Pehmeän minimalistinen Löyly

by Kerttu

Onhan se vaan ihmeellinen sisämaankasvatille, meri nimittäin. Helsingin reissulla kävimme Löylyssä ja sehän on juuri niin hieno kuin kaikki sosiaalisen median kuvat ovat antaneet ymmärtää. Taivas ja meri eivät loistaneet kesäisen sinisinä, vaan harmaan eri sävyissä. Ei siinäkään onneksi mitään vikaa ole, lempivärejäni itseasiassa!

loyly-1-of-1-2

Meri on sellainen elementti, että se laittaa haaveilemaan. Ei meillä Jyväskylässä ole tuollaisia näköaloja, mutta mietin milllaista olisi perustaa oma kesäterassi Päijänteen rannalle?  Ei perinteinen satamakioski, vaan modernin tyylikäs ja rennon mutkaton kohtaamispaikka. Sellainen täältä puuttuu. Enää tarvitaan muutama ammattilainen ja nippu rahoittajia 😀 (Ensin tähän tuli kirjoitusvirhe ja siinä luki nippu rajoittajia. Niitä varmasti löytyisi ilman etsimistäkin.)

loyly-1-of-1-4

loyly-1-of-1-5

Ihailen kyllä Löylyn perustajien Jasper Pääkkösen ja Antero Vartian kykyä, halua ja taitoa luoda jotain näin hienoa ja yhteisöllistä. Rakennus tulee harmaantumaan ajanmyötä ja sopinee sitten entistäkin paremmin maisemaan. Arkkitehti piirsi talosta matalan, jotta sen taakse nousevat asuinrakennukset saavat myös merimaiseman.

loyly-1-of-1-7

Ravintolan, terassien, saunan baarin ja takkahuoneen sisustuksen on suunnitellut Joanna Laajisto Creative Studiosta. Kokonaisuus on upean eheä ja kaikki on mietitty. Pehmeä puu, mahtipontinen musta betoni ja upea merimaisema lattiasta kattoon ulottuvista ikkunoista luovat tilan, jossa katse lepää.

loyly-1-of-1-9

Sunnuntaina puolen päivään Löylyssä oli paljon perheitä, kaveriporukoita ja pariskuntia brunssilla. Mietimme, että joskus voisi ottaa hotellin ilman aamiaista ja nauttia Löylyssä pitkän kaavan brunssi. Ehkäpä kesällä, kun maisema näyttääkin taas toiselta!

loyly-1-of-1-8

Laajisto kuvailee sisustusta pehmeäksi minimalismiksi, aika ihana termi! Jotain samaa henkeä haluaisin nähdä joskus siellä omissa haaveissa siintävässä kesäpaikassa, vaikka tarkennuksena pitää sanoa, että aika paljon vaatimattommassa muodossa. Mutta esimerkiksi sisustuksen materiaalit, kuten kauniisti ajan saatossa harmaantuva puu, villakankaat ja nahka toimivat niin pikkuisessa mökissä kuin hulppeassa Löylyssä. Kantavana ja yhdistävänä teemana kestävyys, ekologisuus ja turvallisuus.

loyly-1-of-1-11

Tuolit ovat italialaisen Torren, valaisimet Flossin Stringit ja tuolit ovat kotimaisen Nikarin. Terassilla olevat yksinkertaisen linjakkaat ja tietysti raakaakin säätä kestävät  tuolit ja pöydät ovat Emun ja sohvat Andrew Worldin.

loyly-1-of-1-10

Kotiin lähtiessämme taivaanranta hohti kirkkaana. Olihan inspiroiva vierailu!

Oletko jo vieraillut Löylyssä? Entä testannut siellä saunaa? 

Saatat pitää myös

6 Kommentit

Suvi / zubiscorner.blogspot.fi 9 tammikuun, 2017 - 11:05 pm

Nippu rajoittajia. 😀 Ja niitähän löytyy! 😉 Ihana paikka, tuolla pitää päästä käymään. Joanna Laajiston tyyliä ihailen tosi paljon.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 tammikuun, 2017 - 1:36 pm

Kannattaa vierailla, upea paikka ja kesällä varmasti herää uudella tavalla eloon!

Reply
Muuttuva kotini Päivi S 10 tammikuun, 2017 - 12:05 pm

Olen lukenut tästä jostain ja onpas vain upea paikka sekä hienot näkymät sisällä ja ulkona. Tuolla pitää ehdottomasti käydä joskus ja brunssi tuolla kyllä kuulostaa houkuttelevalta 🙂 Pitääpä vinkata tästä visiitistä, jos ensi kesän Kunikuusravi reissulla olisi täällä aikaa piipahtaa ja jos jää Helsinkiin muutenkin pitemmäski aikaa kuin viikonlopuksi. Onko muuten ihan keskustasta pitkä matka???

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 tammikuun, 2017 - 1:35 pm

Ehdottomasti kannattaa piipahtaa syömässä, drinkillä tai vaikka saunomassa! Ei ole kovin kaukana keskustastakaan.

Reply
Hanne 10 tammikuun, 2017 - 7:51 pm

Ihanat värisävyt kuvissasi!
Löyly on upea. Kelpaa näytellä vierasmaalaisillekin.
Tampereelle Laukontorille on tulossa tuollainen ”sauna”, mutta se edessä ei avaudu noin upeaa merellistä näkymää:)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 tammikuun, 2017 - 1:32 pm

Kiitos Hanne! On kyllä todella upea paikka, todellakin tuonne turistien kanssa kesällä <3

Reply

Jätä kommentti