Päivä käyntiin mustikkarahkalla

by Kerttu

Hyvää huomenta!

Ei ole ihan yhdentekevää, miten aamu alkaa. Hyvä aamiainen antaa päivälle myös mainion startin ja mikäs sen parempaa, kun lastata luonnon superruokaa lautaselle heti aamusta. Appivanhempani ovat aktiivisia marjastajia ja he ovat pitäneet huolta, että meidän pakkasestamme löytyy mustikoita läpi talven. Tässä yksinkertaisen herkullinen mustikkarahkan resepti:

mustikkarahka-1-3

 MUSTIKKARAHKA

250 g maitorahkaa
3 dl jäisiä mustikoita
2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
1 tlk vaniljasokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen rahka, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää lopuksi mustikat ja anna rahkan hetki vetäytyä jääkaapissa. Voit koristella annoksen mustikoilla (tai jälkkäripöytään vaikka suklaarouheella).

mustikkarahka-1-4

Arjessa servetin virkaa voi toimittaa pala talouspaperia, kuvissa näkyy Lotuksen uusi graafinen Kasmir-paperi. Sain uutuuskuosia paketillisen testiin ja tämä on ainoa kuviollinen talouspaperi, jota kelpuutan keittiööni. Kivaa vaihtelua valkoiselle!

mustikkarahka-1

Energistä tiistaita!

Saatat pitää myös

19 Kommentit

marika.t 24 maaliskuun, 2015 - 11:38 am

Nams, tuo on parasta rahkaa mitä voi olla 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 maaliskuun, 2015 - 7:18 pm

Todella herkkua 🙂

Reply
Sanna 24 maaliskuun, 2015 - 12:46 pm

Ihanan näköistä eli heti illasta töiden jälkeen kokeiltava 🙂 Sinulta on tullut kivoja ohjeita jotka pääsevät heti tuotantoon esim mokkapalat. Aurinkoista kevättä ja mukavia vauva-päiviä 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 maaliskuun, 2015 - 7:18 pm

Kiva kuulla, Sanna! Nämä ovat tällaisia helppoja reseptejä 🙂 Aurinkoa sinunkin kevääseen!

Reply
Jasmin 24 maaliskuun, 2015 - 12:54 pm

Hetken jo mietin, että miksi pitää laittaa tölkki vaniljasokeria, mutta sitten tajusin että tarkoitit varmaan teelusikallista 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 maaliskuun, 2015 - 7:19 pm

Äh, joo! Korjaan tämän reseptiin, kiitos! 🙂

Reply
Jutta / Projekti Verkaranta 24 maaliskuun, 2015 - 2:08 pm

Ihanan seesteisen näköinen aamu. Ja mustikkarahka – nam! Olet oikeassa todellakin aamun aloituksella on suuri merkitys koko päivän kulkuun 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 maaliskuun, 2015 - 7:19 pm

Hyvästä aamusta lähtee yleensä hyvä päivä 🙂 Kannattaa vähän siis ensihetkiin panostaa!

Reply
Nippe 24 maaliskuun, 2015 - 5:59 pm

Ja jos talkkunasta tykkää on se taivaallista tuon kanssa! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 maaliskuun, 2015 - 7:19 pm

Kiitos vinkistä Nippe!

Reply
Maria 24 maaliskuun, 2015 - 6:27 pm

Hei ja kiitos ihanasta ja raikkaasta blogista! Olen etsinyt juuri tuollaisia jälkkärikulhoja. Mistä niitä löytää? 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 maaliskuun, 2015 - 7:20 pm

Hei Maria! Nämä ovat jo vuosia vanhat, ostos ehkä jo vuosikymmenen takaa. Enkä yhtään muista mistä olen nämä hankkinut, valitettavasti!

Reply
Anne-Maria 24 maaliskuun, 2015 - 8:18 pm

Kokeileppa sekaan vielä raejuustoa. On muuten hyvää 🙂

Reply
Anne-Maria 24 maaliskuun, 2015 - 8:22 pm

Korjaus vielä edelliseen. Eli maitorahkaa ei tarvita. Itse olen vatkannut flora vispiä ja mustikat , sokeri ja raejuusto. Nam 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 maaliskuun, 2015 - 7:21 pm

Kiitos vinkistä!

Reply
Marja 24 maaliskuun, 2015 - 10:21 pm

Kannattaa kokeilla kerman tilalla flora vanillaa, jolloin et tarvitse lisätä rahkaan sokeria. Meillä lapsetkin tykkää tehdä rahkaa blenderillä, tänään rahkan ja flora vanillan lisukkeena taisi olla mustikkaa, baanania ja sitruunamelissanlehtiä. Marjat on kyllä hyvää ja pitävät terveenä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 maaliskuun, 2015 - 7:21 pm

Mietinkin, mikä olisi paras tapa keventää reseptiä. Kiitos tästä vinkistä!

Reply
Sanna 25 maaliskuun, 2015 - 2:06 pm

Mustikkarahka on kyllä hyvää! Mä teen edellisen kommentoijan tapaan rahkan aina Flora Vanillalla tai vastaavalla vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella. Yleensä laitan sitä rahkapurkillisen kanssa vain desin vaahdotettuna enkä lainkaan sokeria. Tulee minusta tarpeeksi makeaa niinkin. En tosin yleensäkään pidä kovin makeista rahkoista. 🙂 Mutta kermalla kyllä on tosi herkullista myös!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 maaliskuun, 2015 - 7:22 pm

Tosi hyvä vinkki, kiitos paljon! Kokeilen ehdottomasti!

Reply

Jätä kommentti