Hyvää huomenta!
Ei ole ihan yhdentekevää, miten aamu alkaa. Hyvä aamiainen antaa päivälle myös mainion startin ja mikäs sen parempaa, kun lastata luonnon superruokaa lautaselle heti aamusta. Appivanhempani ovat aktiivisia marjastajia ja he ovat pitäneet huolta, että meidän pakkasestamme löytyy mustikoita läpi talven. Tässä yksinkertaisen herkullinen mustikkarahkan resepti:
MUSTIKKARAHKA
250 g maitorahkaa
3 dl jäisiä mustikoita
2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
1 tlk vaniljasokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen rahka, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää lopuksi mustikat ja anna rahkan hetki vetäytyä jääkaapissa. Voit koristella annoksen mustikoilla (tai jälkkäripöytään vaikka suklaarouheella).
Arjessa servetin virkaa voi toimittaa pala talouspaperia, kuvissa näkyy Lotuksen uusi graafinen Kasmir-paperi. Sain uutuuskuosia paketillisen testiin ja tämä on ainoa kuviollinen talouspaperi, jota kelpuutan keittiööni. Kivaa vaihtelua valkoiselle!
Energistä tiistaita!
19 Kommentit
Nams, tuo on parasta rahkaa mitä voi olla 🙂
Todella herkkua 🙂
Ihanan näköistä eli heti illasta töiden jälkeen kokeiltava 🙂 Sinulta on tullut kivoja ohjeita jotka pääsevät heti tuotantoon esim mokkapalat. Aurinkoista kevättä ja mukavia vauva-päiviä 🙂
Kiva kuulla, Sanna! Nämä ovat tällaisia helppoja reseptejä 🙂 Aurinkoa sinunkin kevääseen!
Hetken jo mietin, että miksi pitää laittaa tölkki vaniljasokeria, mutta sitten tajusin että tarkoitit varmaan teelusikallista 😉
Äh, joo! Korjaan tämän reseptiin, kiitos! 🙂
Ihanan seesteisen näköinen aamu. Ja mustikkarahka – nam! Olet oikeassa todellakin aamun aloituksella on suuri merkitys koko päivän kulkuun 🙂
Hyvästä aamusta lähtee yleensä hyvä päivä 🙂 Kannattaa vähän siis ensihetkiin panostaa!
Ja jos talkkunasta tykkää on se taivaallista tuon kanssa! 🙂
Kiitos vinkistä Nippe!
Hei ja kiitos ihanasta ja raikkaasta blogista! Olen etsinyt juuri tuollaisia jälkkärikulhoja. Mistä niitä löytää? 🙂
Hei Maria! Nämä ovat jo vuosia vanhat, ostos ehkä jo vuosikymmenen takaa. Enkä yhtään muista mistä olen nämä hankkinut, valitettavasti!
Kokeileppa sekaan vielä raejuustoa. On muuten hyvää 🙂
Korjaus vielä edelliseen. Eli maitorahkaa ei tarvita. Itse olen vatkannut flora vispiä ja mustikat , sokeri ja raejuusto. Nam 🙂
Kiitos vinkistä!
Kannattaa kokeilla kerman tilalla flora vanillaa, jolloin et tarvitse lisätä rahkaan sokeria. Meillä lapsetkin tykkää tehdä rahkaa blenderillä, tänään rahkan ja flora vanillan lisukkeena taisi olla mustikkaa, baanania ja sitruunamelissanlehtiä. Marjat on kyllä hyvää ja pitävät terveenä!
Mietinkin, mikä olisi paras tapa keventää reseptiä. Kiitos tästä vinkistä!
Mustikkarahka on kyllä hyvää! Mä teen edellisen kommentoijan tapaan rahkan aina Flora Vanillalla tai vastaavalla vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella. Yleensä laitan sitä rahkapurkillisen kanssa vain desin vaahdotettuna enkä lainkaan sokeria. Tulee minusta tarpeeksi makeaa niinkin. En tosin yleensäkään pidä kovin makeista rahkoista. 🙂 Mutta kermalla kyllä on tosi herkullista myös!
Tosi hyvä vinkki, kiitos paljon! Kokeilen ehdottomasti!