nykyään värivalikoimaan on laajempi kuin esim. omassa lapsuudessa, jolloin tytöille oli just vaan se vaaleanpunainen ja pojille sininen. 😐

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 helmikuun, 2015 - 6:36 pm

Voi toki shoppailla tyttöjen puolellakin, meilläkin pikkuveli saa jotain isosiskon vanhoja vaatteita. Monet nätit vaatteet sopivat sekä tytöille että pojille 🙂

Reply
JohannaKoo 10 helmikuun, 2015 - 6:40 am

Samat fiilikset, että poikien vaatteissa on vähemmän tarjontaa ja suppeammin värejä. Meilläkin oli alkuvaiheessa paljon mm. Lindexin vaatteita mutta nyt myöhemmin kaapista löytyy paljon eri värejä mm. Metsolalta, Albababylta, Villervallalta, Noshilta ja Me&I:lta. Itse ostan suuren osan vaatteista (netti)kirppiksiltä ja onneksi harvoin on käynyt niin, että tuote ei vastaa kuvausta.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 helmikuun, 2015 - 6:38 pm

Kiitos näistä vinkeistä, pitää tutustua tarkemmin! Ja kiva kuulla myös hyviä kokemuksia nettikirppiksiltä 🙂

Reply
Melina / Minishow 10 helmikuun, 2015 - 6:55 am

Ihania söpösiä vaatteita <3 Mä jo odotan että pääsee pukemaan vauvan omiin vaatteisiinsa niin vauvastakin tulee ihan eri tavalla oman näköisensä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 helmikuun, 2015 - 6:39 pm

Ihanat Melina ja Möhis <3

Reply
Elina Hakulinen 10 helmikuun, 2015 - 8:30 am

Hei!

Olen pitkään lukenut blogiasi ja tykkään siitä kovasti. Kotiäidin arjen omaa aikaa, kun päivittäin kurkkaan, mitä olet kirjoittanut ja kuvannut.

Tsemppiä odotukseen! Esikoispoikani ollessa pieni huomasin saman kuin sinä:poikien kivoja vaatteita aika vähän. Tytöille kyllä kaikkea on ja moninverroin. Ihania ostoksia olit tehnyt!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 helmikuun, 2015 - 6:39 pm

Kiitos paljon Elina! Tässä poikavauvan kanssa aukeaa ihan uusi maailma <3

Reply
StyleC 10 helmikuun, 2015 - 9:02 am

Mä olen myös tehnyt hyviä löytöjä juuri noista samoista ketjuliikkeistä: KappAhl, Lindex ja myös H&M (jonka kokoluokitus tosin on paljon pienempi kuin em.). Yhdet aivan lempparihousut on Lundmyr of Swedeniltä. Meidän tyttö on 3 kk, joten vielä vähän hakee niitä omia suosikkimerkkejä 🙂 mä olen kyllä muuten aika usein helisemässä myös tyttöjen vaateosastolla ja pari kertaa olenkin vieraillut poikien puolella: itse pidän eniten raikkaan neutraaleista sävyistä. Monesti tyttöjen puolella, ainakin noissa ketjuissa, vaatteet on jotenkin niin supertyttömäisiä etten niistä oikein piittaa. Varsinkaan vaaleanpunainen väri ei innosta kuin harvoin (saas nähdä miten käy kun tyttö alkaa itse valita vaatteitaan…). Joten kyllä sitä ongelman voi tehdä ihan kaikesta näköjään ;D

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 helmikuun, 2015 - 6:40 pm

Nauti niin pitkään, kun saat itse päättää mitä neitisi pukee 😀 Usein se oma tahto kehittyy noilla topakoilla tyttölapsilla jo varhain <3

Reply

Jätä kommentti